Девети септември

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Re: Девети септември

Мнение от BMW_RIDER » 09 Сеп 2010, 18:40

Е.Димитров написа:Колега dimithur ,тебе те разбирам,сега няма граждансто,спасил си се от копаенето,но общото положение е такова
Изображение

Ам най-точното описание.

Това ,че се е чакало 15 год за кола. ЗАщо си мислите ,че всички са чакали по толкова.
Това е се едно да си мислиш ,че сега като можеш да си купиш Скласи Х6 ци веднага всички си купуват :mhihi:
Историй и случай от тогава колкото искаш! Някой са били зле някой са били добре, както и сега, а някой и в Рая да отидат пак ше са зле.

Супер грешна система е особено по начина по който сте я видели . Иначе нямаше да падне.
Изобщо не я подкрепям. Но да си мислите и ,че сегашната е много добра не само в БГ значи изобщо не я познавате.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 09 Сеп 2010, 21:26

700 пъти съм го писал и нема да се уморя да го повтарям....! най-голямото постижение е избора. свободата да избираш. да -има икономически пречки и ограничения ,но дори и беден и гол и гладен мога да изляза на улицата и да кажа кво мисля, а преди не можеше. който му се живее сит и облечен в затвор-затвори и сега има. няма по-голямо благо от свободата ,но като я заняма се оценява колко е важна! па който страда по соца - е къде е северна корея! нема ядове.
много добре знам на тогавашни 100лв колко сегашни се равняват. мога да преценя с тогавашна заплата от 300лв средно колко се е купувало и сега колко се купува.....!
който не цени свободата страда по твърдата ръка на диктатурата.
да ,ма на мен не ми се живее така......

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 09 Сеп 2010, 21:32

Старата песен на нов глас! ;)
Без страх, без спирачка!

Аватар

Мнение от SKISA » 09 Сеп 2010, 21:33

ми то истината е една! не са 10.....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 09 Сеп 2010, 21:34

Аха, и за това има нужда да повтаряш тази истина 700 пъти...
Без страх, без спирачка!

Аватар

Мнение от SKISA » 09 Сеп 2010, 21:36

аха! тя историята я показва -не аз!

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 09 Сеп 2010, 21:41

300лв тогава, бая червен треа да си /или миньор, сондьор, кремиковци и т.н./ за да ги зимаш......
И са свободата, има я да се плещи, ама я няма да се казва ....Ся е по -зле, ако искат да те махнат, те гледа цяла България, тогава никой освен близките, ма те са знаели, че не си виновен. Ся те знаят, че не си, ма всички други знаят, че си маскара...

А и друго, онова от телевизорите се докара пред носовете....ма май е по-лошо.

Аватар

Мнение от SKISA » 09 Сеп 2010, 21:44

след 83та година 300лв си беше съвсем нормална заплата. 600-800 зимаха червените нагоре....! в завод началник смяна си зимаше 300-350 от воле....

другото не ти го разбрах......

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 09 Сеп 2010, 21:46

Къде е била 300лв нормална заплата, за кои...
Се е дно ся да ми кажеш, че 2 хил са нормална, така е ма ги зимат малка част.

ЗА другото, и по-добре..
Последна промяна Сондьора на 09 Сеп 2010, 21:48, променена общо 1 път

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 09 Сеп 2010, 21:47

Сондьора написа:300лв тогава, бая червен треа да си /или миньор, сондьор, кремиковци и т.н./ за да ги зимаш......
И са свободата, има я да се плещи, ама я няма да се казва ....Ся е по -зле, ако искат да те махнат, те гледа цяла България, тогава никой освен близките, ма те са знаели, че не си виновен. Ся те знаят, че не си, ма всички други знаят, че си маскара...

Са бех много малък верно, може и да излъжа, ма точно преди да падне комунизма, си спомняма, че пенсиите на баба ми и дядо ми беха по 50 лв :mhihi: С тях какво точно е можело да си купиш не знам ... магазина винаги беше празен , май единствено оцета не беше дефицитна стока, това ми се е набило по-така в главата - влизаш в хоремаг-а , всичко празно, само едни бутилки оцет гордо стърчат :mhihi: Ае манете тая работа, не знам колко безкрайно тъп требва да си, за да искаш да се върнат тея времена. Не е ли по-хубаво, просто да искаме да дойдат нови, по-добри от тогавашните и сегашните взети заедно ? ;)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 09 Сеп 2010, 21:49

dimithur написа:
Сондьора написа:300лв тогава, бая червен треа да си /или миньор, сондьор, кремиковци и т.н./ за да ги зимаш......

Са бех много малък верно, може и да излъжа, ма точно преди да падне комунизма, си спомняма, че пенсиите на баба ми и дядо ми беха по 50 лв :mhihi: С тях какво точно е можело да си купиш не знам ... магазина винаги беше празен , май единствено оцета не беше дефицитна стока, това ми се е набило по-така в главата - влизаш в хоремаг-а , всичко празно, само едни бутилки оцет гордо стърчат :mhihi: Ае манете тая работа, не знам колко безкрайно тъп требва да си, за да искаш да се върнат тея времена. Не е ли по-хубаво, просто да искаме да дойдат нови, по-добри от тогавашните и сегашните взети заедно ? ;)

Явно си влизал след 89-та..

Аватар

Мнение от SKISA » 09 Сеп 2010, 22:00

сондер, немам един в рода си номенклатурчик и ти казвам ,че заплатите беха такива. не знам ти кво си видел. познавал съм достатъчно хора и роднини и заплатите беха точно такива . от 140 най-ниска ,до към 500 вече нагоре са доста. средно 250-300-350 си беше абсолютно нормална. началник смяна да не е генерал!?!? или техник в проектантска организация,или изпробвач на централи в телефонен завод ,или хладилен техник.....! айде да не си говориме некви ......оф. то не умея да споря с радиоточки.....

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 09 Сеп 2010, 22:08

Скиса, 120 за вишуга ;) стартова, след три год 220, от там има и по повече, но ти казваш средно...ма не е баш така. Щото миньорете са зимали и по 800 ма не са живяли много...

Няма значение.....

Квото е било тогава, сега е пак така, с тая разлика, че на децата ми детството няма да е такова квото е било, не за нещата, които ги имат сега, а за онова детство ;) . А и за бъдещето им, то е само навън...а преди не беше ли тва фикс идея?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 10 Сеп 2010, 9:32

Какви 300 лева бре,хахаха.майка ми,забележете,главен счетоводител в БВБ(българска външнотърговска банка) и зимаше около 200 лева,после се премести,пак забележете в министерски съвет като главен счетоводител(на Дондуков се намира) и понякога вечер чувах как си говорят с баща ми че вече зима "тавана" от 270 лева и беше честна и сега е честна,никога нищо не е взела без да е нейно,отгледа 3 деца (имам и брат и сестра),а баща ми горкият,лекар в медицинска академия и беше и в пирогов-140 лева заплата...обаче стигаха за храна,ток,парно и дрехи...
И ае моля ви престанете с тая "свобода"-верно,имаш свободата да излезеш гол и да викаш че си свободен,нормално,след като вече и лудите ги пуснаха,имаш свободата да пишеш мнения по форуми...мммм...на 50% е верно,основната свобода която имаш е да си останеш тъп,обществото не търпи умни хора,защото искат все нещо,на свободните държави им трябват работници не свободни и умни хора,и каква точно свобода бре иво,земи виж некой книги какво са писали-вече няма никаква свобода,на всякъде има проследяване,подслушване,лични данни-ти не си свободен,ти си крепостен към системата,само си мислиш че като отидеш на морето у чужбина това е най-голямото постижение...сега си в системата и тя ще те манипулира и изтисква както намери за добре-свободен си да бачкаш като откачен за да си на някаква позиция в обществото и имай в предвид че ако попаднеш в полезрението на машината-смачкан си...некакви прилики между преди и сега???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 10 Сеп 2010, 9:59

300 лева ми беше стартовата заплата след висшето акто инжинер по сондиране... 250 + 50 лв за пограничен район /чипровци/, по същите причини без данъци... това 89-та...
и аз няма да пиша точно какво мисля в тая тема, щото се ядосвам много...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата