tds гасне под 15 литра гориво

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: tds гасне под 15 литра гориво

Мнение от bmw325tds » 03 Авг 2010, 14:07

boksioraE39 написа:На мен на диагностиката ми излезе че някаква помпа под седалката трябвало да работи на 4.5 бара а тя работела на 3.5 и било от това гасненето под 15л. нафта..

Има датчик за замерване на налягането на горивото?
JoRkAtA_pld написа:Ако си commonreal може, иначе tds-а няма под шоферската седалка помпа.

Кой е казал под шофьорската седалка? Помпата е под задната седалка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 03 Авг 2010, 18:08

я се разберете кой каква кола ще ремонтира тука :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30-ката да си пали джапанките
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от JoRkAtA_pld » 04 Авг 2010, 11:18

Commonrail имат още една помпа освен тази под задната седалка :winky:
My E30
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 13 Авг 2010, 14:41

Колеги отворил съм помпата под задната седалка защото сутринта колата не запали защото при матора не качва грам нафта.. Интересното е че в дясната част на резервоара нафтата е до горе (имам около 30л.) а от другата почти няма,казаха ми че на М57 тази помпа разпределя горивото в двете сфери на резервоара. Като дам на контакт май много леко се чува и прекъсва или не се чува изобщо не може да се чуе добре защото някаква друга помпа под колата или под-предната седалка бучи яко защото няма нафта предполагам.. Дайте акъл нещо че съм като болен а утре на свадба трябва да ходя. :mhihi: :dunno: Откачих и другата сонда и както казах там нафта няма.. :no:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 13 Авг 2010, 16:01

boksioraE39 написа:Колеги отворил съм помпата под задната седалка защото сутринта колата не запали защото при матора не качва грам нафта.. Интересното е че в дясната част на резервоара нафтата е до горе (имам около 30л.) а от другата почти няма,казаха ми че на М57 тази помпа разпределя горивото в двете сфери на резервоара. Като дам на контакт май много леко се чува и прекъсва или не се чува изобщо не може да се чуе добре защото някаква друга помпа под колата или под-предната седалка бучи яко защото няма нафта предполагам.. Дайте акъл нещо че съм като болен а утре на свадба трябва да ходя. :mhihi: :dunno: Откачих и другата сонда и както казах там нафта няма.. :no:

ми трябва да я смениш тази в резервара.... пробвай я почукай, но това няма да ти реши проблема и не дръж колата на контакт, средната помпа да не работи на сухо щото може и тя да сдаде багажа от тва.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JoRkAtA_pld » 13 Авг 2010, 16:30

Преди да сменяш тази помпа в резервоара има още един елемент който прехвърля горивото от едната в другата страна номер 7
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/S ... el_sensor/

И преди да я сменяш тая отзад защо не е провериш като я изкараш и пуснеш дирекно от акумулатора ток и е пробваш в едно шише с нафта.
My E30
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 13 Авг 2010, 21:17

Свалих помпата и едва въртеше и то от 5-пъти веднъж се включваше за 1-секунда.. Звънях тук там и някаква нова уж оригинална 260-лева.. Викам си я да я отворя нищо че била "капсолована" отворих я с една отверка и гледам че няма грам четки.. Разходих се до първото електро сервизче купих си едни четки за 3.90ст. и един малък поялник за 12-лева.. Занимавах се около 30-40 мин защото четките бяха малко по-дебели и голями и ги позапилвах.. После запоих всичко и тествах пак на акомулатора и чудо,тръгна! :mhihi: После с едно малко чукче и една отверка върнах горе-доло старите положения на корпуса да прибере вътрешната част дето било "капсоловано" Сложих я на бързо и колицата веднага запали,утре трябва да я довърша но мисля че ще кара. :yes:
Изображение
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 14 Авг 2010, 0:10

boksioraE39 написа:Свалих помпата и едва въртеше и то от 5-пъти веднъж се включваше за 1-секунда.. Звънях тук там и някаква нова уж оригинална 260-лева.. Викам си я да я отворя нищо че била "капсолована" отворих я с една отверка и гледам че няма грам четки.. Разходих се до първото електро сервизче купих си едни четки за 3.90ст. и един малък поялник за 12-лева.. Занимавах се около 30-40 мин защото четките бяха малко по-дебели и голями и ги позапилвах.. После запоих всичко и тествах пак на акомулатора и чудо,тръгна! :mhihi: После с едно малко чукче и една отверка върнах горе-доло старите положения на корпуса да прибере вътрешната част дето било "капсоловано" Сложих я на бързо и колицата веднага запали,утре трябва да я довърша но мисля че ще кара. :yes:

Братче ти направо откри топлата вода.... :mrgreen: сега, и ако я херметизираш както трябва направо патент :lol:

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 14 Авг 2010, 17:55

За сега работи.. Заминавам за провинцията и ще я покарам малко повече надявам се да не спре. Приятна събота и неделя.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JoRkAtA_pld » 15 Авг 2010, 21:37

Да има и евтини варианти на помпи, но разправят че не са много надеждни. Щом колега е успял да си я оправи, дано да изкара.
My E30
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 05 Сеп 2010, 12:01

Колеги нормално ли е да тече толкова нафта от помпата в резервоара? Или е малко това?
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 05 Сеп 2010, 12:58

...струята трябва да е по-яка ми се струва ! като пробвах моята , струята запенваше нафтата в шишето :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JoRkAtA_pld » 05 Сеп 2010, 20:58

Наистина слабо ми се струва, аз като пробвах мойта също запени шишето.
My E30
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 05 Сеп 2010, 21:19

Значи все пак е за смяна помпата :roll: Трябва да мисля за нова май :conf:
Изображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 05 Сеп 2010, 21:35

Ivo_Borisov написа:Значи все пак е за смяна помпата :roll: Трябва да мисля за нова май :conf:

А защо не я извадиш и да провериш дали цедката не е запушена ?

ПредишнаСледваща

Назад към E39