Обира ли се луфта на рейката?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d

Re: Обира ли се луфта на рейката?

Мнение от ALEX_525tds_2000 » 09 Авг 2010, 8:43

ICE написа:2. Ако не можете да си позволите нова рейка, значи тази кола не е за вашия бюджет!

Ако в този форум имаше раздел "Горчиви истини", горното щеше да бъде закачено там като фундаментален постулат. С много противници - в лицето на масовия булгаристански БМВ-квази-тарикат.

Много често в този форум се публикуват мнения, които, противопоставяйки се на горецитирания подход, изтъкват напредналата възраст на по-голямата част от автомобилите ни. Лично аз не намирам никаква връзка между това, как си поддържаш колата и това, на колко години е тя. Нещо повече - именно напредналат възраст на автомобила би трябвало да бъде причина за още по-голяма взискателност към качеството на използваните авточасти и нивото на поддръжката. Изискват го ясните и общоизвестни стандарти за техническа изправност и безопасност.

Уважавам всяко мнение на всеки наш БМВ-съмишленик, а и всеки има своята "Истина". Разбира се, всеки е свободен да избере най-удобното "оправдание" за допуснатите компромиси - с автомобила... и със себе си.

С пожелание за повече щастливи мигове в БМВ-света!

Бъдете здрави!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Fiesta 1.25i
Мечтае да кара: A6 2.5 TDI

Мнение от totopz » 13 Авг 2010, 17:49

bochogogogo написа:2500 лв за рейка на кола на 10 години :lol: Ако искаш да те зарови да съгласен съм 8)

По-скоро приказката трябва да е - 2500лв за рейка на кола, която струва 6000лв :lol:

Иначе евала им на колегите, които си поддържат колата само с нови и оригинални части! Но не всички имаме финансовите възможности за такива скъпи ремонти.

Аз лично мисля, че ако тази рейка се прецака при мен и не мога да си намеря работещата такава втора ръка на прилична цена - едва ли ще дам 2500лв. По-скоро бих пуснал колата на части и сигурно така ще изгубя по-малко пари отколкото ако сложа новата рейка и след няколко години продам бавареца за 3000-4000лв.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: M6

Мнение от bochogogogo » 14 Авг 2010, 14:07

Да наистина така си е.Просто според мен не си струва да даваш една трета от цената на колата за рейка! :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 14 Авг 2010, 15:23

bochogogogo написа:Да наистина така си е.Просто според мен не си струва да даваш една трета от цената на колата за рейка! :yes:

Новата рейка винаги си струва парите..На нас българите ни се струва скъпа и затова ни е толкова голям проблема с нея.На един немец,който рабори средно за 13евро на час(това за ниско платен труд),че какво му пречи да си купи нова рейка за 1000евро,тя не се чупи всеки ден.Расъждавайки така,имайки впредвид,че средната работна заплата в Германия е 16пъти по-висока от БГ(по иконом.данни)тая рейка вобще не е нещо скъпо.. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 14 Авг 2010, 16:46

Колеги не знам, но тук има чисто нови ZF по 800 $.....A съм чувал за китайски такива...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 15 Авг 2010, 15:45

годините нямат значение само за хора които не могат да си позволят по нова кола :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46

Мнение от bochogogogo » 15 Авг 2010, 21:36

Alexi написа:годините нямат значение само за хора които не могат да си позволят по нова кола :mhihi:

Дори и да не можеш все ще идеш до моргата,или от някоя ударена ще вземеш и ще си решиш проблема дори и за под 800лв!Кофтито е на каква ще попаднеш,но все пак шанса е голям :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от bobih » 16 Авг 2010, 14:58

Тази тема си е вече за ключ :conf:
Колеги, ако Ви трябва колата често и разчитата на нея и минавате на година с нея 40-50хил.км. не вярвам, че ще ходите на рециклиране или натягания разни :winky: се пак може да возите малки деца и така нататък, това е много важна част от автомобила и с нея шега не бива! 8)
DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 16 Авг 2010, 20:58

Темата е оставена нарочно, за да се разбере, защо НЕ трябва да се натяга рейката (напред колегата е дал ясен пример с катастрофата точно поради тази причина).
Всеки, който се опитва да натяга рейка си носи отговорността за себе си и няма право да каже, че не е бил предупреден ;)

И още нещо, с колегата @Sesko бяхме свидетели, как един, който рециклира рейки се опитваше да ни убеждава, че имало оригинален ремонтен комплект за Е39. Такова животно още не съществува, така че имайте го предвид, ако някой тръгне да ви забавлява с подобни глупости!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 17 Авг 2010, 1:08

Според луфта е и обирането на рейката.... ;) който иска може и за 2500 направо да му го оберат ;)
:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive

Мнение от Sesko » 17 Авг 2010, 10:40

mad_presley написа:Темата е оставена нарочно, за да се разбере, защо НЕ трябва да се натяга рейката (напред колегата е дал ясен пример с катастрофата точно поради тази причина).
Всеки, който се опитва да натяга рейка си носи отговорността за себе си и няма право да каже, че не е бил предупреден ;)

И още нещо, с колегата @Sesko бяхме свидетели, как един, който рециклира рейки се опитваше да ни убеждава, че имало оригинален ремонтен комплект за Е39. Такова животно още не съществува, така че имайте го предвид, ако някой тръгне да ви забавлява с подобни глупости!!!

Да човека вика за 200 лв . ще я рециклираме и става като нова :mhihi: , даже сме рециклирали на Ролс-Ройс вика :conf: ?!? Но има и доста колеги , които са рециклирали и са доволни :dunno:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 18 Авг 2010, 19:00

Колеги, тук се позагледах

http://www.car-stuff.com/carparts/bmw52 ... O+Page%3A1
http://www.carsteering.com/addtocart/20 ... 0453.html#

Ако някой го устройва цената, да свирка. Не знам колко ще е до бг изпращането, но няма да е скъпо, мисля на кило 10 $. Говорим за чисто нова.
Искам да питам само колегата Пресли, предварително знам, че няма да съм прав, но тук официялно се продават комплекти за рециклиране на рейката, каде е уловката ? Дали е уж само ако има теч ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 18 Авг 2010, 19:42

sadex5 написа:Искам да питам само колегата Пресли, предварително знам, че няма да съм прав, но тук официялно се продават комплекти за рециклиране на рейката, каде е уловката ? Дали е уж само ако има теч ?

Този комплект е само за теч и няма, ама изобщо няма да помогне за разтракана рейка :D

А колко е оригинален...това са два маншона и някакви "О"-ринги. Оригинален ремонтен комплект трябва да си има оригинален партиден номер :D

Иначе, евала за предложението :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 18 Авг 2010, 22:24

mad_presley написа:
sadex5 написа:Искам да питам само колегата Пресли, предварително знам, че няма да съм прав, но тук официялно се продават комплекти за рециклиране на рейката, каде е уловката ? Дали е уж само ако има теч ?

Този комплект е само за теч и няма, ама изобщо няма да помогне за разтракана рейка :D

А колко е оригинален...това са два маншона и някакви "О"-ринги. Оригинален ремонтен комплект трябва да си има оригинален партиден номер :D

Иначе, евала за предложението :yes:

Пресли, и не само.... всяка част в колата може да бъде рециклирана ;) зависи обаче как и кой... това е метал и механика.... Сигурен съм, че ти преди време, ако не беше купил на ICE рейката и ако беше рецилкирал твоята в сервиза в Сф на техническия сега щеше да вдигаш и двете ръце за рециклиране, както и други които не рециклираха.... ;)
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 18 Авг 2010, 22:46

LUCIFER'S написа:................. на ICE рейката................

Той Преслав си я купи от "Варна Карс" неговата :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E39