Чудесата на света- Пирамидите, Великденските острови и други

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Re: Чудесата на света- Пирамидите, Великденските острови и други

Мнение от akula » 05 Авг 2010, 11:01

vicho написа:
Е.Димитров написа:/quote]

:idea: :idea: :idea: :idea:

Ето тази информация вече ми звучи достоверно. Интересно е, как са качили огромните каменни блокове на такава височина, освен това, как са направени вътрешните коридори, а също и ЗАПЕЧАТВАНЕТО. Върти ми се в главата, че тогава не е имало хоросан (вар) или?

ха, колега, хоросана е малкия проблем- вътрешните коридори са полирани, до степен
която може да се постигне само с лазер :shock:
обаче това за ч.м. трапанация, дето колегата Е.Димитров цитира не го вярвам- всички сме виждали въпросната рисунка, ама ... на мен повече ми прилича на ритуално жертвоприношение :mhihi: факт е обаче, че покрай тия пирамиди въпросите са повече от отговорите. старгейт показва интересна гледна точка, може би по- истинна, отколкото на пръв поглед :paranoid:
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кракомобил
Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]

Мнение от georgymk » 05 Авг 2010, 11:06

vicho написа:
Е.Димитров написа:Доказано е че пирамидите в гиза са построени но не от роби а от свободни граждани-майстори както и от съседна Нубия са идвали един вид на гурбет,има факти че както е имало армия от строители,но които се е плащало добре,така е имало армия от доктори които са се грижили за строителите,има сумати свидетелства за напредничева лекарска технология както и извършване на "трепанация" и други животоспасяващи операции,където лекуваните са живяли доста след тези намеси...

Линиите на Наска са всъщност канали за вода,под самите рисунки има цели реки,успяха да докажат и начина да се нарисуват без да се лети,ползвайки скица на малка птица и посредствум древни начини на чертане,включващи колчета и канап,много точно изобразиха обектите,факт е и че точно в тая местност няма ветрове и някакви природни катаклизми

:idea: :idea: :idea: :idea:

Ето тази информация вече ми звучи достоверно. Интересно е, как са качили огромните каменни блокове на такава височина, освен това, как са направени вътрешните коридори, а също и ЗАПЕЧАТВАНЕТО. Върти ми се в главата, че тогава не е имало хоросан (вар) или?

със рампи,даваха го по Нешънъл,предаването беше няколко части към 3/4 часа,и сичко обесниха подробно,и за слагането на камерите и всичко останало,обесниха го много просто за да го разберем ние обикновените хорица,супер си беше,доказано е че не е постороено от НЛО,богове и т.н. хора,хора и хора.Много години труд по цял ден,били са на смени,около 5/6 К човека са бачкали.И не са били РОБИ,били са свободни хора но така като работят се освобождават от данъците към фараона :winky:
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 05 Авг 2010, 13:29

:OT: Колеги, вие на всичко от NG, Discovery и подобни канали ли си градите убежденията и вярванията? Откога телевизията стана мерило за достоверността на фактите или от тел. екран се лее само истина? Споменатия филм: Духът на времето" е такава долна манипулация, че няма накъде. Имаше един руски сайт, където го бяха разкатали, как смесва различни религии, без никакви логически връзки, опитвайки се да сложи знак на равенство мужду християнство и ислям и всичко останало. Което и за един неспециалист е просто смешно. END :OT:

