Стъкла от перциглас Въпрос ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Стъкла от перциглас Въпрос ?

Мнение от MatriX_Fucked » 25 Авг 2010, 23:16

Плексигласа вече не е "модерен", сега се ползва поликарбонат - има по-голяма устойчивост на атмосфверни влияния, драскане (което е голям проблем при плексигласа), пожароустойчивост и други!

За страничките стъкла на една състезателна кола ползваме поликарбонат на стойност 60 лева, което си е оферта! (поликарбоната, който ползваме е 25 мм.)

А за улична кола - незконен е на 100%!
Без страх, без спирачка!

Потребител
Аватар

Мнение от Dragostinov » 25 Авг 2010, 23:47

Човек да не ви попита нещо ! Големи хора сме все пак! Това е единствения форум в който се ебават с хората който е попитал нещо свързано с даден въпрос но никога не се говори за темата а как да се ебаваш с човека !Може и аз да съм се объркал но не е това начина да го покажете.Въпроса ми е !Колата е БМВ Е21 купе 2.0 турбо олекотил съм я до максимум само предното стъкло си е оригинално Другите са плециглас.Исках да попитам дали има проблем да се кара така по улиците ? Дано има свестни хора ! Който да ми отговорят нормално като хора ! Извинявам се че съм сгрешил !
Vasil Dragostinov 19g

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 26 Авг 2010, 8:37

Старата Шкода беше с такъв заден джам (след като я разбиха), видимостта е отвратителна, не си слагай такова нещо.
Никой не мое ма връне на селу!

Потребител
Аватар

Мнение от Dragostinov » 26 Авг 2010, 12:42

MatriX_Fucked написа:Плексигласа вече не е "модерен", сега се ползва поликарбонат - има по-голяма устойчивост на атмосфверни влияния, драскане (което е голям проблем при плексигласа), пожароустойчивост и други!

За страничките стъкла на една състезателна кола ползваме поликарбонат на стойност 60 лева, което си е оферта! (поликарбоната, който ползваме е 25 мм.)

А за улична кола - незконен е на 100%!

Благодаря за коректния отговор !
Vasil Dragostinov 19g

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 26 Авг 2010, 13:10

Dragostinov написа:Човек да не ви попита нещо ! Големи хора сме все пак! Това е единствения форум в който се ебават с хората който е попитал нещо свързано с даден въпрос но никога не се говори за темата а как да се ебаваш с човека !Може и аз да съм се объркал но не е това начина да го покажете.Въпроса ми е !Колата е БМВ Е21 купе 2.0 турбо олекотил съм я до максимум само предното стъкло си е оригинално Другите са плециглас.Исках да попитам дали има проблем да се кара така по улиците ? Дано има свестни хора ! Който да ми отговорят нормално като хора ! Извинявам се че съм сгрешил !

Ей, ма пак не можеш да го напишеш като хората... :bowdown:
Иначе... Не можеш да караш така по улицата...легално.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 26 Авг 2010, 13:15

Dragostinov написа:Това е единствения форум в който се ебават с хората който е попитал нещо свързано с даден въпрос но никога не се говори за темата а как да се ебаваш с човека

Много бъркаш. Знам форуми, в които ще ти сипят доста по-лошо. Тук не се обръща чак толкова внимание на правописа. ;)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 26 Авг 2010, 13:24

Dragostinov написа:Човек да не ви попита нещо ! Големи хора сме все пак! Това е единствения форум в който се ебават с хората който е попитал нещо свързано с даден въпрос но никога не се говори за темата а как да се ебаваш с човека !Може и аз да съм се объркал но не е това начина да го покажете.Въпроса ми е !Колата е БМВ Е21 купе 2.0 турбо олекотил съм я до максимум само предното стъкло си е оригинално Другите са плециглас.Исках да попитам дали има проблем да се кара така по улиците ? Дано има свестни хора ! Който да ми отговорят нормално като хора ! Извинявам се че съм сгрешил !

Говориш неща, които не са верни. За да получиш точен отговор, трябва да зададеш правилно въпроса си.

Имайки предвид, че Гугъл е толкова широко използван - можеше да провериш за какъв материал става дума.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D1%82

Полиметилакрилат - т.нар. ПЛЕКСИГЛАС

Свойства:

Плексигласът се използва като алтернатива на стъклото. Той притежава следните свойства:

по-лек: плътността му (1190 кг/м3) е приблизително два пъти по-малка от тази на стъклото;
устойчив на външни въздействия (влага, студ и т.н.);
по-мек в сравнение със стъклото и съответно по-чувствителен на издраскване;
при загряване над 100°C става пластичен и се поддава на формоване;
лесно се обработва с металорежещи и дървообработващи машини и инструменти;
перфектно се реже и гравира с лазер;
пропуска ултравиолетови лъчи и рентгенови лъчи, а филтрира инфрачервени лъчи; пропуска по-малко светлина (92—93% срещу 99%) от стъклото;
не е устойчив на въздействието на органичните разтворители.

Относно въпросът ти дали е позволено да караш с плексигласови стъкла - в Закона не намерих точка или алинея, където се казва, че това е забранено.
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 26 Авг 2010, 13:37

Runnaway написа:..

смяната на стъклата си е конструктивна промяна, на практика намалява устойчивостта на купето при огъване.. така че, не е разрешено.
what a helluva ride

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 26 Авг 2010, 13:46

лошрайдър написа:
Runnaway написа:..

смяната на стъклата си е конструктивна промяна, на практика намалява устойчивостта на купето при огъване.. така че, не е разрешено.

Можеш ли да се позовеш на конкретен член от някой закон, в който това е написано?

:yes:
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 26 Авг 2010, 13:56

това, ако се счупи става като бръснач порязвал съм се и не усещаш дори, иначе лесно се обработва, ако ще се огъва се нагрява в гореща вода, че иначе се разваля пропускателната му способност при директно нагряване.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Потребител
Аватар

Мнение от Dragostinov » 26 Авг 2010, 14:03

Темата може да се изтрие или заключи.
Vasil Dragostinov 19g

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Авг 2010, 17:26

Сондьора написа:За кое говориш, за перциглас, парциглас ли??

п.п. И плексигласа си се ползва в ралита и т.н. И незнам да има пробелм ако си го направиш както трябва да си караш..ма нема да си гъзар да вадиш ръката и да гледаш страшно..

темата е заключена, ама да добавя- това което го търсиш се казва "лексан". и е забранено по улиците. за нормален плексиглас изобщо не си и помисляй...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Предишна

Назад към Извън Темата