SAW VI а.к.а септопластика

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

SAW VI а.к.а септопластика

Мнение от acer » 07 Авг 2010, 19:47

Пускам тая темичка, че убивам време (преди морееето :) ), а и понеже доста хора имат подобен проблем

Септопластика е опртивно премахване и наместване на черкалаци в носа, така че да може да се използва нормално да си вреш носа там където тряя и не трябва :lol:
тъпото е че някво изследване сочи че хомо-сапиенсите много се хамарим в носа и 85% от населението има криви носни прегради. Дори е доказано (дискавъри ) че при неправилно дишане се намалява окисляването на мозъка и впоследствие нормалното му функциониране, кординация, памет, амбиции, поведение изобщо баланс (затъпяваш) :mhihi: Още по-тъпото е че имам в родата човек, който има такава крива преграда и преди 2г получи синозит + някви усложнения и почти не използва носа си сега - резултата е мн зле, стана разсеян, много бързо се изморява, забравя бая неща, чувства се зле, за нищо не става горкия
Тва разбира се, не значи че всеки с крива носна преграда трябва да се оперира, не на всеки пречи, но е възможно да даде усложнения при един лек грип..!

И главно пуснах темата, някой, който е минал през тва клъцни срежи да даде инфо, че за първи път след 3 операции ме е страх :mhihi: http://www.youtube.com/watch?v=2x72UTHVKEI
След колко време се възстановяваш, (програмата ми е адската) + някви добри специалисти?
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Re: SAW VI а.к.а септопластика

Мнение от M3 E92 » 07 Авг 2010, 20:28

Аз, като съм бил малък, съм падал и съм си чупил носа на бордюра на тротоара, ама са го оставили да зарасне, мръсниците :mhihi: И аз имам синузит, де :roll: Ходил съм на доктор, той ми каза, че или го оставяме така, или на 21 го оперират :roll: Мисля да го оставям без операция, понеже не ми пречи, а и е едно своеобразно плюсче към "авторитета" :mhihi: Счупен нос в следствие на бой в дискотека :lol: :mrgreen:

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 07 Авг 2010, 21:10

е супер щом не ти пречи де, аз се задушавам и немоа го търпа и ма дразни като хода да тичам се задъхвам, като се качвам по стълби се задъхвам, като е*а дори пак се задъхвам :mhihi: а не пуша и и хода 3пъти на фитнес :bang: :bang: ии ще трябва да се престрашаа
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 09 Авг 2010, 0:19

И аз съм точно така както го е описал автора на темата и мисля соро време да си правя операция, че с този синозит и тази крива преграда хич ме няма..
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 13 Авг 2010, 17:23

дори и да те няма такива неща не се казват публично :mhihi: (психиатър) Спох ебавам те, да не вземеш насериозно да ми вземеш думите и си направиш един пласебо ефект, факт е че изморява супер много, но от тва не можеш да получиш деменция (влошаване на умствените възможности). Ся ако ядеш само джънк фууд, можеш да получиш Авитаминоза, имаш наднормено тегло + носните проблеми и ако не си особенно социален наистина е равностойно на затъпяване, ама тва може се промени :D

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 13 Авг 2010, 18:38

Колега,съветвам те да си направиш операцията,аз си я направих като бях на 21 есента,щото лятото ще ти се е*бе майката повярвай ми
Ако имаш някакви въпроси питай,ще се радвам да ти помогна,бих те посъветвал в Токуда да си направиш операцията защото освен,че всяка стая има климатик,денонощно има кой да те наблюдава,ако имаш проблем и всичко работи,много важно за мен е и че тоалетните и баните са перфектни и т,н
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 14 Авг 2010, 8:48

За колко време се възтанови? т.е не чувстваше вече, че са те оперирали?
Иначе и аз знам за Токуда, че е мн добре, ама не искам да ангажирам наще да пътуват до софия и да спят там... иначе за сега съм си харесал др.Джамбазов - много добри отзиви прочетох за него, щом хора от цяла бг идват при него

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 14 Авг 2010, 9:18

кажете нещо за цифрите?

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 14 Авг 2010, 11:49

здравната каса оправя всичко +200-300лв за почерпка на доктора + престой в болницата/ както се досещаш във всяка болница цен са различни

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 14 Авг 2010, 15:48

Мойта операция се е осложнила,и бая ме рязаха та ме държаха 3 дни,защото вдигнах и температура през 30 минути през ноща идваше сестрата с лед да ми слага по ръцете,система глюкоза и една с антибиотик ми включваше,искам да ти кажа,че просто се грижат за теб,не са те оставили ей така в мизерията,климатика много ми помагаше,сещаш се защо
Ако нямаше осложнения щяха да ме държат 1 ден,след 2-рия ден спадат отоците след 3 тия почти си човек :) на 4-тия си си ок,малко с навежданията трябва да внимаваш,след 1 седмица ти махат пластините (доста неприятно е ) и това е сичко,сега като дишам както трябва е доста по добре,само от лошия навик да дишаш през устата трябва да пребориш :)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 15 Авг 2010, 12:00

звучи кофти, ама ще се преживее :!: само не разбрах за къв навик говориш за дишане с уста, аз с едната ноздра дишам, ако трябва през уста ще умра буквално :mhihi:

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 15 Авг 2010, 13:33

acer написа:звучи кофти, ама ще се преживее :!: само не разбрах за къв навик говориш за дишане с уста, аз с едната ноздра дишам, ако трябва през уста ще умра буквално :mhihi:

Имам впредвид докато спиш,дишаш през устата,иначе и с 1 ноздра си дишаш,но не и през ноща,90% от хората с такъв проблем са така и аз бях така

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Хонда
Мечтае да кара: Е92

Мнение от stefanta » 15 Авг 2010, 21:03

Колеги ако имате проблем с дишането през носа пробвайте това, аз си реших всички проблеми със синузита, малко е кофти в началото, ама се свиква :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Nasal_irrigation

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 16 Авг 2010, 11:49

acer написа:тъпото е че някво изследване сочи че хомо-сапиенсите много се хамарим в носа и 85% от населението има криви носни прегради.

след 25-та година на всеки индивит и от 2-та пола им се изкривява носа! нарича се физиологично изместване и е толкова нормалко колкото и като си на 20 да ти е по-голям отколкото на 10!
с 2 думи няма смисъл да си чупиш носа в операции да ти го изправят щото ще ти кажа една тайна - после пак ще се изкриви! :bchug:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 17 Авг 2010, 22:44

сори ама на тва ще повярвам, ако го чуя от доктор ..! или дискавъри :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата