ВиК неволи

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

ВиК неволи

Мнение от ktv » 16 Авг 2010, 21:34

Случката е следната, но първо малко предистория.
В къщи имам два водомера и винаги единят ми е давал 1-2 куб. м. , другият12-13. Плащал съм 25-30 лв. за изразходвана вода.
Отивам онзи ден да плащам за два месеца и изненада :evil: - сметката ми е 128 и нещо си лв., т.е. по 30 кубика на месец. Двойно от потреблението ми на месец. :twisted: Това при положение, че инкасаторката не е влизала от толкова /два месеца/ да засича показанията. Днес направих панаир по телефона и тази вечер въпросната служителка довтаса да свали данни от водомерите. Оказа се следното:
- нова е за нашия район;
- не знаеше, че водомерите са два;
- показанията, които си е "измислила" не само, че не са в повече, ами се оказва, че имам да плащам още 54 куб. м. вода до момента.
От тук нататък мога да изпратя водомерът на проверка със съответните разходи за моя сметка и ако се окаже, че върти повече, да ми се приспадне сумата от задължението. Аз лично нямам никакво обяснение как разходът на вода е скочил двойно за лятото и при новата инкасаторка. :twisted:
Ако някой е има подобно "преживяване" и се е справил с кожодерите от ВиК, да сподели каква е "рецептата".
Благодаря предварително!
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

младши ентусиаст
Аватар

Re: ВиК неволи

Мнение от Eмилио Димитров » 16 Авг 2010, 21:42

във Варна слагат едни жълти бележчици кога ще минатс дата и час. Като не можеш да осигуриш достъп, просто си сложи една бележчица с показанията и няма да имаш проблеми. :yes:

оптимист-неверник
Аватар

Мнение от ktv » 16 Авг 2010, 21:44

Don_Emilio написа:във Варна слагат едни жълти бележчици кога ще минатс дата и час. Като не можеш да осигуриш достъп, просто си сложи една бележчица с показанията и няма да имаш проблеми. :yes:

Ясно, така е, но тук става въпрос за друго.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 16 Авг 2010, 21:51

минал с това да ти надпише кубици, защото ако станат доста месеци може да ти хакне и един код за без достъп до водомера :mhihi: . А и жената е нова, може да и се прости. Само ядовете остават, пий една ракия и те така... :bchug:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 16 Авг 2010, 22:05

Подобни надписваници винаги могат да бъдат "оневинени" и да ти се приспаднат парите от бъдещи сметки (ако не се лъжа не ти връщат кеш), но всички разходи по евентуални проверки и т.н. ще си ги плащаш ти, инкасаторката никой няма да я барне за нищо (щото рядко се намират такива хора за дребни пари да обикалят като луди) и накрая ще си по-бесен от всякога...

Имал съм сходни проблеми с кофти отчитания, но тогава "засичанията" бяха с колосална грешка и нямаше как да не се признае.

Аз само не разбрах едно нещо - новите отчитания как са спрямо последните отчитания? Щото при такава грешка новото отчитане трябва да е над моментното показание на водомерите...

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 16 Авг 2010, 22:19

Ми и аз съм минал от там та да кажа.Значи живея в двор с 2 къщи.Общата вода която плащаме е около 10-15 кубика на месец има няма.Но винаги в този диапазон,тъй като имаме сондаж за вода с която се полива каквото е нужно,но как и да е да се върнем на темата.
Та преди 2 години пак лятото идва сметка със 128 кубика вода за един месец. :shock:
Как и да е 150 и не знам колко си там лева. :mhihi: И ние шок и ужас. :mhihi:
Отидохме във ВиК-то и обяснихме,а те казаха да занесем уреда за проверка естествено за наша сметка като обаче бяха решили,че ще си платим сметката и ако е нужно във времето ще ни се приспада. :mhihi:
Мошеници.
Ние не платихме,но занесохме уреда на преглед,а на негово място естествено набих прекрасна тръба. :mhihi:
Няма да стоя без вода я. :mhihi: (тръбата стоя така цял месец) :mhihi:
Та дадохме уреда и след 2 седмици,о чудо беше проверен и се оказало,че бърка.
И о боже даже показвал по-малко :shock: :mhihi: .
Викам или ние имаме басейн и аз да не знам или язовир ще прави бабата в някое мазе и не ми е казала. :mhihi:
Поспорихме с хората,но в крайна сметка се стигна до там,че се сложи нов водомер и 3 поредни месеца ни правиха ново засичане като,ако водата оставаше във старият си диапазон нямаше да платим,а ако имахме по-големи и фрапантни пълнения на язовир ще трябваше да платим всичко.
Е не платихме старото,а си останахме така като само си сложихме ново водомерче което стоя 6 месеца без пломба и 1 месец без водомер,но как и да е.
Всичко се нареди пломбиран беше новият и от тогава си плащаме само реални сметки!
Ди енд! :ok:
Пломбираха го след това и всичко наред.Не сме платили колосалната сметка,а само сметките след това.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Авг 2010, 23:40

ако водомера е верен - провери си казанчетата на кенефите. ако "протекат"- колко вода може да се навърти- не е истина.

най-лесно е вечерта преди да заспите прочиташ водомера и сутринта преди да е почнал деня- гледаш дали нещо е изтекло през нощта...
алекс
трабант 601с
разни други возила

оптимист-неверник
Аватар

Мнение от ktv » 17 Авг 2010, 8:29

Mollov написа:....................

Аз само не разбрах едно нещо - новите отчитания как са спрямо последните отчитания? Щото при такава грешка новото отчитане трябва да е над моментното показание на водомерите...

Показанията, които беше надписала инкасаторката за два месеца, се оказаха по-ниски от фактическото на водомера снощи- имам още 54 куб.м. вода отгоре :evil: Демек, тя хем надписала, хем пак е по-малко от консумираната вода, което ме кара да се съмнявам във водомера. Иначе от снощи се засича колко е едно ходене до тоалетна и кой как се къпе у нас :mhihi:
п.п. Егати битовизмите

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 18 Авг 2010, 9:44

Mollov е прав, имаше и във вкъщи подобен проблем но беше много отдавна, знам че после над 1 година не се плащаше водата, докато се "изравни" надписаното. Цифрите не ги помня, но бяха много големи :)
Да не би тая старата инкасаторка да ви е писала по-малко, т.е. да ви е писала някакви средни стойности без да погледне и така да се натрупало ? де да знам то... бая ходене до тоалетна си трябва за толкова вода. :mhihi:

Назад към Извън Темата