Избор на семеен автомобил - съвети...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Re: Избор на семеен автомобил - съвети...

Мнение от Alexi » 17 Авг 2010, 21:48

пасатора и окачването му е цифра

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от theraven_nz » 17 Авг 2010, 21:50

300лв докарахме цяло предно окачване за пасат от ибей. не плаши.

колегата може да разгледа и из VW форума. скоро не съм проверявал, но пасатори се продаваха доскоро доста и то на добри цени.
---

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 17 Авг 2010, 21:50

павката написа:бах тея пасати,по-скъпи от 39-ки :shock:
бляксапфир дава 28-ца на 6 хил,къде е тя,къде са тея пасатори :bowdown:

Да и шпаниша ще вземе колата на дядо си :mhihi: и ще му остави 20ката

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 17 Авг 2010, 23:26

Шарана е твоята кола :yes: 1,9 тди с 90 или 110 коня,удобна широка и икономична кола...единственото по-скъпо му са чистачките,щот са некви обърнати и под 50 лв не можеш да намериш
пп:а,и скоорстите са скъпи-под 600лв не падат по моргите,а от форд или сеат не ставали :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 17 Авг 2010, 23:30

На мен обърнати са ми на пежо-то и оригинални са 90 лева. Ама си намерих перфектни от метро за 20 лева общо 71 на 66 см. Така че не се избира кола според цената на чистачките :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от theraven_nz » 18 Авг 2010, 1:37

Ето ти една гледана кола

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=44&t=213988
---

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 18 Авг 2010, 2:03

blacksapphire написа:
павката написа:бах тея пасати,по-скъпи от 39-ки :shock:
бляксапфир дава 28-ца на 6 хил,къде е тя,къде са тея пасатори :bowdown:

Да и шпаниша ще вземе колата на дядо си :mhihi: и ще му остави 20ката

Еле па' с тия баници отзад, 'ше му се види моята 20ска икономик пред 39ката :mhihi: Той моята ми се чуди как я храня, па' кво остана :mrgreen: :smoke:

theraven_nz написа:Ето ти една гледана кола

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=44&t=213988

След огледа утре, ако не му хареса оня Пасатор, ще му покажа и този :yes: И аз го гледах, но нещо не ме грабна :dunno:

l-s написа:От сега ти казвам че на пасата дето утре ще ходиш да го гледаш салона е адски захабен.Попринцип аз имам един пасат 98-ма 1,8 турбо комби(с много екстри) ,автомат.Цената му е около 7000лв.Вече е регистрирран.Ако имаш интерес пиши ЛС

Мене пък много ме грабна точно тая комбинация... Черен автомобил с тоя бежов/жълт салон :shock: Утре ще го видим в какво състояние е...
А за предложението... 1.8турбо автомат, то по-добре на бляксапфир 39ката, че поне на разход ще са равностойни, данке :mhihi: Търсим икономик :mrgreen: :yes: :bchug:

Утре ще пиша за развитието и дали темата ще е за ключ или ще се продължават мъките :confused: :yes: Успех... си пожелавам :mrgreen: :smoke:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 18 Авг 2010, 2:19

Само да отбележа, че живееш в мега заблуда, относно разхода на гориво :mhihi: 20ката харчи повече, като може да се обзаложим на каквото искаш разстояние градско, извънградско да не говорим...( имал съм и 2, 2,5 2,8 3,0 матори, като 2,8 и 3 са най-икономичните) С баниците утъпквам паветата, нищо повече :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 18 Авг 2010, 2:30

blacksapphire написа:Само да отбележа, че живееш в мега заблуда, относно разхода на гориво :mhihi: 20ката харчи повече, като може да се обзаложим на каквото искаш разстояние градско, извънградско да не говорим...( имал съм и 2, 2,5 2,8 3,0 матори, като 2,8 и 3 са най-икономичните) С баниците утъпквам паветата, нищо повече :mhihi:

:OT: Може, не тръгвам в спорове, тъй като не съм карал и имал 2.8 мАтор :roll: Говоря с наблюдения върху 325 е36, че харчи с около литър повече от мен извънградско и литър и нещо градско... :roll: 2.8цата е малко по-икономик от 2.5цата, но да не забравим, че си с е39, което си натежава :roll: А сега и с 18ки 10J с 295 гуми, просто както и да го смятам, по-икономик от 20ската, както е в момента с 16ски, няма как да го докараш :roll: Но както казвам, не съм имал и не влизам в спорове... Просто мои си разсъждения :yes: Поздрави :bchug: Ако има още нещо, несвързано с темата, дай на ЛС, да не разводняваме още темата :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 18 Авг 2010, 15:46

А никой не спомена най-разумният избор - Шкода Октавия, по-добрия Фолксваген, както самите германци казват. Имаме служебна такава - перфектна е и не е с педераското предно окачване на пасата.
only rear wheel drive

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 18 Авг 2010, 19:37

Гледахме, карахме, гледахме и пак карахме... Не ме впечатли с вървеж въпросния Пасат, но то сигурно 'щото карам бавна 20ска :mhihi: Ама пък и доста пъти съм карал А3ката с 131к.с. п.д. и доста повече вървеше и си дърпаше :roll: Като забележки - салона, както се и виждаше и е логично за кола, такава година - салона бе захабен, но е кожен и е разбираемо... Другото - съединителя си отива, прекалено отгоре отделя... Обаче това не са болкоумиращи фактори, които да спрат човек пред покупка на автомобил... Вървежа ни притесни, че няма "ряз" , както очаквах да има за дизелов двигател :roll: Дали пък не са му малко 110тте к.с. на Пасата :roll: Сефте карах такова нещо и ми се стори доста мудно... И по баир го карахме :roll: Но това, което доста от вас споменаха - предницата , то продавача заяви, че я е сменял цялата на ст-ст над 1000лв. и наистина се държеше доста добре, нямаше лоп, нямаше троп... Тествахме я върху дупки, неравности и прочие :roll: Също така ме впечатли, че ако му имаше нещо сериозно на колата, ако криеше нещо, то нямаше да ни остави близо 2 часа сами с автомобила и да издевателстваме върху него... Човека си бачкаше в автомивката, а ние извън неговото полезрение, правихме каквото искахме... Разбира се, че се прояви и същата колегиалност и от наша страна и не сме му чупили автомобила, а правихме просто тестове, но това нещо доста ме изуми :roll: :shock: Като се има и напредвид, че рядко се случва даже да ти дадат да я караш и то толкова време... Да не говорим пък и за автокъщи... Моята я купих на 100м. возене (незнам дали и толкова беше) :mhihi: :paranoid: Та така... В момента издирвам човек със същия пасат, седан, пак с такъв двигател де, но да е в перфектно състояние двигателя, за да сверя неговия и този вървеж (трябва ми само 1-2 кръгчета на 1-2 отсечки)... Ако наистина това си му е вървежа, доста ще надделее покупката му :yes: А ако не се намери такъв човек, то трябва да се прилагат номера върху автокъщите, но проблема е, че и там незнам в какво състояние са :confused: :dunno: Ако може някой да удари 1 рамо за Русе... А другата седмица евентуално и за София, че май ще се идва до Горубляне да се прави оглед на автокъщите и там... :dunno: :dunno: Но ако автомобилите са такива, каквито са и в Русе, няма смисъл де :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 18 Авг 2010, 19:47

иди с колата при някой,да я закачи,повозете се и ще ти каже има ли нещо проблемно.за едни 30 кинта да търсиш друга за сверка,къде едва ли ще вървят еднакво. :roll:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 18 Авг 2010, 19:59

павката написа:иди с колата при някой,да я закачи,повозете се и ще ти каже има ли нещо проблемно.за едни 30 кинта да търсиш друга за сверка,къде едва ли ще вървят еднакво. :roll:

Ммм ако е проблемно турбото, ще го отчете ли на диагностиката т'ва :roll: Или нещо друго :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 18 Авг 2010, 20:52

Като купувах мойта, я закачиха на диагностика и набиавха газта на празен ход до ламарината да видят до колко бара надува турбото, ако не се сетят това е проверката. Поне за тази знам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: "пъргава" 316-ка
Мечтае да кара: IS-ka

Мнение от 6per40 » 18 Авг 2010, 21:08

Италианеца, защо не погледнеш ланчиа либра. Вярно, че звучи зле , но колегата Ерданел (гаргамел) ме повози в неговата и останах възхитен. Колата е широка, икономична, но той препоръча само 1,9 двигател, че 2,4 били много зле. Единственото, което не ми хареса в тази кола е салонът на предните седалки, малко като седнеш и се чувстваш като на втория етаж. За вървеж не мога да кажа, защото неговата е с ремап и троши и меля 320-ки на поразия.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата