изпращане на куче в чужбина

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 I Touring
Мечтае да кара: Самолет

изпращане на куче в чужбина

Мнение от paco_sp » 09 Сеп 2010, 22:39

Искам да попитам за следното,един приятел има кученца и ми е обещал едно но тъи като живея в чужбина се сблъсквам с проблема как да ми го прати,питах една автобусна фирма но трябва някои да пътува с него,някои ако знае фирма която се занимава с това или може да помогне ще сам благодарен,и ако някои е наясно какви документи му трябват защото четох за някакав чип се слагал но незнам точно какво. :dunno:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F

Re: изпращане на куче в чужбина

Мнение от Е.Димитров » 10 Сеп 2010, 10:35

На мен ми пратика мини шнауцера от русе до софия с куриерска фирма,незнам дали ходят и до чужбина,иначе твоят човек трябва да издаде паспорт на хайвана ,ваксини и да му постави чип,така всичко ще е на ред

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 10 Сеп 2010, 11:54

дай повече подробности за кучето... колко е голямо... кога трябва да се изпрати и т.н.
ще се опитам да помогна :)

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар

Мнение от Ogi » 10 Сеп 2010, 12:01

Говорих с почти всички автобусни фирми които пътуват до Валенсия... без придружител няма как да стане... единствения вариянт да го закараш до Валенсия без придружител е да го качиш като карго на самолет... но за целта трябва да се свържеш с летище софия и да изискаш повече информация как точно може да стане :)

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 10 Сеп 2010, 12:23

Абе момчета аз до Одеса се дигнах с колата за да си взема женския шнауцер и до Днепропетровск бях готов да ида, но украинката ме пресрещна, а вие тука какво се чудите за една Валенсия не знам. Хем няма да поверите малката гад в ръцете на непознати, хем екскурзиика като слънце.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: In the 90's

Мнение от Anfiro » 10 Сеп 2010, 12:55

paco_sp написа:Искам да попитам за следното,един приятел има кученца и ми е обещал едно но тъи като живея в чужбина се сблъсквам с проблема как да ми го прати,питах една автобусна фирма но трябва някои да пътува с него,някои ако знае фирма която се занимава с това или може да помогне ще сам благодарен,и ако някои е наясно какви документи му трябват защото четох за някакав чип се слагал но незнам точно какво. :dunno:

Зависи колко е голямо кучето, и какво е разстоянието. За голямо разстояние (1000км и нагоре) просто забрави за автобуса! Другият вариант е със самолет, но няма как да пътува без човек! Ако все пак намериш начин за самолета - говори директно с авиокомпаниите, а не с летище София (там не са много добре информирани) - личен опит! За документите - паспорт с ваксинациите, ваксината за бяс е много важна, не знам докъде ще пътува, но се издава и един сертификат за преминаване на границата (около 5 евро), ако е за UK - искат и чип! В самия самолет има отделение в каргото за животни, а може и да е с човека в кабината, но задължително в клетка!
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 10 Сеп 2010, 13:55

Ако иска да ме изпрати мен за Валенсия, имам лична карта, паспорт, европейска здравна карта, говоря английски (испанския ще го науча), поправям компютри (хардуерно и софтуерно) имам малка купчинка сертификати на майкрософт, занимавам се и с БМВ електроника, не ям много (но пък предпочитам месо), къпя се редовно, мога да се науча да лая злобно. :) при интерес дайте мейл за CV и актуална снимка.

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар

Мнение от Ogi » 10 Сеп 2010, 14:04

Anfiro написа:
paco_sp написа:Искам да попитам за следното,един приятел има кученца и ми е обещал едно но тъи като живея в чужбина се сблъсквам с проблема как да ми го прати,питах една автобусна фирма но трябва някои да пътува с него,някои ако знае фирма която се занимава с това или може да помогне ще сам благодарен,и ако някои е наясно какви документи му трябват защото четох за някакав чип се слагал но незнам точно какво. :dunno:

Зависи колко е голямо кучето, и какво е разстоянието. За голямо разстояние (1000км и нагоре) просто забрави за автобуса! Другият вариант е със самолет, но няма как да пътува без човек! Ако все пак намериш начин за самолета - говори директно с авиокомпаниите, а не с летище София (там не са много добре информирани) - личен опит! За документите - паспорт с ваксинациите, ваксината за бяс е много важна, не знам докъде ще пътува, но се издава и един сертификат за преминаване на границата (около 5 евро), ако е за UK - искат и чип! В самия самолет има отделение в каргото за животни, а може и да е с човека в кабината, но задължително в клетка!

