Проблем с 530d..

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Re: Проблем с 530d..

Мнение от boksioraE39 » 18 Сеп 2010, 11:01

Ivo_Borisov написа:Колега едно предположение, може и да не е от него но все пак. Ти нали си ремонтира помпата в резервоара? Дали работи както трябва? Дали не ти прави тя мизериите? :roll:

Колега помпата е перфектна дори 0.50л. нафта да има пак ще запали и принципно тази помпа в резервоара е да прехвърля горивото в двете му деления,по важната помпа за нужното налягане е тази под седалката която ще сменя другата седмица.. Най-много мразя да търся проблем при кола,предпочитам дори да излезе скъпо но да се знае какво е,сменя се и продължаваш.. :ranting:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 18 Сеп 2010, 12:25

boksioraE39 написа:
VRPerformance написа:и помпата и турбото може да се разбере с диагностика в движение на тази кола...

Излиза надува на турбото,стойности и т.н но самото управление не.
Иначе и помпата излиза да и уж всичко е в нормата..
по надува си правиш изводи за управлението,щом помпата излиза в норми значи всичко е наред

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 18 Сеп 2010, 13:37

Истината е някъде там..
Гледахме и температурата и качи максимум до 95-градуса при настъпването до 160-170 (повече не може) и после свали веднага до 84-85-градуса..
Изображение
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 18 Сеп 2010, 13:51

boksioraE39 написа:Истината е някъде там..
Гледахме и температурата и качи максимум до 95-градуса при настъпването до 160-170 (повече не може) и после свали веднага до 84-85-градуса..

така трябва да е температурата.... и при мен е в същите граници

да те питам, аз как са ти дюзите я си ги виж.... и другото съмнява ме, че дебитомера ти прави този номер, много добре трябва да се види дали отчита повишаване на количеството въздух в момента (160км/ч ) или забива
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 18 Сеп 2010, 14:09

LUCIFER'S написа:
boksioraE39 написа:Истината е някъде там..

така трябва да е температурата.... и при мен е в същите граници

да те питам, аз как са ти дюзите я си ги виж.... и другото съмнява ме, че дебитомера ти прави този номер, много добре трябва да се види дали отчита повишаване на количеството въздух в момента (160км/ч ) или забива

Значи за дюзите като ги гледахме дават всичките различни стойности не се разминават с много но имат извесна разлика.. Незнам как трябва да е? В момента съм с друг дебитомер които показва по-високи стоиности на въздух и т.н но интересното е че и разхода е малко по-голям.. На 160 уж отчита повишаване на въздух и турбото уж стигало 2 бара + - но колата спирa все едно някои ме дърпа назад.. Моя дебитомер ще го пръскаме с някакъв карбонов спреи и щял да се пооправи.. Давам колата днес на наще че заминават за 2-седмици за Турция и като се върнат живи и здрави филма продължава..
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ivotuning » 18 Сеп 2010, 15:43

Проверявали ли сте/чистили ли сте всмукателния колектор от нагар? Нали каза, че тръбите са омаслени..... Имах случай, отоколо ф60 бе6е станало на около ф15 и колата след 3000об/мин нямаше мощност.
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 18 Сеп 2010, 16:15

ivotuning написа:Проверявали ли сте/чистили ли сте всмукателния колектор от нагар? Нали каза, че тръбите са омаслени..... Имах случай, отоколо ф60 бе6е станало на около ф15 и колата след 3000об/мин нямаше мощност.

Ще го видим и това.. :yes:
Всякакви съвети биха били полезни за мен!
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 28 Сеп 2010, 9:12

К'во ли не подменихме а колата пак е зле,може ли да и е заложено софтоерно да не дига повече от 160? Давайте някакви идеи... :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 28 Сеп 2010, 10:32

boksioraE39 написа:К'во ли не подменихме а колата пак е зле,може ли да и е заложено софтоерно да не дига повече от 160? Давайте някакви идеи... :dunno:

братче намери си сервиз, или човек, който да разбира от двигатели!!! и какво да ти огледа по електрониката или механиката да види кое ти прави проблема...
софтуерно няма начин освен някой да се е направил на "майстор" с някой Убав чип :mrgreen: ....
ти така като сменяш дебитомери, знаеш ли, че се програмира след това?
Тая кола с тоя мотор (поне при мен) при 160 като я набуча и ми върти задника при неравен асфалт, имай го предвид....

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 28 Сеп 2010, 12:07

LUCIFER'S написа:
boksioraE39 написа:К'во ли не подменихме а колата пак е зле,може ли да и е заложено софтоерно да не дига повече от 160? Давайте някакви идеи... :dunno:

братче намери си сервиз, или човек, който да разбира от двигатели!!! и какво да ти огледа по електрониката или механиката да види кое ти прави проблема...
софтуерно няма начин освен някой да се е направил на "майстор" с някой Убав чип :mrgreen: ....
ти така като сменяш дебитомери, знаеш ли, че се програмира след това?
Тая кола с тоя мотор (поне при мен) при 160 като я набуча и ми върти задника при неравен асфалт, имай го предвид....

Съгласен съм че трябва да "върти задника" но при мен е адски зле..
Ще ходя утре при едни момчета да видят и те,просто вече нямам нерви.. :dunno:
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 29 Сеп 2010, 10:35

Колеги щом колата спира на 160 и като цяло не ми харесва трябва да излезе като грешка.. Дайте някой добър диагностик в София.
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 17 Окт 2010, 18:37

Значи се случва нещо доста странно...
Пътувах и на едно нанадолнище една вдигна 190 и умря..
Оня ден когато се прибирах от Бургас закова 230 и се усещаше и след това много приятно вървене..Съмнявам се че има нещо което прави проблем и ту върви ту не говорим при високи скорости а разхода беше уникален такаче мисля че проблема е дребен но не мога да го хвана с диагностика.. Някой датчик? Някое Управление на нещо си?! :dunno: :banghead:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 17 Окт 2010, 19:33

човеко, намери някой който разбира да ти види колата... това за което питаш със диагностика се разбира, кое работи кое не, и от кое е проблема...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 17 Окт 2010, 23:07

Хм , съвсем не съм спец някакъв, но аз залагам на дебитомер. Имах подобни ядове на предишната си кола, само че умираше на 120. След една година ходене по мъките, проблема се оказа тази джаджа. Споменаваш и уникален разход, ако е нагоре, все по-сигурно си мисля за дебитомера. Ама пък казваш че си го сменял.....
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Потребител
Аватар
Кара: е39 530Д '01

Мнение от eduard88 » 18 Окт 2010, 17:36

Здравейте и аз го имам същия проблем колата върви като разпрана до 160 и изведнъж се включва авариен режим.Не е от помпата под водача, защото я смених преди 2 месеца а още преди това ми го правеше тоя проблем.После мислех да не е нещо от автомата но се оказа, че си работи идеално.Накрая я измерихме на живи данни колата на околовръстното и като заби на 160 показа че проблема е в клапана на турбината.След това мйстора каза като я разгледа че променливата геометрия била много зацапана и можело от това да не се управлява правилно този клапан.Скоро ще ходя да я свалям да я почистят и ще кажа какъв е резултата.Казаха, че ако от това не се оправи честитка или рециклаж, или нова турбина.

ПредишнаСледваща

Назад към E39