От обикновен фар към Xenon
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
66 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: От обикновен фар към Xenon
K_Ilkov написа:евтин ама сигурно е за единия фар само
ludia написа:Линка съм го дал но е малко замаскиран![]()
Ще ти подскажа -погледни думичката "Xenon"
И двамата сте прави

Иначе е интересно, че се предлага като кит официално
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
А не е ли по-лесно да се потърси втора употреба фарове с ксенон оргинални.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
mitaka7 написа:А не е ли по-лесно да се потърси втора употреба фарове с ксенон оргинални.
Тя цената пак е същата...но пък си е всичко оригинално - слагаш и си ти!
+ това ти остават рефлекторните фарове за продажба, което сваля малко разхода по ксеноновите фарове...но пък остава намиране и монтиране на система за миене на фаровете - без значение дали се спре човек на кит-а от Дару или на секънд хенд ксенонови фарове.
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
Аз не знам кой ще ги купи... И аз много съм се замислял за тоя ъпгрейд, ама ми се струва, че моите рефлекторни фарове са си вечно мои.Dimitroff написа:... + това ти остават рефлекторните фарове за продажба, което сваля малко разхода по ксеноновите фарове...

Демек ако си с ксенон, тая система ти трябва задължително?! Толкова ли много намалява видимостта с ксеноновите фарове, ако са малко зацапани стъклата...?Dimitroff написа:... но пък остава намиране и монтиране на система за миене на фаровете - без значение дали се спре човек на кит-а от Дару или на секънд хенд ксенонови фарове.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
vassil_bk написа:Аз не знам кой ще ги купи... И аз много съм се замислял за тоя ъпгрейд, ама ми се струва, че моите рефлекторни фарове са си вечно мои.Dimitroff написа:... + това ти остават рефлекторните фарове за продажба, което сваля малко разхода по ксеноновите фарове...Още имам едни от старата ми кола, Вектра Б, и нямат продаване... БМВ-тата се удрят доста по-често отпред отколкото Вектрите
Демек ако си с ксенон, тая система ти трябва задължително?! Толкова ли много намалява видимостта с ксеноновите фарове, ако са малко зацапани стъклата...?Не - не е задължителна, но е препоръчителна!Dimitroff написа:... но пък остава намиране и монтиране на система за миене на фаровете - без значение дали се спре човек на кит-а от Дару или на секънд хенд ксенонови фарове.
Тази система е не толкова за почистване от прах и мръсотия, а по скоро от снега, когато караш зимата - лепи са по фара.
Когато си с халогенна крушка (отделяща в пъти повече топлина от ксеноновата) - тя топи снега, но поради ниската работна температура на ксенона - не се получава при него.
Тук влиза в сила системата за миене на фаровете...
Да не споменавам какво става с кишата през зимата, когато пред теб кара друга кола - представи си да не чистиш предния прозорец изобщо...ситните капчици кал+сол се бетонират на стъклото ти ако не използваш течност и чистачки - тук системата за миене на фаровете пак е незаменима.
- pepi_sky
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 LCI 530XD
Колеги прочетох доста информация, но реших да попитам защото не съм сигурен дали и при мен е така.
От година и половина съм си купил и монтирал този комплект xenon с лупи.
http://www.ebay.co.uk/itm/G5-HID-Bi-Xen ... 2ec83da974
До сега съм ги монтирал и използвал само на късите светлини, а за дълги си използвам оригиналните такива. Angel eye не съм го връзвал и няма да го връзвам. Като гледам съм направил връзването така като са направили всички (баласт към крушката). Допълнителната инсталация която е в комплекта не съм я монтирал въобще. Въпроса ми е дали ако направя както повечето да пусна кабелче (+) от дългите към (къде не ми стана много ясно) ще мога да си използвам лупите и за дълги ? Дайте някакви идеи и съвет понеже ме няма много по кабелите и токовете
Мерси !
От година и половина съм си купил и монтирал този комплект xenon с лупи.
http://www.ebay.co.uk/itm/G5-HID-Bi-Xen ... 2ec83da974
До сега съм ги монтирал и използвал само на късите светлини, а за дълги си използвам оригиналните такива. Angel eye не съм го връзвал и няма да го връзвам. Като гледам съм направил връзването така като са направили всички (баласт към крушката). Допълнителната инсталация която е в комплекта не съм я монтирал въобще. Въпроса ми е дали ако направя както повечето да пусна кабелче (+) от дългите към (къде не ми стана много ясно) ще мога да си използвам лупите и за дълги ? Дайте някакви идеи и съвет понеже ме няма много по кабелите и токовете

Мерси !

66 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5