За тия огромни обекти, едва ли са ползвани някакви майстори доброволци, би трябвало да са хиляди. Особенно пък майстори, дори в наши дни, съотношението майстори/общи разботници е 1/5 примерно. Всеки обект си имам ижненер, тех. ръководител, майстори, общи работници. Това е било тежък физически труд. Откъде толкова много майстори, специалисти строители, че и доброволци? Ами заплати те им.? Имайки впредвид порядките и законите по онова време, тук е била използвана робска сила, в големи мащаби. Те поне са безплатни, фараона не би бил толкова прост, а и историята го е доказвала неведнъж, робския труд не струва нищо. Тук някои може да скочи, но това е възможно обяснение. Еврейския народ е бил 400 г. под робство в Египет, точно по времето, когато са строени тези монументи. Споменава се в Библията. Какво му е пречело на съответния фараон, да използва тези роби? А всъщност, какво са тези чудеса, не ли просто едни гробници, демонстриращи суетата на човека облечен с власт? Наистина, инженерната и строителна мисъл в тях е безспорна, но това са просто едни каменни гробове. И защо непременно трябва да се търси някакъв извънземен разум тук? Още повече, че в подкрепа на такова твърдение няма никакви доказателства, само предположения и те недоказуеми. Нека да ходим по Земята все пак. Може никога да не разберем, кой е построил някои от тия чудеса. Това не ни дава основание да спекулираме с очевидно фантастични твърдения, представяйки ги като истина. В крайна сметка, не знаем всичко.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от georgymk » 05 Авг 2010, 14:08

Ти не видя ли какво съм писал,или пишеш на изуст ?

не са били РОБИ,доброволци са,обикновени граждани,но когато работят се освобождават от данъците към фараона..

що на кого трябва да вярвам,ако не на професори със дългогодишен опит в тази си работа,на теб...някой си измислен по форумите ли ?

споменатият от теб филм,няма нищо общо с тия предвания по Нешънъл :winky:
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
=> пари = √проблеми
Жена = (√проблеми)
Жена = проблеми.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Как са построени споре Херодот

Мнение от spacepl » 05 Авг 2010, 14:46

Строежът на пирамидите

Ето как е станало според Херодот:

Херодот, История, II, 124—125

124: Разказва се, че преди царуването на фараона Рамзес IV, владетел от XX династия, който управлява от 1204-1180 г. пр. н.е. в Египет имало закони, които били меки във всяко отношение и че Египет цъфтял в изобилие и благосъстояние, когато обаче в Египет се възцарил Хеопс (Херодот смятал погрешно Хеопс (Хуфу), фараон от IV династия, за Рамзес IV), той подложил страната на всевъзможни бедствия. Тъй той най-напред затворил всички светилища и забранил да се извършват жертвоприношения, а след това заповядал на всички египтяни да работят за него. На едни от тях, както се разказва, било заповяданода пренесат камъни от каменоломните в Арабските планини чак до Нил, а след като камъните били пренесени на кораби, той наредил на други да ги поемат и ги извлекат чак до върха на онзи хребет, който се наричал Либийски. И тъй всеки един работел непрекъснато по три месеца на смени, всяка една от които била от по 100 000 души. Изминали се по този начин 10 години, през което време народът се съсипвал да прокарва път, по който влачели споменатите камъни. Тази работа, както ми се струва, била малко по-лека от построяването на пирамидата, тъй като този път бил на дължина пет стадия, а на широчина — 10 оргия. Височината пък на този път там, където той въобще е по-висок от обикновеното ниво, била осем стадия. При това той бил построен от издялан камък, който бил изгладен и изваян във формата на живи същества. И тъй за прокарването и съоръжаването на този път и за построяването на подземните помещения в онзи хълм, на който се издигат пирамидите, били нужни 10 години. Подземните помещения Хеопс превърнал в своя гробница на острова, като прокарал канал от Нил. За съоръжаването пък на самата пирамида били необходими, както се разказва, двадесет години. Всяка страна на пирамидата има 8 плетра на дължина. При това тя самата е четириъгълна и има същите размери и на височина. Изградена е от изгладени камъни, които прилягат идеално един към друг. Нито един обаче от тези камъни не е по-малък от 30 стъпки.
125. Що се касае до самата пирамида, то тя е построена по следния начин. Иззидана е от каменни блокове, подредени във вид на стъпала, които някои наричат зъбци, а други — олтарчета. Когато иззидали пирамидата в този вид, започнали да издигат останалите камъни с помощта на специални машини, които били направени от парчета дърво. Най-напред издигали камъка от земята на първия ред стъпала, а когато той прилягал на своето място, слагали го на втора машина, намираща се на първия ред стъпала. Оттам издигали камъка на втория ред стъпала с помощта на друга машина, тъй като имало толкова машини, колкото бил и броят на стъпалата, или пък имало една и съща машина, която се пренасяла лесно от един ред на друг, когато искали да вдигнат и преместят камъка. И тъй ние описахме двата начина за извличане на камъните нагоре по стъпалата на пирамидата точно така, както това се разказва. Най-напред се изработвала най-горната част на пирамидата, след това се довършвали нейните носещи части, а последни се правели нейните надземни и най-ниски части, които са положени на земята. В един надпис, издълбан с египетски букви на пирамидата, е указано колко разноски са направени за доставката на ряпа, кромид лук и чесън за работниците-зидари на пирамидата и, както си спомням добре, преводачът, който четеше този надпис, ми каза, че били изразходвани 1600 таланта сребро(До сега не е откриван такъв надпис). Ако това е действително така, колко ли пък е било изразходвано за желязото, с което се работело, както и за храната на работниците и тяхното облекло? Докато посоченото по-горе време било потребно за извършването на тези работи, то, както ми се струва, за да разчупят камъните, да ги превозят, както и да съоръжат подземните изкопи, отивало също немалко време

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 05 Авг 2010, 14:54

Филма го споменах, защото беше споменат от друг колега, ти защо скачаш? Вярвай на когото си искаш, кой те спира? Има професори и професори. Изказах мнение по темата, имаш проблем с това? Колкото съм измислен аз, толкова и ти, да не разводняваме темата, особенно с някакви нападки. Лично аз гледам доста от предаванията по тези канали, но си имам глава на раменете, за кое да вярвам и кое не, в никакъв случай не приемам всичко за чиста монета. Та така.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k_remi » 05 Авг 2010, 16:40

:OT: относно тези предавания - предполагам голяма част от тях се излъчват ей така да запълват ефирно време.Преди време гледах едно ,дори не обърнах внимание на коя телевизия е, в което търсеха роднини на Исус :shock: Леле какви глупости говореха - не е истина просто.Но и голяма част от тях излъчват някакви достоверни данни, факти и заключения :!:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 05 Авг 2010, 19:13

Мен пък ми е смешно като започне да се говори - какви били, колко били, какво яли, кога е*бали, обаче като стане на въпрос как са ги направили и всички започват да шикалкавят. :mhihi:
Пирамидите не са само от камък! :idea: Работило се е и на самата пирамида, а не доло - че после да качват. Колкото до каманите има много начини да са ги качили, единия от които мисля аз - ако камъка е тежал 500кг, направили са рампа на източната страна/примерно/ за издигане на камъните, после са направили рампа и на северната страна на пирамидата където е слагана тежина 250кг/примерно/ пак на рампа. Свързвали са камъка с "тежината"/която сигурно пак е била камък/ посредством примитивна макара на върха и така гравитацията е поемала половината тежест.. и те така.
НЕ казвам че това е бил метода, но методи има много... със сигурно всеки човек с достатъчно власт по онова време е можел да ги построи. Колкото до извънземните наивно е да се смята че ще пътуват нам си колко години в космоса за да дойдат тук да ни начертаят 5 триъгълника, 3 кръга и .. които от където е. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от georgymk » 05 Авг 2010, 19:27

kiro_320 написа:Мен пък ми е смешно като започне да се говори - какви били, колко били, какво яли, кога е*бали, обаче като стане на въпрос как са ги направили и всички започват да шикалкавят. :mhihi:
Пирамидите не са само от камък! :idea: Работило се е и на самата пирамида, а не доло - че после да качват. Колкото до каманите има много начини да са ги качили, единия от които мисля аз - ако камъка е тежал 500кг, направили са рампа на източната страна/примерно/ за издигане на камъните, после са направили рампа и на северната страна на пирамидата където е слагана тежина 250кг/примерно/ пак на рампа. Свързвали са камъка с "тежината"/която сигурно пак е била камък/ посредством примитивна макара на върха и така гравитацията е поемала половината тежест.. и те така.
НЕ казвам че това е бил метода, но методи има много... със сигурно всеки човек с достатъчно власт по онова време е можел да ги построи. Колкото до извънземните наивно е да се смята че ще пътуват нам си колко години в космоса за да дойдат тук да ни начертаят 5 триъгълника, 3 кръга и .. които от където е. :mhihi:

Точно този метод с РАМПАТА съм посочил по-горе,който доказаха по Нешънъл...
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
=> пари = √проблеми
Жена = (√проблеми)
Жена = проблеми.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 05 Авг 2010, 19:34

georgymk написа:Точно този метод с РАМПАТА съм посочил по-горе,който доказаха по Нешънъл...

Не съм гледал предаването :dunno:
Има и вариант пак с рампа но само една, а горе въжето да е минавало през няколко макари... и та така да са дърпали, пак се улесняват.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от georgymk » 05 Авг 2010, 19:38

kiro_320 написа:
georgymk написа:Точно този метод с РАМПАТА съм посочил по-горе,който доказаха по Нешънъл...

Не съм гледал предаването :dunno:
Има и вариант пак с рампа но само една, а горе въжето да е минавало през няколко макари... и та така да са дърпали, пак се улесняват.

Не две рампи са,и са работили по 4/5 хиляди човека и на горе.
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
=> пари = √проблеми
Жена = (√проблеми)
Жена = проблеми.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 05 Авг 2010, 20:20

Колеги не вярвайте много на медийте! Естествено,че ще "докажат" в ГОЛЕМИ кавички го слагам че всичко е построено от човека!!! Да не мислите ,че ще признаят за намеса или съществуване на извън земен разум??? Мислите ли?
Не забравяйте ,че всички медий са създадени и се управляват от правителствата с цел манипулиране на народините маси и налагане контрол и подчинение!!!!
Преди време гледах филма ......мисля се казваше "СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ" ...или нещо такова!
Глупости на търкалета....робски труд !!!!! Пирамиди...фараони :) Хайде осъзнайте се. Опували канапи и чертали с пергели.....па докарали е ......некви градуси имаше в пирамидите!!!!
Да бе да!
Сподред мен ние хората още нищо не сме научили и разгадали !
Но определено не сме сами. Интересното в момента е ,че е имало живот на Марс? Да не би ние да сме "марсианците", след като сме изчерпали ресурсите да сме се заселили тук на Земята започвайки от начало? Има толкова много въпроси ,на които едва ли скоро ще намерим ТОЧНИТЕ отговори?
:kuku:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 05 Авг 2010, 20:24

blackrider написа:Колеги не вярвайте много на медийте! Естествено,че ще "докажат" в ГОЛЕМИ кавички го слагам че всичко е построено от човека!!! Да не мислите ,че ще признаят за намеса или съществуване на извън земен разум??? Мислите ли?

При липса на доказателства не трябва да "признават" нищо. Не е необходимо навсякъде да търсим извънземни, конспирации и прочие. Да не говорим, че е погрешно, според Бръснача на Окам.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 05 Авг 2010, 20:50

Feanor написа:
blackrider написа:Колеги не вярвайте много на медийте! Естествено,че ще "докажат" в ГОЛЕМИ кавички го слагам че всичко е построено от човека!!! Да не мислите ,че ще признаят за намеса или съществуване на извън земен разум??? Мислите ли?

При липса на доказателства не трябва да "признават" нищо. Не е необходимо навсякъде да търсим извънземни, конспирации и прочие. Да не говорим, че е погрешно, според Бръснача на Окам.

Не съм убеден ,че липсват доказателства! Но всеки има право на мнение :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 05 Авг 2010, 22:24

На мен обаче ми е трудно да си представя как е изглеждало въже около 400-500 метра (няква приблизителна сметка, при височина на пирамидата 175 метра) което да може да издържи 2 000 килограма и е изплетено 2500 години преди пр.н.е :mrgreen:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата