ПИСТА !

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Re: ПИСТА !

Мнение от Демирев » 28 Авг 2010, 18:00

ръб написа:И какво излиза - човек му се кара, а за да покара трябва да даде поне едно 40-50 лева за бенз, освен ако не живее до Плевен или Пловдив, а от там 30лв за участие и още поне 20-30 за каране.

И какво излиза. Аз искам два пъти месечно за по 2 часа някой да ми дава M6 Gpower! Ще подам жалба да Хага и Страсбург за нарушаване на правата ми! :ranting:
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 29 Авг 2010, 0:54

Bavarcho аз не искам да избивам никакви пари, искам да карам ! Писта Дракон не е кой знае какво, че да не може да се събират хора и на други писти.

Не мога да разбера защо все още има такива песимисти в България...Надявах се тук да срещна някаква подкрепа, но явно хората просто си знаят "това няма да стане" и си блеят.

Ключете темата, няма смисъл от нея..не и тук.

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 29 Авг 2010, 3:03

ръб написа:Не мога да разбера защо все още има такива песимисти в България...

кофтито е че тук песимист ии реалист вървят ръка за ръка
Изображение Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 29 Авг 2010, 12:46

ръб написа:Bavarcho аз не искам да избивам никакви пари, искам да карам !

ръб написа:Дори и да е проста писта асфалт+завои тя ще се "избие" за 2-3 години най-много (при положение, че едно каране е 20лв..).

Между редовете ли чета или тука се споменава за избиване на пари ;)
Пък и как го сметна това с 20 лева едно каране и за 2 - 3 години да се избият парите, ако си правил някакви сметки, а не просто да си написал някакви цифри те признавам :winky:
Не съм казал, че точно ти ще избиваш пари, но и се съмнявам да си човека който ще направи писта (искренно се надявам, не ме разбирай погрешно), но човека който ще тръгне да налива пари в писта малко или много ще гледа как да върне вложеното. Всеки инвестира за да спечели след това :winky:

п.с. Всички искаме да караме по писти, а не по улиците...

ръб написа:Не мога да разбера защо все още има такива песимисти в България...Надявах се тук да срещна някаква подкрепа, но явно хората просто си знаят "това няма да стане" и си блеят.

Не съм писимист, умерен реалист... Не си мисли, че си първия на който му хрумва, че трябва да се направи една писта, няма и да си последния :winky: В това число и аз съм си го мечтал...
но явно хората просто си знаят "това няма да стане" и си блеят.

Айде кажи какво да направиме, ти явно си по просветлен :D
Много ще се радвам да направиш нещо, ако мога да съм ти полезен с нещо веднага съм готов да помогна :D

ръб написа:Ключете темата, няма смисъл от нея..не и тук.

Е толкова ентусязъм и сега ключ? Не те разбирам :dunno:
Ти какво очакваше от темата? Три страници коментари от сорта на "ние сме с теб; много добра идея; браво и т.н.", както казваш ти не и тук, може да пуснеш тема в бгмама там сигурно ще има по различни коемнтари.
Ако искаш прочети темата в дрифтинга има линк на предната страница, там доста повече хора се включиха, сигурно поне пет пъти по-компетентни от нас двамата заедно. Накрая стигнаха ли до строене на писта, май не.

ръб написа:Писта Дракон не е кой знае какво, че да не може да се събират хора и на други писти.

Не съм казал, че е кой знае какво, подчертах че тя е автомобилна писта, със статут на такава, калко е добра е друг въпрос. Мен лично пистата в Хасково ми допада много повече за гледане (понеже не карам) на тайм атак и дрифт.
В момента по удобна писта за повеждане на събори и по-големи събития от Дракона няма, тази година на събора имаше над 1500 автомобила, няма къде другаде да се съберат (Хасково, Плевен).
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 29 Авг 2010, 13:09

Първо поздравление за ентусиазма, но както доста коелги споменаха има доста проблеми от които основния е парите.
От общината при теб може да отидеш да поискаш да ти дадат общинско место под наем. Има го тоя вариант. Документите и разрешенията които трябва да се извадят не са толкова много, все пак само ще асфалтираш няма да се строи сграда.

НО, за една малка писта трябва да вземеш поне едно 15 - 20 декара место от които поне 8-10 декара да са асфалта(пистата). За да стане добре асфалта и за да не се пука, да се оттича водата и да е издръжлив трябва да се направи дренаж и т.н.
Най-ниската цена за това, доколото се сещам аз и доколкто на мен са ми давали е между 25-30 лв квадрат. Е сметни 8000кв метра по 30 лв и се получава 240 000 лв за тая писта само за асфалта като не броим допълнителнителните изкопни работи, изравняване обезопасяване и т.н. И това е за една малка писта.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 29 Авг 2010, 16:35

Колега Ръб (само как звучи :mhihi: ) това е много несериозно-не ти се дават 50лв. за гориво но искаш писта за доста повече да правиш. :?: :!: :?: Няма как да се навие някой да прави писта в Габрово защото на теб не ти се дават пари до близко съоръжение за каране и не защото "това е България" а защото на никой не му е изгодно да влага пари в нещо което няма да му донесе такива."Жертвай се" и дай някой лев,покарай на Плевен или Пловдив и просто на някой по-голям паркинг :mhihi: и не се занимавай с глупости ;)
П.П.Казвам ти това не за да се заяждам а защото идея най-малкото не звучи сериозно

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 29 Авг 2010, 17:30

Мръдни до кмета на Габрово, на Севлиево, Троян или някой в региона, направи си добре предложението, така че да приемат идеята като добра за развитието на дадената община.

