Радар детектор,прихващаш и камерите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Re: Радар детектор,прихващаш и камерите?

Мнение от txe » 09 Авг 2010, 12:40

"Преди повече от 5 г. отпадна от Закона за движение по пътищата изискването да се слагат подобни табели. Там, където са останали, ние все пак ги използваме, за да разполагаме екипите от полицаи с техниката, монтирана в колите им"

Някой знае ли дали това е така? И евентуално къде го пише.
what a helluva ride

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 09 Авг 2010, 12:59

Гледам че много хора викат толкова ли е трудно да се спазват ограниченията?
Не не е трдно да се спазват, но е трдно да се кара при безумни ограничения на много места. Без замисляне ви казвам 2-3 места в София на които е пъна глупост да има подобни ограничения, като функциониращите в момента. Например в Люлин от Орион към тунел на Люлин ограничение 40, а може спокойно да е 70-80 и това не е разлика в рамките на 10%. Друго място е булеварда в дружба под моста за летището който отива към слатина. Отново 40 при възможни 70-80 и отово защо, за да има къде да се хрантутят гладните куки. И затова се използват радари, иначе не ми пречи да си карам по магистралата и без тях 140км са ми достатъчни за придвижване!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 09 Авг 2010, 13:03

Моят радар-детектор си пищи там където има камера на K/Ka.Хем е от евтините. Ама то и камерата се вижда. Най лесно се познава по светкавицата дали имам нещо вътре или e само кутия. Голямо спокойствие си е с детектора. Е никога не превишавам с повече от 20 25 km/h та дори и ограничението да е 20 :)

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 09 Авг 2010, 13:10

[quote="Dimo"][/quote]
На това място в Люлин има пешеходна пътека и спирка на градския, ограничението е само до пешеходната пътека.
what a helluva ride

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 09 Авг 2010, 13:15

Dimo написа:Гледам че много хора викат толкова ли е трудно да се спазват ограниченията?
Не не е трдно да се спазват, но е трдно да се кара при безумни ограничения на много места. Без замисляне ви казвам 2-3 места в София на които е пъна глупост да има подобни ограничения, като функциониращите в момента. Например в Люлин от Орион към тунел на Люлин ограничение 40, а може спокойно да е 70-80 и това не е разлика в рамките на 10%. Друго място е булеварда в дружба под моста за летището който отива към слатина. Отново 40 при възможни 70-80 и отово защо, за да има къде да се хрантутят гладните куки. И затова се използват радари, иначе не ми пречи да си карам по магистралата и без тях 140км са ми достатъчни за придвижване!

Kaто ти изкочи некой пиян пешеходен бастун, със 70-80 става доста невъзможно за спиране :winky: И въпреки че бастуна е пиян, водача си го отнася при всички положения ;)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 09 Авг 2010, 13:16

Алекси Стратиев, зам.-директор на Охранитлна полиция: Табелите ще спасят още хора, но няма пари за тях

Хаха пари за камери има, обаче за една ламарина с надпис няма.

Експертите все още не могат да изчислят колко живота са спасили камерите и колко катастрофи са били предотвратени, защото те работят по-малко от половин година.

Абсолютно николко, катастрофите си остават същия брой.

Докато при радарите се прави снимка само на номера на колата и нарушението, затова законодателите са преценили, че не са необходими знаци. Така е и в цяла Европа.

В Европа първо си правят пътя да прилича на нещо, после му слагат камери.

Бе малко фантастика звучи, ма нямаше ли едно руско изобретение EMP, което скапва всякаква електроника с много силен електромагнитен импулс :roll: :roll:
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Аватар

Мнение от dimithur » 09 Авг 2010, 13:19

BMW_RIDER написа:

Бе малко фантастика звучи, ма нямаше ли едно руско изобретение EMP, което скапва всякаква електроника с много силен електромагнитен импулс :roll: :roll:

Ако ти е толкова мерак, взимаш една пиезо запалка, от тея дългите за газови котлони, отваряш кутията на камерата и цъкаш само с искрата :mhihi:
Н.Хайтов

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 09 Авг 2010, 13:24

dimithur написа:
Dimo написа:Гледам че много хора викат толкова ли е трудно да се спазват ограниченията?

Kaто ти изкочи некой пиян пешеходен бастун, със 70-80 става доста невъзможно за спиране :winky: И въпреки че бастуна е пиян, водача си го отнася при всички положения ;)

По тая логика дайте и на цариградско да е 40 щото някое лудо бабе ще реши да пресича отгоре понеже я болят краката да мине през подлеза или я мързи. Пак ще е виновен водача.
Изображение

Аватар

Мнение от dimithur » 09 Авг 2010, 13:40

Dimo написа:

По тая логика дайте и на цариградско да е 40 щото някое лудо бабе ще реши да пресича отгоре понеже я болят краката да мине през подлеза или я мързи. Пак ще е виновен водача.

Mи да, пак ще е виновен, такъв е закона, сърдете се на онея в народното :dunno:
Н.Хайтов

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 09 Авг 2010, 13:53

Dimo написа:
dimithur написа:

Ми ние тука, в Русе, на т.нар. "МЕЖДУНАРОДНО" , ограничението си е 50... На места става и 40 :mhihi: И точно в участъка с 40 си има табела, засичаща ти скоростта и само ти изписва с колко караш... А патрулката седи няколко метра нагоре, чакаща :mhihi: :kuku: На път с 3 ленти, ограничение 40 :kuku: И то по "МЕЖДУНАРОДНО" .... :kuku: :banghead:
А и камерата е на въпросното "МЕЖДУНАРОДНО" :banghead:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 09 Авг 2010, 14:12

На ваш'то "международно" и 40км/ч са му много. Поне е съобразено с офроуд настилката.
А на Люлин тунела пак са му много 40. Да не ускорява прекалено много елементарни частици :mhihi:

Ние на колегата му отговорихме по темата, че няма как с радара да се засече спиид камера, другото вече е офтопик.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 09 Авг 2010, 14:19

Аз искам да попитам занимават ли се да записват камерите по кръстовищата скъпите коли във Варна?
Днес за пореден път ме изсече возило за 130 000 лв. /няма да соча модели да няма дрязги/ на кръстовище със 7/8 камери...изсече през лентата за дяснозавиващи и се нареди за направо пред всички като спря на метър след стоп линията и тръгна още на жълто...въобще този/тази ще получи ли честитка? При това е с бг.номер с еднакви цифри.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Аватар

Мнение от dimithur » 09 Авг 2010, 14:28

Демирев написа:Аз искам да попитам занимават ли се да записват камерите по кръстовищата скъпите коли във Варна?
Днес за пореден път ме изсече возило за 130 000 лв. /няма да соча модели да няма дрязги/ на кръстовище със 7/8 камери...изсече през лентата за дяснозавиващи и се нареди за направо пред всички като спря на метър след стоп линията и тръгна още на жълто...въобще този/тази ще получи ли честитка? При това е с бг.номер с еднакви цифри.

Еее праз голям, постъпил е като средно статистическа софийска маршрутка :mhihi:
Н.Хайтов

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06

Мнение от Нено Б. » 09 Авг 2010, 15:56

Hito написа:Прясно прясно........ от днес :mhihi: :mhihi: :mhihi:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=570910

Хм, ами те ако ги местят тее камери, работата не е на добре.
Разковничето според мен е в обработването на самата табелка на номера с цел загубване на светлоотразителните й свойства.
rwd фен

Аватар

Мнение от dimithur » 09 Авг 2010, 16:08

Aре по 30км/ч отгоре над ограниченията ви дават, мисля че е предостатъчно :dummy:
Н.Хайтов

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата