Жестока катастрофа край село Смилян. Пазете се!
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ALEX_525tds_2000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
Жестока катастрофа край село Смилян. Пазете се!
Здравейте Колеги,
Най-вероятно модераторите ще намерят по-подходящо място за тази тема, но си позволявам да я публикувам тук, защото от тук започна нашето познанство - покрай Е39.
Миналият уикенд бях с голяма група приятели в село Смилян - смолянско. След разходка в околността, на 29 Август 2010 - миналата неделя - пътувахме от село Кошница в посока към село Смилян, когато - към 11:50 преди обед - от един ляв (за мен) завой срещу мен излетя челно в моето платно бяло Жигули. Карах съвсем бавно, защото водех голяма група, която не познава пътищата в околността, а и там завоите са такива, че трябва да си ненормален, за да караш бързо. В момента, в който видях летящото челно срещу мен Жигули, започнах да търся начин да избягам надясно. За съжаление, точно от дясната ми страна имаше ограда на трафопост, обрасла цялата с храсталаци. В първия миг, в който подминах оградата, започнах да завивам надясно, но се оказа, че вдясно от пътя има дере. За да не допусна обръщане и търкаляне в дерето, започнах да поддържам посока в линията между дерето и летящата срещу мен Жигула. В този момент Жигулито се удари в моята кола със страшна сила, като се качи върху колата ми - видях прелитащия под на Жилулито пред очите си.
При мен се возиха три млади момичета - нямат и 30 години. Аз съм на 33. Веднага ги попитах, дали са добре. Отговориха, че всичко е наред. Слязох от колата си и видях смляното Жигули, от което висеше безжизнен труп. Поне така ми се стори в онзи момент. Моята кола също е доста смазана - както ще видите от тук приложените снимки. В един момент, момичето, возещо се зад мен, започна да пищи, защото от главата й хвърчеше кръв. Оказа се, че се е ударила в колоната между задната и предната врати - от шофьорската страна. Имаше над 10 сантиметрова широко отворена рана на челото си. Последваха инфарктни мигове на телефониране на спешния 112, на всички мои приятели и познати в региона - разбира се, с цел спешна поръчка на бърза помощ, полиция и пожарни.
Изчаквайки спасителните екипи и опитвайки се да осигурим първа помощ на двамата пострадали, се оказа, че водача на Жигулито е жив и, забележете - МЪРТВО ПИЯН!!! Въпреки изключително тежкото си състояние – от алкохола и от катастрофата – онзи каза: "Дайте да си плАтим глобата и ме пУснете да си Одим", както и "Дайте ми вОда, бе! ИзгорЕх за вОда!". Всичкото това – докато стои в плен на оплетените ламарини на Жигулито.
Последва рязане на Жигулито, линейки, КАТ, дознатели, криминална полиция и т.н. В болницата в Смолян зашиха челото на пострадалото момиче от моята кола, прегледаха врата ми – имах болки, и се захванаха с пияния смолянчанин. Казаха, че е със счупен таз, спукани далак, бъбрек и т.н., и т.н.
Тази седмица излязоха е кръвните проби. Моята е отрицателна (за което не съм имал никакви съмнения – първо, по принцип почти не пия и второ – никога не пия, когато ми предстои да шофирам и трето – не бях пипнал алкохол и в конкретния случай). Шофьорът на Жигулито обаче е с 1.33 промила.
За стреса и ядовете няма какво да ви обяснявам. Предполагам, че всички ме разбирате добре.
Всички свидетели, всички по-късно пристигнали на местопроизшествието и всички разследващи заявиха, че, като оставим пред скоба това, че Господ ни е пазил, оставането ни живи и общо-взето здрави се дължи най-вече на зверски здравия и надежден автомобил – моето БМВ Е39. Разбира се, има известно значение и адекватната ми реакция в избягване на челния удар и търкалянето по деретата.
Колеги, пиша ви всичко това, за да ви призова:
1. Никога не употребявайте алкохол преди шофиране.
2. Карайте със съобразена скорост.
3. Винаги с предпазен колан.
4. Спазвайте всички правила на движение – те не са въведени случайно. Когато преди някой завой видите знак за остър завой и/или за ограничение на скоростта, съобразете се с него, защото знакът не е сложен за красота.
5. Карайте само тежки и масивни автомобили. Да, знам че боли джоба, но си струва.
6. Карайте само автомобили в пълна техническа изправност – в това число, но не само – с перфектни гуми! Такъв бе моят автомобил. Много си го пазех и го поддържах само с оригинални авточасти и в сериозен сервиз.
Бъдете здрави! Умната! Господ да пази вас и вашите близки!
П.П. Любопитни факти:
1. Оказа се, че пияния с Жигулито е известен пияница в района. Това не му било първо подобно ПТП. Преди време бил смазал чисто новата червена кола на друг софиянец. За сега нямам информация, какви са били последиците.
2. Собственик на Жигулито не е пияния убиец, а трето лице – собственик на газстанция, автосервиз и бензиностанция в Смолян.
3. В брой 101 (1702) от 1 – 2 септември 2010 на смолянския вестник "Отзвук" явно вече известната на този форум журналистка Елена Павлова (виж още в BMW Club Bulgaria Форуми » Общи Форуми » Страхотни истории - смолянски вестник...?) е озаглавила материала си по моя случай, цитирам: ""БМВ" натресе "Жигули" край Смилян". Забележете!!! Не че Жигулито натресло БМВ-то, а обратното?!?!?!? Главният редактор на "Отзвук" каза, че заглавието е такова, защото те не били знаели каква е истината. Е, добре де, как като не знаеш каква е истината, си позволяваш да даваш оценки и да публикуваш заглавие с обвинителен уклон?!?! Или какво – може би, трябва да приемем, че който е с БМВ е идиот и е виновен по дефиниция, така ли?!?! Защо материала не е озаглавен "Пиян смолянчанин се опита да убие четирима младежи"?!?!?!?
4. Огромният проблем на всички горепосочени е, че този път няма да има прошка и оправдания под мотото "Абе, нали сме живи и здрави". Огромният проблем на всички горепосочени е, че аз съм адвокат от една от най-големите международни адвокатски кантори в Европа. Адвокати от тази кантора са и моите спътнички в БМВ-то по време на инцидента. Адвокати от тази кантора са и останалите около 25 човека, движещи се с колите си в колоната зад мен по време на инцидента. Тук не става дума за мутренска мъст, а за пълно, всеобхватно и точно прилагане на закона. Какъв ще е крайният резултат от тази операция – това е съвсем друг въпрос. Важното е, че този път, всяка запетая от приложимото българско право ще бъде приложена срещу всеки един от горепосочените.
Най-вероятно модераторите ще намерят по-подходящо място за тази тема, но си позволявам да я публикувам тук, защото от тук започна нашето познанство - покрай Е39.
Миналият уикенд бях с голяма група приятели в село Смилян - смолянско. След разходка в околността, на 29 Август 2010 - миналата неделя - пътувахме от село Кошница в посока към село Смилян, когато - към 11:50 преди обед - от един ляв (за мен) завой срещу мен излетя челно в моето платно бяло Жигули. Карах съвсем бавно, защото водех голяма група, която не познава пътищата в околността, а и там завоите са такива, че трябва да си ненормален, за да караш бързо. В момента, в който видях летящото челно срещу мен Жигули, започнах да търся начин да избягам надясно. За съжаление, точно от дясната ми страна имаше ограда на трафопост, обрасла цялата с храсталаци. В първия миг, в който подминах оградата, започнах да завивам надясно, но се оказа, че вдясно от пътя има дере. За да не допусна обръщане и търкаляне в дерето, започнах да поддържам посока в линията между дерето и летящата срещу мен Жигула. В този момент Жигулито се удари в моята кола със страшна сила, като се качи върху колата ми - видях прелитащия под на Жилулито пред очите си.
