ЛСД телевизор - проблем с резолюцията!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Re: ЛСД телевизор - помогнете за ибор

Мнение от c7aH4eB » 03 Авг 2010, 20:12

Разходи се до Стара Загора плазми 42" около 1,500 . Аз бих ти препоръчал LG или PANASONIC за 32" и нагоре.
Колкото до домашното ти кино всички тв-та си имат scart място, но можеш и да го включиш със стерео буксите :yes:
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 03 Авг 2010, 23:30

adovet , имам HDMI на телевизора и на лаптопа.Кабела беше евтин , нещо около 30 лв май платих тогава.

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 04 Авг 2010, 0:34

Aко става въпрос за видео сигнал само, то HDMI 1.0 e 1900x1200@60Hz, HDMI 1.3 e 2560x1600, докато по стандартния VGA интерфейс може да се подкара спокойно e 2048x_нещоситам. И двете покриват BluRay резолюцията...
Тогава за какво си мислите че може да се използва това HDMI (в смисъла на телевизор)? Нито някой от сателитните доставчици (напр. Bulsatcom) го предлага, нито торентите са с такова качество.

...@steeN, да, най-евтината е, но е впечатляваща, особено времето за реакция, и ъгъла на виждане. Понякога по-простите технологии са добра цел за инвестиции и се случва крайния продукт да е много по-добър като съотношение цена/качество от много "hi-end" решения.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 04 Авг 2010, 7:33

Andronoff написа:...

те ти още една тема за размисъл :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: му се E39
Мечтае да кара: Е39

Мнение от ALiGaToR » 04 Авг 2010, 9:22

Демирев написа:Търси Toshiba от серията LV733...най-доброто качество на поносима цена.

Точно такава 32" си купихме преди седмица. Ами да ви кажа само добри впечатления имам от него.
Тръгнахме за 26-ца но взехме този. Всичко си има. Според мен такъв телевизор задължително трябва да има тези цифровите тунери, иначе си губи смисъла, защото единствено можеш да му се насладиш на резолюцията със сигнал от компютър.
Моя оператор предлага и цифров сигнал та така програмите изглеждат много по-ясни и чисти, без каквито и да е смущения.
Колега, според мен, гледай да има DVB-T и DVB-C тунери.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 05 Авг 2010, 13:56

Здравейте.Значи вече се спрях телевизор който предлага най-много за цената си.32-ка е на Самсунг http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09053405
Друго,което разбрах Самсунг и Филипс вадят най-чисти цветове.Просто останалите са малко по мътни.Естествено тази разлика можеш да я видиш само като застанеш срещу няколко тв-та и гледаш.
Та от толкова обикаляне тези дни нямаше друг телевизор който да предлага фул ХД и тази резолюция за под 1000лв
Има си всички тунери и наистина вади много добра картина.
За телевизорите на сони във всички магазини бяха единодушни.Да се избягват сонита под 1500лв(минимум).Във високия клас тв-та са добри но евтините им варианти плащаш само за надписа SONY.
Лг-тата също нямат модел който да предлага тези параметри(е поне на тези места които обикалях)
гледах и едно Пайнерче 32-ка без рамка направо е откачено но е много по скъпо.Нямам толкова въможност за да се обзаведа с него.
Някой от вас разполага ли с горе посочения Самсунг за да изкаже мнение?
Благодаря!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330D
Детайли за колата: Touring

Мнение от dblos » 05 Авг 2010, 15:03

Е и аз скоро стигнах до тая дилема :)
До скоро гледахме от 2 години Sharp Aquos и съм много доволен. Сега пак съм на Sharp 37" висока резолюция , силен контраст и цена на 800лв 24 м. гаранция и не на последно място Made in Japan.
Та в общи линии моите впечтления като пройзводители са Philips, Sharp, Panasonic ....LG и Samsung са компромис с себе си !
А и аз лично не бих си купил каквото и да е от производител който прави хладилници, лъжици , чипс.....

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 05 Авг 2010, 15:36

dblos написа:Sharp 37" висока резолюция , силен контраст и цена на 800лв

Вярваш ли си? :lol: Така като гледам - да. :lol: 32 инча Шарп фулл хд под 900 лв. не пада в промоция!
37 инча Sharp full hd, като вземеш за под 1400 лв, ела ми се обади!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 05 Авг 2010, 15:41

В Метро продават основно телевизори на Samsung, защо ли?! Явно не търсиш качество, а телевизор до 1000 лв.

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 05 Авг 2010, 15:54

Club BMW написа:В Метро продават основно телевизори на Samsung, защо ли?! Явно не търсиш качество, а телевизор до 1000 лв.

Има Самсунг с качествена картина, но модела е много по-скъп от 1000лв. и не се продава в Метро.
В Метро основно наблягат на застояли плазми Самсунг...LG и Панасоник от Румъния и Китай по 1200 лв. за 50 инча - модели от преди 5 г.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 05 Авг 2010, 19:52

Club BMW написа:В Метро продават основно телевизори на Samsung, защо ли?! Явно не търсиш качество, а телевизор до 1000 лв.

Кой ти говори за метро?Не съм стъпвал там.Говоря ти за Техномаркет и технополис,зора и т.н.
Обиколих доста места и магазини.А по въпроса какво търся отговора е следния - Качество до 1000лв.
И това което видях,е че Самсун предлага най-много до 1000лв.
Имаше един Филипс и описанието му беше голямо колкото средно голям роман на Марк Твен,там кви си филтри,нам кви си системи.Обаче като се отдалечиш за 3 4 метра и сравниш картината му със Самсунга - ами има си стабилна разлика,в полза на Самсунга.
Знам че е важно да е произведено в Япония и т.н. но това са ми възможностите.
И в никакъв случй не казвам,че Самунга е по надежден от Филипса или че Самсунг е по добра марка от Филипс или някакви други подобни глупости.А и смятам че този модел е на някаква промо цена тъйкато по принцип тв-тата на Самсунг са си по скъпички от конкурентите.А и говорих с доста приятели и колеги които притежават ЛСД от най-различни марки и не чух никой да се оплаче от нещо и смятам че лош избор в този клас няма просто има по-добър избор.
И ето заключението ми:
Ако разполагам с 1000 лв взимам Самсунг
Ако разполагам с 5000лв вземам Сони
Ако разполагам с 15000 взимам Пайнер
Тва е :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: му се E39
Мечтае да кара: Е39

Мнение от ALiGaToR » 06 Авг 2010, 20:09

http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09073297
А колега какво против имаш на TOSHIBA-та. Моя е като горния. Аз го взех на промоция за 800 лева. Погледни го. Има си и той всичко. А като го погледнеш може да ми кажеш какво не ти харесва. :confused:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 06 Авг 2010, 21:01

ALiGaToR написа:http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09073297
А колега какво против имаш на TOSHIBA-та. Моя е като горния. Аз го взех на промоция за 800 лева. Погледни го. Има си и той всичко. А като го погледнеш може да ми кажеш какво не ти харесва. :confused:

Колега нямам нищо против Тошибата.Просто цветовете на Самсунг най-ми харесаха.
Между другото сега като се замисля май не съм се заглеждал по Тошиба :roll:
Спомням си имаше една 32-ка в Техномаркет но беше спряна можеби затова не съм и обърнал внимание.
А иначе на тв-то от твоя линк даже на дизайн по ми хареса от Самсунга.Е поне на снимка,защото Самсу :roll: га излгежда много добре на живо.А като качество на картина немога да коментирам. :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i touring '96

Мнение от grayscale » 07 Авг 2010, 10:46

Здравейте.
Искам да попитам и аз, така и така има тема за ЛЦД, за телевизор, но около 20-22"...
Не се търси някаква супер функционалност, топ ХД или домашно кино... По-скоро втори ТВ за малка стая - да може да работи читаво на аналогов и цифров сигнал с прилична картина. Изборът при дребните телевизори е доста малък, затова и след известно проучване и оглед на място съм се спрял само на два модела.

PHILIPS 201T1SB
LG M227WD

Само тези ми допаднаха като качество на картината за цена около 400лв, ама стока ли са незнам ... :confused:
Някой ако има впечатления как са нещата при малките телевизори или има идеи за по-добър модел до тези пари да сподели. Мерси :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: T-34

Мнение от rdvr_burgas » 09 Авг 2010, 8:49

grayscale написа:Здравейте.
Искам да попитам и аз, така и така има тема за ЛЦД, за телевизор, но около 20-22"...
Не се търси някаква супер функционалност, топ ХД или домашно кино... По-скоро втори ТВ за малка стая - да може да работи читаво на аналогов и цифров сигнал с прилична картина. Изборът при дребните телевизори е доста малък, затова и след известно проучване и оглед на място съм се спрял само на два модела.

PHILIPS 201T1SB
LG M227WD

Само тези ми допаднаха като качество на картината за цена около 400лв, ама стока ли са незнам ... :confused:
Някой ако има впечатления как са нещата при малките телевизори или има идеи за по-добър модел до тези пари да сподели. Мерси :winky:

Аз имам въпросното Филипсче в кухнята и си гледам цифровата ефирна телевизия в София (DVB-T) и си е екстра. Препоръчвам го :yes:
R6 - Was sonst?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата