Избор на зимни гуми???

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Избор на зимни гуми???

Мнение от Fiat-Ubiec » 18 Ное 2005, 2:18

Предварително се извинявам ако има такава тема... Искам да си купя 4 нови хубави зимни гуми. Спрял съм се на 5-те най-престижни марки, поне доколкото знам - Bridgestone, Goodyear, Dunlop, Pirreli и Michelin. Колата ми е Форд Фокус (ако това има значение) Бих искал да ми дадете съвет коя точно марка да избера, откъде мога да направя покупката и разбира се, някакви цени. Все пак повече от 200 лева за 1 брой едва ли ще дам. Иначе колкото по-малко, толкова по-малко :D Опа толкова по-добре исках да кажа :D
Now that's how I'm supposed to drive!
From now on, that's how I'll drive!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d
Мечтае да кара: това ,което кара

Мнение от shnitzera » 18 Ное 2005, 2:43

БАТЕ АКО ПИТАШ МЕН ,МАЙ GOOD YEAR Е ГУМАТА.Скоро си сложих такива и ефекта беше зашеметяващ все едно си смених амортесьорите :D

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 18 Ное 2005, 2:45

Чак пък толкова от добрата година :lol: ;)

Де да знам аз от Мишелин съм много доволен,
е тая зима щото трябваше да купя 4х16 и 4х17 реших да не се набивам с повече от 2к и взех Ханкук ама ше видим :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от Kamenito » 18 Ное 2005, 8:54

Според мен Дънлоп е марката за теб. Вчера сложих четири Уинтър Спорт-ки, тия гуми рулират, а и според продавача са по-добри от Мишелин, които пък са най-скъпи.. И аз така мисля. Бриджа, Гуди-то и Пирели са по-евтини, ако ще избираш от тях - вземай Гудиър. Но моя съвет е да се насочиш към Дънлоп. Още повече след рекламата в едно списание на тези гуми с едно BMW Z8, което шпори снега с висока скорост, просто им станах фен, а и от време оно тва са гуми от класа.. ;)
BTW: Преди да си тръгна от гумаджийницата, дойде някакъв човек с един Chrysler 300C AWD :shock: Веднага му вкараха колата вътре, и изтъркаляха от склада четири Дънлоп-ки.. ;)

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 18 Ное 2005, 9:16

Ами Мишлен са всеизвести с гумите си за сняг и модела Алпин е станал нарицателно за качество, другият избор ти е зимна гума номер едно в света Гудиър ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toper78 » 18 Ное 2005, 9:30

Good Year Ultragrip 7 - 167 лв/бр.

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 18 Ное 2005, 14:41

Ханкуук не са хубави гуми,миналата седмица едно приятелче си взе 4 всесезонни и досега щяхме да се пребиеме няколко пъти с тях,още преди да е паднал някъкъв сняг

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 18 Ное 2005, 15:48

6 човека 7 мнения :idea: :mhihi:
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

Потребител
Аватар

Мнение от Fiat-Ubiec » 18 Ное 2005, 16:19

naskoksan написа:6 човека 7 мнения :idea: :mhihi:

Хахаха и аз това си помислих :mhihi: Все пак благодаря на всички за изказаните мнения. Toper78, най-вече на теб, щото си дал и цена... Сигурен ли си, че струват толкова? Говорим за чисто нови гуми нали? Сега остава да ви помоля всеки, който е изказал мнение, да каже от къде мога да си купя марката гуми от неговото предложение, ако знае :) И се чудя дали ще има разлика ако отида в официален магазин на съответните гуми или в някоя гумаджийница, например тази на Семинарията. Имам предвид разлика в цената и разбира се, в качеството? Тоест дали е възможно да ме прецакат нещо?
Още веднъж благодаря на всички, които са се отзовали :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 18 Ное 2005, 16:49

А Fulda,защо ги пропуснахте като марка?!
Иначе наи евтино е в Метро или в Диана на околоврастното,кадето много хора ползват наи различни отстъпки

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 18 Ное 2005, 18:07

Да беше казал поне какъв размер искаш :winky:

Аз си поръчах вчера GoodYear UltraGrip 7 185/65/15 и както днес падна яко сняг ще мога да споделя впечетления в скоро време.

А иначе ако погледнеш главния форум ще намериш поне 2 интересни теми точно по твоя въпрос. Ето ти LINK към едната от тях.
Бих те посъветвал да се всушаш в думите на Georgieff от въпросния линк за големината на гумите. Аз се прикрепям с две ръце и едно ухо към него!

Успех!
Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 18 Ное 2005, 23:40

Аз си поръчах вчера GoodYear UltraGrip 7 185/65/15

Каква е цената за бройка за този размер, че и аз търся такъв или 195/55/15. Очаквам с нетърпение впечатления от тея гуми.

А някой може ли да препоръча някакви що годе свестни зимни гуми до 100 лв. бройката пак такива размери (и откъде съответно)? В основния форум има тема за регенерати и има добри отзиви, ама честно казано се отнасям с леко недоверие към такива гуми.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 19 Ное 2005, 0:03

Гудияр грип 7 или Зимният Мишо ;)
ТДС - Турбо Див Селянин

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 19 Ное 2005, 0:06

Съгласен съм че тия гуми са добри, ама леко не се вместват в бюджета от 100 лв./брой :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от Fiat-Ubiec » 20 Ное 2005, 1:44

Благодаря на всички, които са си дали мнението и са се опитали да ми помогнат. Почти успях да убедя баща ми, че трябва да си купим толкова хубави и съответно скъпи гуми. Спрял съм се на Ultra Grip 7, защото смятам, че те в момента са най-добрите зимни гуми. И ми се струва, че 167 лева за брой е много добра цена. Все пак ако някой може да ми каже къде има сигурен магазин на Goodyear, ще се радвам.

Следваща

Назад към Извън Темата