Операта ли да закрием или чалгата?
Модератор: Общи модератори
Re: Операта ли да закрием или чалгата?
Ogi написа:N.Mihaylovski написа:Оги,що не си трайкаш най добре а ???
Не съм искал да обидя никой конкретно... предполагам съм те засегнал с описанието за металите но мнението ми за металите се формира от това че имам някво наблюдение над тях... най-фрапиращото е че тия момчета не обичат да се къпят... сигурен съм че има и много които се къпят... но съм още по сигурен че тези които не се къпят са повече... и не само мъжете метали!!! жените са още по-голяма смрад
Не ми се влиза в пререкания, но мога да те уверя, че бъркаш. Ама много.

Виж какво е писал -Feanor- малко по-нагоре.
А и тезата ми съвсем лесно се доказва - просто отиди на някой метал/рок концерт и брой.

И да - концерт на някоя нормална банда, която прави музика, а не разни ревящи, дерящи се и грухтящи индивиди.

Да речем, АC/DC е добър вариант.

аз искам да съм добър човек и личност, да не преча на другите и да имам акъл в главата - Ogi, каква музика ще ме посъветваш да слушам, за да стана такъв?
virtue and tranquillity
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
SKISA написа:а що не приемете ,че нещата се случват просто с времето си. мога да кажа ,че като човек, който явно е живял повече от пишещите в момента по темата ,не че най-дъртият е най-умен, но просто имам виждане най-дълго върху нещата.... та нещата просто си идват с времето и това,което се слуша на 20 не се слуша на 30 ,което пък не се слуша на 40....! поне при повечето хора е така.
а в един момент може -като мене просто да слушаш от време на време всичко което е минало като стилове или го има в момента.
мразя глория....! тъпа ми е ,префърцунена ми е ,адски силиконова ми е ,надута пуйка ми е и каквото се сетите ,дето да ме дразни ми е....! но има две песни -нейни ,които ме кефят,слушам си ги ,гледам да не ги гледам да не ме дразни ,а най-вече на диск....! е ми всеки си има вкусове. един ден ми се слуша вивалди,друг ден павароти с убийственото несун дорма,трети пък глория,друг път ду хас или уайт снейк..... не разбирам смисъла на спора и дефинирането на това : слушаш еди ква си музика ,начи си еди къв си ...и от двете страни.
Хем си прав, хем си...седнал

От 90 и някоя, не помня точно коя, си слушам хип-хоп и подгласните му да кажем жанрове и не мисля, че след 5-10-15 години ще слушам нещо различни. Виж различни изпълнители да, но жанра ще си е същия. Без значение какво ми е настроението или какъв е повода при мен винаги звучи хип-хоп. Другите стилове не съм ги харесвал никога, особено пък чалгата.
А това което описваш - всеки ден да слушаш различна музика...някакси не ми се връзва, винаги съм се чудел на такива хора. В смисъл даже и да слушаш 10 вида музика, все ще има един измежду всичките, който да надделява и ако някой те пита ква музика слушаш би трябвало да посочиш именно този, който надделява. Аз например слушам и рап, и ар енд би, и кръмп, и тиз и др., но някой ако ме пита кво слушаш, казвам рап, не защото другите са не толкова разпространени, като рапа, а просто защото рапа е преобладаващ. Да не говорим пък на колко вида рап се дели самия рап, че хептен хамалогия ще стане.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
vladye написа:аз искам да съм добър човек и личност, да не преча на другите и да имам акъл в главата - Ogi, каква музика ще ме посъветваш да слушам, за да стана такъв?
такъв не се става с музика, а с възпитание

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
SKISA написа:не разбирам смисъла на спора и дефинирането на това : слушаш еди ква си музика ,начи си еди къв си ...и от двете страни.
Флеймим си на воля бе Скис, нищо повече...

Вичо, ама то изкуството Е възпитание бре момко...

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
Ogi написа:N.Mihaylovski написа:Оги,що не си трайкаш най добре а ???
Не съм искал да обидя никой конкретно... предполагам съм те засегнал с описанието за металите но мнението ми за металите се формира от това че имам някво наблюдение над тях... най-фрапиращото е че тия момчета не обичат да се къпят... сигурен съм че има и много които се къпят... но съм още по сигурен че тези които не се къпят са повече... и не само мъжете метали!!! жените са още по-голяма смрад
To па щото мангалите много се къпят, а те както знаем са най-заклетите чалга фенове

- vicho
- старши ентусиаст
-
Feanor написа:...
Вичо, ама то изкуството Е възпитание бре момко...Нещата, които четеш, гледаш или слушаш, формират мирогледа ти. ...
Тоест, задължително е да познаваш изкуството за да си добър човек и личност...

Разбрах!

