Бихте ли дали по 10 лева?
Модератор: Общи модератори
- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i M Пакет, е39
- Мечтае да кара: е39 - сбъдната
Re: Бихте ли дали по 10 лева?
Без да правя каквато и да е реклама ви казвам, че бензина от ОМВ е най качествен и това са ми го казали хора, които са много навътре с нещата...
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Elesar74 написа:Ок, идват медиите, става скандала, аз питам после какво? Продължаваме да сипваме същите боклуци с твърдото вече убеждение, че са боклуци. Това не е промяна. Ане ни ли трябва точно тя?
Всъщност не скандала е целта...по-скоро да се разбере кой от всичките боклуци е най-боклук и кой що-годе става, за да може крайния потребител да реши дали ще си сипва 25% вода или само 5% вода...за мен това е по-важното - да се разбере къде (верига бензиностанция) горивото е най-зле и къде най-добре.
Lattri написа:Без да правя каквато и да е реклама ви казвам, че бензина от ОМВ е най качествен и това са ми го казали хора, които са много навътре с нещата...
Аха...а ОМВ от къде си вземат горивата ?
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Кажете сметка и ще дам парите, независимо от избора на бензиностанции, тип на горивото или лаборатория.
Аз лично бих предпочел, ако се прави анализ, да е извън страната. В една съвременна лаборатория (каквато се твърди, че е тази на нафтекс) със сигурност имат стотици профили на собствените си и конкурентните горива и няма да е никакъв проблем да разпознаят откъде идват избраните проби, а от там вече няма никаква гаранция за достоверността на резултатите.
Аз лично бих предпочел, ако се прави анализ, да е извън страната. В една съвременна лаборатория (каквато се твърди, че е тази на нафтекс) със сигурност имат стотици профили на собствените си и конкурентните горива и няма да е никакъв проблем да разпознаят откъде идват избраните проби, а от там вече няма никаква гаранция за достоверността на резултатите.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i M Пакет, е39
- Мечтае да кара: е39 - сбъдната
Dimitroff написа:Elesar74 написа:Ок, идват медиите, става скандала, аз питам после какво? Продължаваме да сипваме същите боклуци с твърдото вече убеждение, че са боклуци. Това не е промяна. Ане ни ли трябва точно тя?
Всъщност не скандала е целта...по-скоро да се разбере кой от всичките боклуци е най-боклук и кой що-годе става, за да може крайния потребител да реши дали ще си сипва 25% вода или само 5% вода...за мен това е по-важното - да се разбере къде (верига бензиностанция) горивото е най-зле и къде най-добре.Lattri написа:Без да правя каквато и да е реклама ви казвам, че бензина от ОМВ е най качествен и това са ми го казали хора, които са много навътре с нещата...
От чужбина, именно заради това там качествето е по високо и от това на Шел и от това на Лукойл.
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.
.....Всъщност не скандала е целта...по-скоро да се разбере кой от всичките боклуци е най-боклук и кой що-годе става, за да може крайния потребител да реши дали ще си сипва 25% вода или само 5% вода...за мен това е по-важното - да се разбере къде (верига бензиностанция) горивото е най-зле и къде най-добре.....
да бе. и каквито са повечето селски тарикати, вместо да кажат - ще слагаме само 5% не както на другите бенз. 25% вода, за да идват при нас....ще е нещо от сорта - да му ....пак сме се минали, другите слагали 25% пък ние само 5%. както се казва - със стари к**ва, нов бардак не се прави.
заеби тези работи. ако няма солени глоби и здрав контрол, всеки си прави каквото си иска. ама то как да стане, като всички ядат и пият на една маса...
пак се сещам за лафа на един мой даскал - българинът го е страх само от две неща - глоба и течение.
да бе. и каквито са повечето селски тарикати, вместо да кажат - ще слагаме само 5% не както на другите бенз. 25% вода, за да идват при нас....ще е нещо от сорта - да му ....пак сме се минали, другите слагали 25% пък ние само 5%. както се казва - със стари к**ва, нов бардак не се прави.
заеби тези работи. ако няма солени глоби и здрав контрол, всеки си прави каквото си иска. ама то как да стане, като всички ядат и пият на една маса...
пак се сещам за лафа на един мой даскал - българинът го е страх само от две неща - глоба и течение.
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
Lattri написа:Dimitroff написа:Elesar74 написа:Ок, идват медиите, става скандала, аз питам после какво? Продължаваме да сипваме същите боклуци с твърдото вече убеждение, че са боклуци. Това не е промяна. Ане ни ли трябва точно тя?
Всъщност не скандала е целта...по-скоро да се разбере кой от всичките боклуци е най-боклук и кой що-годе става, за да може крайния потребител да реши дали ще си сипва 25% вода или само 5% вода...за мен това е по-важното - да се разбере къде (верига бензиностанция) горивото е най-зле и къде най-добре.Lattri написа:Без да правя каквато и да е реклама ви казвам, че бензина от ОМВ е най качествен и това са ми го казали хора, които са много навътре с нещата...
От чужбина, именно заради това там качествето е по високо и от това на Шел и от това на Лукойл.
От чужбина ги взимаха преди в много голяма заблуда си.

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Lattri написа:Dimitroff написа:Elesar74 написа:Ок, идват медиите, става скандала, аз питам после какво? Продължаваме да сипваме същите боклуци с твърдото вече убеждение, че са боклуци. Това не е промяна. Ане ни ли трябва точно тя?

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Хехехе,отиваш на петролната база на илиенци-това си е в българия де,и там виждаш камионите на омв,шел и всьо дето има бензиностанции в страната,включително и на еко,поради причина че виждах камиони на еко да зареждат на базата на лукойл,написах писмо до еко да ми потвърдат мита дето се разпостранява от бензинджиите на еко че горивата са от гърция,до този момент нямам никакъв отговор...
Има и далавера на тая петролна база,отивате до някой от камионите на шел,завързвате дружески разговор с шофьора и тоя дето се вози до него да ви продаде малко от добавките дето НЕ СЛАГАТ в горивото при наливането на горивата в цистерната,няма никакъв проблем да ви продаде някаква част,и без това им е за продаване,не знам някой да я слага тая добавка в камионите...
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Момчета - да не се отклоняваме от темата (визирам и себе си) - една от малкото сериозни в раздела е просто!
Е.Димитров написа:Хехехе,отиваш на петролната база на илиенци-това си е в българия де,и там виждаш камионите на омв,шел и всьо дето има бензиностанции в страната,включително и на еко,поради причина че виждах камиони на еко да зареждат на базата на лукойл,написах писмо до еко да ми потвърдат мита дето се разпостранява от бензинджиите на еко че горивата са от гърция,до този момент нямам никакъв отговор...
Има и далавера на тая петролна база,отивате до някой от камионите на шел,завързвате дружески разговор с шофьора и тоя дето се вози до него да ви продаде малко от добавките дето НЕ СЛАГАТ в горивото при наливането на горивата в цистерната,няма никакъв проблем да ви продаде някаква част,и без това им е за продаване,не знам някой да я слага тая добавка в камионите...
Добре де, айде стига вече с тея добавки

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Аз съм "ЗА" да дам пари,посочвате ми сметка и ги превеждам,само имам молба,когато се взимат пробите да се посочи от коя бензиностанция са,не на коя марка,а от коя конкретно са,за да може ако е читава да си зареждам там,а не "взехме от шел и е убава" щото от шел до шел има ебаси и разликата,освен пробата,да се вземе примерно един литър,но оразмерен,да видим дали и сипват точно и когато се предава за изследване да няма надписи на бутилките "шел,омв,еко" или нещо друго,а да има номера за да не могат и тея от лабораторията да знаят коя и от къде е пробата,щото в тая тъпа държава всички са продажни,ще звънне в некоя бензиностанция и ще иска пари за да смени резултатите,самите проби и номериране да стане пред адвокат и нотариус за да се има после евентуално я претенцили или най-малкото да не кажат че пробите са оорочени...
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
с 1л взимане оразмерено нищо няма да видиме! има мерки за 20л и там вече е оразмерено в гърловината на мярката и показва много точно колко е сипано и колко е показало на колонката.
ако ви видят с такава мярка на бензиностанция да сипвате ви гарантирам, че до 5мин ще са дошли всички видове началници и отговорни кадри за бензиностанцията, ще се окаже, че ви е счупена мярката или е "блокирала" колонката и не може да се сипе,че нямате право да правите такива проби,че не е съгласувано с комитета по стандартизация .... ше стане цирк.
при 1000коли следно на ден заредили по 40л са 4000л ,отклонение с 2,5% са 100л на ден. да сметна ли в пари или всеки може сам... и тва е в най-лекият вариант. за 300лв на ден със сигурност ще се намери кой да развали меренето....
п.с. не искам да убивам ентусиазма в темата . само казвам неща ,които е възможно да се случат...
ако ви видят с такава мярка на бензиностанция да сипвате ви гарантирам, че до 5мин ще са дошли всички видове началници и отговорни кадри за бензиностанцията, ще се окаже, че ви е счупена мярката или е "блокирала" колонката и не може да се сипе,че нямате право да правите такива проби,че не е съгласувано с комитета по стандартизация .... ше стане цирк.
при 1000коли следно на ден заредили по 40л са 4000л ,отклонение с 2,5% са 100л на ден. да сметна ли в пари или всеки може сам... и тва е в най-лекият вариант. за 300лв на ден със сигурност ще се намери кой да развали меренето....
п.с. не искам да убивам ентусиазма в темата . само казвам неща ,които е възможно да се случат...
Мен па ми стана друго интересно, като стана въпрос за оразмеряването. Защо датчиците в колите не ти показват точно колко гориво имаш в резервоара, ми са с възможно най-измислените деления и показания. Толкова ли е сложно да се сложи един електронен датчик, дето да ти показва примерно че имаш 20.7 литра в резервоара с големи цифрички ?
Или може би така ще се усетиш, че колата лапа повече, отколкото е по книжка 

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
dimithur написа:Мен па ми стана друго интересно, като стана въпрос за оразмеряването. Защо датчиците в колите не ти показват точно колко гориво имаш в резервоара, ми са с възможно най-измислените деления и показания. Толкова ли е сложно да се сложи един електронен датчик, дето да ти показва примерно че имаш 20.7 литра в резервоара с големи цифрички ?Или може би така ще се усетиш, че колата лапа повече, отколкото е по книжка
ако тва успееш да промениш в БМВ или друга марка те признавам за Айнщайна на потребителите...

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
В скритото меню на Е46 има показания за количеството гориво в двата резервоара...