Операта ли да закрием или чалгата?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Операта ли да закрием или чалгата?

Анкетата свършва на 05 Сеп 2010, 9:28

Операта да закрием
14
13%
Чалгата да закрием
48
45%
И двете
12
11%
Нито едното (а аз слушам чалга)
26
25%
Нито едното (въпреки, че не слушам чалга)
6
6%

Общо гласове : 106
младши ентусиаст
Аватар

Re: Операта ли да закрием или чалгата?

Мнение от exotique » 06 Авг 2010, 19:13

какъв е смисъла да се пускат такива теми???Отговорът е много прост:като направят продукция годна и харесваща се на хората-трудно ще закрият операта.Чалгата била гадна :clap: ми отиди в някое затънтено село и им пусни опера да видим дали ще те обичат.Има си музика за масите,има и музика за ценители.Чалгата е доста по-евтин продукт в сравнение с операта-следователно трябва да има повече приходи.Щом няма приходи-значи няма добра продукция :smoke:

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 06 Авг 2010, 20:30

exotique написа:какъв е смисъла да се пускат такива теми???Отговорът е много прост:като направят продукция годна и харесваща се на хората-трудно ще закрият операта.Чалгата била гадна :clap: ми отиди в някое затънтено село и им пусни опера да видим дали ще те обичат.Има си музика за масите,има и музика за ценители.Чалгата е доста по-евтин продукт в сравнение с операта-следователно трябва да има повече приходи.Щом няма приходи-значи няма добра продукция :smoke:

Не знам, ма софийските театри/опера винаги са пълни :smoke: За пловдивската чувам други отзиви, явно сами са си виновни, че да ги закрият :dunno: Па и какво искат, докато си имат за местен феодал Гергов, никога нема да се оправят :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 06 Авг 2010, 20:42

Тук си написах мнението, че е по-дългичко :mhihi:

viewtopic.php?f=2&t=214695

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 06 Авг 2010, 21:39

четох четох , но по темата щом пловдивската опера го е закършила и няма съответната аудитория да я затварят кво толкова не е края на света, тъкмо ще е още по престижно за тези на които ще им липсва да оскочат я до софийската я до някоя друга. Колкото до чалгата - изразявам собственто си становище, че чалга трябва да се слуша след навършване определена възраст с цел правилното развитие на личноста. Последното си изречение ще го защитя с една случка от преди 2 месеца. та значи седя си аз на една пейка пред един от спешните кабинети на "Пирогов" и до мен сядат младо семейство /българи/- мъж и жена на около 30-32 годишна възраст заедно със 5-6 годишната им дъщеря, на която нахлузили едни огромни ди джейски слушалки и от тях звучи отвартителна поп - фолк - чалгарска песничка ама от тия най долните. аз малко така :shock: погледнах, стана ми противно, викам си на акъла как е възможно , тва хлапе е на 6 г. след още толкова то ще се събере с други такива, да пушат от ултра модерните женски цигарки "мЕРИЛИН" и цел в живота му ще е да си хване 120 килограмов батко или чичко със спортна кола като от клиповете им. п.с. На зле са нещата много в България.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 06 Авг 2010, 22:04

b.bonev написа:Колкото до чалгата - изразявам собственто си становище, че чалга трябва да се слуша след навършване определена възраст с цел правилното развитие на личноста.

Имаш предвид да е забранена за непълнолетни или да е задължителна за пълнолетни? Щото с първото съм съгласен, с второто - категорично не. :lol:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Аватар

Мнение от dimithur » 06 Авг 2010, 22:12

К`во става в Пловдив !? – SOS, SOS, SOS !!! Изчезваме! Потъваме!

Този Пловдив, уважаеми читатели, който вероятно познавате от 80-те и 90-те години го няма! Просто градът изчезна! Липсва. Ей, така, както си живеем артиса от картата на България. В момента изцяло в духовен, а в обозримо бъдеще и във физическия и демографски смисъл. Този град се превърна постепенно в „Герговград”, „Вторият Перник”, „Чалга-майна”, „Пайнерград”, „Дудукаград”, айде да не продължавам…

Поводът? Оная вечер имаше заря. В чест на чалга-нашествието.

Наложи ми се да мина през централния площад. Някъде около 23.00 часа. И установих, че градът е изчезнал. Този град, който познавам установих, че го няма – ама, наистина в буквалния смисъл.

Толкова много цигани не бях виждал, а съм правил може би десетки митинги в цигански махали… В Сливен през 1991 г. водих митинг в махалата, в Пазарджик съм бил оратор в „Токайто”, но толкова цигани, колкото видях тази вечер не съм срещал, не съм виждал на едно място. Това може би е естествено, след като през 2003 г. официално обявиха Пловдив за най-голямото поселище с роми/чистокръвни цигани/ в Европа. Това последното, драги читатели, е европейска статистика.

Не знам, но на мен 30-40 000 на едно място ми се стори страховита гледка! Толкова бяха на площада около паметника на Гюро Михайлов – момичета, момчета, млади, стари, голи, боси, пияни, надрусани, с деца, бременни, клани, неклани, джебчии, пласьори, мръсни, поизкъпани, изрусени, къносани, миришещи – страшна работа, страшна.

Отпред, пред бившия Партиен дом, а сега Община – сцена, а на нея тържество на официалния к**ва, пошлост и простотия, т.е. концерт на Пайнер, демек чалга-пришествието, което обикаля страната, но в Пловдив му е отредено възможно най-централното място. От управниците, от кмета Славчо Атанасов. Площада. Централния. До Тримонциум, Гюро Михайлов, скулптурата на Армандо Дзоки, Люсиен Шевалас и току-до общината!

Е, имаше и българи със средна възраст около 15 год. И те с бири от 1.5 л. или 3 л., чашки с прозрачно питие, голи крака, рамене и гърбове, а някъде просто нямаше нищо по телесата им, порядъчно надрусани в градинката се въргаляха някакви подобия на деца, напикани, неадекватни, мръсни…

Имаше, разбира се, много полиция, която бе заета да се прехласва също по създанията, които се кълчотеха на сцената – Преслави, Малини, , Галени, Анреи, Марии, Емилии и не знам още какви си. „Нашата полиция ни пази…”, а до нея някой яко надрусан лази. Площадът приличаше на депото за смет в Цалапица, Шишманци или където си изберете.

Решавам да погледна по-внимателно зад сцената, пред самия вход на общината. Там, драги читатели, е настанен мокрия бар за изпълнителите и първенците. Певачките пеят, кълчотят се и слизат да се подкрепят в сценично облекло/то, практически липсва/, а на самия бар-плот са настанени управниците на Пловдив с чаши в ръка и премрежени погледи. Разпознавам заместник–кмета Георги Тютюков в храбрата компания на общинския съветник /разбира се от БСП/ Добромир Трифонов, който вещо обяснява на журналистка, че дошъл да види Борис Дали, който също бил съветник от червените в някаква община. Този Тютюков уж беше фалшифицирал подпис пред общинската избирателна комисия, имаше дело, което се забатачи, стана съветник, направи някаква група, която се нарече „Бидоните” и стана пръв помощник на кмета Славчо.

Като споменах кмета се сетих, че тоя рева и плака, пищя като флекс, че щели да закрият пловдивската опера, плаши че ще гладува, заедно с Калуди Калудов, после се възгещиса… Абе аланкоолу, каква опера, какви пет лева, каква култура в Пловдив, що ни правите на улави, не виждате ли, че чалгата е влязла в общината и седите диван-чапраз до силикона на Галена или Траяна?! То май си го знаете щом шефката, отговаряща за културата в Пловдив е завършила … агрономство.

Не, нямам сили да ви опиша това, което бе устроено в Пловдив, такава безподобна цигания няма, не е имало, но още много ще има в града – затова Пловдив изчезна, просто липсва, няма го, това не е български град. Може да е на Гергов, комунистите, циганите от „Столипиново”, „Шекера”, Армана или Аджисана, може да е на Славчо, на Тютюков, Бареков или Мара Мисса, но не е на пловдивчани. В никакъв случай не е техен. Като споменах презерватива Бареков да не забравя, че и той бе във ВИП-зоната – окачолен в синджири, гривни и дрънкулки в стилистиката на нощта. И много к**ва около него, както и около останалите първенци.

И по едно време заместник-кмета Тютюков се изцепи: „Ох баня, ох кеф, кеф, ох концерт, ох кеф, кеф, кеф…” И обърна прозрачна чашка. И пърхаха около властта пайнерки и пайнери, а в мрачината видях Пловдив да оттича в мургавото сборище и разголените старлетки.

На път за къщи се замислих дали може да се спаси града… Едва ли. Трябва да има хора, които да се сетят за древната народна песен „Издоле идат манафите…” /писал съм за нея по друг повод/, да съберат пари /такава е пайнерската стилистика/, да платят богато и пребогато на групата манафи, после да ги хванат разните там Славчовци, Тютюковци и подобни управници, да ги строят пред общината /дето беше чалгаджийската сцена/ и да им пуснат манафите. Ако не се спаси града и след тази интервенция да поемаме към други предели, а тук да си останат общинарите, пайнерките и циганията.

Ще ви предложа няколко снимчици от демонстрацията в „културната столица на България” – те говорят повече от словото. Разгледайте ги – има какво да видите.
http://toross.blog.bg/politika/2010/08/ ... ame.587633

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Мдам, надежда всяка тука оставете, както е казал навремето Данте ;) Ето в какво могат да превърнат цял град, един кмет комунист заедно с няколко "бизнесмена" - цигания и чалга. Чак до София идва да се дърви за операта , а инак нали - пръв на хорото .... бе какво да говоря, време е да грабваме по един калашник и стига толкова приказки, щото инак нема да се оправиме :mhihi:
Н.Хайтов

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 07 Авг 2010, 1:20

нямам думи с които да опиша колко мразя чалгата и чалга поколението.
болно ми е когато баровете в които има ретро стоят празни,а тези с чалгията се
пукат по шевовете от малки деца копнеещи да приличат на изкривените си идоли.
вбесява ме факта и,че много мои приятели предпочитат такива заведения заради факта,
че видиш ли там имало жени......че това жени ли са.
операта е едно от най старите световни изкуства,тя си е вечна
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 07 Авг 2010, 7:57

жени са ,жени са....! кака ви андреа без грим е една поставка за силиконови подплънки. чесно....! първият път като я видях без макияж и си викам: тоа-кобрата се е побъркал да изневерява на оная убавица с тва белезникавото джудже. то па се оказа ,че е едно и също.

но и са прави хората ,които написаха,че като няма приходи нещо просто си загива само. и да не я закрият пловдивската опера кой ще влезе !?? да я спонсорираме ,за да я има ли!? или да набутаме насила индианците вътре ,та да слушат вместо пайнър и после да им удържиме за билети от неплатените сметки за ток!?!? да намерят начин да оцелеят-насила хубост не става.
....п.с. иначе тва с лентичките мноо кокетно се е барнАло...) мноо приятен лайфстайл .

Аватар

Мнение от dimithur » 07 Авг 2010, 12:21

SKISA написа:....п.с. иначе тва с лентичките мноо кокетно се е барнАло...) мноо приятен лайфстайл .

Те сигурно тея лентички са, за да задържат спермата вътре в нея, щото инак има опасност да се разтече :mhihi:
И си прав да, тея индианци в опера нема да влезнат, проблема е , че си ги развъдихме толкова много ! Са операта, утре целата държава направо да закриваме ;)
Н.Хайтов

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 07 Авг 2010, 18:18

Дефинирайте ми моля, думата "изкуство" в България. За какво културно наследство се говори тук и изкуство? Култура ми Янко, след 700 г. робство, няма Възраждане, няма Ренесанс, няма даже Реформация в България, изкуство от хора, които никой не ги познава извън България? Айде нема нужда. Резултатът след 1300 г. е налице, 2010 г. гр. Пловдив.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 08 Авг 2010, 16:49

Аз гласувах>> Операта да закрием...
Че защо му е изкуство на този народ, който не може да го разбере и го сравнява с чалгата. Къде е връзката и като чета мнението на някои колеги си мисля, че те никога не са посещавали опера. Та защо ли им е, като си имат кръчмите и невероятната музика, която се лее там. Та за какво ни е опера като ние не даваме и пет пари за нея, и захлупени в собственото си ежедневие се отдалечаваме на светлинни години от нея, пускайки си поредния чалга хит, смятайки го за изкуство.
Та по-добре да я закрием пустата опера, че да не ни дразни по пътя ни - да се трансформираме в скотове...
Има много коли и ....BMW
Изображение

Аватар

Мнение от dimithur » 08 Авг 2010, 17:07

dinkomg написа:Аз гласувах>> Операта да закрием...
Че защо му е изкуство на този народ, който не може да го разбере и го сравнява с чалгата. Къде е връзката и като чета мнението на някои колеги си мисля, че те никога не са посещавали опера. Та защо ли им е, като си имат кръчмите и невероятната музика, която се лее там. Та за какво ни е опера като ние не даваме и пет пари за нея, и захлупени в собственото си ежедневие се отдалечаваме на светлинни години от нея, пускайки си поредния чалга хит, смятайки го за изкуство.
Та по-добре да я закрием пустата опера, че да не ни дразни по пътя ни - да се трансформираме в скотове...

Ми да, той Божидар Димитров си го каза - шибан народ сме. Айде да закриваме републиката и да се изнасяме на някъде, то и без това така е по-лесно, па ние нали все винаги лесното гледаме :yes:
Н.Хайтов

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 09 Авг 2010, 11:16

Абе какви глупости се изписаха,ми операта в Пловдив е гадна,тоест няма годни представления,артистите не са добри,репертоара тъп,е за какво да се хрантутат,малко да си напънат сивото "артистично" вещество и да измислят начин да съберат хората,само с изпедерастяване не стават нещата...
Концепцията е остаряла,още от викториянската епоха е,какво направиха умните хора за да докарат класиката до обикновенните хора-вижте "Бонд","Ванеса Маи",доста хора видяха как изглежда пианото и цигулката и разбраха какво е "годишните времена" и кой е "Вивалди"...просто преоритетите се променят,музиката и представянето също,операта също,що у пловдив не поставят "Аида"-щото са неспособни,просто операта "тежи" на пловдив,а за чалгата-ми те сами си се финансират,слушат какво казва "улицата" и после го пресъздават,гледат какви образи се търсят от телевизията и ги пресъздават,значи има мислене-а иначе не слушам подобни песни,не ходя и на подобни мероприятия,но виждам какво става...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Любо Мегов » 09 Авг 2010, 23:11

SKISA написа:но и са прави хората ,които написаха,че като няма приходи нещо просто си загива само. и да не я закрият пловдивската опера кой ще влезе !?? да я спонсорираме ,за да я има ли!? или да набутаме насила индианците вътре ,та да слушат вместо пайнър и после да им удържиме за билети от неплатените сметки за ток!?!? да намерят начин да оцелеят-насила хубост не става..

а пък тъпите европейци дават по 200-500 евро за опера, а при нас безплатни цици на площада :mhihi: я на тех едни безплатни цици на площада да им пускат и там операта ша увехне... :mhihi:

уви, много скоро този културен кръго катаклизъм ще се затвори и не знам как ще се излиза от там... :shock: да ви кажа детето си пазя колкото от наркотици толкова и от тази напаст, не само музиката, и стайла , лайната и каквото щете там...

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 09 Авг 2010, 23:30

Любо Мегов написа:уви, много скоро този културен кръго катаклизъм ще се затвори и не знам как ще се излиза от там... :shock: да ви кажа детето си пазя колкото от наркотици толкова и от тази напаст, не само музиката, и стайла , лайната и каквото щете там...

Те вървят често ръка за ръка. Наркотиците и чалгата говоря. Кафе и цигара примерно.
Та както казах, бях на концерта на митьо пайнера в Хасково. Впечатления:
-безплатно, правилно, кой ще даде пари за т'ва
-нямаше охрана на входа, няма проблем да влезеш с Калашников или черешово топче
-Места много, сцената се виждаше малко. Много чадъри на кебапчииници закриваха гледката
-бутаница, ама не атмосфера на дискотека примерно, ми бутаница.
-мангали. Много.
-семколюпещи идиоти, не само мангали, които с всички сили се опитваха да накарат врата на седящия пред тях човечец, да вкуси от люспите на слънчогледа, купен от мазната черна циганка на входа.
-звука беше на ниво. На две-три места опитаха без плейбек. Не знам какво опитаха.
-Кълки имаше доволно, отдалече добре изглеждаха, радвам се, че не бях близо до стейдж-а
-имаше полиция. Браво! Нищо, че или спяха, или мааха кебапчета. Имаше ли - имаше!
-некви скъпи джипета, на актьорите, така де, на певците и певачките, явно престиж демонстрираха
-на излизане стана тарапана, се едно падна атомна бомба.

Т'ва са ми впечатленията. На театър е малко по-различно.

Предишна

Назад към Извън Темата