ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Bugatti Veyron

Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Мнение от bau.bg » 02 Сеп 2010, 20:07

bmw325tds всички РПУ-та в София отговарят първо на преките си началници, а след това на СДВР.... Пусни оплакване в твоето РПУ, обясни ситуацията, опиши хората...и същото го депозирай в СДВР.... обикновенно се взимат бързи мерки.
А какво имат за тебе..... това не знам, но можеш да си направиш справка предполагам пак в СДВР... или в местното шерифство :)
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: "пъргава" 316-ка
Мечтае да кара: IS-ka

Мнение от 6per40 » 02 Сеп 2010, 23:00

Аз не разбрах, когато ме спират, мога ли да поискам да се състави протокол, ако ми отворят багажника? В член 70ал(1) поне така го разбирам или греша?

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Мнение от lowrider » 03 Сеп 2010, 13:27

И аз имам въпрос за акт, съставен в София, вече пристигнал в Шумен.
Та преди няколко месеца на мокро забърсах един бордюр и извиках кат защото джантата ми стана на парчета. Не съм засегнал нито нечия кола, нито съм разрушил държавна собственост, валеше доста дъжд. Писаха ми акт за не съобразена скорост по чл20. ал2. В крайна сметка са ме таксували 100лв и 4 точки. Въпросът ми е, къде трябва да обжалвам, а и къде ще се разглежда самото дело София или Шумен. Според мен този акт трябва да може да падне.
Благодаря.
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320D

Мнение от Amatior4o » 03 Сеп 2010, 18:08

lowrider написа:И аз имам въпрос за акт, съставен в София, вече пристигнал в Шумен.
Та преди няколко месеца на мокро забърсах един бордюр и извиках кат защото джантата ми стана на парчета. Не съм засегнал нито нечия кола, нито съм разрушил държавна собственост, валеше доста дъжд. Писаха ми акт за не съобразена скорост по чл20. ал2. В крайна сметка са ме таксували 100лв и 4 точки. Въпросът ми е, къде трябва да обжалвам, а и къде ще се разглежда самото дело София или Шумен. Според мен този акт трябва да може да падне.
Благодаря.

:OT: Извинявайте за спама тук, но от собствен опит ще напиша каквото знам за тази ситуация. По принцип викнеш ли КАТ винаги ти пишат такъв вид акт просто няма как да ти дадът протокол. Преди за да си заведеш щетата при застрахователите ти трябваше протокол от КАТ, а сега вече има мобилни групи които могат да дойдат на място и да снимат бордюра (дупка в която си скочил) и твойта джанта, броня и т.н.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 03 Сеп 2010, 19:49

lowrider делото ще се гледа в София - РС.
Дали ще падне.... реално би следвало да падне, но ако прочетеш чл. 20 ще разбереш че може и да не падне...
Според мен спокойно могат да задраскат всички останали членове от ЗДВП и да оставят само чл. 20
А ние шофьорите ще трябва да станем врачки

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Мнение от lowrider » 03 Сеп 2010, 20:14

bau.bg написа:lowrider делото ще се гледа в София - РС.
Дали ще падне.... реално би следвало да падне, но ако прочетеш чл. 20 ще разбереш че може и да не падне...
Според мен спокойно могат да задраскат всички останали членове от ЗДВП и да оставят само чл. 20
А ние шофьорите ще трябва да станем врачки

Това беше важно за мен. А ако реша да го обжалвам, какви са правилата? Плащам си акта, отнемат ми точки и след това обжалвам, плащам ли някакви съдебни разходи, каква е процедурата най-обшо?
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 04 Сеп 2010, 17:22

lowrider обжалваш, нищо не плащаш.... завереното постановление е валидно до решение на съда, може да е 1 година, може да са 2 години...замества ти контролния талон

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i '99г.

Мнение от yellowsubmarine » 06 Сеп 2010, 15:17

Здравейте момчета,
искам да питам след 1 месец като се върне пак шофирането денем задължително с включени фарове ще може ли да карам само на диодни Angel Eyes без да пускам фаровете и ще ме санкционират ли :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 06 Сеп 2010, 18:38

yellowsubmarine написа:Здравейте момчета,
искам да питам след 1 месец като се върне пак шофирането денем задължително с включени фарове ще може ли да карам само на диодни Angel Eyes без да пускам фаровете и ще ме санкционират ли :roll:

Ми реално погледнато, Ейнджъла замества габарита, а трябва да се кара на къси светлини, но нека и някой друг се изкаже.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 07 Сеп 2010, 20:55

Дневните светлини са точно - осветяване на автомобила отпред - причини - уж да се вижда по добре от останалите участници в движението.
Темата е стара, не е ясно дали повече помагат или повече вредят ...има много изследвания по темата.
Можеш спокойно да си караш ....със всякакви помощни светлини, без халогени.... ако караш с тях през деня ще те глобяват на всеки километър....

Потребител
Аватар
Кара: 530 GT XDrive
Мечтае да кара: 911

Мнение от Cristian » 08 Сеп 2010, 21:44

Аз карах с дневните светлини /Angel eyes/ цялата предна зима и нито веднъж не ми направиха проблем за това!

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 09 Сеп 2010, 9:38

bau.bg написа:Дневните светлини са точно - осветяване на автомобила отпред - причини - уж да се вижда по добре от останалите участници в движението.
Темата е стара, не е ясно дали повече помагат или повече вредят ...има много изследвания по темата.
Можеш спокойно да си караш ....със всякакви помощни светлини, без халогени.... ако караш с тях през деня ще те глобяват на всеки километър....

Извинявай, колега. Би ли могъл да си малко по-конкретен в отговора си, както и да ми дадеш отговора на полицейския въпрос - Защо не караш на къси ?

Аз също имам SMD диодни ангелски очички на Е46-цата и искам да разбера дали е напълно достатъчно да се кара с включени такива.
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 10 Сеп 2010, 23:52

59. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) "Дневни светлини" са светлини, предназначени за
подобряване на възприемането и видимостта на предната част на пътно превозно
средство при движението му.

(3) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2006 г.) Моторните превозни средства през периодите:
1. от 2 март до 31 октомври могат да се движат с включени светлини за движение през
деня или с къси светлини;
2. от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за движение
през деня или с къси светлини.

Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително
намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези
светлини не може да се използват самостоятелно.

По ясно от това не мога .....

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 11 Сеп 2010, 10:22

Това е отговорът, който търсех. Много благодаря.
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

Потребител
Аватар

Мнение от Tedkoe30 » 12 Сеп 2010, 16:22

Здравейте, писаха ми акт преди 2 дни в Габрово за превишена скорост, с 71км/ч при ограничение 50 в Н.М., скоростта с която са ме засекли съм сигурен, че не е моята тъй като може би 3 завоя по рано или около 500 метра по рано бяхме 3 коли една след друга и бяхме намалили до 55 км/ч тъй като ни премигнаха няколко пъти.Карам си аз напреде в очакване и изведнъж от патрулката изкача полицай който ме спира от насрещното платно (незнам колегата ще каже дали е позволено това) отбивка къде да спра няма, наложи се да карам 100-150 м напред да спра, но така пак част от колата остана на пътното платно а с другата част запуших входа на някакав автосервиз.Казах им че бързам за изпита ми който беше много важен... не казаха че щели да били бързи отивам на радара 71 км/ч(и то през една голяма планина тря да са ме фанали...нз дали вълните от детектора минават) викам тва не е моята скорост, мълчание оня почва да пише.... пак им казвам скороста не е моя карах с 45 и имам двама приятели в колата които могат да потвърдят, тоя си продалжава да пише а другия ми казва ами добре тогава обжалвайте няма да сте първия нито последния, написаха го държаха ме 20 мин!!!!! После ми казва подпиши се, казах му че имам възражения и няма да се подпиша преди да ги напиша... показа ми къде, написах сичко кратко и ясно в 3-те реда който са доста малко.. и се подписах в момента мисля да сядам да пиша по подробно на карирания лист и утре в КАТ, та ме интересува дали ще мога да го обжалвам

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум