Конкурс "Най-маниашко BMW"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730d G11 2018

Конкурс "Най-маниашко BMW"

Мнение от nedkoo » 18 Авг 2010, 0:07

Големият интерес, който предизвика конкурсът за тунингован VW Golf, ни накара да стартираме нов проект под название "Най-маниашко BMW". Известно е, че марката BMW една от най-популярните по нашите пътища и респективно има доста голям брой почитатели.

Изискванията за участие в конкурса "Най-маниашко BMW" са прости. Достатъчно е претендентът да е BMW (независимо от годината на производство и генерацията) и по него да са правени някакви подобрения. Екстериорни и интериорни снимки, подробни ТТ данни, телефон за обратна връзка, както и информация за наличните доработки на вашия автомобил изпращайте на електронна поща editors@mobile.bg

Петте най-впечатляващи BMW-та, определени от нашето жури, ще бъдат публикувани на сайта. Победителят ще бъде посочен от вас, читателите, чрез гласуване, което ще продължи една седмица. Крайният срок за изпращане на снимки и информация е 06.09.2010 година.

Наградата отново е от нашия магазин mobile.bg. Това е най-популярният интернет магазин, предлагащ богата гама от продукти за автомобилистите и тяхното свободно време и развлечения. Стараем се да предлагаме интересни стоки и аксесоари, които са с доказано качество и гаранция. Именно оттам победителят в конкурса ще може да избере продукти на стойност 1000 лева. Останалите четири финалиста в конкурса ще получат утешителна награда - код за едномесечен пълен достъп до всички услуги на сайта mobile.bg.
Важно е да се знае, че наградата ще получи собственикът на спечелилия автомобил, а не този, който е изпратил снимките.

П.с айде колеги Лъснете тунинг бмв-тата и бегайте :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Re: Конкурс "Най-маниашко BMW"

Мнение от DanielzZz » 18 Авг 2010, 10:32

Бас хващам,че оная жълтата несъразмерност ще спечели конкурса.

Алфа Въшкар
Аватар
Кара: ч
Мечтае да кара: Countach през 80-те

Мнение от sme666ko » 18 Авг 2010, 17:55

Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ....318is

Мнение от Ivo318is » 18 Авг 2010, 19:36

имам един колега, който твърдеше че тва жълтото е върха на тунинга... :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730d G11 2018

Мнение от nedkoo » 18 Авг 2010, 19:55

Ivo318is написа:имам един колега, който твърдеше че тва жълтото е върха на тунинга... :mhihi:

Да ти кажа 4е май тоя колега е прав много хора твърдят 4е в това бмв има наляти над 30000 лв. :shock: :mhihi:
И май е така

Божидар Карапанов, или известен още като “момчето с жълтото BMW”, ни разказва за пълната трансформация на своето BMW 3-серия.

Той е на 27 години, от Пловдив и споделя, че един такъв автомобил наистина може да промени живота ти.

Автомобил: BMW E36 1993, 2.0 150 к.с.
Изображение

Подобрения по външния вид на автомобила:

Идеята беше цялостна промяна на визията. Всеки един детайл трябваше да бъде изпипан много добре и да бъде свързан с всички останали.

Раздувките на калниците и вратите са изработени от ламарина. От там цялата линия трябваше да се предаде на броните. Самите брони са ръчно изработени и са от стъкломат и смола (предна, задна и прагове). Раздуванете на предния и заден капак пак е направено от ламарина и след няколко скици се стигна и до идеята за вграждане на стопове от новата 5-серия Е60.

И черешката на тортата са LSD doors, които придават още по-голяма уникалност на автомобила.

Подобрения в интериора на автомобила:

И тук идеята беше тотална промяна - нови спорни седалки и нова озвучителна система на марката DLS. Вграждане на монитор и DVD player, спортен волан и скоростен лост на италианската фирма Isotta, както и плазмени циферблати на основното табло и на помощните уреди на лявата конзола.

Изцяло ново решение от кожа и алкантара, съчетани цветово с основните цветове на автомобила.

Подобрения в окачването и двигателя на автомобила:

Базово колата е с двигател 2000 куб см. и мощност 150 к.с. Монтирана е нитро система на фирмата ZEX, а след монтажа са направени някой софтуерни промени по компютъра на автомобила. Добавил съм и нова изпусквателна система с диаметър на тръбите 60 мм.
Окачване : цялостен комплект - марка KONI. Спирачна система - D2.

Защо избрахте точно този автомобил? Фен ли сте на марката?

По принцип ми харесва марката БМВ, но това не означава че не харесвам и други автомобили. Просто по стечение на обстоятелствата си купих тази кола и не мислих да и правя нещо, но явно лудостта в мен надделя и реших да я променя.

Коя беше най-трудната част от проекта?

Ох, струва ми се, че правилния въпрос трябва да бъде коя беше най-лесната част…

Всичко беше много трудно - нямаше детайл, който да не се преправи поне веднъж. Но най-трудно е да се постигне цялостната визия на колата и тя да изглежда като фабрична, а не детайлите да стоят като чуждо тяло.

А имаше ли комични моменти?

Вероятно във всеки проект има комични моменти - било то да монтираш седалки тип дървен стол … да ти сложат табелка такси … или пък да намериш в колата касетка с домати, а лопата и мотика в багажника

Планирате ли още подобрения?

По принцип - да! В плановете ми влиза монтирането на друг двигател - от BMW М3 + турбо. Не изключвам и варианта цялостна смяна на визията на колата и да започна да я карам само за удоволствие през почивните дни, а не както сега всеки ден.

Скъпо удоволствие ли е тунинга?

Скъпо е меко казано… Това е едно много скъпо хоби, но за съжаление, тук в България малко хора го ценят. Това не е просто хоби, а изкуство! В други страни това е като религия и хората уважават това начинание, докато при нас не е така. Ние все още прохождаме в тази сфера и сме далеч от стандарта, който са достигнали в другите държави.

Участвали ли сте в някакви състезания или конкурси с колата?

Да, участвал съм на много тунинг фестове и тунинг изложения. Колата е национален шампион на България за 2008 година и има голяма колекция от купи и титли, които красят витрините ми

Имате ли някакви съвети към хората, които тепърва ще започват подобни тунинг проекти?

Искам да ги посъветвам, преди за започнат да правят нещо да го обмислят внимателно няколко пъти и да се допитат до хора, които имат опит с такива проекти, за да не съжаляват след това. Аз лично съм развалил 3 коли, докато намеря правилния път.

Планирате ли смяна на автомобила?

Да, имам такива планове, въпреки че тази кола има сантиментална стойност за мен и едва ли ще се разделя с нея. Но пък е сигурно, че ако си взема друга, няма да я оставя в стандартния й вид.

Как може да се спре войната по пътищата?

С повече разум от страна на водачите.

Какво ще пожелаете на читателите на Tuning.BG?

Пожелавам на всички да бъдат здрави и щастливи. А на феновете на тунинга - живейте в идеите си и творете уникалност!

За финал искам да споделя, че никога не съм предполагал, че един такъв автомобил може да промени живота ми, но това се случи. Такава кола може да направи всекиго забележим, дори и когато се опита да се скрие! Но винаги оставаш забелязан…

Дори хората да не те познават лично, всички ще те свързват с колата ти. Мен много хора ме знаят като “момчето с жълтото BMW” и ме поздравяват, когато се разминаваме
http://www.tuning.bg

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 18 Авг 2010, 20:53

Пичове, не обръщайте темата на "дискусия за жълтото BMW". :cop: :!:

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 18 Авг 2010, 21:31

Леко оф-топик. Не трябва ли да е "маниЯшко"?
А колкото до темата, има достатъчно много Баварци, които може би няма да участват в конкурса. Например тук има една Е38-ца, която има семпъл тунинг, но според мен изглежда перфектно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: "пъргава" 316-ка
Мечтае да кара: IS-ka

Мнение от 6per40 » 18 Авг 2010, 22:10

1-во място - Явор
2-ро място - Явор
3-то място - Явор
4-то място - Явор
5-то място - Ясен :mrgreen:

Този конкурс спокойно може да го направят без анкета, особено ако Явор вземе да си изпрати всичките е30. Още сега виждам как Кьонинг-о е на първа позиция.

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 19 Авг 2010, 9:47

хахахаха,що пък да не пробвам :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 19 Авг 2010, 11:30

nedkoo написа:
Ivo318is написа:имам един колега, който твърдеше че тва жълтото е върха на тунинга... :mhihi:

Да ти кажа 4е май тоя колега е прав много хора твърдят 4е в това бмв има наляти над 30000 лв. :shock: :mhihi:
И май е така

Нали разбираш, че това колко пари са наляти в една кола не я прави тунинг/тЮнинг образец?
Във форума има доста, в които са вложени много повече от 30 000лв., и то не за да бъдат някаква мешавица между 3-4 модела БМВ и hi-end-а на китайските автоаксесоари.
Само в Е46 форума мога да ти покажа поне една такава кола, да не говорим за Е90/Е60 и нагоре.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Авг 2010, 11:37

To e30-ки има за над 30 бона, ти за е46 говориш.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Лалов » 19 Авг 2010, 11:40

Достатъчно е Явор да изкара лилавата М3-ка, Кьонига, ДТМ–ката :mhihi:

Според мене трябва да направят конкурса по класове: примерно 3-а Серия, 5-а, 6-а и т.н. Ма обаче няма да имат награди за всеки :mhihi:

@Ryapoff, баш "маниашко" се пише.

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 19 Авг 2010, 14:58

Моя грешка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 19 Авг 2010, 22:28

6per40 написа:...
Този конкурс спокойно може да го направят без анкета, особено ако Явор вземе да си изпрати всичките е30. Още сега виждам как Кьонинг-о е на първа позиция.

Аз залагам на ДТМ-а :twisted:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: "пъргава" 316-ка
Мечтае да кара: IS-ka

Мнение от 6per40 » 19 Авг 2010, 22:58

Слагаме ли по 1 бира бас?

п.с. ама ако имаш вътрешен човек и манипулираш резултатите ще ти искам компенсация от 2 бири :bchug:

Следваща

Назад към Извън Темата