Бихте ли дали по 10 лева?
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Бихте ли дали по 10 лева?
За сега няма организация, защото не е и нужна. Преценили сме приблизително колко хора ни трябват за да видим дали има изобщо смисъл да мислим за организацията и осъществяването на самата идея.
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
На мен не ми се вярва,че която и да е голяма верига бензиностанции ще се остави шепа ентуасиасти да им опетнят името с изследване на горивата.Доколкото разбрах 240лв. е един анализ.Те ще изкарат 2400лв. и горивата ще бъдат 6+,а грешката във вашия "телевизор".
п.с:Аз в последно време зареждам на Ромпетрол и изминавам повечко километри отколкото с газта на другите вериги
Май май налучкване му е майката и това е.
п.с:Аз в последно време зареждам на Ромпетрол и изминавам повечко километри отколкото с газта на другите вериги

8.32
То за тва сме на тоя хал,колега!!!Щото не си търсим правата и си налучкваме цял живот!
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Начи колеги, форумът ще си навлече някакви съдебни неприятности, в лицето на отговорните лица на форума, заради потребителите му. Ще ми се тук да се изкаже някой "червен", някой собственик по дискутираната тема, прекалено сериозна е. Не е редно да се прави нещо, което може да изглежда като заигравка и невинно, а утре някой да бъде повикан в съда да дава обяснение за нанесени вреди, с претенции за обезщетения и т.н. Щото тук може да си ланкаме сичко, ама май не схващаме в пълнота нещата. Едно е ентусиазма, друго е реалността. Нямаме представители дори на форумно ниво. Нямаме изразено съгласие от други форуми, някак аргументирано и подкрепа за каузата в някаква форма, не писаници в някаква си тема, ангажираност, писменно ако трябва. Няма организация, която да е представителна и нямаме адвокат, за съвет какво може да ни струва подобна инициатива. Какво имаме? Писания във този и други форуми. Съжелявам. И стига с това, какво били 10 лв. Десет лева за някои хора са истинско богатство, други блъскат цял ден за тях. Не харесвам хора, които имат такова презряно отношение към парите, като че ли се намират на улицата или падат от небето. Бих дал 10 лв., ако сметна, че каузата си заслужава. Освен 9 стр. тема, не виждам аргумент, който да ме убеди в това. Смята, че ще си навлечем сериозни неприятности с тази заигравка, но може и да греша. Моля някой да обясни правната страна на такова начинание, защото ако ние не стигнем до съд, може някой друг да ни призове в съда. Някой засегнат. И това не е невероятно. И това няма да ни хареса, гарантирам ви. Хората от ръководството на форума. Моля за тяхното мнение, както казах и преди.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Ba4oIlia
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30&E36
Цялата работа е,че ще трябва да да има някаква европейска институция за арбитър, както беше с акциза- комисия или каквото там. Също и за газта трябва да се души ,че доста потребление има !
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
aбре за качеството не знам, но аз в 48 литровия резарвоар на е30ката дето съм 200% сигурен, че е толко доста често си сипвам по 50+ литра
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
и аз в 5л туба съм сипвал 6л и питам имате ли някакво обяснение - персонала от бензиностанцията и те викат - ми не
а Любо- ексайтъра беше обяснил цветно в една такава тема за грамажа 

- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
Sharo написа:aбре за качеството не знам, но аз в 48 литровия резарвоар на е30ката дето съм 200% сигурен, че е толко доста често си сипвам по 50+ литра

Sharo написа:aбре за качеството не знам, но аз в 48 литровия резарвоар на е30ката дето съм 200% сигурен, че е толко доста често си сипвам по 50+ литра
Това е защото са ти много дълги тръбите

Апропо, аз преди няколко дена на 50 литров резервоар
сипах 50 литра, при положение, че на range на OBC-то
имах 100км... Интересно нали...
Относно родните бензиностанции, идеята не е лоша,
но ако тръгне да се осъществява, нещата трябва
да се изпипат, и най-вече малко ме съмняват 10-те лева,
че както обикновено, щом стане въпрос за реално събиране
на пари изведнъж всички изчеват...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Аз предлагам шубетата да не дават мнение по темите,седете си в дупките и чешайте пръстите ,взимайте резултатите на готово и пред блока обсъждайте на 2 бири и 5 пакета семки...
Ето как ще се развият събитията,налива се от колонката гориво,примерно 5 литра,взима се касовата бележка,обозначава се "пробата" и се носи където трябва,излизат резултатите,сканират се и се казва :
В еди в коя си бензиностанция(конкретната,не "шел сипва толкова") са наляти 5 литра дизел ,предоставена касова бележка с дата и тн,пробата е примерно 4.850 литра,съдържа еди какво си и еди що си и примерно отговаря/не отговаря по БДС,това всеки гражданин може да го направи и резултатите да се публикуват в публичното пространство,като са посочени точни дани като конкретен обект и конкретна лаборатория,в цялата ситуация се казва че не е представителна извадка и е само за лично ползване,някой ако има желание,по някой има се в предвид държава,медия и тн.да направи по-представителни извадки.
Моята лична позиция е да се разбере къде мога да сипвам качествено гориво за личния си автомобил и за това от чисто егоистични подбуди ще участвам или сам или с организация,каквато представлява форума,ще си направя замервания/изследвания,нямам за цел да доказвам очевадни неща че горивата в тъпата държава са гадни и не стават за нищо,както че измамата е национален спорт в тая държава...имам само за цел да разбера кой по-малко разрежда горивата,слага други неща и от това колата ми тропа,трака и евентуално пуши,както и евентуално започвам да имам разходи по ремонти...
Именно за това са автомобилните форуми,за да се обсъждат нещата около автомобилите,ако се обсъждаха тези неща,за горивата в бгмама.ком,тогава щеше да е нелепо,все пак караме премиум автомобили (колкото и да са трошливи) и желаеме горивата да са такива каквито са на всякъде в европа или поне каквито са стандартите на държавата ни,както и да са достойни за автомобилите дето караме...
Ето как ще се развият събитията,налива се от колонката гориво,примерно 5 литра,взима се касовата бележка,обозначава се "пробата" и се носи където трябва,излизат резултатите,сканират се и се казва :
В еди в коя си бензиностанция(конкретната,не "шел сипва толкова") са наляти 5 литра дизел ,предоставена касова бележка с дата и тн,пробата е примерно 4.850 литра,съдържа еди какво си и еди що си и примерно отговаря/не отговаря по БДС,това всеки гражданин може да го направи и резултатите да се публикуват в публичното пространство,като са посочени точни дани като конкретен обект и конкретна лаборатория,в цялата ситуация се казва че не е представителна извадка и е само за лично ползване,някой ако има желание,по някой има се в предвид държава,медия и тн.да направи по-представителни извадки.
Моята лична позиция е да се разбере къде мога да сипвам качествено гориво за личния си автомобил и за това от чисто егоистични подбуди ще участвам или сам или с организация,каквато представлява форума,ще си направя замервания/изследвания,нямам за цел да доказвам очевадни неща че горивата в тъпата държава са гадни и не стават за нищо,както че измамата е национален спорт в тая държава...имам само за цел да разбера кой по-малко разрежда горивата,слага други неща и от това колата ми тропа,трака и евентуално пуши,както и евентуално започвам да имам разходи по ремонти...
Именно за това са автомобилните форуми,за да се обсъждат нещата около автомобилите,ако се обсъждаха тези неща,за горивата в бгмама.ком,тогава щеше да е нелепо,все пак караме премиум автомобили (колкото и да са трошливи) и желаеме горивата да са такива каквито са на всякъде в европа или поне каквито са стандартите на държавата ни,както и да са достойни за автомобилите дето караме...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
naskoksan написа: и най-вече малко ме съмняват 10-те лева,
че както обикновено, щом стане въпрос за реално събиране
на пари изведнъж всички изчеват...
Аз затва викам да се съберем поне едно 150 човека съгласни да дадат пари за да може от тях да останат 100 като реално започнат да се събират, щото после ще е трудно да се връщат няколко десетки записа по 10 лв на сериозните хора..
Надявам се, че по-голямата част от писалите ще са сериозни, а ако не се съберем над 100 в крайна сметка може да направим анкета само за изпратили пари кои точно горива да се тестват.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Е колко да се тества, 100 човека, 1000лв, проба около 300-350лв, вериги бензиностанции поне 3бр, масови са 95 и дизел, общо 6 бр, кинтите не стигат.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
175.50 е една проба за октаново число. Мисля, че това беше първоначалната идея. 216 е пробата за сяра, тя може да се направи само за нафтата.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Може и за бензин, октана само, не е най-важен......ся ше се изпокараме за кво да се изследва, или пак тряя анкета???
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Аз нямам претенции да знам важните качества на горивата. Октана за мен е важен, защото повечето коли във форума са с компютри, които реагират на нисък октан, връщат аванса и не вървят. Сярата е важна за някои блокове, сигурно има и други неща, които са не по-малко важни. Веднъж, щом се види, че имаме шанс да съберем сума с която да действаме лесно можем да спретнем една дискусия какво точно ще тестваме.