Незнам кое от това което съм написал не го разбра? според тебе банички ли продавам? ЕДИНСТВЕНИЯ ВАРИЯНТ е да го изпрати като карго товар... и щом казвам че трябва да говори с летище София а не с България Еър значи има защо!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Anfiro » 10 Сеп 2010, 14:15

Ogi написа:
Anfiro написа:

Незнам кое от това което съм написал не го разбра? според тебе банички ли продавам? ЕДИНСТВЕНИЯ ВАРИЯНТ е да го изпрати като карго товар... и щом казвам че трябва да говори с летище София а не с България Еър значи има защо!

Въобще не съм ти чел поста! Прочетох първия и отговарям на него. Не те знам банички ли продаваш, не ме и интересува. Но фактът, че изобщо си помислил да пратиш куче на 2500км с автобус, мисля че говори достатъчно. Дадох лично мнение по въпроса, дадено на базата на личен опит! Преди година на летище София полицаите биха с палки по клетката на една американска акита, при което тя съответно се озлоби, почна да лае и т.н. и забраниха на момчето да я качи за Белгия. Не говоря (пиша) наизуст. Замислете се малко какъв е стреса за животното на терминала, на пистата или на пешеходната зона до самия самолет? Казах да се говори директно с компанията, защото всички компании имат различни изисквания за транспортиране на кучета. ‎02/ 937 2211; 937 2212; 937 2213 - летище София, звънете и дано има резултат...
Изображение
Изображение

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар

Мнение от Ogi » 10 Сеп 2010, 14:22

Anfiro написа:Не те знам банички ли продаваш, не ме и интересува. Но фактът, че изобщо си помислил да пратиш куче на 2500км с автобус, мисля че говори достатъчно.

абе щом съм си помислил че може да стане значи има защо :P
миналия месец изпратихме 3 годишно дете до Валядолид без придружител... как мислиш дали кучето е по голяма отговорност от 3 годишното дете?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Anfiro » 10 Сеп 2010, 14:25

Ogi написа:
Anfiro написа:Не те знам банички ли продаваш, не ме и интересува. Но фактът, че изобщо си помислил да пратиш куче на 2500км с автобус, мисля че говори достатъчно.

абе щом съм си помислил че може да стане значи има защо :P
миналия месец изпратихме 3 годишно дете до Валядолид без придружител... как мислиш дали кучето е по голяма отговорност от 3 годишното дете?

Няма смисъл да спорим, колега. :dunno: От 15 години гледаме кучета и не мисля, че едно пале на 2-3 месеца ще издържи такова разстояние в автобус.
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 10 Сеп 2010, 17:55

Колеги,оставете безсмислените спорове ако не можете да помогнете на човека пуснал темата.
Относно транспорта,преди няколко години транспортирах куче до Мадрид.Колега,знай че е безумно скъпо.От България трябва да имаш паспорта със всичките ваксинации,но това е най малкото.Задължават те да купиш една специална клетка която е много много пари,плащаш самолетен билет който е почети колкото за човек и за капак като стигнеш на летището в Испания,въпреки че кучето има паспорт и ваксини има задължителен ветеринарен преглед който е към 100тина евро,а има и летищни такси.
Ако е животно към което сте се привързали защото живее от години във семейството,то няма да коментираме,но ако е ново куче,по ефтито ще ти е да си купиш породисто от магазина.
Успех

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 I Touring

Мнение от paco_sp » 16 Сеп 2010, 21:41

Ogi написа:Говорих с почти всички автобусни фирми които пътуват до Валенсия... без придружител няма как да стане... единствения вариянт да го закараш до Валенсия без придружител е да го качиш като карго на самолет... но за целта трябва да се свържеш с летище софия и да изискаш повече информация как точно може да стане :)

Колега мерси за помоща и за ентусиаста да помогнете.аз сащо говорих с автобуснте фирми и без придрожител няма как да стане иначе намерих една фирма но ми искат 1000 евро за услугата и просто няма смисал,по-добре от тук даси взема друго куче,ще излезе много по-евтини. :yes: на летището несам звънял но и там едвали въпроса ще е по различен.
Изображение
Изображение

Назад към Извън Темата