Бихте ли дали по 10 лева?
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Бихте ли дали по 10 лева?
То е ясно, че не можем да съдим никой и да имаме кой знае какви претенции. Просто за нас си да си знаем кои са веригите, които заслужават доверие и цялата работа да стане на цена, която можем да си позволим заедно. Защото индивидуално едва ли някога ще може да се случи нещо подобно. Дори и резултатите да покажат, че горивата са ОК пак ще е добре. Не мисля, че имаме за цел да очерним някоя верига или на всяка цена да разкрием колко некачествени са горивата продавани тук.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Проблема е там, че при положение, че тва се разпространява по всички форуми. И се вземат такива "проби", и се установят некачествени горива на някоя верига/и, то тогава тва инфо ще излезе много бързо и по медии. И тогава може да се стигне до съд от същите тази верига/и, и съответните форуми да го издухат??? 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
За какво да ни съдят? Форума първо не носи отговорност за това какво пишат посетителите му. Второ ние правим проба и огласяваме резултатите. Ако има някакви нередности във взимането на пробата или начина на измерване имат право да ни помолят да напишем уточнение или опровержение.. какво повече? 

Имаш предвид че могат да кажат: "Не е спазен законовият ред за взимане на проба, според нас е разпространена невярна информация и имаме основание да ви съдим за уронване на престижа!"
- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ф30 328и
- Мечтае да кара: ф30 340и
- Детайли за колата: В поргрес да си я ъпгрейдна на макс :)
ние го правим за нас , никой не може да ми забрани да изследвам нещо което имам съмнения, правя си го за себеси , ако трябва ще се посъветваме с някой адвокат , хора които се занимават с таквиа изследвания и т.н.
хора от тази свера
хора от тази свера
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Законов ред за взимане на проба като обикновен потребител няма. Утре мога да ида да си купя един салам на който пише, че е 100% месо и да го изследвам за соя, рога, копита и т.н. Така мога и да си налея 5лт бензин на който пише 100 октана и да го изследвам колко е. Доколкото мога със сигурност да докажа, че тази туба е взета от конкретната бензиностанция никой няма какво да каже на въпреки.
Ето я темата в единия от Опел форумите
http://www.opelclub-bg.com/forum/index. ... opic=75387
П.С. За това си прав, но тук става въпрос за уповестяване на резултатите пред доста голям кръг от хора и евентуално медии, което е нещо различно.При всички положения трябва консултация с адвокат.
http://www.opelclub-bg.com/forum/index. ... opic=75387
П.С. За това си прав, но тук става въпрос за уповестяване на резултатите пред доста голям кръг от хора и евентуално медии, което е нещо различно.При всички положения трябва консултация с адвокат.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Хименно, не е ташак работа да извадиш анализ на бензин примерно , и да кажеш, че на верига ХХХХ, горивата са некачествени......Щото тва е голяма новина за новинарчетата, и веднага ще има телевизии вестници...Бойко Борисов 

- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
Aко има адвокат във форума да каже как седят нещата и ако има човек в сверата на иследванията и т.н.
всичо да се разучи преди да се взимат проби и тествания да се правят
всичо да се разучи преди да се взимат проби и тествания да се правят
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
E,преди месеци колегите от офроуда извадиха далеч по-дилетански изследвания за нафтата.
Изследванията се провеждаха в домашна обстановка в хладилник и пак оповестиха резултатите,никой никъде не беше съден
Ето я и темата в Тойота форума
http://toyotabg.net/viewtopic.php?t=14919
Изследванията се провеждаха в домашна обстановка в хладилник и пак оповестиха резултатите,никой никъде не беше съден
Ето я и темата в Тойота форума
http://toyotabg.net/viewtopic.php?t=14919
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Идеята не е лоша, но наистина трябва организация, събиране на всякаква възможна информация и много хора...
Аз бих участвал, но не трябва да се забравя дизеловото гориво...
Отделно идеята за количествените проби много ме блазни... Не е изключено некои като господарите на ефира също да се заинтересуват...а и тяхната дума предполагам по ше се чуе от нашата...
Иначе... Ако някой юрист изкаже мнение, определено ще е от полза...
Аз бих участвал, но не трябва да се забравя дизеловото гориво...
Отделно идеята за количествените проби много ме блазни... Не е изключено некои като господарите на ефира също да се заинтересуват...а и тяхната дума предполагам по ше се чуе от нашата...
Иначе... Ако някой юрист изкаже мнение, определено ще е от полза...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
дали можем да пратим писмо до Господари на ефира да кажем какво мислим за нашето гориво и да го проверят те всичко ако може и т.н. и да си го нарпавят както си е редно , ако трябва ще помогнем и финансово 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Аз съм навит да дам, ама... което ще покаже какво?! Че ТОЧНО ТЕ имат или не В МОМЕНТА читав бензин или нечитав бензин... и ако някой "случайно" им "сподели", че в близките дни ще идват за проба... случайна... дали пък няма да стане така, че горивото да е читаво за 1 седмица навсякъде...
За подобно нещо трябва сериозна конспирация, със сериозни пари...
- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
Mollov написа:Аз съм навит да дам, ама... което ще покаже какво?! Че ТОЧНО ТЕ имат или не В МОМЕНТА читав бензин или нечитав бензин... и ако някой "случайно" им "сподели", че в близките дни ще идват за проба... случайна... дали пък няма да стане така, че горивото да е читаво за 1 седмица навсякъде...
ми тогава ще правим всяка седмица проби за да има всяка седмиа читаво гориво

Просто няма да разберат кога ще се взимат проби и такам