След това се обади да ти напишем един проект по еврофондовете, за подобно начинание, моята фирма ще те спонсорира с проект за получаване на субсидията за общината.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 30 Авг 2010, 8:41

ferdy написа:Мръдни до кмета на Габрово, на Севлиево, Троян или някой в региона, направи си добре предложението, така че да приемат идеята като добра за развитието на дадената община.

След това се обади да ти напишем един проект по еврофондовете, за подобно начинание, моята фирма ще те спонсорира с проект за получаване на субсидията за общината.

В момента се опитвам да разбера в Габрово колко хора ще подкрепят проекта, след което имам позната, чиито баща членува в Ротари Клуб Габрово да видим дали все пак ще има някой заинтересуван (все пак там са най-разполагащите със средства в Габрово) и чак тогава ще се обърна към управата тук.

martin_g60 колега не става дума само за мен - около габрово има доста Градове и хора, които биха карали.
BMW_rider не ми се е свършил ентусиазма, докато не получа откази от всички възможни вариянти.

Баси държавата...300-400 000 лв за държавата не са нищо буквално, а постоянно тръбят "да спрем войната по пътищата"
а нещо правят ли ????

п.п. между другото Господари на Ефира търсят интересни материали. Седя и си гледам репортаща по телевизията за вечерните гонки и простотиите, които говори репортера. Вместо да говорят простотии (смъртоносни дрифтове и схеми с полицията) да вземат да направят нещо за да има къде да се гонят хората..

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 30 Авг 2010, 8:50

пак казвам, че мафията може да помогне :mhihi: търси контакти там :mhihi:
иначе идеята с проекта към общината не е лоша, но ми се струва, че трудно ще се извърти като нещо, което да се одобри .. колегата, който е предложил ако може да обясни малко повече ще съм благодарен! :yes:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 30 Авг 2010, 19:16

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xi
Мечтае да кара: S65 Lorinser

Мнение от Mitko195 » 30 Авг 2010, 19:30

Колега Ръб - съберете се там габровци, дайте пари на някой трактрор да отъпка един хубав черен път под формата на писта и се забавлявайте докато ви мине мерака и така ;) Хем ще може да се пързаляте повечко с не-М6ци, хем ефтинко и близко :P

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 30 Авг 2010, 20:44

JOGI написа:на ви пак надежди
http://dnes.dir.bg/news/formula-1-pista ... 97768?nt=4

Пълен ташак :kuku:

Mitko195 написа:Колега Ръб - съберете се там габровци, дайте пари на някой трактрор да отъпка един хубав черен път под формата на писта и се забавлявайте докато ви мине мерака и така ;) Хем ще може да се пързаляте повечко с не-М6ци, хем ефтинко и близко :P

Тва ми звузи като писта за рали крос, ама не и като за дрифтинг, грипинг и т.н.

Както вече споменах отиди говори с кмета, хората от кметството, ако има изоставен стар паркинг или някакъв плац. Ако след това намерите нещо такова с подходяща големина съберете малко пари габровци ако има дупки ще ги пооправите малко с парите. След това съберете стари изхвърлени гуми, по гумаджииниците също срещу скромно заплащане ще ви дадът стари изхабени гуми, наредете ги така че да очертаете два три завоя и ето ви един компромисен вариан. С малко пари това не е лош вариант, гумите ще ви дадът и възможност за различни завой, ще имате някаква основа отдоло, по-добре отколкото да викате багер да заравнява. С малко средства и повече желание може да стане прилично за каране събота и неделя следобяд.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 31 Авг 2010, 0:02

Bavarcho има един голям плац на бившия ДАП, на който в момента има картинг писта (с гуми за завои), но такъв плац никога не би бил заместител на писта.

Не става дума само за писта тук. В момента автомобилните спортове (освен ралито) са си направо в застой поради липса на условия. Това в Плевен си е направо мъка..нискоскоростни тесни завои. Трябва всичко това да се популяризира и да се надяваме, че един ден управата ще добие интерес.

Писах именно тук, понеже БМВ Клуб България е може би най-големия автомобилен клуб в нашата страна и пишат хора от много градове. Писах именно с надеждата, че повече хора и от различни градове ще се заинтересуват и може би ще се опитат да направят нещо. Не става дума само за Габрово и региона.

п.п. въпреки всичко надеждата умира последна :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 31 Авг 2010, 0:09

Застой?

НДШ King of Bulgaria - 14-15 Август

Тайм Атак-Плевен 28-29 август

Jap Fest 2010 Калояново 28 и 29 Август 2010

The Battle - 5 септември

И всичко това е рамките на 30 дни...
Без страх, без спирачка!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 31 Авг 2010, 1:50

ръб написа:Bavarcho аз не искам да избивам никакви пари, искам да карам ! Писта Дракон не е кой знае какво, че да не може да се събират хора и на други писти.

Не мога да разбера защо все още има такива песимисти в България...Надявах се тук да срещна някаква подкрепа, но явно хората просто си знаят "това няма да стане" и си блеят.

Ключете темата, няма смисъл от нея..не и тук.

хора с много по-големи възможности от тебе са го мислили и не са го измислили за момента в родината... че не си с най-големите възможности- ясно... но ти мислиш ли че си най-умен?
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата