Мито на стока от Ebay
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Мито на стока от Ebay
Що си мислите, че митничарите пасат трева? Като го пише 10 долара нали в куриерската служба има митничар и ще го викнат от DHL да му дадат манифеста да ходи да виси по митниците и да обяснява какво е тва и как струва 10 долара? От там ако продължаваш да твърдиш, че струва толкова ще ходи на комисия и те ще си го оценят. Ако не митничаря отваря гугъла и първото ГТ, което му излезе е цената, върху която ще го обмитят.
Може и да ставаше преди време, предимно за малки или леки пратки, но въпрос на късмет. Сега обаче забрави за такива врътки.
Може и да ставаше преди време, предимно за малки или леки пратки, но въпрос на късмет. Сега обаче забрави за такива врътки.
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
bum_bum написа:Що си мислите, че митничарите пасат трева? Като го пише 10 долара нали в куриерската служба има митничар и ще го викнат от DHL да му дадат манифеста да ходи да виси по митниците и да обяснява какво е тва и как струва 10 долара? От там ако продължаваш да твърдиш, че струва толкова ще ходи на комисия и те ще си го оценят. Ако не митничаря отваря гугъла и първото ГТ, което му излезе е цената, върху която ще го обмитят.
Значи аз съм голям късметлия

Април, май и юни правих масови покупки за 60-70 $ едната (бутони за ключове, има тема!), на пакета пишеше 3$ -Gift и си беше обемен, поне колкото пакета да сложиш ДИС-а.
Иначе по принцип теоретично си прав, така трябва да се случи евентуално, да се отвори да се види, да се чудят колко е и т.н.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Некъв малък пакет, дето е 100-200гр по куриер никой няма да се разправя. Я сложи 4-5 кила и ги пиши 5 долара и тогава ще говорим пак.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
То тук тънкости няма. Да обявиш пратка на драстично по-ниска стойност го прави всеки втори и ако мине-мине. Може да мине само ако е много малка по обем и лека. Има си други начини да се намали дължимото, но в случая не си струва.
- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
Вчера пристигна и ходих да си го взема
Платих мито и ДДС Митото беше само 3% така че съм доволен

Платих мито и ДДС Митото беше само 3% така че съм доволен

21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2