Пътуване от България до Италия през Гърция.
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Пътуване от България до Италия през Гърция.
Зимата планирам да разходя бимата до Италия.Маршрута ще ми бъде следния.Мездра - София - Игуменица - Бари - Рим.Интересува ме разстоянието София/Игуменица и как е пътя ,магистралата готова ли е?Тъй като карам на газ ,как е с газстанциите ,има ли ги или са мит там?Всякаква информация от пътува ли маршрута ще ми е от полза и ще съм много благодарен ако някой ми помогне с информация.

- BMW_530d
- Потребител
-
- Кара: BMW e39 530d 193 h.p.
Re: Пътуване от България до Италия през Гърция.
Колко парички си приготвил за ферибот ??? За камиони е 700-1300 EU, минавал съм от там доста пъти с камион и знам, за газстанциите незнам, защото не съм зареждал там, но магистралата е готова. Един съвет от мен, не се качвай на ферибота в петък или събота защото ще ти искат много пари, най-добре е през седмицата ...
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
До Игуменица има магистрала, преди 2 години я завършиха и е направо все едно се движиш по масло - гладко и тихо. От другата страна в Италия - от Бари има огромна магистрала също и е още по-хубава.
За газ не мога да ти кажа нищо обаче.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
60евро е за кола, за един пътник е 25 евро, но това са цени без каюта, а за камиони е 300-320 евро.
Има значение обаче ферибота на коя компания е. Най евтината е "Вентурис фериес" не са кой знае какъв лукс, но пък е поносимо. Пътува се около 13 часа, но гледай да вземеш ферибот, който пътува директно от Игуменица до Бари, защото повечето се отбиват до островите.
Има значение обаче ферибота на коя компания е. Най евтината е "Вентурис фериес" не са кой знае какъв лукс, но пък е поносимо. Пътува се около 13 часа, но гледай да вземеш ферибот, който пътува директно от Игуменица до Бари, защото повечето се отбиват до островите.
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
навигация имаш ли
тук има POI за всякакви навигации за LPG станциите в гърция. Нямам навигация в момента и не съм ги пробвал , но най - вероятно идеална работа ще свършат.
http://www.poiplaza.com/index.php?p=sdb ... lstpg=main
http://www.poiplaza.com/index.php?p=dow ... lstpg=main
тук има POI за всякакви навигации за LPG станциите в гърция. Нямам навигация в момента и не съм ги пробвал , но най - вероятно идеална работа ще свършат.
http://www.poiplaza.com/index.php?p=sdb ... lstpg=main
http://www.poiplaza.com/index.php?p=dow ... lstpg=main

- DAEL
- Дакела
-
Archangel написа:До Игуменица има магистрала, преди 2 години я завършиха и е направо все едно се движиш по масло - гладко и тихо. От другата страна в Италия - от Бари има огромна магистрала също и е още по-хубава.
То и движение няма по тая магистрала и околната среда е все едно си в Албания, само голи планини и пустош! Отвратително е!
От София до Кулата са 170-180 км., после до Игуменица имаш още към 350-360км./па и малко више/, но вече се плаща магистралата, а тя започва от Солун до Игуменица/нямам представа колко евра е, защото последният път като ходих още монтираха толл-постовете/
Имай в предвид, че бензиностанцийте по тази новата магистрала са рядкост така, че си прави сметка!
В Италия има доволно и на често бензиностанций, които предлагат газ.
От Бари до Рим е магистрала и се плаща /някъде около 50-60евро/ и е към 500км. има вариант да не минаваш по магистралата, но не ти го препоръчвам, защото се движиш в по-голямата част по междуселски пътища.
Необходимостта от Джи Пи Ес е повече от препоръчителна. И запомни като спираш да почиваш по паркингите на магистралата в Италия задължително да има някой при колата, защото много се краде!
Значи аз GPS имам иначе не бих се навил да тръгна.Ще си заредя тези пои-чета ,за да съм сигурен ,че имам газстанциите.Аз с една бутилка минавам около 300-350км ,а и като имам пълен резервоар бензин няма да се налага да сипвам в гърця нито бензин нито газ ,чак в Италиа.