При мен се возиха три млади момичета - нямат и 30 години. Аз съм на 33. Веднага ги попитах, дали са добре. Отговориха, че всичко е наред. Слязох от колата си и видях смляното Жигули, от което висеше безжизнен труп. Поне така ми се стори в онзи момент. Моята кола също е доста смазана - както ще видите от тук приложените снимки. В един момент, момичето, возещо се зад мен, започна да пищи, защото от главата й хвърчеше кръв. Оказа се, че се е ударила в колоната между задната и предната врати - от шофьорската страна. Имаше над 10 сантиметрова широко отворена рана на челото си. Последваха инфарктни мигове на телефониране на спешния 112, на всички мои приятели и познати в региона - разбира се, с цел спешна поръчка на бърза помощ, полиция и пожарни.
Изчаквайки спасителните екипи и опитвайки се да осигурим първа помощ на двамата пострадали, се оказа, че водача на Жигулито е жив и, забележете - МЪРТВО ПИЯН!!! Въпреки изключително тежкото си състояние – от алкохола и от катастрофата – онзи каза: "Дайте да си плАтим глобата и ме пУснете да си Одим", както и "Дайте ми вОда, бе! ИзгорЕх за вОда!". Всичкото това – докато стои в плен на оплетените ламарини на Жигулито.
Последва рязане на Жигулито, линейки, КАТ, дознатели, криминална полиция и т.н. В болницата в Смолян зашиха челото на пострадалото момиче от моята кола, прегледаха врата ми – имах болки, и се захванаха с пияния смолянчанин. Казаха, че е със счупен таз, спукани далак, бъбрек и т.н., и т.н.
Тази седмица излязоха е кръвните проби. Моята е отрицателна (за което не съм имал никакви съмнения – първо, по принцип почти не пия и второ – никога не пия, когато ми предстои да шофирам и трето – не бях пипнал алкохол и в конкретния случай). Шофьорът на Жигулито обаче е с 1.33 промила.
За стреса и ядовете няма какво да ви обяснявам. Предполагам, че всички ме разбирате добре.
Всички свидетели, всички по-късно пристигнали на местопроизшествието и всички разследващи заявиха, че, като оставим пред скоба това, че Господ ни е пазил, оставането ни живи и общо-взето здрави се дължи най-вече на зверски здравия и надежден автомобил – моето БМВ Е39. Разбира се, има известно значение и адекватната ми реакция в избягване на челния удар и търкалянето по деретата.
Колеги, пиша ви всичко това, за да ви призова:
1. Никога не употребявайте алкохол преди шофиране.
2. Карайте със съобразена скорост.
3. Винаги с предпазен колан.
4. Спазвайте всички правила на движение – те не са въведени случайно. Когато преди някой завой видите знак за остър завой и/или за ограничение на скоростта, съобразете се с него, защото знакът не е сложен за красота.
5. Карайте само тежки и масивни автомобили. Да, знам че боли джоба, но си струва.
6. Карайте само автомобили в пълна техническа изправност – в това число, но не само – с перфектни гуми! Такъв бе моят автомобил. Много си го пазех и го поддържах само с оригинални авточасти и в сериозен сервиз.
Бъдете здрави! Умната! Господ да пази вас и вашите близки!
П.П. Любопитни факти:
1. Оказа се, че пияния с Жигулито е известен пияница в района. Това не му било първо подобно ПТП. Преди време бил смазал чисто новата червена кола на друг софиянец. За сега нямам информация, какви са били последиците.
2. Собственик на Жигулито не е пияния убиец, а трето лице – собственик на газстанция, автосервиз и бензиностанция в Смолян.
3. В брой 101 (1702) от 1 – 2 септември 2010 на смолянския вестник "Отзвук" явно вече известната на този форум журналистка Елена Павлова (виж още в BMW Club Bulgaria Форуми » Общи Форуми » Страхотни истории - смолянски вестник...?) е озаглавила материала си по моя случай, цитирам: ""БМВ" натресе "Жигули" край Смилян". Забележете!!! Не че Жигулито натресло БМВ-то, а обратното?!?!?!? Главният редактор на "Отзвук" каза, че заглавието е такова, защото те не били знаели каква е истината. Е, добре де, как като не знаеш каква е истината, си позволяваш да даваш оценки и да публикуваш заглавие с обвинителен уклон?!?! Или какво – може би, трябва да приемем, че който е с БМВ е идиот и е виновен по дефиниция, така ли?!?! Защо материала не е озаглавен "Пиян смолянчанин се опита да убие четирима младежи"?!?!?!?
4. Огромният проблем на всички горепосочени е, че този път няма да има прошка и оправдания под мотото "Абе, нали сме живи и здрави". Огромният проблем на всички горепосочени е, че аз съм адвокат от една от най-големите международни адвокатски кантори в Европа. Адвокати от тази кантора са и моите спътнички в БМВ-то по време на инцидента. Адвокати от тази кантора са и останалите около 25 човека, движещи се с колите си в колоната зад мен по време на инцидента. Тук не става дума за мутренска мъст, а за пълно, всеобхватно и точно прилагане на закона. Какъв ще е крайният резултат от тази операция – това е съвсем друг въпрос. Важното е, че този път, всяка запетая от приложимото българско право ще бъде приложена срещу всеки един от горепосочените.
Последна промяна ALEX_525tds_2000 на 07 Окт 2010, 6:31, променена общо 1 път
- ALEX_525tds_2000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
Re: Жестока катастрофа край село Смилян. Пазете се!
Опитах се да кача още снимки от катастрофата, от които става по-ясна ситуацията, но е изчерпана квотата ми.
Колега съчувствам ти за катастрофата и щетите и аз съм го преживявал един два пъти,добре че се е разминало без жертви.И един съвет ако може от мен,такъв като тоя само бой,бой,бой докато спре да мърда, иначе със съд оправия няма ти може би по-добре от мен го знаеш.
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Радвай се че ти и твойте спътници сте останали живи и макар някой от тях с наранявания сте останали здрави! Могло е да е мн по лошо. Имайки в предвид че си адвокат, силно се надявам че ще си търсиш правата до дупка и пияния селски бек ще си плати за героизма. За тия бесни селяни, наквасили се с домашна ракия в съседното село и решили да пробват колко върви жигулата не трябва да има прошка! Надявам се и в случая да стане така.
Грешки по пътя стават и от най-добрите шофьори и някои път трябва да бъде проявено някакво разбиране, да бъдат разгледани обстоятелствата и тн., но когато е пиян като куче, пък и за капак - нагъл, разбиране и компромис не трябва да има.
А иначе жигулата отдалече се вижда че е доста смазана, в пъти повече от Е39-ката.
Грешки по пътя стават и от най-добрите шофьори и някои път трябва да бъде проявено някакво разбиране, да бъдат разгледани обстоятелствата и тн., но когато е пиян като куче, пък и за капак - нагъл, разбиране и компромис не трябва да има.
А иначе жигулата отдалече се вижда че е доста смазана, в пъти повече от Е39-ката.
Жалкото е,че дори и 250 адвоката да сте пътували освен административно наказание за пияния друго няма да има.

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Благодаря на Бога че сте живи и здрави колега, а този пияница, ти пожелавам да го тикнеш зад решетките (ако може) със прилично обезщетение.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
Elesar74 написа:Благодаря на Бога че сте живи и здрави колега, а този пияница, ти пожелавам да го тикнеш зад решетките (ако може) със прилично обезщетение.
И на мен така ми се иска,но по-скоро като знам българската действителност те шофьори-убийци се разхождат още на свобода едвали ще се получи с решетките.
Kоето ме подсеща - карайте хората , возещи се на задните седалки също да си слагат коланите
Дано пияното куче изгние в затвора 

- aston_mm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 07'
- Мечтае да кара: самолет
Съчуствам Ви на всички преживели този неприятен момент, важното е че няма жертви. За другото си действай, щом си и правист мачкайте ги !!!
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
aston_mm написа: Важното е, че този път, всяка запетая от приложимото българско право ще бъде приложена срещу всеки един от горепосочените.
То по принцип това "правосъдие" трябва винаги да се прилага с цялата строгост на закона, а не избирателно, само когато има пострадал адвокат, съдия, прокурор и т.н.
Никой не мое ма връне на селу!
Съжелявам за станалото,колега.Понеже съм от Смолян и случайно го знам тоя пияница дето те е ударил.Също така видях БМВ-то ти на пътната помощ(найстина хубава 5-ца).Само ти казвам че той не е собственик на безиностанция,а работи там,като човек за всичко.Напълно те подкрепям да си търсиш правата в съда,най-важнто че сте живи и здрави.
- gosho_d
- Потребител
-
- Кара: E34->Е39->Е38
GVT написа:Жалкото е,че дори и 250 адвоката да сте пътували освен административно наказание за пияния друго няма да има.
При алкохол над 1,2 не може да носи административна, а само наказателна отговорност, т.е. без присъда няма да се размине, а и ако не му е за първи път, и да полежи би трябвало.
На автора на темата може да благодарим за споделеното, както и да пожелаем на първо място бързо възстановяване, на него и на останалите, и адекватна оценка на щетите.
saleen написа:aston_mm написа: Важното е, че този път, всяка запетая от приложимото българско право ще бъде приложена срещу всеки един от горепосочените.
То по принцип това "правосъдие" трябва винаги да се прилага с цялата строгост на закона, а не избирателно, само когато има пострадал адвокат, съдия, прокурор и т.н.
В случая няма как някой да влезе в затвора,практиката показва,че в най добрия случай ще има условна присъда по т1,по т2 на собственика на колата абсолютно нищо,т3 "журналистката" за съжаление резултата ще е като при т2.Хората създават законите, за да изградят ред както в обществото си, така и в собствените си желания и пориви. Законите определят разликата между добро и зло, правилно и грешно, етично и неморално.Както каза колегата saleen ,това "правосъдие" трябва винаги да се прилага с цялата строгост на закона.Тука е ценичното,че Вие една дузина юристи сте от страна на пострадалите,но в същия момент Вие сте били и от другата страна,като защитници на такъв като тоя с жигулата.Сега сте адвокати,но утре някои от Вас ще бъдат съдии,прокурори и бъдещи законотворци. Една от любимите фрази на юристите която служи в повечето случаи за оправдание е "Лош закон, но закон!"

- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
Колега радвам се, че всичко е минало без жертви! Аз съм от Смолян и да си кажа чесно има си доста пияндета дето не им пука за другите! Има и доста комплексарчета с ГТИ-ки и си мислят, че градът е техен и се правят на рейсъри! Градчето ни е страхотно, но както в цяла България и тук си имаме измет! Аз лично на няколко пъти съм се разправял с пияндета по града, но на тях все едно не им говориш от кръчмата и в колата! Най-лошото е че нямаме закони в тая държава! Аз сега живея във Франкфурт и тук ако те хванат с 1 промил алкохол взимат ти книжката за 6мес. и глоба от порядъка 500+евро и това е ако те хванат да си караш без да си направил ПТП! При ПТП един българин се вряза в уличен стълб заснет на камера със 120км/ч. и с 1,5промила мисля, че беше 3мес. затвор глоба 3000евро и 2год. без книжка и това за негов късмет не е наранил никой! 

- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Абе правете курбан, извадили сте късмет!!!
Най-лошото е челен сблъсък, а във вашия случай е почти такъв!
Аз пътувам често и си имам едно правило вече поради многото идиоти, които съм срещал срещу мен-заспали, пияни и т.н При възможност, никога не карам първа кола, особено на второстепенен път с мн.завои!
Най-лошото е челен сблъсък, а във вашия случай е почти такъв!
Аз пътувам често и си имам едно правило вече поради многото идиоти, които съм срещал срещу мен-заспали, пияни и т.н При възможност, никога не карам първа кола, особено на второстепенен път с мн.завои!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
54 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4