За труповете на животни по пътищата
Модератор: Общи модератори
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
За труповете на животни по пътищата
По принцип не ми прилича да пускам теми в тоя раздел, но този проблем според мен заслужава внимание, и съм сигурен че и на повечето от вас им е крайно неприятно да гледат през 100м разлагащи се трупове на животни, които миришат отвратително с месеци, разнасят зарази, болести и тн. Виждал съм на всякакви места, дори пред заведения, до детски градини, близо до магазини и разбира се най-често на самото пътно платно където могат да предизвикат нелека катастрофа. Това което ме накара да напиша тази тема е все пак да питам някой знае ли кой е отговорен за прибирането на труповете и дали има въобще такава институция занимаваща се с това. Много пъти съм искал да се обадя да махнат някой смърдящ ужасно труп и/или пречещ на движението но все незнам на кой...?
Аз мисля че темата не е безмислена, но ако модераторите сметнат обратното - нека я заключат.
Аз мисля че темата не е безмислена, но ако модераторите сметнат обратното - нека я заключат.
Последна промяна vankatagsi на 07 Сеп 2010, 22:06, променена общо 1 път
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Re: За туповете на животни по пътищата
Би трябвало да има служба, ама никой не се е обръщал към нея. И да им се обади някой, ще си го сложат на дедовия. Те бърза помощ ни отсвирват, та чак животни да прибират. Седят си някъде и си взимат заплатици. Трябва да пробваме на 112, може от там да пратят някой. Следващото животно като го видя ще им се обадя и без това съм им набрал доста на тези със 112.
Незмам за софия но съм забелязъл,че в Бургас ги прибират незнам какво ги правят сичките тия животни ... можеби на кренвирши
но всеки ден съм по пътищата и съм забелязал,че тези от Титан Бургас не си поплюват събират ги хората

Почти няма път да изляза извънграда и да има няколко животни на пътя
Единия път се оказа по средата на моето платно, след завой и насрещно идващи коли (бяха леко далеч, но беше през нощта и не можах да преценя на секундата с каква скорост се движат, а и маневрата, която трябваше да направя, бе крайно рискована за завъртане....) ... Беше доста голямо... Е аз избрах да мина върхи него с цената на броня, радиатори и т.н., отколкото с цената на моя живот...Бая се притесних и на 15 метра след това имаше отбивка и задължително спрях да огледам за щети
Е, извадих късмет... Оказах се достатъчно висок, само няколко пъти издумка отдолу
След седмица пак имах път натам... Е животното отново лежеше на същото място, само, че по-вдясно до банкета
След няколко дена - седмица си викам, че няма да е там, някой ще се е погрижил... Е да, ама не
Още беше там
Това става точно малко преди Мидата (обл. Две Могили) , посока Русе - Бяла 

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- ME4KY
- младши ентусиаст
-
- Кара: ги да го гледат
ME4KY написа:Гражданска Защита
С танка, противогазите и автоматите ли ще идват да го приберат

- zigo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ci
ако искате да пробвате какво ще стане снощи сгазихме едно куче на пернишката магистрала обадете се и им кажете

- ME4KY
- младши ентусиаст
-
- Кара: ги да го гледат
zigo написа:ако искате да пробвате какво ще стане снощи сгазихме едно куче на пернишката магистрала обадете се и им кажете

Напълно съм сериозен за Гражданска Защита.Замислете се пак каква им е работата

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Шофьорлъка не е да държиш кормилото и да гледаш напред, а е предвидливост. За жалост това умение липсва в българина. Преди време един от моите шофьори удари два коня в завой и ги уби на място с доста щети по камиона. Думите му бяха: "И на тебе може да ти се случи!" Не е вярно. Цял ден гледам как карате всички и се убеждавам, че от българина шофьор не става. Ако искате се сърдете, но това си е моето мнение. Жал ми е за животните само.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
Абе не е баш така.На мене няколко пъти ми се е случвало от някой храст да изкочи заек и това в последния момент.И какво да направя в такъв случей да се блъсна себе си ли?Или да карам междуградско с 10/20?
ПС.не коментирам коне,крави,овце и разни други едри животни които се виждат от далече.
ПС.не коментирам коне,крави,овце и разни други едри животни които се виждат от далече.

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Зайците са наистина доста непредвидими и обичат да тичат срещу фаровете. Преди месец карам по Подбалканския път на 20 км след София и виждам нещо ходи по прекъснатата осова линия при прав път с далечна видимост - намалявам - гледам малко кученце, почти сукалче, изплашено и объркано тича и не знае накъде да хване. Спрях и започнах да се опитвам да го взема - ей ще ме сгазят бе, няма толкова студени и злобни хора като голяма част от българите, едвам го хванах и един човек с бус спря, та да успея да го прибера, дори предложи остатъка от закуската си. Движение голямо, на никого не му пука. Живея в една къща в Лозенец и улицата ни е много тиха и "глуха". Пълно е с котки и дори една жена всяка вечер идва да ги храни, та популацията им нарастна страхотно. Е писна ми вече от разни малоумници да си пробват колите по уличката и постоянно да събирам згазени малки котета, че и големи. Просто тука всички искат да се качат в голямо черно БМВ, да си облекат бялата тениска, марковите маратонки, гъзарските тъмни очила и да са на върха на хранителната верига, без да им пука за нищо. Най-странното е че на светофарите всички спят, а на пешеходната пътека вече летят или са готови за излитане.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
на 112 се обаждаш и си готов
аз и за счупен клон съм им се обаждал, пратиха хора и го махнаха
аз и за счупен клон съм им се обаждал, пратиха хора и го махнаха
No bling at the Ring
Не си прав колега, и аз си мислих до онзи ден, че мога да предвидя ситуация, в която да не згазя житовотно, но за пръв път ми се случи докато карам с около 50 км/ч една котка да излезе измежду колите на около метър пред мене и незнам аз или тя мен блъсна, но инстинктивно врътнах волана на ляво, защото тя дойде отдясно ( което с по-бърза скорост и друга настилка може да е фатално).Чу се само тупкане в бронята и за щастие след като погледнах надясно видях че котката побягна пак между колите. Просто в моя случай едичко стана толкова бързо, че нямах време и да мигна.
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
Мордехай написа:Е писна ми вече от разни малоумници да си пробват колите по уличката и постоянно да събирам згазени малки котета, че и големи
Побъркват ме такива които газят милите животинки. Такива малумници с удоволствие бих ги сгазил аз! Това е едно от нещата, които най-много ме натъжават - да видя сгазено животно...
BMWALPINA написа:Мордехай написа:Е писна ми вече от разни малоумници да си пробват колите по уличката и постоянно да събирам згазени малки котета, че и големи
Побъркват ме такива които газят милите животинки. Такива малумници с удоволствие бих ги сгазил аз! Това е едно от нещата, които най-много ме натъжават - да видя сгазено животно...
Така е колега, но кой го иска ? Това го разбирам за хората, които го правят нарочно... И аз съм на същото мнение, но ако трябва да рискуваш собствения си живот и това на пътниците вътре или тоя на животното, кое би избрал

46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4