Марка преносими компютри номер 1 в света

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

наи добър преносим компютър

dell
45
23%
HP
35
18%
lenovo
9
5%
fujitsu
4
2%
acer
22
11%
toshiba
23
12%
sony
16
8%
asus
14
7%
apple
30
15%

Общо гласове : 198
Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Марка преносими компютри номер 1 в света

Мнение от Dimitroff » 13 Авг 2010, 9:43

Вече 6-та година HP Pavilion...уж ъпгрейтнат някакъв (повече рам, по-голям процесор...дъра бъра...бла-бла)...купих го от щатите нов...с подарък лицензирано копие на ХP...вече 6-та година не е преинсталиран! :kuku:
Изпускан от леглото - безброй пъти.
Изпускан с чантичката на земята - за 7-8 пъти се сещам поне!
Първите 3 години този лаптоп не знеше какво е Power off !!! - нон стоп работа! (не съм програмист)
Седял съм върху него (без да знам) - 90+ килограма.
Тежи...да си ебе майката - след 15 минути на рамото вече ми омалява ! (към 6 кила...може и повече да е...)
Батерията - час - час и половина вече (тя май и като го вземах не беше повече от 2 часа).
Протри му се от работа пластмасата около пада, протри му се покритието на колонките!
Строшиха му се пантите на дисплея дето го държат изправен преди 3-4 месеца, преди 20 дни брат ми го изпусна на асвалта с предния ръб - отчупи се не малко парче, а копелето даже не загасна!
Искам да го сменя, но тая зла гад отказва да пукне, бе хора!!
Подарил съм го на брат ми (сигурен признак, че няма да живее много) - вече 3 месеца продължава агонията си павилион-а!
Заливан с водка, кола, сокове (чат пат и клавиатурата му)...и пак работи!
За 6 години - 3-4 дефрагмента...ИЗРУД!!
Никога не е отварян или почистван...безсмъртен направо!! :mhihi:
Е как да си взема Асус, Тошиба или Фуджитсо ?!?!
Пак ще е HP... няма как...

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 13 Авг 2010, 9:59

Dimitroff написа:....

Mи те новите НРта не се отличават много от асусите, фуджитотата (е те па са верно специално много зле) и прочие. Сигурно по скъпите модели са хубави де :dunno:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 13 Авг 2010, 10:12

Всички лаптопи са добри, но на всички охлаждането е боза. Да сега видях само един Асус, който не смуче въздух от долу а от страни. Някой специалист да каже защо е необходимо да смуче точно от долу. Нали като го сложиш на колената или в леглото се запушват отворите за охлаждане и прегрява. Отделно след продължителна работа плоскостта на която е сложен лаптопа също се нагрява и допълнително затруднява охлаждането. Подложките вършат работа, но не винаги има възможност да се ползват. Относно пантите на капака, до сега са ми се чупили само не един Gigabyte, но пък гадината още работи и не умира.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 13 Авг 2010, 10:12

Добре де,а мак колко струва в щатите,щото тука най-евтините са по 2 иляди

Аватар

Мнение от dimithur » 13 Авг 2010, 10:22

ukelichko написа:Всички лаптопи са добри, но на всички охлаждането е боза. Да сега видях само един Асус, който не смуче въздух от долу а от страни. Някой специалист да каже защо е необходимо да смуче точно от долу. Нали като го сложиш на колената или в леглото се запушват отворите за охлаждане и прегрява. Отделно след продължителна работа плоскостта на която е сложен лаптопа също се нагрява и допълнително затруднява охлаждането. Подложките вършат работа, но не винаги има възможност да се ползват. Относно пантите на капака, до сега са ми се чупили само не един Gigabyte, но пък гадината още работи и не умира.

Спокойно могат да ги направят и без вентилатори, ма ще е много $$$. Пък и идеята е, като си вземеш нещо евтино, да ти е гадно :mhihi: То нали не може, хем душата в рая, хем и к*ра до края :mhihi:
Н.Хайтов

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Авг 2010, 11:47

не знам защо си мислите, че компютрите или каквато и да била електроника се плаши от постоянна работа :)
няма абсолютно никакво значение. единствено осветлението на екрана(дори и лед) се износва с времето.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар

Мнение от dimithur » 13 Авг 2010, 12:04

steeN написа:не знам защо си мислите, че компютрите или каквато и да била електроника се плаши от постоянна работа :)
няма абсолютно никакво значение. единствено осветлението на екрана(дори и лед) се износва с времето.

Хард диска се износва (на всеки си пише определени часове живот, може и повече да изкара, ма това вече си е на късмет), вентилаторите заминават пък най-бързо, електролитните кондензатори се надуват, бе въобще има много неща, които да си заминат от постоянната работа. А инак точно дисплея, ако ти се изключва след определено време, както е на повечето лаптопи по дефолт настройки, нема опастност да замине ;)

Инак скоро очаквайте вентилатори и в мобилните телефони :mhihi:
Н.Хайтов

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Авг 2010, 12:18

абсолютни суеверия... ;) първото нещо, което заминава в един лаптоп е осветлението или някаква механична повреда като например счупена панта. ако е нещо друго, значи просто става въпрос за калпави компоненти.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 13 Авг 2010, 17:34

dimithur написа:
steeN написа:не знам защо си мислите, че компютрите или каквато и да била електроника се плаши от постоянна работа :)

Хард диска се износва (на всеки си пише определени часове живот, може и повече да изкара, ма това вече си е на късмет), вентилаторите заминават пък най-бързо, електролитните кондензатори се надуват, бе въобще има много неща, които да си заминат от постоянната работа. А инак точно дисплея, ако ти се изключва след определено време, както е на повечето лаптопи по дефолт настройки, нема опастност да замине ;)

Инак скоро очаквайте вентилатори и в мобилните телефони :mhihi:

Кондезаторите не надуват от работа ,а от кофти захранване и ток :winky: .

Е.Димитров написа:Добре де,а мак колко струва в щатите,щото тука най-евтините са по 2 иляди

И там са по 1600долара ,ама сравни кви са им заплатите. :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 13 Авг 2010, 18:26

Тва е като да искаш да си купиш БМВ ама имаш пари за Алфа... И тя бега могу, е верно бега, итал дизайн мадафака, е верно итал дизайн, стабилна е има си дори модели със задно, е да така е и все пак не е БМВ... Просто е по-евтина...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше М50Б20 Ванус
Мечтае да кара: Офчи Кон
Детайли за колата: M50B20 Vanos coupe

Мнение от PeYo » 13 Авг 2010, 19:36

hp 6735с вече 3-та година го търкалям и съм предоволен малко загрява кат играя игри от време на време ама зимата топли :mhihi:
Langata написа:
Абе да ти кажа всичко зависи и от шофьора за мен ако можеш да шофираш не е проблем .Аз специялно с 520 д Бургас София ги правя за 2 40мин.Така че!!!!
stiven100 написа:
Верно ли бе? Я вземи си сложи снимката тука да те целувам както те гледам!След Филип Киркоров ти си ми следващият идол!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от Mitaka85 » 14 Авг 2010, 2:52

toshiba

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: към мантинелата

Мнение от BalBosA » 14 Авг 2010, 3:01

Dimitroff написа:Вече 6-та година HP Pavilion...уж ъпгрейтнат някакъв (повече рам, по-голям процесор...дъра бъра...бла-бла)...купих го от щатите нов...с подарък лицензирано копие на ХP...вече 6-та година не е преинсталиран! :kuku:
Изпускан от леглото - безброй пъти.
Изпускан с чантичката на земята - за 7-8 пъти се сещам поне!
Първите 3 години този лаптоп не знеше какво е Power off !!! - нон стоп работа! (не съм програмист)
Седял съм върху него (без да знам) - 90+ килограма.
Тежи...да си ебе майката - след 15 минути на рамото вече ми омалява ! (към 6 кила...може и повече да е...)
Батерията - час - час и половина вече (тя май и като го вземах не беше повече от 2 часа).
Протри му се от работа пластмасата около пада, протри му се покритието на колонките!
Строшиха му се пантите на дисплея дето го държат изправен преди 3-4 месеца, преди 20 дни брат ми го изпусна на асвалта с предния ръб - отчупи се не малко парче, а копелето даже не загасна!
Искам да го сменя, но тая зла гад отказва да пукне, бе хора!!
Подарил съм го на брат ми (сигурен признак, че няма да живее много) - вече 3 месеца продължава агонията си павилион-а!
Заливан с водка, кола, сокове (чат пат и клавиатурата му)...и пак работи!
За 6 години - 3-4 дефрагмента...ИЗРУД!!
Никога не е отварян или почистван...безсмъртен направо!! :mhihi:
Е как да си взема Асус, Тошиба или Фуджитсо ?!?!
Пак ще е HP... няма как...

Баща ми имаше един павилион който като му изтече гаранцията и му изгоря дъното :mhihi: бая здрав се оказа :mhihi:
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 14 Авг 2010, 8:29

Явно за пореден път ще се окаже, че има разлика между Щатска стока и стока предназначена за някоя от Евро зоните...щото...пак казвам - 6 години го тормозя!

Аватар

Мнение от dimithur » 14 Авг 2010, 10:00

Dimitroff написа:Явно за пореден път ще се окаже, че има разлика между Щатска стока и стока предназначена за някоя от Евро зоните...щото...пак казвам - 6 години го тормозя!

Че ти що си мислиш, че тука се внася стока предназначена за Европа . Всичко е китайска, предназначена за Китай и там другите жълтури :mhihi: Това навремето си спомням, имаше едни 22" монитори Самсунг, дето техномаркет беха наводнили тука пазара с китайските матрици, дето беха доволно по-гадни
Н.Хайтов

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата