Марка преносими компютри номер 1 в света
Модератор: Общи модератори
- seven-eight
- кандидат ентусиаст
-
Re: Марка преносими компютри номер 1 в света
Е как може да се определи кои са номер 1 ?
Аз имам ASUS и съм доволен, имам нетбук Тошиба и съм доволен, имам старо Sony Vaio и то си работи, но в последно време разцъквам едни DELL-чета и най ми харесват като цена/качество. HP не съм имал, ама и не бих си взел.
В зависимост от това кой какво търси - пари, качество на изработка, мощност, времеиздържане на батерията и т.н. си избира според съответните модели.
Иначе сега Acer са пуснали модели с добри х-ки, но не толкова хубаво качество на изработка за около 1300+ лв. За малко повече DELL. IBM/Lenovo както и по-горе казаха: не толкова хубав дизайн, но здрава изработка.
Аз имам ASUS и съм доволен, имам нетбук Тошиба и съм доволен, имам старо Sony Vaio и то си работи, но в последно време разцъквам едни DELL-чета и най ми харесват като цена/качество. HP не съм имал, ама и не бих си взел.
В зависимост от това кой какво търси - пари, качество на изработка, мощност, времеиздържане на батерията и т.н. си избира според съответните модели.
Иначе сега Acer са пуснали модели с добри х-ки, но не толкова хубаво качество на изработка за около 1300+ лв. За малко повече DELL. IBM/Lenovo както и по-горе казаха: не толкова хубав дизайн, но здрава изработка.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Ейпъл освен на дизайн , на друго не го докарват.
Мега скъпи и смотани "неща" - това за мен не е лаптоп.
ПП: лично мнение

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

kriso85 написа:Ейпъл освен на дизайн , на друго не го докарват.
Объркал си се...
аз ползвам тошиба повече от три години и съм много доволен
на всичко отгоре батерията е износена 0% според еверест
може и да не е вярно
на всичко отгоре батерията е износена 0% според еверест
може и да не е вярно

На тея Ейпъл кое им е толкова специалното? Имам чувство, че хората си ги купуват по-скоро за престиж. Един вид има два вида лаптопи - ейпъл и всички други...
Това, което знам, че ги отличава е операционната система и ако не се лъжа за тях се отнасяше това, че правят тялото им от фрезован солиден блок алуминий.
Според мен марката няма чак такова значение. В крайна сметка всички работят с еднакъв хардуер и само ги сглобяват и правят кутиите,а и всички си имат поне 2 години гаранция.
Това, което знам, че ги отличава е операционната система и ако не се лъжа за тях се отнасяше това, че правят тялото им от фрезован солиден блок алуминий.
Според мен марката няма чак такова значение. В крайна сметка всички работят с еднакъв хардуер и само ги сглобяват и правят кутиите,а и всички си имат поне 2 години гаранция.
Hack0 написа:На тея Ейпъл кое им е толкова специалното? Имам чувство, че хората си ги купуват по-скоро за престиж. Един вид има два вида лаптопи - ейпъл и всички други...
Хардуера и дизайна са толкова тясно свързани, че един без друг не могат...
Аз лично на моя лаптоп, който е 13-ка макбук, съм стъпвал с цялата си тежест, около 90 кила и с малкия в ръце си, и му няма нищо. Бачка копелето... За софтуера нема ви говоря щото, който не е ползвал много трудно ше ме разбере...
Друга тема е че нито лаптопа нито пауърмака са преинсталирани някога или най-малко са забивали... Нема рестарт тука, нема и вируси. От колко години вече ползвам мак, все още нямам антивирусна...
Да сте живи и здрави всички някой ден да хрупате ябълки, и ще се сетите за тия приказки
И какво в хардуера на Ябълката е толкова специално????Процесорите дето слагат са от I-серията на интел ,като същите процесори ги слагат и на всички други марки на пазара ,имат бърза рам-памет както всички други лаптопи от по висок клас и какво?Една Ябълка е 4бона ,а един Ейсър със същите параметри е 2к.Операционната им система ги прави това ,което са ,но цената е....
Иначе по темата имам Ейсър 5920г геймърска машинка на близо 3 години и е на доста добро ниво и сега.Единственото ,което не ме кефи в по старите ейсъри е пластмасата им ,малко е калпава ,но в новите машинки всичко е много по-добре.
Иначе по темата имам Ейсър 5920г геймърска машинка на близо 3 години и е на доста добро ниво и сега.Единственото ,което не ме кефи в по старите ейсъри е пластмасата им ,малко е калпава ,но в новите машинки всичко е много по-добре.

- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Имам вкъщи един Acer на 7 години. Ест. батерията е зле, на 2-3 места се отчупи малко пластмаса от капака, но машината си работи. Харда е сменян веднъж и никакви други проблеми.
MSI имат проблемно охлаждане и пластмасови проблеми напоследък. Даскала ми по компютърна периферия пък ползва само IBM-и и е много доволен
Имам приятел с 2 делл-а и каза, че повече Делл нямало да си купи (незнам по каква причина)
MSI имат проблемно охлаждане и пластмасови проблеми напоследък. Даскала ми по компютърна периферия пък ползва само IBM-и и е много доволен

KUM4o написа:И какво в хардуера на Ябълката е толкова специално????Процесорите дето слагат са от I-серията на интел ,като същите процесори ги слагат и на всички други марки на пазара ,имат бърза рам-памет както всички други лаптопи от по висок клас и какво?Една Ябълка е 4бона ,а един Ейсър със същите параметри е 2к.Операционната им система ги прави това ,което са ,но цената е....
Инсталирай един уйндолс на ябълката и виж как работи, па тогава философствавй...
Ако въобще си имал ябълка някога ше ме разбереш за кво ти говоря. Така нема смисъл да си дрънкаме глупости.
Верно цената не е от най-приятните, ама има начини. В щатите са на много по-ниска цена. Ако искаш има начини...
KUM4o написа:И какво в хардуера на Ябълката е толкова специално????Процесорите дето слагат са от I-серията на интел ,като същите процесори ги слагат и на всички други марки на пазара ,имат бърза рам-памет както всички други лаптопи от по висок клас и какво?Една Ябълка е 4бона ,а един Ейсър със същите параметри е 2к.Операционната им система ги прави това ,което са ,но цената е....
Просто при епъла няма такива дори дребни бъгове, дето да осират пейзажа

Да сложиш уиндоус на епъл, е като да си изкорубиш всички ектри на колата, само щото си бил свикнал да караш москвич без екстри

dimithur написа:...Да сложиш уиндоус на епъл, е като да си изкорубиш всички ектри на колата, само щото си бил свикнал да караш москвич без екстри
Само за теста, само за теста

Какви пък екстри има МакОС, които Уиндоус ги няма? Не съм работил с нея ама едва ли от епъл са открили топлата вода или пък са постигнали някаква супер производителност. А това за антивирусната и забиването е много относително. Голямо значение има от кого и за какво се използва компютъра. Всеки по-кадърен и с уиндоус може да си джътка без антивирусна ако си използва компа разумно. Друго нещо е че 99% от уин-а, който се използва е пиратски и е нормално да не му е всичко 6.
Голям плюс на уин-а е че за него има всякакъв софтуер и е лесно достъпен.
Голям плюс на уин-а е че за него има всякакъв софтуер и е лесно достъпен.
ja написа:KUM4o написа:И какво в хардуера на Ябълката е толкова специално????Процесорите дето слагат са от I-серията на интел ,като същите процесори ги слагат и на всички други марки на пазара ,имат бърза рам-памет както всички други лаптопи от по висок клас и какво?Една Ябълка е 4бона ,а един Ейсър със същите параметри е 2к.Операционната им система ги прави това ,което са ,но цената е....
Инсталирай един уйндолс на ябълката и виж как работи, па тогава философствавй...
Ако въобще си имал ябълка някога ше ме разбереш за кво ти говоря. Така нема смисъл да си дрънкаме глупости.
Верно цената не е от най-приятните, ама има начини. В щатите са на много по-ниска цена. Ако искаш има начини...
Добре де обясни ми в Ябълката какво е толкова специалното

Нито хардуерните фирми правят специални компоненти за тях ,нито те са измислили нещо кой знае какво ,а просто ползват най-обикнивенни компоненти под едно лого ,което струва много пари.И естествено хората дава луди пари ,за нещо ,което струва 50% по-малко.Абе същото като със цените в ДАРУ КАР смяна на масло 500лв ,а в обикновен сервиз 250.Дано ме разбираш какво искам да кажа.

KUM4o написа:
Абе същото като със цените в ДАРУ КАР смяна на масло 500лв ,а в обикновен сервиз 250.Дано ме разбираш какво искам да кажа.
И затова техническите раздели са пълни с 34524534534 страници писаници за проблеми

Ами и аз с Windows 7 не инсталирам драйвер!!!Самата боза си ги има ,само за една видео карта се инсталват драйвери ,за да можеш да и изцедиш възможностите.dimithur написа:KUM4o написа:
Абе същото като със цените в ДАРУ КАР смяна на масло 500лв ,а в обикновен сервиз 250.Дано ме разбираш какво искам да кажа.
И затова техническите раздели са пълни с 34524534534 страници писаници за проблемиМа българина просто така си е свикнал - направи си сам
Инак това е философията на ябълката - дава ти един готов продукт, на който само трябва да натиснеш бутона за включване и толкова
Все пак е направен за американци. Пък и при тях няма разни недомислици като кофти охлаждане или гадна пластмаса . Инак цената е х2, ма на който не му се занимава, просто си хвърля парите и знае, че има нещо с което може да работи без да се нуждае от техническо висше образование
Щото я си представи един американец да седне да инсталира драйвери, пък като отиде в един специализиран сервиз за такива услуги, така ще го олепят там, че в крайна сметка мак-а би му се вързал по тънко