Има ли фалшиви масла Кастрол и по какво да ри распознаем?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d
Мечтае да кара: neshto nad 400HP

Има ли фалшиви масла Кастрол и по какво да ри распознаем?

Мнение от hades40 » 10 Сеп 2010, 20:01

Здравей те колеги,понеже си купих на скоро кастрол, в Испания от френска верига сервизни магазини "НорАуто" и попаднах на туба EDGE 5w40 пълен синтетик, капачката и беше кръгла черна и нямаше аломиниево фолио, та се питам дали може да се окаже фалшиво, или просто е бутилирано тука "в испания". Миналата година си взех същия модел маслко, капачката беше пак черна но не на винт а от плоските и си имасхе и фолиото.Вчера пък срещнах дори и с червена капачка с винт, от същия модел масло.Та се чидя сега дали да го ливвам или да търся друго и колко вида расфасовки може да има един и същ модел Масло Кастрол? :dunno:
Което не ме убива, ме прави по силен!

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Има ли фалшиви масла Кастрол и по какво да ри распознаем?

Мнение от Dimitroff » 10 Сеп 2010, 20:45

Колега, аз за маслото не съм сигурен дали е менте, но имаш нужда от ....

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 10 Сеп 2010, 20:50

hades40 написа:Здравей те колеги,понеже си купих на скоро кастрол, в Испания от френска верига сервизни магазини "НорАуто" и попаднах на туба EDGE 5w40 пълен синтетик, капачката и беше кръгла черна и нямаше аломиниево фолио, та се питам дали може да се окаже фалшиво, или просто е бутилирано тука "в испания". Миналата година си взех същия модел маслко, капачката беше пак черна но не на винт а от плоските и си имасхе и фолиото.Вчера пък срещнах дори и с червена капачка с винт, от същия модел масло.Та се чидя сега дали да го ливвам или да търся друго и колко вида расфасовки може да има един и същ модел Масло Кастрол? :dunno:

Много правописни грешки колега дано да си барзал и за това да е :winky:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Boeing

Мнение от karnak » 10 Сеп 2010, 20:51

И в Испания има ментета повярвай ми!Аз като живеех в Валенсия си имаше едно много готино магазинче до карефура там имаше всякакви масла аксесоари и бяха на добри цени.Иначе магазини за авточасти няма както тук в БГ.
И аз съм попадал на такива масла без станиол отгоре и направо им ги връщам на другия ден!
REDBULL ДАВА КРИЛА
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 10 Сеп 2010, 20:59

местя при акулите :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Сеп 2010, 21:18

hades40 написа:Здравей те колеги,понеже си купих на скоро кастрол, в Испания от френска верига сервизни магазини "НорАуто" и попаднах на туба EDGE 5w40 пълен синтетик, капачката и беше кръгла черна и нямаше аломиниево фолио, та се питам дали може да се окаже фалшиво, или просто е бутилирано тука "в испания". Миналата година си взех същия модел маслко, капачката беше пак черна но не на винт а от плоските и си имасхе и фолиото.Вчера пък срещнах дори и с червена капачка с винт, от същия модел масло.Та се чидя сега дали да го ливвам или да търся друго и колко вида расфасовки може да има един и същ модел Масло Кастрол? :dunno:

няма как да познаеш защото различните партиди са често различни по дизайн че дори и специфика на маслото (в някакви граници).

само химичен анализ на маслото и то ако имаш гарантирана оригинална мостра.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 10 Сеп 2010, 22:18

Значи, аз понеже имах едни дертове с тия масларий и разбрах едно:
* За различните пазари, разфасовките, опаковките и името не са константни велични! :idea:

Иначе, ментета не само на Кастрол :ranting:

И сега малко офф топик:
Кажете как може на 2000 км от смяна да ми изгаснат 3 от лампичките на чек-а за маслото?! :shock: :mhihi:
То така как върви на 2 месеца масло ще сменям :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hades40 » 10 Сеп 2010, 22:45

май както каза колегата от валенсиа, ще опитам да говърна и да си взема от другаде което да прилича повече на оригинално, но наистина опаковката не отговаря винаги на съдаржанието, макар че и цената е на оригиналното масло. ще се пробвам да го върна ако не стане ще го ливна няма друг вариант :) се пак 101,90е сам ръшнал за тези 8л Кастрол

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shark1986 » 10 Сеп 2010, 22:52

Колеги скоро си смених маслото и събра 5л. а по каталог пише че трябва да е 5,5!като наляхме 5л.беше точно на милиметар под горната чертичка на щеката и след около месец се сетих да проверя какво е нивото на маслото и какво да видя нивото се е качило със поне 1см.над максимума!Някой да знае на какво се далжи това?И пречили за нещо?А и лампичката за маслото след запалването на колата не изгасва веднага а след около 2-3сек.
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hades40 » 10 Сеп 2010, 23:44

колега да не си проверявал нивоно на маслото при наклон?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shark1986 » 11 Сеп 2010, 0:43

hades40 написа:колега да не си проверявал нивоно на маслото при наклон?

Не колега в гаража го проверих и там няма наклон!
ИзображениеИзображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Сеп 2010, 0:56

shark1986 написа:Колеги скоро си смених маслото и събра 5л. а по каталог пише че трябва да е 5,5!като наляхме 5л.беше точно на милиметар под горната чертичка на щеката и след около месец се сетих да проверя какво е нивото на маслото и какво да видя нивото се е качило със поне 1см.над максимума!Някой да знае на какво се далжи това?И пречили за нещо?А и лампичката за маслото след запалването на колата не изгасва веднага а след около 2-3сек.

ако си наливал "точно" (колата на равно) и си проверявал "точно" има само два варианта:

1. не си изчакал достатъчно като си налял и си измерил преди маслото да се е източило в картера..
2. тече ти антифриз в маслото

аз друго обяснение нямам. освен ако повече от един човек не я кара тази кола и не е долял после без да ти е казал...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shark1986 » 11 Сеп 2010, 2:33

alx написа:
shark1986 написа:Колеги скоро си смених маслото и събра 5л. а по каталог пише че трябва да е 5,5!като наляхме 5л.беше точно на милиметар под горната чертичка на щеката и след около месец се сетих да проверя какво е нивото на маслото и какво да видя нивото се е качило със поне 1см.над максимума!Някой да знае на какво се далжи това?И пречили за нещо?А и лампичката за маслото след запалването на колата не изгасва веднага а след около 2-3сек.

ако си наливал "точно" (колата на равно) и си проверявал "точно" има само два варианта:

1. не си изчакал достатъчно като си налял и си измерил преди маслото да се е източило в картера..
2. тече ти антифриз в маслото

аз друго обяснение нямам. освен ако повече от един човек не я кара тази кола и не е долял после без да ти е казал...

Нито първото нито второто ми се струва!Да не пък нафта да влиза в маслото от някъде! :dunno:
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318ti
Мечтае да кара: 318ti ;)

Мнение от AutoCoil » 11 Сеп 2010, 8:59

Това са новите капачки няма да се притесняваш. Сменени са старите тапи(тези с фолиото отдолу), понеже последните се оливали. Така че няма да се притесняваш, че капачката е същата като на 1литровите туби, така трябва!

Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 11 Сеп 2010, 9:30

колега не мисля, че маслото ти е менте в сайта на кастрол излизат също с новата кръгла капачка.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

Следваща

Назад към Извън Темата