Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Dimitroff написа:Не мисля...сега...вярно, че пазара е залят с подвижни гробници, но смятам, че твоя проблем се изразява в това, че много добре знаеш какво търсиш (състояние, мотор, екстри и т.н.) - следователно си стеснил адски много кръга с автомобили, който отговарят на твойте изисквания...
много точно казано колега...
в момента моят кръг е стеснен до.... една кола

която обаче не е с атрактивна цена в стил "ела и ме вземи"...
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Качеството си има цена.
Въпреки че тази цена по никакъв начин не е гаранция за колата, ако си имал наблюдения върху нея - двигател, ходова част, купе, салон, карал си я поне 5-6км и си доволен от видяното/усетеното - не виждам защо да не прежалиш малко пари отгоре да я вземеш.
Когато преди две години взимах моята я купих за 25к, като нямаше дори ксенонови фарове.
По същото време този модел вървеше горе-долу по 17-18к. И все пак попаднах на гледана кола, за която, логично, собственикът искаше да си избие парите.
В момента не съжалявам въобще.
Така че според мен не цената трябва да ти казва "Ела и ме вземи", а колата. В крайна сметка колкото и да е стара - купуваш БМВ, не Опел или Форд.
Щом си вече собственик на подобен клас автомобил предполагам също и си преценил, че плюс/минус 1000-3000лв. е в напълно в допустимите граници за закупуване.
Въпреки че тази цена по никакъв начин не е гаранция за колата, ако си имал наблюдения върху нея - двигател, ходова част, купе, салон, карал си я поне 5-6км и си доволен от видяното/усетеното - не виждам защо да не прежалиш малко пари отгоре да я вземеш.
Когато преди две години взимах моята я купих за 25к, като нямаше дори ксенонови фарове.
По същото време този модел вървеше горе-долу по 17-18к. И все пак попаднах на гледана кола, за която, логично, собственикът искаше да си избие парите.
В момента не съжалявам въобще.
Така че според мен не цената трябва да ти казва "Ела и ме вземи", а колата. В крайна сметка колкото и да е стара - купуваш БМВ, не Опел или Форд.
Щом си вече собственик на подобен клас автомобил предполагам също и си преценил, че плюс/минус 1000-3000лв. е в напълно в допустимите граници за закупуване.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- sub_eleven
- ентусиаст
-
Абсолютно съм съгласен с теб. Едни 2-3 хил. лева са си консумативите + примерно дебитомерче и още някоя друга скрита екстра.
Просто за тази цена(не че не е добра - напротив), мисля да почакам докато освободя пари от една друга кола(все пак не съм колекционер). Ако беше страшна оферта или бях на зор - нямаше да чакам.
Колата е тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Друга с фейслифт, кожен салон, темпомат и ръчни скорости и разбира се най-важното 3.0д, в такова състояние няма... Говорим на пръв поглед де...
Дори да я изпусна или не я харесам - ще чакам друга такава хубавица... Важното е да си оптимист
Просто за тази цена(не че не е добра - напротив), мисля да почакам докато освободя пари от една друга кола(все пак не съм колекционер). Ако беше страшна оферта или бях на зор - нямаше да чакам.
Колата е тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Друга с фейслифт, кожен салон, темпомат и ръчни скорости и разбира се най-важното 3.0д, в такова състояние няма... Говорим на пръв поглед де...
Дори да я изпусна или не я харесам - ще чакам друга такава хубавица... Важното е да си оптимист

Последна промяна sub_eleven на 15 Сеп 2010, 11:37, променена общо 1 път
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Имай в предвид, че тази кола не е излезнала от завода с този салон...или е сменян или само е претапициран...била е с черен салон !
Фаровете не мисля, че са оригинални...(не мога да видя за система за миене на фарове), но 2002 година Е46 с ксенон...без позиция Ауто на лайт модула...май няма! (може и да бъркам! - да кажат останалите колеги с оригинален ксенон)
Педалите...няма да ги коментирам
Няма подгрев (най-важната екстра през есента и зимата за мен)!...стоповете отзад са сменяни...но не в комплект - или само външните или само вътрешните.
Няма снимка на мотора. (разликата между стария и новия мотор е още на пръв поглед в корите)
Няма снимка на таблото. (да видим на контакт какво свети).
Въпреки по-горе написаното - ако те кефи - отиваш и правиш една хубава диагностика в М Кар задължително преди да я вземеш!
Фаровете не мисля, че са оригинални...(не мога да видя за система за миене на фарове), но 2002 година Е46 с ксенон...без позиция Ауто на лайт модула...май няма! (може и да бъркам! - да кажат останалите колеги с оригинален ксенон)
Педалите...няма да ги коментирам

Няма подгрев (най-важната екстра през есента и зимата за мен)!...стоповете отзад са сменяни...но не в комплект - или само външните или само вътрешните.
Няма снимка на мотора. (разликата между стария и новия мотор е още на пръв поглед в корите)
Няма снимка на таблото. (да видим на контакт какво свети).
Въпреки по-горе написаното - ако те кефи - отиваш и правиш една хубава диагностика в М Кар задължително преди да я вземеш!

- sub_eleven
- ентусиаст
-
Ти ме разби направо... направи ме за две стотинки
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
На мен колата ми харесва, но имам подозрения, че задния капак е сменян...
Разгледай я внимателно за разлика във фугите между панелите на купето. И ако я вземеш да разкараш педалите от "Илиенци ПроСпорт"!

Разгледай я внимателно за разлика във фугите между панелите на купето. И ако я вземеш да разкараш педалите от "Илиенци ПроСпорт"!
Si non confectus, non reficiat.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Мен лично салона адски ме кефи.
Винаги съм си мечтал за черна кола с червен салон
Винаги съм си мечтал за черна кола с червен салон

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Система за миене си има май,
според мен също е претапицирана
а педалите
според мен също е претапицирана
а педалите

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Аз за салона не съм мн съгласен , че колата не е излязла така ... моята която също беше с такива лайсни и с сив таван е излязла също с червен салон според ВИН декодера....
Закарай я да я прегледат обстойно , диагностика едно друго и ако ти харесва взимаш караш и после ще кажеш
как е
Но цената ... де да знам според мен е малко висока... аз за тия пари бих си пуснал моята 30ка при положение че е с турбо на 30 000 км и и още куп сменени неща и се съмнявам че ще има мн желаещи... а тая 30ка не се знае какво е правено сменяно и т.н
Закарай я да я прегледат обстойно , диагностика едно друго и ако ти харесва взимаш караш и после ще кажеш

Но цената ... де да знам според мен е малко висока... аз за тия пари бих си пуснал моята 30ка при положение че е с турбо на 30 000 км и и още куп сменени неща и се съмнявам че ще има мн желаещи... а тая 30ка не се знае какво е правено сменяно и т.н
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
парите и са много на тая 330ка ,за 17к можеше поне да е 204 коньовата с 6 скорости .. и км не са реални 170к са смешен пробег за такава кола и няма как да се изтрият седалките и волана така а ако салона е сменян още по зле
Alexi написа:парите и са много на тая 330ка ,за 17к можеше поне да е 204 коньовата с 6 скорости .. и км не са реални 170к са смешен пробег за такава кола и няма как да се изтрият седалките и волана така а ако салона е сменян още по зле
204 коня за 9 к евро

- sub_eleven
- ентусиаст
-
Alexi написа:парите и са много на тая 330ка ,за 17к можеше поне да е 204 коньовата с 6 скорости .. и км не са реални 170к са смешен пробег за такава кола и няма как да се изтрият седалките и волана така а ако салона е сменян още по зле
според мен реалната цена на 330д 184к.с. си е там - около 15-16к. Говорим за такава в много добро състояние от частно лице(и с фейслифт). Ако ще е в много добро състояние от авто къща бих казал, че ще струва примерно 18-19к.
Но цената не е гаранция, че няма да се обзаведеш с кенеф. Просто кенефа ще е от скъпите.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Колеги, не измествайте фокуса на темата...
- spiritman_bg
- Потребител
-
- Кара: BMW 320 D
- Мечтае да кара: Ford Mustang Shelby
BMW 320 d /2000g./
Здравейте всички
)) Харесал съм си BMW 320 d /2000г./, което разгледах, покарах и ми хареса- то нямаше и как да не ми хареса де, все пак си е БМВ
) Искам да помоля за помощ от Вас, тъй като искам утре да мине през сервиз за да му направят пълна диагностика. Колата е от Русе, а сервизът доколкото съм запознат е Даскалов Карс, където ми казаха, че разполагат с оригинален немски совтуер и се занимавам с БМВ. Искам да помоля някой от Вас да ми качи снимка с графиките от диагностиката на подобен автомобил с означение кое какво означава и на кое по-точно да обърна внимание, кое е важно. Искам да разчитам, че нещо ще мога да разчета и разбера, а не да се доверя само на това, което ще ми кажат в сервиза. Също съм отворен за всякакви съвети относно начини за проверка състоянието на автомобила, а защо не и втори сервиз, където да направя диагностика. Надявам се да ми помогнете и предварително Ви благодаря!!! Извинявам се, ако съм постнал темата не където трябва или вече е имало подобна тема, но нямам възможност да изчета целия форум, а имам време за съвети до утре сутринта
))

- sub_eleven
- ентусиаст
-
в крайна сметка се ориентирах към двигателя 204 к.с., заради шестте скорости...
Ще помоля обаче някой собственик бивш или настоящ на 330xd, който е минал през четирите сезона с нея, да даде мнение за 4х4 дали наистина куцо е реализирано и дали си заслужава?
Ще помоля обаче някой собственик бивш или настоящ на 330xd, който е минал през четирите сезона с нея, да даде мнение за 4х4 дали наистина куцо е реализирано и дали си заслужава?