Как да убедя нашите за БМВ и мога ли да намеря добро за 10к?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: E90 316i М-Пакет; Golf 5 2.0 TDI

Как да убедя нашите за БМВ и мога ли да намеря добро за 10к?

Мнение от Leudi » 05 Сеп 2010, 12:25

Здравейте на всички БМВ фенове! Регистрирах се тук, защото имам проблем и се надявам да помогнете. Преди няколко дни си взех шофьорската книжка и естествено дойде момента да си избера кола.
Проблемът е, че родителите ми нищо не разбират от хубави коли и затова ми избраха една неподходяща кола: Голф 5 TDI 130 коня 4Х4 2005 година. Самият Голф не е лош. С всички екстри е (ксенони, навигации, кожи и други глупости), на 35 хиляди километра от първи собственик- мой роднина и въобще колата е като нова. За цена роднината ми иска 10 хиляди лева.
Аз обаче от малък харесвам БМВ и винаги съм си мечтал за БМВ като първа кола. Като казах на нашите обаче те взеха: БМВ не е за теб, зимата нямало да се справя със задното, поддръжката била скъпа и т.н. Освен това баща ми 30 години само VW-ни кара (през 5 години продава стария и взима чисто нов от дилъра), сега е с един Passat CC и толкова си харесва марката, че нищо друго не признава.

Първо да ви питам можете ли да изброите основните предимства на БМВ пред VW, за да ги кажа на нашите. Говоря за някакви обективни предимства като имидж, реноме, технически характеристики, а не ясното предимство- че просто е БМВ. Нещо като довод, с който да ги убедя че БМВ е моята кола.

И второ- бюджета за кола е 10 хиляди. За тези пари мога ли да си намеря по-добро БМВ от предложения ми Голф или да вдигна летвата?
Nope ... it's Chuck Testa !!!

ентусиаст
Аватар

Re: Как да убедя нашите за БМВ и мога ли да намеря добро за 10к?

Мнение от driver69 » 05 Сеп 2010, 15:09

Предимства на БМВ пред голф?
Когато пияндурникът с жигулата от темата по-горе те нацели със 120, ще дадеш парите, спестени от по-скъпата поддръжка на Бавареца за лоши работи.
Когато тръгнеш да изпреварваш на кратко, ще върнеш една дизелова предавка и 185те коня ще те "изстрелят".
Предимствата накратко, в сравнение с Голф:
БМВ Е34/Е39 Голф 3/4
Място: БМВ-то има два пъти повече.
Сигурност: Ако целнеш Бавареца и Голфа, ще видиш ударен Баварец и купчина желязо.
Вървеж: БМВ и Голф. А познай? Бавареца...
Надежност: Само консумативи сменяш, ако е поддържана бройката на БМВ-то. Онова я ремък ще скъса, я ще реши, че днеска не му е ден...
Разход: Дизелът на БМВ(комън-рейл) дава отлични резултати. Препоръчвам 530Д.
Задното не е за всеки, който не може да кара! Зимата се слагат нови зимни гуми, за това са направени все пак! А при по-новите всички системи помагат на колата и задното не се чувства толкова, поне не както при старите. Е34-та на всеки завой върти гъза, обаче това със стари гуми.

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 05 Сеп 2010, 15:15

Вземи гоуфа, потъркаляй го 2 години, пък после взимай каквото ти е на сърце. :) Бмв за 10к ще вземеш некое 10 годишно в неизвестно състояние и е голяма вероятността да се видиш в приключение, дъртия ще се ядоса и нема да ти даде пари за ремонт и ще си го гледаш как си виси в гаража :lol: Инак за нещо читаво 2005г си приготви към 25-30к :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 05 Сеп 2010, 15:20

Aз пък мисля, че за 10 хилки може да се купи съвсем читаво БМВ.
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 05 Сеп 2010, 15:22

Аз се сещам за една Е61-ца, комби, която много върви, със една хубава скоростна кутия... Ама му е малко над бюджета.
П.П.:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
И това не е лошо, хем ще ти останат две хиляди за шукарии(или за алкохол).

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 05 Сеп 2010, 15:57

Според мен взимай го тоя Голф,както каза колегата по-горе понаучи се и го смени вече за БМВ.Тоя Голф за 10 бона 2005 с тия екстри на тия км.си е направо без пари бе.. :mhihi: БМВ за 10бона с тия екстри на такива километри пак и 2005г. може само на картинка да вземеш.. :mhihi: Естествено всеки тук,ще ти препоръча БМВ,но ако тоя Голф е наистина такъв,какъвто го описваш на тия км.,не му мисли,направо го взимай.До това с подръжката,според мен между този голф и Е46,Е39-няма да има разлика :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 05 Сеп 2010, 16:05

Колегите да ти говорят какво искат ама дай аз да взема тоя голф да си го карам всеки ден пък ти търси бмв на тия години в такова състояние и на такава цена. :mhihi: Голфа не е лоша кола.Доста по евтин за подръжка сравнен с бмв на тия години и в тоя клас.Не говоря за бмв 5та серия щото тя няма нищо общо с тоя голф.1 серия по иди дойди. :mhihi:
За всекидневка ще ти е екстра като разход и вървеж.Понаучи се да караш и като имаш вече поглед над нещата реши какво точно бмв ти е на сърце и джоб и дерзай.
Иначе за 10к лева ще вземеш някой стар кръш на неясно колко км и ще почне ходене по мъките.
Та моя съвет е за голфа нищо,че карам 20 годишна е30 на цената на тоя голф без ни една от неговите екстри.Ама си я обичам. :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 05 Сеп 2010, 16:09

Просто и ясно казваш на баща ти, че автомобила е за теб и да се съобрази с твойте предпочитания,няма защо да му даваш доводи :) Колкото до това дали в тоя диапазон 10к ще попаднеш на добро БМВ си е въпрос на търпение и късмет,но от към км и екстри едва ли ще догони голфа.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 05 Сеп 2010, 16:11

Тоя Голф и аз бих го взел.. :mhihi: Даже,ако искаш и бартер,ще ти пусна една 5ца наблъскана с екстри,но ще трябва да доплатиш.. :mhihi:
Не му мисли скачай в Голфу :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 05 Сеп 2010, 16:34

Дай да го видим тоА голф бре :shock: Да не е таванен + челен удър, че е такава офертата :shock: :kuku: Те 4ките 1.9тди по 131к.с. запазени с екстри вървят по толкО още, ти 5ца изкара със сумати и екстри, 4х4 и прочие, за 10 бонбона :shock: :conf:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 05 Сеп 2010, 16:47

В твоя случай взимай Голф-а 8)

Такава оферта не е за изпускане :yes:
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rado_e30m40b16 » 05 Сеп 2010, 17:24

uCnaHeTcA написа:Дай да го видим тоА голф бре :shock: Да не е таванен + челен удър, че е такава офертата :shock: :kuku: Те 4ките 1.9тди по 131к.с. запазени с екстри вървят по толкО още, ти 5ца изкара със сумати и екстри, 4х4 и прочие, за 10 бонбона :shock: :conf:

Можеби е 2ка с мотор от 5ца .... наи евтиния в мобиле е 12к :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 05 Сеп 2010, 17:27

rado_e30m40b16 написа:
uCnaHeTcA написа:Дай да го видим тоА голф бре :shock: Да не е таванен + челен удър, че е такава офертата :shock: :kuku: Те 4ките 1.9тди по 131к.с. запазени с екстри вървят по толкО още, ти 5ца изкара със сумати и екстри, 4х4 и прочие, за 10 бонбона :shock: :conf:

Можеби е 2ка с мотор от 5ца .... наи евтиния в мобиле е 12к :winky:

Аз почвам да си мисля, че темата е същата, като няколкото преди няколко дни :kuku: Или дайте да го видим тоА голф ? :conf:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

Потребител
Аватар
Кара: E90 316i М-Пакет; Golf 5 2.0 TDI

Мнение от Leudi » 05 Сеп 2010, 17:36

Голфа е на близък роднина и бизнес партньор на баща ми затова е толкова евтина. Иначе той даже няма намерение да я продава ако не съм аз.
А по отношение на БМВ-то: за каква минимална сума може да се намери наистина добра кола от рода на Голфа (вие сте специалисти, но предполагам Е46 е моята кола) щом 10к не стигат?
Nope ... it's Chuck Testa !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 05 Сеп 2010, 17:37

Leudi написа:от първи собственик- мой роднина

Чети поне преди да се шокираш толкова :)

Накратко - за 10к, не можеш да вземеш бмв нито на годините, нито на километрите, нито на екстрите на голфуту.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата