Пътуване от България до Италия през Гърция.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Пътуване от България до Италия през Гърция.

Мнение от KUM4o » 16 Авг 2010, 3:16

Зимата планирам да разходя бимата до Италия.Маршрута ще ми бъде следния.Мездра - София - Игуменица - Бари - Рим.Интересува ме разстоянието София/Игуменица и как е пътя ,магистралата готова ли е?Тъй като карам на газ ,как е с газстанциите ,има ли ги или са мит там?Всякаква информация от пътува ли маршрута ще ми е от полза и ще съм много благодарен ако някой ми помогне с информация.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW e39 530d 193 h.p.

Re: Пътуване от България до Италия през Гърция.

Мнение от BMW_530d » 16 Авг 2010, 3:55

Колко парички си приготвил за ферибот ??? За камиони е 700-1300 EU, минавал съм от там доста пъти с камион и знам, за газстанциите незнам, защото не съм зареждал там, но магистралата е готова. Един съвет от мен, не се качвай на ферибота в петък или събота защото ще ти искат много пари, най-добре е през седмицата ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 16 Авг 2010, 7:32

До Игуменица има магистрала, преди 2 години я завършиха и е направо все едно се движиш по масло - гладко и тихо. От другата страна в Италия - от Бари има огромна магистрала също и е още по-хубава.
За газ не мога да ти кажа нищо обаче.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 16 Авг 2010, 8:39

60евро е за кола, за един пътник е 25 евро, но това са цени без каюта, а за камиони е 300-320 евро.
Има значение обаче ферибота на коя компания е. Най евтината е "Вентурис фериес" не са кой знае какъв лукс, но пък е поносимо. Пътува се около 13 часа, но гледай да вземеш ферибот, който пътува директно от Игуменица до Бари, защото повечето се отбиват до островите.

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 16 Авг 2010, 13:07

навигация имаш ли
тук има POI за всякакви навигации за LPG станциите в гърция. Нямам навигация в момента и не съм ги пробвал , но най - вероятно идеална работа ще свършат.

http://www.poiplaza.com/index.php?p=sdb ... lstpg=main

http://www.poiplaza.com/index.php?p=dow ... lstpg=main
Изображение

Дакела
Аватар

Мнение от DAEL » 16 Авг 2010, 13:48

Archangel написа:До Игуменица има магистрала, преди 2 години я завършиха и е направо все едно се движиш по масло - гладко и тихо. От другата страна в Италия - от Бари има огромна магистрала също и е още по-хубава.
За газ не мога да ти кажа нищо обаче.

То и движение няма по тая магистрала и околната среда е все едно си в Албания, само голи планини и пустош! Отвратително е!
От София до Кулата са 170-180 км., после до Игуменица имаш още към 350-360км./па и малко више/, но вече се плаща магистралата, а тя започва от Солун до Игуменица/нямам представа колко евра е, защото последният път като ходих още монтираха толл-постовете/
Имай в предвид, че бензиностанцийте по тази новата магистрала са рядкост така, че си прави сметка!
В Италия има доволно и на често бензиностанций, които предлагат газ.
От Бари до Рим е магистрала и се плаща /някъде около 50-60евро/ и е към 500км. има вариант да не минаваш по магистралата, но не ти го препоръчвам, защото се движиш в по-голямата част по междуселски пътища.
Необходимостта от Джи Пи Ес е повече от препоръчителна. И запомни като спираш да почиваш по паркингите на магистралата в Италия задължително да има някой при колата, защото много се краде!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 16 Авг 2010, 15:20

Значи аз GPS имам иначе не бих се навил да тръгна.Ще си заредя тези пои-чета ,за да съм сигурен ,че имам газстанциите.Аз с една бутилка минавам около 300-350км ,а и като имам пълен резервоар бензин няма да се налага да сипвам в гърця нито бензин нито газ ,чак в Италиа.
Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 16 Авг 2010, 16:27

освен на колегата DEAL другите мнения имат само близко с истината :winky:

София -Кулата Е79 типичен български първокласен път /козя пътека/ лятото не ти препоръчвам движение в неделя :mhihi: Зимата особено раните и късните часове е добре...

Кулата - Солун караш малко двулентово двупосочно, и после двулентово еднопосочно тип магистрала
На Солун гонищ отбивка Атина- Вероя като отбиеш първия път се качваш на околовръстното на Солун там отбиваш втори път пак към Атина минаваш плащачката на която за "лек автомобил" се плаща 2Евро и след плащачката гониш отбивка ВЕРОЯ или Верия от всичко това от Солун до Игуменица е хубава магистрала. /Изключение е един мост който в момента го довършват/
Има още две ТОЛ плащачки който неработят за момента инфо от 15.08.2010г.
След Солун до Игуменица в момента работи САМО ЕДНА бензиностанция на самата магистрала на нея няма газ. Другите за да заредиш трябна да слезнеш от магистралата....които не всички са денонощни...
ГАЗ има в СОЛУН, и в Йоанина /това е на 70км преди Игуменица/ в Италия ГАЗ има. Аз съм ползвал само тази в Солун работи 24часа...намира се близо до автогара мисля беше....

Провери си хубаво охладителната система че се катерят баири доста :mhihi:
цените на фериботите варират имат сезони цени....
Кола върви от 20 плащал съм и 45евра
Човек съм плащал най-евтино 16евра най скъпо 35евро - еднопосочно
А трима със кола отиване и връщане ми е излизало 68евро но това е една друга тема.......тря да минеш Врачанската школа :yes:
За двама души и кола съм плащал 66евро,Но съм плащал за сам човек и кола 95евро! - еднопосочно
може да си вземеш билет и за Бриндизи виж каква разлика ще ти дадат.../Бридизи -Бари 170км мисля беше магистралата е безплатна/ сметни си разхода и виш разликата...Зависи коя компания докаде имат кораб и каква цена щи дадат аз съм слизал и на Бари и на Бриндизи някой път е по на далавера на едното друг път на другото разлика ми е падала към 80Евра което БЕХА едно време 80л нафта :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Пътувал съм го този маршрут на ГАЗ,на бензин,на нафта...Оставал съм без нафта,без газ абе филми колко искаш... Глобите в Гърция са солени ама ако те фанат както казва един тираджия в Гърция е възможно всичко... Пътувал съм го с ТИР когато нямаше магистрала стария път е истинско изпитание за техниката и за човека....

София-Игуменица-София вчера се прибрах 1300км от мойта врата до пристанището....
на отиване заобиколих през Радомир че пак нещо си ремонтират....
на връщане през Ярема....
Ползвам много рядко хартиена навигация /Карта/ ...GPS ползвам само когато ще влизам в приключение... ;)

зимата дръни преди да тръгнеш,аз ще го пътувам същия маршрут....
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Дакела
Аватар

Мнение от DAEL » 16 Авг 2010, 16:50

МадПетьо, за Бриндизи не са толкова редовни фериботите, а и често ги отменят поради различни причини/поне моите наблюдения са такива де/, а иначе разстоянието от Бриндизи до Бари е 115км. /за един ден ми се наложи три пъти да го минавам тоя маршрут за да гоня фериботите :banghead: :banghead: / , а към колегата дето мисли да пътува да му кажа, че има начин да си плати билет за без каюта, но да ползва такава!
П.С а и още нещо се сетих, като си на ферибота по някое време джи ес ма те прехвърля на албанския оператор и става страшно - по 7лева на минута разговор :mhihi:

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 16 Авг 2010, 17:08

Да за разстоянията не споря 180км ми издържа "баба нястя"/бойния бияч каде седи на вахта в Италия/ на метан и толкова е от Бари -Бридизи до селото в което домувам там и го взимам с една бутилка...
Бриндизи-Бари съм го взимал за една нощ и аз два пъти :mhihi: :mhihi: :mhihi:
За Джиесема за това си го държа на "ръчен избор" на мрежа че с албанси оператори не ми се забърква... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
За варянти съществуват много ... както казвам кадето има човешки фактор всичко е възможно :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Са като ми стана смешно да те ПИТАМ, а случвало ли ти е се да пиеш докато караш у Гърция,ракия,уиски,ред бул стигаш Игуменица на кораба двама души удряте 1л уиски и в Италия неможе да слезнеш от кораба :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
На мен до сега не ми се е случвало да ми отменят кораб до Бриндизи явно имам късмет.
Но се е случвало чупене на мотор на кораб в открито море и чакане два дена в открито море на помощ - влекач който ни върна в Игуменица и ни прекачиха на друг и те така....Виждал съм бутало на корабен двигател :banghead: и това на компания endeavor lines кадето корабите са по-читавки вътре....
Абе и кви други работи са се случвали ,но няма ги разказвам да не плаша аудиторията :mhihi:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 16 Авг 2010, 17:10

madpetio написа:Абе и кви други работи са се случвали ,но няма ги разказвам да не плаша аудиторията :mhihi:

Кажи, че ми стана интересно.

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 16 Авг 2010, 17:24

Немога,че се отклоняваме от темата много .... и некой ще ме "натопи" на колегите и ще ме мъмрят :mhihi:

Дакела
Аватар

Мнение от DAEL » 16 Авг 2010, 17:35

madpetio написа:Да за разстоянията не споря 180км ми издържа "баба нястя"/бойния бияч каде седи на вахта в Италия/ на метан и толкова е от Бари -Бридизи до селото в което домувам там и го взимам с една бутилка...
Бриндизи-Бари съм го взимал за една нощ и аз два пъти :mhihi: :mhihi: :mhihi:
За Джиесема за това си го държа на "ръчен избор" на мрежа че с албанси оператори не ми се забърква... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
За варянти съществуват много ... както казвам кадето има човешки фактор всичко е възможно :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Са като ми стана смешно да те ПИТАМ, а случвало ли ти е се да пиеш докато караш у Гърция,ракия,уиски,ред бул стигаш Игуменица на кораба двама души удряте 1л уиски и в Италия неможе да слезнеш от кораба :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
На мен до сега не ми се е случвало да ми отменят кораб до Бриндизи явно имам късмет.
Но се е случвало чупене на мотор на кораб в открито море и чакане два дена в открито море на помощ - влекач който ни върна в Игуменица и ни прекачиха на друг и те така....Виждал съм бутало на корабен двигател :banghead: и това на компания endeavor lines кадето корабите са по-читавки вътре....
Абе и кви други работи са се случвали ,но няма ги разказвам да не плаша аудиторията :mhihi:

А случвало ли ти се е на ферибота да свърши узото у кръчмето три часа след като е тръгнал ферибота?? :oops: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
И да тормозиш спящите румънци по канапетата със запис на прекъсвач на М20 от телефона? :mhihi: :mhihi:

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 16 Авг 2010, 18:11

Ти си тръгнал непотготвен от мен да знаеш...... Тва да ни свърши пиенето не се е случвало никога!!! Ти влизал ли си в бара с 10л ракия в туба от вода и да я хвърлиш празна??? Разменял ли си ракия за нафта на кораба в пропорция 1л - 50л познай кое ,кое е??? :mhihi:
А говорил ли си си с Иранци на български,руски,италянски,сръбски,немски,английски,турски и накрая да се разберете без нито ти нито те да знает повече от 5 думи на дадения език :mhihi:
Аааааа тва с М20 е класика!!! :lalala:

Нали ти казах по-горе има и много не за разправяне.... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: Всичко

Мнение от jenyb » 17 Авг 2010, 13:48

http://www.viamichelin.co.uk/
Колега, това е едно много полезно сайтче. С него можеш да се изчислиш предварително разстоянията, да видиш подробна карта на маршрута, приблизителното време и средствата за такси, които ще са ти нужни, за да стигнеш от точка А до точка Б, но преди всичко няма да е лошо да прочетеш всичко от тук:
http://cars.radosi.com/index.php?a=12&b ... el&lang=bg

Дано да съм била полезна :wave:
ИзображениеИзображение
Всяко начало има край, безкрайно е само нищото. Всичко, което си заслужава, се случва само между началото и края.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата