Застрахователни неволи
Модератор: Общи модератори
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
Re: Застрахователни неволи
dimithur написа:uCnaHeTcA написа:Чакай сега.. За гражданска или каско говорим...
Какво общо трябва да има вината на водача, с каското
Нали за тва е каското... Като не е виновен водача, си има гражданска...
Инъче кел фЪйдЪ от т'ва каско, щом ще се гледа и вината ??
Не целя да се заяждам, просто питам, тъй като ми звучи някак... и аз незнам..
Еми явно щото после по някаква схема си взимат парите от гражданската на виновния водач, де да знамИ верно, как очаквате да си застраховате кола за 3к лева като платите 250 и после да чакате да ви се плаща по хиляда лева за щета. Тоя проблем се разрешава много лесно - купувате си нови коли и там няма никакви застрахователни неволи, особенно па ако са лизингови колите
Ами логиката е следната. Аз си застраховам колата, напивам се и се блъскам. Това е в разрез със закона, карам в нетрезво състояние. Защо да ми поема застрахователя щетата? Че съм се напил и съм си тотализирал автомобила? Същото, като да карам без книжка или ...друго -> да си бутна сам колата от мост или да си я самооткрадна или да си оставя документите и ключовете вътре и да я откраднат. Проста логика и общи условя. И това е при всеки един застраховател.
ЗА ЛЕВ ИНС
IX ОБЩИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ:
26. ЗАСТРАХОВАТЕЛЯТ НЕ ОБЕЗЩЕТЯВА щети, възникнали по причина или в следствие на :
26.1. управление на застрахованото МПС от неправоспособен или без свидетелство за управление за съответната категория МПС водач.
26.2 управление на МПС с невалидно или временно отнето свидетелство на управлениекъм момента на настъпване на застрахователното събите
26.3 Управление на на МПС след употреба на алкохол или други упойващи средства от водача
Прочетете си общите условия по полиците преди да пускате теми с ясен изход и ди си чешете езиците с глупости.
Що се отнася до 3000 лв застрахователна сума Тя не напразно е такава. Базира се на оценка по Шваке, която показва Овехтяването на автомобила :idea: или, няма как тази кола на 15 години да струва 3000 лв и 2 калника да се платят 500лв. Мисля, че е предлено ясно.
- Николай Занчев
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 touring
- Мечтае да кара: М5
Burningparis написа:Николай Занчев написа:+1 недоволен от въросната компания!Случката е следната:удрят ни на кръстовище по колата щететите са (фар,капак,калник,броня,маска)За което също мотаха сестра ми пак толкова време не съм сигурен колко беше но беше над 30 дни и накрая изплатиха някакви мисля 200 лева бяха като за ремонта на колата се платиха 700 лева от нейния джоб.Само за справка в една друга компания ДЗИ за калник и огледало изплатиха 130 левазастрахователа който ни прати на оглед каза на 30-ят ден да се отиде в ДЗИ да се вземат парите и за мое и нейно голямо учудване беше прав,отиде сестра ми и парите и бяха дадени
![]()
Така че има разлика от компания до компания а може би от човека при когото застраховате
Еми ако колата е била на годинки и е застрахована на малко пари, имала е забележки по детайлите като подбито, ръжда, липса на боя и тн е нормално да платят малко пари. Миналата седмица ЛевИнс платиха 180 лв за боя на калник на Мареа, което за мен си е екстра. + това се гледа какви други щети са завени преди това.При птп се гледа вина на водача .
Не можеш да застраховаш колата на 3000 лв за 250 лв премия и да очакваш да ти дадат 1000лв за 4 детайла.
В моята практика НЯМА добре застрахована кола, при която щетата да не е платена добре освен ако няма Вина на водача или измама.
Повечето хора обче, гледат да пипнат евтинкото и после реват. Моята 320 по Шваке е 2500лв аз съм я застраховал на 5500. Прочел съм си общите условия, проучил съм си опциите при тази цена и това е. Що се отнася до Новите коли над 32 000 лв си отиват в оторизиран сервиз и там се плаща по фактура.
Така колега колата е на 15 години Голф 3(става на въпрос от 2007 или 2008 година беше случката не съм много убеден),застрахована беше на 4000лв,забележки по детайлите който бяха повредени вследствие на удара НЯМАШЕ.Вина на водача в случая сестра ми НЯМАШЕ,защото въпросният причинител на ПТП-то ИЗБЯГА от мястото.Колата не беше преоценявана защото знам какъв е к*ра,плащаш повече пари а действително при един удар се изплащат реалните цени

- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
Николай Занчев написа:Burningparis написа:Николай Занчев написа:+1 недоволен от въросната компания!Случката е следната:удрят ни на кръстовище по колата щететите са (фар,капак,калник,броня,маска)За което също мотаха сестра ми пак толкова време не съм сигурен колко беше но беше над 30 дни и накрая изплатиха някакви мисля 200 лева бяха като за ремонта на колата се платиха 700 лева от нейния джоб.Само за справка в една друга компания ДЗИ за калник и огледало изплатиха 130 левазастрахователа който ни прати на оглед каза на 30-ят ден да се отиде в ДЗИ да се вземат парите и за мое и нейно голямо учудване беше прав,отиде сестра ми и парите и бяха дадени
![]()
Така че има разлика от компания до компания а може би от човека при когото застраховате
Еми ако колата е била на годинки и е застрахована на малко пари, имала е забележки по детайлите като подбито, ръжда, липса на боя и тн е нормално да платят малко пари. Миналата седмица ЛевИнс платиха 180 лв за боя на калник на Мареа, което за мен си е екстра. + това се гледа какви други щети са завени преди това.При птп се гледа вина на водача .
Не можеш да застраховаш колата на 3000 лв за 250 лв премия и да очакваш да ти дадат 1000лв за 4 детайла.
В моята практика НЯМА добре застрахована кола, при която щетата да не е платена добре освен ако няма Вина на водача или измама.
Повечето хора обче, гледат да пипнат евтинкото и после реват. Моята 320 по Шваке е 2500лв аз съм я застраховал на 5500. Прочел съм си общите условия, проучил съм си опциите при тази цена и това е. Що се отнася до Новите коли над 32 000 лв си отиват в оторизиран сервиз и там се плаща по фактура.
Така колега колата е на 15 години Голф 3,застрахована беше на 4000лв,забележки по детайлите който бяха повредени вследствие на удара нямаше.Колата не беше преоценявана защото знам какъв е к*ра,плащаш повече пари а действително при един удар се изплащат реалните цени
нали видя какво пише горе, оставте си регистрациите да проверят момчетата и за всеки ще си пише каква е причината. Аз във виктория застраховах БМВ-то на 7500 миналата година и платих към 600 лв и кво от това, обявиха ми 20 лв за ремонт на гърне дето е сцепено и е ясно, че нв може да се поправи ..преди това ми дадаха 130 лв за заден панел на купе....
Сега ми казаха, за доверен сервиз 5000+ и плащаш. Колата има кожа, климатроник, окачване, подгреви, ел стъкла и огледала, 17-ки, прагове халогени, ксенони, парктроник, музика, и тн и тн ..ако ги нямаше щяха да кажат - > не може 5к.
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
Само да охладя страстите..
Вчера вечерта извънземните ми бяха сменили предната броня и калника с такива от извънземен произход... приличаха на втора ръка. Но в последствие се сетих, че съм сънувал и че това са били мойте брония и калник, но ударени на паркинг. В момента мобилната група идва да компенсира нанесените щети от нейзвестен извършител.
Вчера вечерта извънземните ми бяха сменили предната броня и калника с такива от извънземен произход... приличаха на втора ръка. Но в последствие се сетих, че съм сънувал и че това са били мойте брония и калник, но ударени на паркинг. В момента мобилната група идва да компенсира нанесените щети от нейзвестен извършител.
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
- emil_shumanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
Колегите които могат да проверят за какво става въпрос нека го направят. Пиша дословно писмото което получих от София след три месеца мотаене.
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ШУМАНОВ,
Във връзка с претенция за изплащане на застрахователно обезщетение, при застрахователна компания Лев Инс АД е образувана преписка № 2511-1301-09-421916. След внимателно проучване на събраните по нея документи,ви уведомяваме за следното:
Притежавания от вас лек автомобил марка БМВ модел 520И с ДК № КН****АТ е застрахован по застрахователен договор за застраховка КАСКО полица № 08-24400, с период на валидност от 14.01.2009г. до 13.01.2010г.
Предвид представеното от вас уведомление за застрахователно събитие,то е възникнало на 13.01.2009г. който момент не съвпада с договорния срок и е извън застрахователното покритие по горе посочената полица,поради което не е налице основание за изплащане на застрахователно обезщетение.
Що се отнася до въпросното уведомление което попълвах не ми беше дадено копие от него, но също нямах представа какво ме очаква иначе не бих си тръгнал от офиса без да снимат всички бумаги които попълвах. Обърнете внимание на датите ако щетата е станала на 13.01.2009г. а застраховката е сключена на 14.01.2009г. нямаше ли да има и самата щета на снимките при сключването на застраховката?
Във връзка с претенция за изплащане на застрахователно обезщетение, при застрахователна компания Лев Инс АД е образувана преписка № 2511-1301-09-421916. След внимателно проучване на събраните по нея документи,ви уведомяваме за следното:
Притежавания от вас лек автомобил марка БМВ модел 520И с ДК № КН****АТ е застрахован по застрахователен договор за застраховка КАСКО полица № 08-24400, с период на валидност от 14.01.2009г. до 13.01.2010г.
Предвид представеното от вас уведомление за застрахователно събитие,то е възникнало на 13.01.2009г. който момент не съвпада с договорния срок и е извън застрахователното покритие по горе посочената полица,поради което не е налице основание за изплащане на застрахователно обезщетение.
Що се отнася до въпросното уведомление което попълвах не ми беше дадено копие от него, но също нямах представа какво ме очаква иначе не бих си тръгнал от офиса без да снимат всички бумаги които попълвах. Обърнете внимание на датите ако щетата е станала на 13.01.2009г. а застраховката е сключена на 14.01.2009г. нямаше ли да има и самата щета на снимките при сключването на застраховката?
- emil_shumanov
- кандидат ентусиаст
-
emil_shumanov написа:Колегите които могат да проверят за какво става въпрос нека го направят. Пиша дословно писмото което получих от София след три месеца мотаене.
Колеги какво става ето ви данните на моята щета. (по горе са написани) Нали двама души изявиха желание да проверят защо не са изплатени щети от Лев Инс.

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Затова се застраховах в Булстрад. Досега не ми се е налагало дано и да не ми се налага нямам мнение, но те хората са си казали "Евтиното излиза скъпо". На тия Лев Инс са им криминално ниски цените, и преди са се носили подобни слухове, че не изплащат щети, но сега се обеждавам. Надявам се чуждестранните компании, които са се доказали из Европата да не са и те побългарени.
- emil_shumanov
- кандидат ентусиаст
-
k1ss3r написа:Документи нужни за да заведете каквато и да е ЩЕТА било то на паркинг или ПТП няма значение , когато е ПТП ЛЕВ ИНС ИСКАТ ОРИГИНАЛНИ ДОКУМНЕТИ както и всеки друг Застраховател .
1.Ако стане нещо с автомобила ,било то на паркинг или ПТП , ВИНАГИ ВИНАГИ се вика мобилна група + обаждане в КАТ за леки ПТП-та не идват и ви дават номер който се попълва в Уведомлението.(една малка подробност извикваики мобилната група на място да ви снима колата това не значи че сте завели щетата си , а че просто сте уведомили застрахователя , което е в плюс иначе имате по принцип до 5 РАБОТНИ ДНИ да ги уведомите , закъснеете ли по добре или не я завеждаите или .........
2.Попълнено Уведомление-от двете страни , може да го намерите в Папката кадето ви е полицата на последната страница.
3.Талон за МПС,ГТП на МПС,Лична карта на лицето ползвало последно колата преди случилата се щета , Книжка , СИН ТАЛОН или АКТ ,Полицата КАСКО ако е еднократно сметката към него и ТАЛОН ЗА МАРКИРАНЕ , ако е на вноски всички вноски .
Дайте си номерата на щетите да ви кажа защо са ви отрязали и да млъкнете, а не само да пишете глупости :@ :@ :@: @
Колега, нещо ми се струва , че не аз (или който и да бил недоволен колега) пиша глупости, а ти.Нали искаше номер на щета еми вече го имаш и то вече стана доста време.Нали трябваше да провериш защо са ме отрязали и да МЛЪКНА а то какво стана млъкна ти вместо мен.

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
малко и от мен неволи....
имах щета през май с две спукани гуми и кривната джанта и застрахователя прилежно прие щетата,поиска номерче от кат ,че съм се обадил и почнах да чакам парите. занесох фактурата за новите гуми ,за изправената джанта.... мина месец. питам кво става -чакали потвърждение от кат и веднага превеждат! пак чаках...,пак се обадих. пак чакали...! в крайна сметка след много обаждания получих писмо ,че сумата щяла да бъде приспадната от вноската ,която дължа през ноември! аджеба ,защо да ми приспадат през ноември като дължат през май....!?!??? ако нямах парите да си купя гумите до ноември без гуми ли да седя!? ок-дължа сумата по годишната вноска ,ма тва е чак през ноември ,може да съм си нагласил така нещата ,че чак тогава да имам пари да я платя....! такива им били сведените правила....! сега ще чакам до ноември да си взема парите от разликата.... честито! а ако реша ,че не искам вече да съм техен клиент и си прекратя застраховката ,квато ми е идеята....! ко праиме!?!? чакам на босия цървулите да получа пари....
лайнарска работа!!! после имало много застрахователни измами!! ми има!! малко са ви!!
имах щета през май с две спукани гуми и кривната джанта и застрахователя прилежно прие щетата,поиска номерче от кат ,че съм се обадил и почнах да чакам парите. занесох фактурата за новите гуми ,за изправената джанта.... мина месец. питам кво става -чакали потвърждение от кат и веднага превеждат! пак чаках...,пак се обадих. пак чакали...! в крайна сметка след много обаждания получих писмо ,че сумата щяла да бъде приспадната от вноската ,която дължа през ноември! аджеба ,защо да ми приспадат през ноември като дължат през май....!?!??? ако нямах парите да си купя гумите до ноември без гуми ли да седя!? ок-дължа сумата по годишната вноска ,ма тва е чак през ноември ,може да съм си нагласил така нещата ,че чак тогава да имам пари да я платя....! такива им били сведените правила....! сега ще чакам до ноември да си взема парите от разликата.... честито! а ако реша ,че не искам вече да съм техен клиент и си прекратя застраховката ,квато ми е идеята....! ко праиме!?!? чакам на босия цървулите да получа пари....
лайнарска работа!!! после имало много застрахователни измами!! ми има!! малко са ви!!
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Скис, това в коя компания? Точно заради е тези глупости мисля да плащам вече накуп.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
в евроинс. ми и аз исках накуп ,ма казаха на две вноски е без завишаване на сумите....
и на куп да бех платил сигурно щяха да ми извадат от 10 кладенеца вода за друго нещо .....
мислех ,че ще се вразумят ,ма явно нема да го бъде...
следва-честито им изтегляне на 18 камиона и коли при друг застраховател! не че другите са много по-свестни....
и на куп да бех платил сигурно щяха да ми извадат от 10 кладенеца вода за друго нещо .....
мислех ,че ще се вразумят ,ма явно нема да го бъде...
следва-честито им изтегляне на 18 камиона и коли при друг застраховател! не че другите са много по-свестни....
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
emil_shumanov написа:Колегите които могат да проверят за какво става въпрос нека го направят. Пиша дословно писмото което получих от София след три месеца мотаене.
Не съм запознат с детайли, но само искам да ти кажа, че има отговор на написаното, който няма да ти хареса:
В твоя случай, ако си сключил застраховката примерно на 10.01.2009 г., а старата ти е до 13.01.2009 г., съответното новата е написана и ще влезе в сила от 00,00 ч. на 14.01.2009 г. Снимките (т.е. маркировката) можеш да направиш също на 10-ти, но съответно те важат от 14-ти и естествено на снимката от 10-ти е да нямаш щети ако наистина си се ударил на 13-ти. Така, че с написаното до момента наистина може да не си прав. По-добре сканирай полицата и я пусни тук, а след това нека да се коментира... има достатъчно възможности да си прав, както и да не си в случай, че си написал само леко едностранно твоята гледна точка.
П.С. Това може да е при всяка застрахователна компания. Няма кой да ти плати, ако полицата ти не е влязла в сила, дори и да си я направил 5 месеца преди застрахователното събитие.
Колеги в момента имам страшни проблеми с дженерали. Бягайте далече от тея боклуци.
Писах жалба до тях че не искат да ми изплатят част от щетата. Отговориха ми вчера че няма да ми платят и подадох жалба в комисията по финансов надзор.
Надявам се от там да направят нещо. Ако не ще ги съдя ебал съм им майката. Ето какво ми казаха 2-ма адвокати. Пиша това за да знаете как седят нещата и да не се примирявате а да си търсите правата.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Застрахователните компании обикновено гледат все за нещо да се хванат - само и само да откажат да платят щетата. Разчитат на това, че после застрахованият няма да си потърси правата пред съда и затова предварително му внушават, че едва ли не няма какво да се направи. В случай че откажат да Ви платят щетата, Вие имате правото да заведете дело срещу тях, в което ще се назначи експертиза, с която ще се установи действителната ситуация по щетата. Ето защо, застрахователите са много по-склонни на преговори, когато разберат, че застрахованото лице си е наело адвокат и има намерение да ги съди,ако откажат да покрият щетата.
Ако имате желание, бих се заел да Ви представлявам пред застрахователната компания, като на първо време може да направим опит за уреждане на щетата без да се стига до съд.
Това е засега от мен! Ако решите, можете да се свържете с мен по телефона (0885 711 791; 983 46 17), за да си уговорим среща в моя офис, на която да ми разкажете по-подробно за случая и да обсъдим действията, които би могло да се предприемат.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Здравейте,
Това което може да се направи преди да се отиде на съд е следното:
Трябва да ви се издаде служебна бележка от КАТ, че сте уведомили същите за настъпилото събитие.
Свидетелят следва да направи писмени показания, в които да опише какво се е случило.
Когато се снабдите с тези документ подавате една молба до Дженерали, в която описвате подробно, че сте уведомили КАТ и 3S СОТ, същите са отказали да посетят събитието, имате свидетел, които потвърждава вашата теза и т.н. Към молбата прилагате копие от гореописаните документи. В писмото можете да отбележите, че сте дългогодишен клиент на компанията и ако ви откажат ще се обърнете към съда.
Писах жалба до тях че не искат да ми изплатят част от щетата. Отговориха ми вчера че няма да ми платят и подадох жалба в комисията по финансов надзор.
Надявам се от там да направят нещо. Ако не ще ги съдя ебал съм им майката. Ето какво ми казаха 2-ма адвокати. Пиша това за да знаете как седят нещата и да не се примирявате а да си търсите правата.
Застрахователните компании обикновено гледат все за нещо да се хванат - само и само да откажат да платят щетата. Разчитат на това, че после застрахованият няма да си потърси правата пред съда и затова предварително му внушават, че едва ли не няма какво да се направи. В случай че откажат да Ви платят щетата, Вие имате правото да заведете дело срещу тях, в което ще се назначи експертиза, с която ще се установи действителната ситуация по щетата. Ето защо, застрахователите са много по-склонни на преговори, когато разберат, че застрахованото лице си е наело адвокат и има намерение да ги съди,ако откажат да покрият щетата.
Ако имате желание, бих се заел да Ви представлявам пред застрахователната компания, като на първо време може да направим опит за уреждане на щетата без да се стига до съд.
Това е засега от мен! Ако решите, можете да се свържете с мен по телефона (0885 711 791; 983 46 17), за да си уговорим среща в моя офис, на която да ми разкажете по-подробно за случая и да обсъдим действията, които би могло да се предприемат.
Здравейте,
Това което може да се направи преди да се отиде на съд е следното:
Трябва да ви се издаде служебна бележка от КАТ, че сте уведомили същите за настъпилото събитие.
Свидетелят следва да направи писмени показания, в които да опише какво се е случило.
Когато се снабдите с тези документ подавате една молба до Дженерали, в която описвате подробно, че сте уведомили КАТ и 3S СОТ, същите са отказали да посетят събитието, имате свидетел, които потвърждава вашата теза и т.н. Към молбата прилагате копие от гореописаните документи. В писмото можете да отбележите, че сте дългогодишен клиент на компанията и ако ви откажат ще се обърнете към съда.
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
За това си застрахойте колите там където имате познати хора, които могат да ви съдействат
. В такава държава живеем, че без връзки и хора нищо не става. 

51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4