Девети септември

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Re: Девети септември

Мнение от SKISA » 10 Сеп 2010, 10:14

бе аз не искам нищо да защитавам или утвърждавам! то ако беше толко убав строй хората немаше да го сменят и да го нема вече. факт! нема го! изкара 45г! и фана свЕта...!
тука некви заплати на интелектуалци се развяват -аз казах за какви заплати говоря,щото 80% беха хората точно такива ,като в моят пример и само 10% са били счетоводители или лекари. бачкерите си зимаха от 300 нагоре отма...!
а за тва ,че некой предпочита да е нахранен ,но затворен -аз не предпочитам. предпочитам да съм гладен и свободен. предпочитам да мога да изляза през гратицата без да ме застрелят,предпочитам детето ми да има избора да учи навън,предпочитам да мога да си казвам мнението спокойно и на всеослушание ,и предпочитам да избирам сам живота си ,а не некой да ми налага как да върви....!
пикая на соца!!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 10 Сеп 2010, 10:21

Владо написа:300 лева ми беше стартовата заплата след висшето акто инжинер по сондиране... 250 + 50 лв за пограничен район /чипровци/, по същите причини без данъци... това 89-та...
и аз няма да пиша точно какво мисля в тая тема, щото се ядосвам много...

Малко офф, ма понеже сме сондьоре.
Бащата 78г сондажен инж. заплата 120лв . Ти Владо, сондажен инж. 89г 300лв, аз сонд. инж. 2003 г 350лв....
Бахти и развитието....

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 10 Сеп 2010, 10:27

SKISA написа:бе аз не искам нищо да защитавам или утвърждавам! то ако беше толко убав строй хората немаше да го сменят и да го нема вече. факт! нема го! изкара 45г! и фана свЕта...!
тука некви заплати на интелектуалци се развяват -аз казах за какви заплати говоря,щото 80% беха хората точно такива ,като в моят пример и само 10% са били счетоводители или лекари. бачкерите си зимаха от 300 нагоре отма...!
а за тва ,че некой предпочита да е нахранен ,но затворен -аз не предпочитам. предпочитам да съм гладен и свободен. предпочитам да мога да изляза през гратицата без да ме застрелят,предпочитам детето ми да има избора да учи навън,предпочитам да мога да си казвам мнението спокойно и на всеослушание ,и предпочитам да избирам сам живота си ,а не некой да ми налага как да върви....!
пикая на соца!!!!

То лошото е, че не хората го смениха, ми той (строя) сам си се смени :mhihi: То затова сега в момента е такъв битак, за което сами сме си виновни. Инак то като гледам и сега никой не е останал гладен, ма нали щото имаш избор и все искаш и искаш още , като видиш лъскава кола веднага те хваща яд, че ти немаш, вместо да седнеш, да поразмишляваш върху себе си и да видиш как и ти можеш да проимаш ;)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 10 Сеп 2010, 11:08

Митя, Митяяя, и ти да кажеш нещо умно, батя!

"То лошото е, че не хората го смениха, ми той (строя) сам си се смени :mhihi: То затова сега в момента е такъв битак, за което сами сме си виновни. "

:yes: :clap:
Без страх, без спирачка!

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 10 Сеп 2010, 11:21

...абсолютно същите маймуни си направиха промяната и се сменят във властта в подмладен състав...е как да има развитие ?

защо в другите бивши соцрепублики нещата тръгнаха във вярната посока ? някои цитира словения с 1000е заплата и нагоре ?
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 10 Сеп 2010, 11:31

"Нас червеното знаме роди,
нас не ще ни уплаши смъртта!
Ние сме на всеки километър,
и оттук до края на света!"
:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Si non confectus, non reficiat.

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 10 Сеп 2010, 11:38

Zagy написа:"Нас червеното знаме роди,
нас не ще ни уплаши смъртта!
Ние сме на всеки километър,
и оттук до края на света!"
:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Така ми звъни телефона, ти нещо ебаваш ли се :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 10 Сеп 2010, 23:01

Абе понеже ме изгониха за един ден, само кратко и ясно.
А за Русия к'во мислите?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 11 Сеп 2010, 21:50

Там комунизма още не си е отишъл. Ей ви и една случка от комунизма. Баща ми е бил шофьор в СОМАТ и караше Форд Капри. Милиционерите постоянно ни спираха и притесняваха. Веднъж един му вика, що има две резервни гуми в багажника, май едната я е откраднал и баща ми му отговаря, че я е взел от боклука в гумаджийна в Германия и там има изхвърлени гуми, колкото един панелен блок. Казаха, че баща ми бил лош човек, прибраха го за агитация против комунизма и само благодарение на най-добрия му приятел - шофьор в УБО на някакъв от Държавна Сигурност, му се размина. Сега ако беше комунизъм щях да съм поредният нещастник-мижитурка, благодаря.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 11 Сеп 2010, 22:06

Най-доброто от 2 та свята-Швейцария,няколко пъти ходя там ,имам приятели там,е там е комунизъм,социална система,грижа за населението абе всьо,преди години ходих там и пак имаше референдум (държавата на референдумите и все пак са дали право на жените да гласуват чак хиляда деветстотин седемдесет и некоя година),та референдума беше на тема какво да правят десет милиарда долара излишък и опциите бяха да се вложат в пенсионната система в здравеопазването и некаде другаде-не си спомням вече,е почти нямаше никаква избирателна активност-хората са добре-това образование,медицина и тн. си е достъпно и качествено,интересното е че не е толкова скъпо колкото в нашата държава,ето и пример-шефката пада от ски и решава като нормален гражданин да се лекува в българия-4 месеца годи по болници,в горна баня и казали-операция+МЯР=20000 лева(двадесет хиляди лева),магнитно ядреният резонатор някакъв гаден,студено в стаята,добри лекарите-дали и одеало и накрая викат-операция...е каката отиде в швейцария където имат опит с подобни травми,цялата работа там и струваше...5000 евро(около десет хиляди лева),това включва 15 дена престой в болница,обслужване,операция и лечение...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 11 Сеп 2010, 22:25

Не мешайте тоталитарния комунизъм с другите видове.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 11 Сеп 2010, 22:40

eмо ,пак неква дивотия каза!
1. не било скъпо! е скъпо е и то много! много по-скъпо от другаде в европата ,но за техните заплати е екстра. тва че някаква операция било не знам си кво не е меродавно.
2.тия пари за тая система ,която са създали не са паднали от небето ,нито са създадени по икономическите принципи на комунизма. ма хич! социалистическата система няма как да създаде такива блага ,за да може после да ги реферндват как да ги харчат.
3. свобода! пълна свобода и зачитане на частната собственост . в швейцария не е имало национализация и отнемане на частното имущество-точно и заради това не са на нашето ,а на тяхното положение.
4.не съм чувал в женева да имат гулак,или в цюрих да са прибирали за неподходящо виждане към управлението.
5. точно референдумите в тая държава показват колко е далече от социалистическото тоталитарно управление....когато няколко човека от върхушката ,независимо от компетентността си решават съдбините на сънародниците си....!!!

просто ти никога не си виждал грозната страна на соца явно....! а аз съм я виждал! и от едната и от другата страна.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 725 Е-38

Мнение от ИЛИЯН » 12 Сеп 2010, 8:03

Мордехай написа:Там комунизма още не си е отишъл. Ей ви и една случка от комунизма. Баща ми е бил шофьор в СОМАТ и караше Форд Капри. Милиционерите постоянно ни спираха и притесняваха. Веднъж един му вика, що има две резервни гуми в багажника, май едната я е откраднал и баща ми му отговаря, че я е взел от боклука в гумаджийна в Германия и там има изхвърлени гуми, колкото един панелен блок. Казаха, че баща ми бил лош човек, прибраха го за агитация против комунизма и само благодарение на най-добрия му приятел - шофьор в УБО на някакъв от Държавна Сигурност, му се размина. Сега ако беше комунизъм щях да съм поредният нещастник-мижитурка, благодаря.

То и сега не е по различно. Преди месец ме спряха милиционерите с пикапа който го бях натоварил с резевни части и 4 лети джанти. И ме направиха на луд бил съм ги откраднал от някъди и т.н.т. Държаха ме 40минути. Проверки дали не ме издирват и кво ли още не. Накрая им дадох 10лв. ей така без да съм направил каквото и да е нарушение и ме пуснаха.
Комунизма си имаше и добрите и лошите неща. А от социализма май всичко най лошо прихванахме.
А и през комунизма си вкарваха баж престъпниците в затвора. Същите тези престъпници ги пуснаха след 9 септември и същите тези престъпници създадоха мутрите вкараха наркотиците и оръжието по улиците. И същите тези престъпници който ревът ,че са били незаслужено вкарани в затвора от комунистите прикриха най големите престъпници след 9 септември който дойдоха на власт и който обраха България. Та сега вече няма да се оправим и след 100г. Лично на мен през комунизма ми беше по добре.
Няма грозни жени, има трезви мъже!

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 12 Сеп 2010, 13:03

ИЛИЯН написа:
А и през комунизма си вкарваха баж престъпниците в затвора. Същите тези престъпници ги пуснаха след 9 септември и същите тези престъпници създадоха мутрите вкараха наркотиците и оръжието по улиците. И същите тези престъпници който ревът ,че са били незаслужено вкарани в затвора от комунистите прикриха най големите престъпници след 9 септември който дойдоха на власт и който обраха България. Та сега вече няма да се оправим и след 100г. Лично на мен през комунизма ми беше по добре.

И престъпниците са вкарвали в затвора, но и за вицове са вкарвали. Нека сме обективни.
Дали престъпници създадоха мутрите или властта ги създаде? Защо имаха такава свобода толкова време? Държавата може и слаба да е била, но и с ръждясала сабя да те погалят - боли.
За колко време ще се оправи България и изобщо дали ще се оправи, нямам претенции да знам.
Има една приказка за комунизмът, че хората били мравуняк - всеки влачи, а кой работи не става ясно. Не знам дали е вярна.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 12 Сеп 2010, 17:37

От тази тема видях кои са "дъртите" във форума . :mhihi:

Мен ме притеснява ,че колкото и да се обяснява ,какво е било и как е било на младежите грам не им пука и с лекота ще ги пуснат отново по червената пързалка ...

Сегашните от 25 надолу ....хмм какво да помнят ??? И като им кажеш - образование и медицина ...и кебапчета и хаус без пари и стой та гледай .

"Системата" както и да я наричат не си отива и няма да си иде !!!
Мога само да съжалявам ,че не съм част от нея .Живота все пак е кратък .
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата