Обжалване на акт

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Re: Обжалване на акт

Мнение от Сондьора » 16 Авг 2010, 16:25

Escape написа:
saleen написа:
bmw'fan написа:Е, колкото и да съм спокоен човек, се ядосах от пълната им незаинтересованост от това повредата да бъде отстранена

Колега, отстраняването на такива неизправности е твоя грижа, а не тяхна - колкото и да не ти е приятно.

Чл. 101. (1) При възникване по време на движение на повреда или
неизправност в пътно превозно средство, която застрашава безопасността на
движението, водачът е длъжен да спре и да вземе мерки за нейното отстраняване.

Това е леката разлика, естествено че не е тяхна грижа, ама проблема е че реално не ги ебе за неизправността която може да се отстрани, а повече ги е грижа да си стигнат нормата за съставени актове.
В нормалните страни, полицията се грижи за безопастността на хората а не се стреми по всякакъв начин да те прецака. На кой в България му се е случвало патрулка да те следва до вкъщи 15 км, за да им покажеш забравените си документи.... ми на никой. в БГ следват актове, районно управление, третиране като престъпник, глоби и т.н.

И леко допълнение към членът:
Чл. 101. (1) ............
(2) Когато отстраняването на повредата или неизправността на място е
невъзможно, водачът може да придвижи пътното превозно средство на собствен ход до
място за тяхното отстраняване
, но само след като вземе необходимите мерки за
безопасност на движението.

Носете си ЗДВП с вас и много актове отпадат още преди да са написани, ако се стигне до възражение....пишете некомпетентност на длъжностното лице с ЗДВП и цитирайте член и алинея, които ви позволяват или не сте нарушили, после акта пада пак..........Както по време на задължителните светлини, много се заяждат за овчия поглед, но той си е дневна светлина /габарит/, а в закона пише или или, така, че няма акт.

Ся по морето, искаха да ми пишат акт, че щерката не е в столче, а дете се слага в столче задължително до 120 см...та я мерихме на место и е 125см.....после гледаха за аптечки и жилетки :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 16 Авг 2010, 16:40

Сондьора написа: водачът може да придвижи пътното превозно средство на собствен ход до
място за тяхното отстраняване, но само след като вземе необходимите мерки за
безопасност на движението.

Аз този член го разбирам в смисъл, че нямат право да го спират от движение, но не и че нямат право да му напишат акт на колегата, а и в неговият случай за какво придвижване за отстраняване на неизправност говорим, като резервните крушки са били в него?!
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 16 Авг 2010, 17:00

Те така или иначе са си му го писали, до 50 лв не се обжалва, но не са прави да го пишат акта.

bmw'fan, интересно е по кой, член са ти писали акта?? И то при положение, че си можел да си смениш крушката.

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 16 Авг 2010, 17:07

Сондьора написа:Те така или иначе са си му го писали, до 50 лв не се обжалва, но не са прави да го пишат акта.

bmw'fan, интересно е по кой, член са ти писали акта?? И то при положение, че си можел да си смениш крушката.

Колега, няма да цитирам член, щото ме мързи. Акта констатира нарушение, затова и няма как да падне този точно. Той има нарушение, а иска да отпадне акта за същото нарушение. Не става.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw'fan » 16 Авг 2010, 20:24

Mollov написа:Няма да е лошо да питаш за съвет и в тази тема:

viewtopic.php?f=1&t=181272

Да, видях я тази тема, питах човека на личен, но не мога да го занимавам на сила с моята история. Ако благоволи да отговори, ще съм му благодарен. Ако не - не мога да му се сърдя. :)

Ryapoff написа:След като обжалваш, не си в нарушение. Ти не си съгласен с решението за издаване на НП, с което те ощетяват, като ти взимат точки. Ти го обжалваш, съответно върви процедура и няма крайно решение. Няма нарушение.
...
На български е п.п., п.с. било за английския. Виждам, че гледаш да пишеш грамотно, та да ти го спомена, аз по случайност го научих.
Това, за полицайте, е изгубена кауза. Трябва много неща да докажеш.

Всъщност, като изчетох темата, цитирана от колегата по-горе, останах с впечтлението, че глоба до 50 лв вкл не се обжалва, независимо, че има и отнети точки. Тъй че отивам и си плащам утре.
За полицаите, и изгубена кауза да е, ще го пробвам. Темерут съм си явно в някои отношения. :)

Lattri написа:Понеже стана дума за актове и фишове искам да попитам не са ли длъжни господата полицаи да имат в наличност и от двете? Ами я си представете, че ви спират за дадено нарушение. Вие искате да ви напише фиш, но поради някакви ''симпатии'' от негова страна той казва, че няма и ви тряска акта (който е по голямата разправия) от проклетия и ви казва да ходите да се шиб..обжалвате пред началника му.

Не са, и аз си поисках, направо помолих, ама нямат и "те преценяват".

Сондьора написа:Те така или иначе са си му го писали, до 50 лв не се обжалва, но не са прави да го пишат акта.

В акта пише чл. 101, ал. 3, т. 8. Това е основанието за акта.

Благодаря ви отново! :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 16 Авг 2010, 21:44

.............вече има определение че контролните точки подлежат на обжалване...........

необжалваеми остават всички до 50 лв без отнемане на контролни точки

поздрави
................Край на цитата.

Това е от bau.bg в лада-форума. Да не кажеш, че аз съм си го измислил. Просто твоето обжалване е малко безпредметно.

8. липсват или са неизправни предвидените светлинни устройства или светлоотразители при движение през нощта;
След като са ти писали акт на основа това нарушение, има много малка вероятност да паднат точките. Акта, както си видял, абсурд.

Колкото до това, за патрулките и техните светлини, някой ако може да каже как става номера да им пишат на тях акт. Щото не ми се връзва, по тая логика и на мен задочно могат да ми пишат акт, че карам без книжка. Пък не ми се е случвало...

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 16 Авг 2010, 21:59

На куки да им напишат акт за това ще стане ако някой репортер с камера ги засече и в същото време има патрулка наблизо и се дигне шум и т.н. и т.н.... имаше вече подобен случай, където полицаи пишеха актове на полицаи... по Нова май го "прожектираха" :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 16 Авг 2010, 22:42

Щом има определение за обжалване на контролни точки, обжалвай...твойто би трябвало да е по чл. 183 ал.3 т.7
управлява превозно средство с неизправности или повреди, които могат да
застрашат сигурността на движението.
или наказва се с глоба 30лв. без точки.....

Предишна

Назад към Извън Темата