Анкета за ГОРИВНИТЕ ДОБАВКИ
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Анкета за ГОРИВНИТЕ ДОБАВКИ
CL55 да дойде, да дойде на колко км да дойде .. Пък и си мисля, че не става въпрос за в България.
В бюлетина от БМВ си пише ясно и точно, ако няма възможност да се кара със съответния хубав бензин да се ползва тази добавка.
Пак казвам, че имах проблем за който в 3 сервиза искаха да ми сменят горивната помпа и който се оправи без никакви по-нататъшни последствия с 2 добавки за по 6лв. Ако някой казва, че като сложи добавка и му се струва, че колата работи по-добре е едно, но аз казвам, че проблема заради който ми правиха 100 диагностики и заключиха, че помпата е фира се отстрани и при следващата диагностика в Дару го нямаше.
Явно не им работи контролираното детонационно горене на хората

В бюлетина от БМВ си пише ясно и точно, ако няма възможност да се кара със съответния хубав бензин да се ползва тази добавка.
Пак казвам, че имах проблем за който в 3 сервиза искаха да ми сменят горивната помпа и който се оправи без никакви по-нататъшни последствия с 2 добавки за по 6лв. Ако някой казва, че като сложи добавка и му се струва, че колата работи по-добре е едно, но аз казвам, че проблема заради който ми правиха 100 диагностики и заключиха, че помпата е фира се отстрани и при следващата диагностика в Дару го нямаше.
alx написа:откъде знам? ми да кажеме че имам приятели.. единия е със цл65, другия е със слк55... и двата периодично се задръстват и почват да тропат като ги запалиш студени... после две шишета шеврон текрон, малко италянски тунинг и .. утихват за няколко месеца. имам и трети приятел със цл55.. преди седмица ми звъни и вика- ела да го чуеш как съм разбил повдигач и тропа като чук и наковалня като е студен.. викам му.. не е повдигач.. отивай купувай шеврон техрон и наливай.. и така...
Явно не им работи контролираното детонационно горене на хората

- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Мне,просто не дават нужната газ,предполагам. 

Къде може да се намери този Techron, че ми стана интересно? 
Иначе съм ползвал добавка на Redex за почистване на инжекторите и освен, че ми оцвети бензина в червено, май нямаше друг ефект.
Инжекторите ги почистиха както трябва с ултразвук в сервиза.

Иначе съм ползвал добавка на Redex за почистване на инжекторите и освен, че ми оцвети бензина в червено, май нямаше друг ефект.
Инжекторите ги почистиха както трябва с ултразвук в сервиза.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
http://www.marini-bg.com/?lang=bg&content=pricelist
Тук, но 30лв при положение, че истинската му цена е на половината няма да им дам на тия кожодери. По-скоро ще си поръчам от Щатите, ако някой въобще иска да ми прати подобно нещо.
Тук, но 30лв при положение, че истинската му цена е на половината няма да им дам на тия кожодери. По-скоро ще си поръчам от Щатите, ако някой въобще иска да ми прати подобно нещо.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
А под името BMW каква е цената? Или е същата... а то с доставката от US няма ли да дойде пак на 30лв...
Mollov написа:А под името BMW каква е цената? Или е същата... а то с доставката от US няма ли да дойде пак на 30лв...
Няма да е същата цената.
Имам акаунт в amazon.com и се опитах да го поръчам. Жалко, че не направих screenshot - цената на доставката надхвърляше 75$.

Това при цена на самата добавка под 8$.

Последна промяна Fear на 25 Авг 2010, 17:30, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Абе по 20- тина лв може да се докара ама не знам дали си струва разправията за 10лв пък.. Не е толкова за парите ама на тия няма да им давам 300% печалба коще турско да става.
За 10лв. наистина не си струва.
Само тази фирма ли внася и продава продуктите на Chevron?
Аз поне, друга не успях да открия...
А докато търсех, попаднах на разни мнения, че освен въпросният Techron, същите доказани свойства има и добавката на STP.
За нея някой да даде някакви отзиви?
Само тази фирма ли внася и продава продуктите на Chevron?
Аз поне, друга не успях да открия...

А докато търсех, попаднах на разни мнения, че освен въпросният Techron, същите доказани свойства има и добавката на STP.
За нея някой да даде някакви отзиви?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Значи хавата е такава- За Европа Шеврон не изнасят разните потребителски опаковки. Т.е. тия малките шишенца ги няма. Тия ги внасят от някъде, най-вероятно на черно, но не са представител. Внос в България на тая добавка е имало, но само във варели и са били влагани в горивата по бензиностанциите
Тва направо онемях като го чух.
Към момента обаче и тва не го внасят, щото Шеврон си променят дистрибуционната мрежа и след няколко месеца ще има нов глобален дистрибутор за ЕМЕА. Който отново ще внася само варелите и няма да се занимава на дребно
Питах евентуално за бидон 200 кила
демек около 100 индивидуални дози и ако има някаква възможност ще ми пишат и може да спретнем някаква покупка, ако има желаещи.

Към момента обаче и тва не го внасят, щото Шеврон си променят дистрибуционната мрежа и след няколко месеца ще има нов глобален дистрибутор за ЕМЕА. Който отново ще внася само варелите и няма да се занимава на дребно

Питах евентуално за бидон 200 кила

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Между другото в доста от тези добавки едно от активните вещества е PET (това му е абревиатурата) - създава някакви витамини при запалването си, които разяждат нагара и го махат от цилиндъра. В двутактовото масло има около 20-25% от това - в доста чужди форуми се пише, че 2-3 милилитра 2Т масло на литър бензин правело чудеса... Другия ефект е, че много помага за атомизацията на горивото.
Може би затова доста се пише, че 2Т маслото е полезно за мотора в хомеопатични дози...
Може би затова доста се пише, че 2Т маслото е полезно за мотора в хомеопатични дози...
Si non confectus, non reficiat.
bum_bum написа:Значи хавата е такава- За Европа Шеврон не изнасят разните потребителски опаковки. Т.е. тия малките шишенца ги няма. Тия ги внасят от някъде, най-вероятно на черно, но не са представител. Внос в България на тая добавка е имало, но само във варели и са били влагани в горивата по бензиностанциитеТва направо онемях като го чух.
Към момента обаче и тва не го внасят, щото Шеврон си променят дистрибуционната мрежа и след няколко месеца ще има нов глобален дистрибутор за ЕМЕА. Който отново ще внася само варелите и няма да се занимава на дребно![]()
Питах евентуално за бидон 200 киладемек около 100 индивидуални дози и ако има някаква възможност ще ми пишат и може да спретнем някаква покупка, ако има желаещи.
Това за бензиностанциите и на мен ми звучи като фантастика. Те да са загрижени за нас - нЕма начин!

Що се отнася до бидона, ще чакам развитие - аз съм желаещ да пробвам това чудо.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Zagy написа:Между другото в доста от тези добавки едно от активните вещества е PET (това му е абревиатурата) - създава някакви витамини при запалването си, които разяждат нагара и го махат от цилиндъра. В двутактовото масло има около 20-25% от това - в доста чужди форуми се пише, че 2-3 милилитра 2Т масло на литър бензин правело чудеса... Другия ефект е, че много помага за атомизацията на горивото.
На дизела винаги слагах по 50мл на пълен резервоар 2Т масло Мотул, на бензинова кола обаче не бях чувал да се слага..
@2bar написа:ся се почна с документи за америка, които даже и общо взето нищо съществено не казват.
нищо съществено? пишат го черно на бяло. има си дори тсб (текникал сървиз бюлетин) за карбониови депозити и шеврон текрон. не ми се рови- но го имам разпечатан и връчен като върнаха едната от колите. какво повече трябва да ти се покаже в един диалог на интернетен форум?
После се започна с други дивотии за българските мерцедеси, където не се знае кой от къде и на колко е дошъл, и после карани само на 5 км за едно кафе. Така не се карат тези коли, никой и не ги кара при мен така. Всички дават газ на магистралата и аз не съм чул да тропа мерцедес вследствие на нагар по буталото.
мерцедесите са с един притежател и доста нови

и... просто иди на гугъл напиши chevron techron mercedes и чети... моя опит не е нито уникален нито концентриран в една държава...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
bum_bum написа:На дизела винаги слагах по 50мл на пълен резервоар 2Т масло Мотул, на бензинова кола обаче не бях чувал да се слага..
Дизела е друга бира - аз точно за бензин говоря... 2-3 мл на литър бензин - това е дозата.
Si non confectus, non reficiat.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Представям си те как си се нагъзил пред гърлото на резервоара с капкомера и броиш "еднаааа... двеееее... трииии....."
По темата - и аз имам интерес към разфасофката на бидоня... иначе 2Т масло у нафтата е стара хава... виж в бензин... не знам дали бих турил таквоз нещо... май прекалено много "афтърмаркет олд скулл нигга" станаха тия чудодейни рецепти...

По темата - и аз имам интерес към разфасофката на бидоня... иначе 2Т масло у нафтата е стара хава... виж в бензин... не знам дали бих турил таквоз нещо... май прекалено много "афтърмаркет олд скулл нигга" станаха тия чудодейни рецепти...