аз се опитвам да определям даден човек по постъпките му и ценностната му система. затова задавам този въпрос, странно ми е как някой може да ме определи и да ми лепне етикет по това каква музика харесвам и слушам.
virtue and tranquillity
vladye написа:аз се опитвам да определям даден човек по постъпките му и ценностната му система. затова задавам този въпрос, странно ми е как някой може да ме определи и да ми лепне етикет по това каква музика харесвам и слушам.
Абе то, поне по моя лична преценка, обикновено тоя етикет винаги излиза верен

И само не мога да разбера хората, дето си харесали 2-3 чалга песни и веднага се опреличават на чалгари и скачат в нейна защита.

Последна промяна dimithur на 06 Авг 2010, 15:18, променена общо 1 път
- vicho
- старши ентусиаст
-
vladye написа:аз се опитвам да определям даден човек по постъпките му и ценностната му система. затова задавам този въпрос, странно ми е как някой може да ме определи и да ми лепне етикет по това каква музика харесвам и слушам.
алоооо, имаме ли връзка
95% от чалгоНЕслушащите в тази тема заклеймиха другите, че са простаци, нискоинтелигетни, селски бекове и още безброй епитети
А на тебе ти било странно, как става? Ето така.
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
И аз съм от бековете

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
vicho написа:Тоест, задължително е да познаваш изкуството за да си добър човек и личност...![]()
Разбрах!
Не че е точно задължително... просто по-богатата обща култура ти дава достъп до много повече гледни точки, идеи, мнения... Които пък ти дават различни причини да бъдеш добър човек и личност, така че имаш по-голяма вероятност да попаднеш на причини, които ти самият би приел като валидни. Отново, не е задължително, можеш и сам да стигнеш до тях, просто е по-трудно. Освен това пропускаш различните отговори на много други въпроси. Но какво пък, изборът си е твой.

vladye, чети де... те нещата са свързани... често, ако не винаги.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
dimithur написа:Ogi написа:N.Mihaylovski написа:Оги,що не си трайкаш най добре а ???
To па щото мангалите много се къпят, а те както знаем са най-заклетите чалга фенове
и пак го обърнахте на метъл срещу чалга...

vladye написа:аз искам да съм добър човек и личност, да не преча на другите и да имам акъл в главата - Ogi, каква музика ще ме посъветваш да слушам, за да стана такъв?
мислиш ли че зависи от музиката която слушаш какъв човек си по душа?
п.п на това описание ще ти препоръчам джаза
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
ми явно съм чуден човек щом ми се чудят.
да-харесвам някои чалга-песни не всички.
да-слушам различни стилове ако не всеки ден ,то поне в различни времеви етапи. в момента от 15дни съм на 100 каба гайди,вагнер и тото.
да-в някои моменти харесвам повече един стил от друг, но не бих се отказал и от другият.
не-нямам кичара на врата си ,характерна за селскобекщината ...
не-не харесвам в някои моменти повече металика от орхан мурад или кали.
да-деф лепърд,уайт снейк и ю2,както и бон джоуви са ми любими...
да-бих желал някой да ме категоризира,да ми тури етикетчето и да ми каже в коя редичка да се наредя-на чалгаджиите-бекове или на метало-пумиярите....ще му бъда благодарен. в момента не мога да си намеря редичката в тая тема.
да-харесвам някои чалга-песни не всички.
да-слушам различни стилове ако не всеки ден ,то поне в различни времеви етапи. в момента от 15дни съм на 100 каба гайди,вагнер и тото.
да-в някои моменти харесвам повече един стил от друг, но не бих се отказал и от другият.
не-нямам кичара на врата си ,характерна за селскобекщината ...
не-не харесвам в някои моменти повече металика от орхан мурад или кали.
да-деф лепърд,уайт снейк и ю2,както и бон джоуви са ми любими...
да-бих желал някой да ме категоризира,да ми тури етикетчето и да ми каже в коя редичка да се наредя-на чалгаджиите-бекове или на метало-пумиярите....ще му бъда благодарен. в момента не мога да си намеря редичката в тая тема.
нема връзка вичка, то е ясно
това се опитвам да кажа - аз не слушам чалга, а съм се оптивал, за да се интегрирам така да се каже
просто не ме влече и предполагам до голяма степен важна роля играе това, че вкъщи където съм израснал никога не се е слушало чалга, с две думи родителите са ме възпитали по-скоро с ценностната система преди тази, която се налага от 20 години насам...предполагам. но никога не съм си позволявал да определям някой като селянин, понеже слуша чалга, или като мизерник, понеже понеже се придържа към някакъв стереотип на метъл. въпроса е какъв човек си, нали?
същото е и с много други неща, не само с музиката. аз като съм на 22 и карам е36, какво значи - приспадам ли директно към келешите

това се опитвам да кажа - аз не слушам чалга, а съм се оптивал, за да се интегрирам така да се каже

същото е и с много други неща, не само с музиката. аз като съм на 22 и карам е36, какво значи - приспадам ли директно към келешите

virtue and tranquillity