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
освен на колегата DEAL другите мнения имат само близко с истината
София -Кулата Е79 типичен български първокласен път /козя пътека/ лятото не ти препоръчвам движение в неделя
Зимата особено раните и късните часове е добре...
Кулата - Солун караш малко двулентово двупосочно, и после двулентово еднопосочно тип магистрала
На Солун гонищ отбивка Атина- Вероя като отбиеш първия път се качваш на околовръстното на Солун там отбиваш втори път пак към Атина минаваш плащачката на която за "лек автомобил" се плаща 2Евро и след плащачката гониш отбивка ВЕРОЯ или Верия от всичко това от Солун до Игуменица е хубава магистрала. /Изключение е един мост който в момента го довършват/
Има още две ТОЛ плащачки който неработят за момента инфо от 15.08.2010г.
След Солун до Игуменица в момента работи САМО ЕДНА бензиностанция на самата магистрала на нея няма газ. Другите за да заредиш трябна да слезнеш от магистралата....които не всички са денонощни...
ГАЗ има в СОЛУН, и в Йоанина /това е на 70км преди Игуменица/ в Италия ГАЗ има. Аз съм ползвал само тази в Солун работи 24часа...намира се близо до автогара мисля беше....
Провери си хубаво охладителната система че се катерят баири доста
цените на фериботите варират имат сезони цени....
Кола върви от 20 плащал съм и 45евра
Човек съм плащал най-евтино 16евра най скъпо 35евро - еднопосочно
А трима със кола отиване и връщане ми е излизало 68евро но това е една друга тема.......тря да минеш Врачанската школа
За двама души и кола съм плащал 66евро,Но съм плащал за сам човек и кола 95евро! - еднопосочно
може да си вземеш билет и за Бриндизи виж каква разлика ще ти дадат.../Бридизи -Бари 170км мисля беше магистралата е безплатна/ сметни си разхода и виш разликата...Зависи коя компания докаде имат кораб и каква цена щи дадат аз съм слизал и на Бари и на Бриндизи някой път е по на далавера на едното друг път на другото разлика ми е падала към 80Евра което БЕХА едно време 80л нафта
Пътувал съм го този маршрут на ГАЗ,на бензин,на нафта...Оставал съм без нафта,без газ абе филми колко искаш... Глобите в Гърция са солени ама ако те фанат както казва един тираджия в Гърция е възможно всичко... Пътувал съм го с ТИР когато нямаше магистрала стария път е истинско изпитание за техниката и за човека....
София-Игуменица-София вчера се прибрах 1300км от мойта врата до пристанището....
на отиване заобиколих през Радомир че пак нещо си ремонтират....
на връщане през Ярема....
Ползвам много рядко хартиена навигация /Карта/ ...GPS ползвам само когато ще влизам в приключение...
зимата дръни преди да тръгнеш,аз ще го пътувам същия маршрут....

София -Кулата Е79 типичен български първокласен път /козя пътека/ лятото не ти препоръчвам движение в неделя

Кулата - Солун караш малко двулентово двупосочно, и после двулентово еднопосочно тип магистрала
На Солун гонищ отбивка Атина- Вероя като отбиеш първия път се качваш на околовръстното на Солун там отбиваш втори път пак към Атина минаваш плащачката на която за "лек автомобил" се плаща 2Евро и след плащачката гониш отбивка ВЕРОЯ или Верия от всичко това от Солун до Игуменица е хубава магистрала. /Изключение е един мост който в момента го довършват/
Има още две ТОЛ плащачки който неработят за момента инфо от 15.08.2010г.
След Солун до Игуменица в момента работи САМО ЕДНА бензиностанция на самата магистрала на нея няма газ. Другите за да заредиш трябна да слезнеш от магистралата....които не всички са денонощни...
ГАЗ има в СОЛУН, и в Йоанина /това е на 70км преди Игуменица/ в Италия ГАЗ има. Аз съм ползвал само тази в Солун работи 24часа...намира се близо до автогара мисля беше....
Провери си хубаво охладителната система че се катерят баири доста

цените на фериботите варират имат сезони цени....
Кола върви от 20 плащал съм и 45евра
Човек съм плащал най-евтино 16евра най скъпо 35евро - еднопосочно
А трима със кола отиване и връщане ми е излизало 68евро но това е една друга тема.......тря да минеш Врачанската школа

За двама души и кола съм плащал 66евро,Но съм плащал за сам човек и кола 95евро! - еднопосочно
може да си вземеш билет и за Бриндизи виж каква разлика ще ти дадат.../Бридизи -Бари 170км мисля беше магистралата е безплатна/ сметни си разхода и виш разликата...Зависи коя компания докаде имат кораб и каква цена щи дадат аз съм слизал и на Бари и на Бриндизи някой път е по на далавера на едното друг път на другото разлика ми е падала към 80Евра което БЕХА едно време 80л нафта

Пътувал съм го този маршрут на ГАЗ,на бензин,на нафта...Оставал съм без нафта,без газ абе филми колко искаш... Глобите в Гърция са солени ама ако те фанат както казва един тираджия в Гърция е възможно всичко... Пътувал съм го с ТИР когато нямаше магистрала стария път е истинско изпитание за техниката и за човека....
София-Игуменица-София вчера се прибрах 1300км от мойта врата до пристанището....
на отиване заобиколих през Радомир че пак нещо си ремонтират....
на връщане през Ярема....
Ползвам много рядко хартиена навигация /Карта/ ...GPS ползвам само когато ще влизам в приключение...

зимата дръни преди да тръгнеш,аз ще го пътувам същия маршрут....
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- DAEL
- Дакела
-
МадПетьо, за Бриндизи не са толкова редовни фериботите, а и често ги отменят поради различни причини/поне моите наблюдения са такива де/, а иначе разстоянието от Бриндизи до Бари е 115км. /за един ден ми се наложи три пъти да го минавам тоя маршрут за да гоня фериботите
/ , а към колегата дето мисли да пътува да му кажа, че има начин да си плати билет за без каюта, но да ползва такава!
П.С а и още нещо се сетих, като си на ферибота по някое време джи ес ма те прехвърля на албанския оператор и става страшно - по 7лева на минута разговор

П.С а и още нещо се сетих, като си на ферибота по някое време джи ес ма те прехвърля на албанския оператор и става страшно - по 7лева на минута разговор

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Да за разстоянията не споря 180км ми издържа "баба нястя"/бойния бияч каде седи на вахта в Италия/ на метан и толкова е от Бари -Бридизи до селото в което домувам там и го взимам с една бутилка...
Бриндизи-Бари съм го взимал за една нощ и аз два пъти
За Джиесема за това си го държа на "ръчен избор" на мрежа че с албанси оператори не ми се забърква...
За варянти съществуват много ... както казвам кадето има човешки фактор всичко е възможно
Са като ми стана смешно да те ПИТАМ, а случвало ли ти е се да пиеш докато караш у Гърция,ракия,уиски,ред бул стигаш Игуменица на кораба двама души удряте 1л уиски и в Италия неможе да слезнеш от кораба
На мен до сега не ми се е случвало да ми отменят кораб до Бриндизи явно имам късмет.
Но се е случвало чупене на мотор на кораб в открито море и чакане два дена в открито море на помощ - влекач който ни върна в Игуменица и ни прекачиха на друг и те така....Виждал съм бутало на корабен двигател
и това на компания endeavor lines кадето корабите са по-читавки вътре....
Абе и кви други работи са се случвали ,но няма ги разказвам да не плаша аудиторията
Бриндизи-Бари съм го взимал за една нощ и аз два пъти

За Джиесема за това си го държа на "ръчен избор" на мрежа че с албанси оператори не ми се забърква...

За варянти съществуват много ... както казвам кадето има човешки фактор всичко е възможно

Са като ми стана смешно да те ПИТАМ, а случвало ли ти е се да пиеш докато караш у Гърция,ракия,уиски,ред бул стигаш Игуменица на кораба двама души удряте 1л уиски и в Италия неможе да слезнеш от кораба

На мен до сега не ми се е случвало да ми отменят кораб до Бриндизи явно имам късмет.
Но се е случвало чупене на мотор на кораб в открито море и чакане два дена в открито море на помощ - влекач който ни върна в Игуменица и ни прекачиха на друг и те така....Виждал съм бутало на корабен двигател

Абе и кви други работи са се случвали ,но няма ги разказвам да не плаша аудиторията

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
madpetio написа:Абе и кви други работи са се случвали ,но няма ги разказвам да не плаша аудиторията
Кажи, че ми стана интересно.
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Немога,че се отклоняваме от темата много .... и некой ще ме "натопи" на колегите и ще ме мъмрят 

- DAEL
- Дакела
-
madpetio написа:Да за разстоянията не споря 180км ми издържа "баба нястя"/бойния бияч каде седи на вахта в Италия/ на метан и толкова е от Бари -Бридизи до селото в което домувам там и го взимам с една бутилка...
Бриндизи-Бари съм го взимал за една нощ и аз два пъти![]()
![]()
![]()
За Джиесема за това си го държа на "ръчен избор" на мрежа че с албанси оператори не ми се забърква...![]()
![]()
![]()
За варянти съществуват много ... както казвам кадето има човешки фактор всичко е възможно![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Са като ми стана смешно да те ПИТАМ, а случвало ли ти е се да пиеш докато караш у Гърция,ракия,уиски,ред бул стигаш Игуменица на кораба двама души удряте 1л уиски и в Италия неможе да слезнеш от кораба![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Но се е случвало чупене на мотор на кораб в открито море и чакане два дена в открито море на помощ - влекач който ни върна в Игуменица и ни прекачиха на друг и те така....Виждал съм бутало на корабен двигатели това на компания endeavor lines кадето корабите са по-читавки вътре....
А случвало ли ти се е на ферибота да свърши узото у кръчмето три часа след като е тръгнал ферибота??

И да тормозиш спящите румънци по канапетата със запис на прекъсвач на М20 от телефона?

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Ти си тръгнал непотготвен от мен да знаеш...... Тва да ни свърши пиенето не се е случвало никога!!! Ти влизал ли си в бара с 10л ракия в туба от вода и да я хвърлиш празна??? Разменял ли си ракия за нафта на кораба в пропорция 1л - 50л познай кое ,кое е???
А говорил ли си си с Иранци на български,руски,италянски,сръбски,немски,английски,турски и накрая да се разберете без нито ти нито те да знает повече от 5 думи на дадения език
Аааааа тва с М20 е класика!!!
Нали ти казах по-горе има и много не за разправяне....

А говорил ли си си с Иранци на български,руски,италянски,сръбски,немски,английски,турски и накрая да се разберете без нито ти нито те да знает повече от 5 думи на дадения език

Аааааа тва с М20 е класика!!!

Нали ти казах по-горе има и много не за разправяне....

- jenyb
- Потребител
-
- Кара: Всичко
http://www.viamichelin.co.uk/
Колега, това е едно много полезно сайтче. С него можеш да се изчислиш предварително разстоянията, да видиш подробна карта на маршрута, приблизителното време и средствата за такси, които ще са ти нужни, за да стигнеш от точка А до точка Б, но преди всичко няма да е лошо да прочетеш всичко от тук:
http://cars.radosi.com/index.php?a=12&b ... el&lang=bg
Дано да съм била полезна
Колега, това е едно много полезно сайтче. С него можеш да се изчислиш предварително разстоянията, да видиш подробна карта на маршрута, приблизителното време и средствата за такси, които ще са ти нужни, за да стигнеш от точка А до точка Б, но преди всичко няма да е лошо да прочетеш всичко от тук:
http://cars.radosi.com/index.php?a=12&b ... el&lang=bg
Дано да съм била полезна

Всяко начало има край, безкрайно е само нищото. Всичко, което си заслужава, се случва само между началото и края.

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2