бързо гаснене индикатор oil service-продължение
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: бързо гаснене индикатор oil service
~Мишо~ написа:nakoone написа:В ръководството пише:
"Жълтrте светлини в съчетание с надпис OILSERVICE (смяна на маслото) или INSPECTION(преглед) светват:
Когато съвсем наближава следващия рутинен сервизен преглед."
кой да го чете това ръководство,нали е по-лесно да се пита...
Така е по ръковоство, в действителност следващият рутинен преглед няма общо със смяна на маслото. Когато изгаснат жълтите светлини и светне червената се изписва oil service. Inspection светва около година след зануляването за прегледа. Не съм сигурен как е на таблата на е36, до сега не съм чакал до последно и да ми светват тези надписи, но на е30-то когато наближи следващия технически преглед са изписваше inspection и светеща иконка на часовник. Когато си купувах колата светеше червената светлина и двата надписа.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
В ръководството всичко е описано точно
,понеже ние си зануляваме oil service с телчета,а разликата в зануляването на OILSERVICE и INSPECTION е единствено във времето
предполагам че при всяка интервенция се зануляват и двете
.

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
~Мишо~ написа:В ръководството всичко е описано точно,понеже ние си зануляваме oil service с телчета,а разликата в зануляването на OILSERVICE и INSPECTION е единствено във времето
предполагам че при всяка интервенция се зануляват и двете
.
Зануляването на oilservice и inspection у нас в България в обикновените сервизи е по желание на клиента, със смяната на маслото. С тел го правих на старата ми е30-ска, ама тя имаше само една опция за нулиране, двигател м10. По принцип с уреда за нулиране може само едното от двете неща /oil service- inspektion/да се изтрие. С тел както казваш разликата е във времето.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
Re: бързо гаснене индикатор oil service-продължение
И така, да се върна към темата си с "нередовното" табло. Направих си мост между двата пина, дадох на контакт и изчаках 6-7 секунди. Карам оттогава- насам 800 км и си светят всички жълти индикатори.
Аз също съм имал два такива случаи, на 2 различни Е36-ци. Занулени сервизи с мост и изгасят за нула време зелените индикатери. При повторно зануляване всичко си е наред - изгасяне през приблизително 2000 км. Нямам обяснение на това.
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
Добре де а на всички дето сте изписали толкова много нямаше ли да ви е по лесно просто да направите един тест на таблото и да проверите дали всички нужни ви индикатори работят коректно и да сте спокойни и щастливи
без да си задавате въпроси които от разстояние е трудно да си дадете правилен отговор ???

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
И какво значение има теста на таблото в моя случай?
- xtremal
- Потребител
-
- Кара: BMW 330ci, Citroen Xsara 1.9TDI
- Мечтае да кара: с безплатно гориво
Може ли само да обобщим колеги, понеже мисля, че имам подобен проблем.
Като сменя маслото лампите трябва да са така: *******. Или трябва да светят само зелените: ***** без жълтата и червената.
И съответно, като минавам n километри (под 10к естествено) трябва да почнат да изгасват зелените от ляво на дясно или от дясно на ляво ?
Извинявам се за глупавия въпрос, но при мен има някакви аномалии и всеки път е рандом. Средните 3 зелени светят винаги променя се само посоката на гаснене.

Като сменя маслото лампите трябва да са така: *******. Или трябва да светят само зелените: ***** без жълтата и червената.
И съответно, като минавам n километри (под 10к естествено) трябва да почнат да изгасват зелените от ляво на дясно или от дясно на ляво ?
Извинявам се за глупавия въпрос, но при мен има някакви аномалии и всеки път е рандом. Средните 3 зелени светят винаги променя се само посоката на гаснене.

- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
xtremal написа:Може ли само да обобщим колеги, понеже мисля, че имам подобен проблем.
Извинявам се за глупавия въпрос, но при мен има някакви аномалии и всеки път е рандом. Средните 3 зелени светят винаги променя се само посоката на гаснене.![]()

- xtremal
- Потребител
-
- Кара: BMW 330ci, Citroen Xsara 1.9TDI
- Мечтае да кара: с безплатно гориво
Благодаря за отговора колега, ще сменя таблото, защото така или иначе имам налично и ще споделя дали проблема е бил в него.
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2