ВиК неволи
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
ВиК неволи
Случката е следната, но първо малко предистория.
В къщи имам два водомера и винаги единят ми е давал 1-2 куб. м. , другият12-13. Плащал съм 25-30 лв. за изразходвана вода.
Отивам онзи ден да плащам за два месеца и изненада
- сметката ми е 128 и нещо си лв., т.е. по 30 кубика на месец. Двойно от потреблението ми на месец.
Това при положение, че инкасаторката не е влизала от толкова /два месеца/ да засича показанията. Днес направих панаир по телефона и тази вечер въпросната служителка довтаса да свали данни от водомерите. Оказа се следното:
- нова е за нашия район;
- не знаеше, че водомерите са два;
- показанията, които си е "измислила" не само, че не са в повече, ами се оказва, че имам да плащам още 54 куб. м. вода до момента.
От тук нататък мога да изпратя водомерът на проверка със съответните разходи за моя сметка и ако се окаже, че върти повече, да ми се приспадне сумата от задължението. Аз лично нямам никакво обяснение как разходът на вода е скочил двойно за лятото и при новата инкасаторка.
Ако някой е има подобно "преживяване" и се е справил с кожодерите от ВиК, да сподели каква е "рецептата".
Благодаря предварително!
В къщи имам два водомера и винаги единят ми е давал 1-2 куб. м. , другият12-13. Плащал съм 25-30 лв. за изразходвана вода.
Отивам онзи ден да плащам за два месеца и изненада

- нова е за нашия район;
- не знаеше, че водомерите са два;
- показанията, които си е "измислила" не само, че не са в повече, ами се оказва, че имам да плащам още 54 куб. м. вода до момента.
От тук нататък мога да изпратя водомерът на проверка със съответните разходи за моя сметка и ако се окаже, че върти повече, да ми се приспадне сумата от задължението. Аз лично нямам никакво обяснение как разходът на вода е скочил двойно за лятото и при новата инкасаторка.

Ако някой е има подобно "преживяване" и се е справил с кожодерите от ВиК, да сподели каква е "рецептата".
Благодаря предварително!
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
Re: ВиК неволи
във Варна слагат едни жълти бележчици кога ще минатс дата и час. Като не можеш да осигуриш достъп, просто си сложи една бележчица с показанията и няма да имаш проблеми. 

- ktv
- оптимист-неверник
-
Don_Emilio написа:във Варна слагат едни жълти бележчици кога ще минатс дата и час. Като не можеш да осигуриш достъп, просто си сложи една бележчица с показанията и няма да имаш проблеми.
Ясно, така е, но тук става въпрос за друго.
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
минал с това да ти надпише кубици, защото ако станат доста месеци може да ти хакне и един код за без достъп до водомера
. А и жената е нова, може да и се прости. Само ядовете остават, пий една ракия и те така... 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Подобни надписваници винаги могат да бъдат "оневинени" и да ти се приспаднат парите от бъдещи сметки (ако не се лъжа не ти връщат кеш), но всички разходи по евентуални проверки и т.н. ще си ги плащаш ти, инкасаторката никой няма да я барне за нищо (щото рядко се намират такива хора за дребни пари да обикалят като луди) и накрая ще си по-бесен от всякога...
Имал съм сходни проблеми с кофти отчитания, но тогава "засичанията" бяха с колосална грешка и нямаше как да не се признае.
Аз само не разбрах едно нещо - новите отчитания как са спрямо последните отчитания? Щото при такава грешка новото отчитане трябва да е над моментното показание на водомерите...
Имал съм сходни проблеми с кофти отчитания, но тогава "засичанията" бяха с колосална грешка и нямаше как да не се признае.
Аз само не разбрах едно нещо - новите отчитания как са спрямо последните отчитания? Щото при такава грешка новото отчитане трябва да е над моментното показание на водомерите...
Ми и аз съм минал от там та да кажа.Значи живея в двор с 2 къщи.Общата вода която плащаме е около 10-15 кубика на месец има няма.Но винаги в този диапазон,тъй като имаме сондаж за вода с която се полива каквото е нужно,но как и да е да се върнем на темата.
Та преди 2 години пак лятото идва сметка със 128 кубика вода за един месец.
Как и да е 150 и не знам колко си там лева.
И ние шок и ужас.
Отидохме във ВиК-то и обяснихме,а те казаха да занесем уреда за проверка естествено за наша сметка като обаче бяха решили,че ще си платим сметката и ако е нужно във времето ще ни се приспада.
Мошеници.
Ние не платихме,но занесохме уреда на преглед,а на негово място естествено набих прекрасна тръба.
Няма да стоя без вода я.
(тръбата стоя така цял месец)
Та дадохме уреда и след 2 седмици,о чудо беше проверен и се оказало,че бърка.
И о боже даже показвал по-малко
.
Викам или ние имаме басейн и аз да не знам или язовир ще прави бабата в някое мазе и не ми е казала.
Поспорихме с хората,но в крайна сметка се стигна до там,че се сложи нов водомер и 3 поредни месеца ни правиха ново засичане като,ако водата оставаше във старият си диапазон нямаше да платим,а ако имахме по-големи и фрапантни пълнения на язовир ще трябваше да платим всичко.
Е не платихме старото,а си останахме така като само си сложихме ново водомерче което стоя 6 месеца без пломба и 1 месец без водомер,но как и да е.
Всичко се нареди пломбиран беше новият и от тогава си плащаме само реални сметки!
Ди енд!
Пломбираха го след това и всичко наред.Не сме платили колосалната сметка,а само сметките след това.
Та преди 2 години пак лятото идва сметка със 128 кубика вода за един месец.

Как и да е 150 и не знам колко си там лева.

Отидохме във ВиК-то и обяснихме,а те казаха да занесем уреда за проверка естествено за наша сметка като обаче бяха решили,че ще си платим сметката и ако е нужно във времето ще ни се приспада.

Мошеници.
Ние не платихме,но занесохме уреда на преглед,а на негово място естествено набих прекрасна тръба.

Няма да стоя без вода я.

Та дадохме уреда и след 2 седмици,о чудо беше проверен и се оказало,че бърка.
И о боже даже показвал по-малко

Викам или ние имаме басейн и аз да не знам или язовир ще прави бабата в някое мазе и не ми е казала.

Поспорихме с хората,но в крайна сметка се стигна до там,че се сложи нов водомер и 3 поредни месеца ни правиха ново засичане като,ако водата оставаше във старият си диапазон нямаше да платим,а ако имахме по-големи и фрапантни пълнения на язовир ще трябваше да платим всичко.
Е не платихме старото,а си останахме така като само си сложихме ново водомерче което стоя 6 месеца без пломба и 1 месец без водомер,но как и да е.
Всичко се нареди пломбиран беше новият и от тогава си плащаме само реални сметки!
Ди енд!

Пломбираха го след това и всичко наред.Не сме платили колосалната сметка,а само сметките след това.
ако водомера е верен - провери си казанчетата на кенефите. ако "протекат"- колко вода може да се навърти- не е истина.
най-лесно е вечерта преди да заспите прочиташ водомера и сутринта преди да е почнал деня- гледаш дали нещо е изтекло през нощта...
най-лесно е вечерта преди да заспите прочиташ водомера и сутринта преди да е почнал деня- гледаш дали нещо е изтекло през нощта...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ktv
- оптимист-неверник
-
Mollov написа:....................
Показанията, които беше надписала инкасаторката за два месеца, се оказаха по-ниски от фактическото на водомера снощи- имам още 54 куб.м. вода отгоре

п.п. Егати битовизмите
Mollov е прав, имаше и във вкъщи подобен проблем но беше много отдавна, знам че после над 1 година не се плащаше водата, докато се "изравни" надписаното. Цифрите не ги помня, но бяха много големи
Да не би тая старата инкасаторка да ви е писала по-малко, т.е. да ви е писала някакви средни стойности без да погледне и така да се натрупало ? де да знам то... бая ходене до тоалетна си трябва за толкова вода.

Да не би тая старата инкасаторка да ви е писала по-малко, т.е. да ви е писала някакви средни стойности без да погледне и така да се натрупало ? де да знам то... бая ходене до тоалетна си трябва за толкова вода.

9 мнения
• Страница 1 от 1