Питане за гаранция на PC

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Питане за гаранция на PC

Мнение от Nikolay86 » 12 Сеп 2010, 11:33

Колеги имам едно питане по-повод моя компютър..Случаят е следният;Купих го преди 1,5г.от голяма верига за компютри за доста пари(2000лв.)Копютъра беше с доста добри харектеристики,предложиха ми 3г.гаранзия и го взех..От както съм го взел непрекъснато се троши,нося им го вече 2 пъти и те естествено гаранционно ми го оправят,но ми го държат по 3-4месеца.Накрая се ядосах и си купих лаптоп,защото ми писна да съм постоянно без компютър.И тази сутрин ставам и гледам пак се е скапал,но вече найстина ми писна и утре мисля пак да им го нося и вече да си искам парите или да ми го подменят с друг.
Въпроса ми дали,ще ми го подменят с нов,защото предполагам няма да ми върнат парите,а тоя компютър,съм сигурен,че като му изтече гаранцията,ще трябва да го хвърля?Ако някой има опит да казва :yes:
Мерси :winky:

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Re: Питане за гаранция на PC

Мнение от dimithur » 12 Сеп 2010, 11:41

Е кое толкова му гори ? Захранването предполагам.? И да ти го сменят, да не мислиш, че вътре ще е с някакви по-различни части ... най-много кутията да ти сменят и да те пратят да пиеш една студена вода :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да го гледат

Мнение от ME4KY » 12 Сеп 2010, 12:07

Срока в който трябва да го ремонтират е 1 месец.На 31-я ден -НОВ :winky:
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 12 Сеп 2010, 12:08

Няма да е лошо да отидеш и да направиш един по-голям скандал, като изискаш да говориш с управителя... държането на компа по 3-4 месеца е НЕдопустимо (това ако можеш да го докажеш черно на бяло можеш да ги съсипеш тия чрез КЗП).. ако наистина се е случило така да ти го държат два пъти трябва да отидеш и да си държиш на правата... прочети добре какво пише в гаранционната им карта и гаранционните условия и гледай за несъответствия спрямо отношението към теб и условията вътре.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 12 Сеп 2010, 12:18

Ако си го куил преди 18 месеца и са го държали 6-8 месеца в сервиза бахти и компютъра за 2к.. :dummy: А и какво толкова и ремонтират, не заменят ли дефектиралите части направо с нови? Направо отивай в КЗП с гаранцията на компа и ги почвай.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 12 Сеп 2010, 12:46

Купих го..ползвах го малко и се скапа,занесох им го..държаха го цифра време.Обяснението беше,че има ли прекалено много работа и за това така..ОК,бяха подменили видео карата и вентилаторчето и още некви чаркове..Взех го и работеше перфектно.След има няма няколко месеца почна да вие и да се иклучва,докато не отказа да включи.Айде пак при тея..След около 1месец им звъня и ги питам,дали е готов.Ми не бил..тоя път повреда била сериозна и го били дали на няква фирма да поръчали няква част от незнам къде-Китай ли Япония ли,ей такива ми ги разтягаха.Отидох купих си друг комп.и ги отсвирих.Но на 2рия месец някъде им звъннах да проверя..Бил почти готов,защото тия части,където били поръчали бавно идва ли,другата фирма незнам си какво..(останах с впечатление,че незнаеха,къде въобще е тоя компютър)До няколко дена,щял да е готов.След няколко дена(20дена),звъня..А почти е готов,ще ви звъннем!И ми звъннаха след още месец. :mhihi: И така до днес пак се е пре***л жестоко.Утре пак ще им го нося и тоя път вече,ще кажа или парите или нов, писна с тоя компютър.Просто съм сигурен,че както му изтече гаранция,ще трябва да го хвърля!

П.П.За Мултирама,става дума.. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да го гледат

Мнение от ME4KY » 12 Сеп 2010, 12:53

Мултирама..И моя компютър е от там....Нещата за който се сещам в момета са доста.Захранване с перка отгоре,което не се охлажда и след време праха го доубива....Термо пастата на видеото,не е термо паста(на моя беше лепенка :mhihi: ...и вентилатора му е малък...Питай ги какъв точно е проблема.
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 12 Сеп 2010, 13:10

Бях сигурен, че става дума за Драма-та...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 12 Сеп 2010, 13:18

николайчо... има ззп... четеш, и ако има разминаване в гаранционните условия, и закона, има кзп... бту, според закона, ремонта не може да продължи повече от месец... а ако продължи, парите обратно, или нов комп, друг изход няма...
дръжте на правата си, така ще ги стигнем... тея дето ги гоним :mhihi:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 12 Сеп 2010, 13:32

Нека позная Мултирама :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 12 Сеп 2010, 13:35

vld написа:Нека позная Мултирама :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ми не позна, те са го написали 2 пъти по-нагоре ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 12 Сеп 2010, 13:47

Мерси,колеги :bowdown:
Ако съм се поинтересувал за тия закони да съм се отървал от тоя кошник вече,шанс..Утре вече,ще знам,как да действам :yes: Лаптопа си го купих от някво магазинче за компютри и бачка на 6..Кой ме би да ходим при тия от Мултирама,ми скъсиха нервите,ма ще си сърбам попарата.

П.П.Тия от Източна Азия ги зобят с ориз на поразия,а те бълват ли бълват боклучаци..Де*а и нинджите.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 12 Сеп 2010, 14:23

По принцип проблема е в някой компонент(и), което при правилна диагностика се решава веднага... а това с чакане по 1-2 месеца за част е ебаси глупостта, щото в такъв случай трябва да ти предложат да заменят частта с няква алтернативна... която ще ти свърши работа, но няма да чакаш...

Ако имаш документи, удостоверяващи че компа е седял там 2 месеца.... мое'ги изгърбиш как си искаш...

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 12 Сеп 2010, 14:38

Nikolay86 написа:П.П.Тия от Източна Азия ги зобят с ориз на поразия,а те бълват ли бълват боклучаци..Де*а и нинджите.

Че то всичко идва от там бе :mhihi: Въпроса е, че едните са по-назобени, от другите :mhihi: Винаги като влизам в техномаркет или технополис задължително минавам покрай щанда с ПЦтата да се посмея - Световно неизвестни дънни платки наблъскали вътре (случайно може да има некое хай-енд ПЦ с Асрок дъно), паметите са на световно неизвестни производители, дето си излизат дефектни още от завода, видеокартите са възможно най-изпърдялите, но минимум с 1024 МБ РАМ, че да лъжат простолюдието :mhihi: Мултидрама са на същото дередже от там не бих си взел нищо по-голямо от Рутер примерно ... или в краен случай мишка :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 12 Сеп 2010, 14:50

Отиваш като пич с гаранционната карта и си оставяш компа като ги молиш за един ППП (приемно-предавателен протокол) поради причина че заминаваш извън БГ и примерно приятелката/жена ти ще го вземе от сервиз. След което най-търпеливо изчакваш един месец. После е лесно Комисия ЗЗП оплакване (надявам се пазиш фискалният бон/ фактурата от покупката) КзЗП е задължена да направи проверка, като резултите от проверката и възможните решения ще ти бъдат предложени в срок от 2-3 седмици след внесената жалба :) Сега идва фън-ът единият вариант е да се съдите и да ти платят стойността на фактурата + някаква сума за нанесени щети понеже ти на това ПЦ си работил примерно (не се уливай в сумата сложи нещо приятно от типа на 1000-2000лв. но бъди готов да чакаш 2 до 3 месеца) - което за фирмата "Мултирама" няма да е ама въобще изгодно иии вторият вариант спорозумение (проблема се решава в рамките на 2-3 дена) - за въпросната стойност на PC-то след което за 2бонбонки си взимаш някой читав лаптоп и пращаш въпросната гръцка фирма да пасат трева :) Така ще ги боли зверски 1во - частите ти от старият комп могат в най-добрият случай да ги намажат с вазелинче а от лаптопа :dunno: с тия минимални надценки в момента хващат дедовият.
Бил съм и от двете страни на барикадата точно в този бранш и знам колко приятно се получава. Успех! :)
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата