Тресе ми колата.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Re: Тресе ми колата.

Мнение от NAPSTERS » 04 Ное 2009, 0:09

tsb_bg написа:
NAPSTERS написа:.... какво наистина се случва е въпрос на доста измервания ....

На диагностиките (студен/топъл двигател) не показва никакви грешки.

NAPSTERS написа:... горе долу това време им е нужно на ламбда сондите да влязат в режим на работа, което ме навежда на мисълта за пикаещи дюзи ...

От всичко изброено само дюзите не са сменени, а само чистени на ултразвук, така че не ги изключвам (просто заради цената ми се ще да не са те) :D .
Ако все пак в тях е причината ме озадачава факта, че сутрин след като се прояви еднократно дефекта цял ден може да се гаси и пали без проблем.
Разтрисането се появява чак на другия ден след около 7-8 часа престой (и повече).
Мисля си, че "пикаеща" дюза все щеше да напомни за себе си при паленето и през деня, и на празен ход ...

налягане на горивото мереноли е ? данеби помпата да не прави достатъчно налягане и като пресои повече да се бъгва :roll:

проблема е доста специгичен.
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 04 Ное 2009, 0:19

NAPSTERS написа: ...налягане на горивото мереноли е ? данеби помпата да не прави достатъчно налягане и като пресои повече да се бъгва :roll:
проблема е доста специгичен.

Сменена е бензиновата помпа и регулатора на налягането на горивото (нови)...

Колкото и да не ми се ще май ще сменя и дюзите....
Имам чувството, че или нещо тотално ми ми убягва, или между многото глобални причини недоглеждам нещо дребно :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 04 Ное 2009, 0:23

пиши ако разрешиш проблема , че ми стана интересно. Успех
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 04 Ное 2009, 0:25

Мерси ще пиша защото и аз се амбицирах

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 04 Ное 2009, 0:34

Не си го представям твоето тресене да ти кажа... Щом не показва нищо на диагностика, значи нямаш пропускане на запалване в цилиндрите. Ако искаш врътни едно клипче да добием представа. Отвори предна врата до край и снимай по време на тресенето. Ако не мърда надолу-нагоре даже няма смисъл да снимаш. Може би малко се втеляваш дори. Значи при мен на студен двг, да кажем първите 1000 м. като ускорявам усещам едно придърпване, все едно минавам по много малки на гъсто разположени неравности. Чувства се само на 1-ва и 2-ра. Предполагам, че е нещо аналогично на твоя проблем, ама може ли да ръснеш пари за още една 520-ка за да оправяш тази, която вече имаш... Ми нормално си е според мен да има минимални аномалии. Докато моторът дава все още това, което се очаква от него, всичко е ок. Скъпи превантивни ремонти просто не са рентабилни. Поддръжката си е съвсем друга тема.
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 04 Ное 2009, 15:52

bmw_n00b написа:Не си го представям твоето тресене да ти кажа... Щом не показва нищо на диагностика, значи нямаш пропускане на запалване в цилиндрите. Ако искаш врътни едно клипче да добием представа.... Отвори предна врата до край и снимай по време на тресенето. Ако не мърда надолу-нагоре даже няма смисъл да снимаш. Може би малко се втеляваш дори....

Колега тресенето е осезателно и определено не е внушение, вярно твърде за кратко (30-40 sec), но пък напълно реално.
Поддържам си колите в Дару и там ги шашнах всички с този проблем (от шефа на Дару, през шефа на сервиза, приемчика и така до механиците ...). Определено хората взеха присърце работата (а им стана може би и интересно), но нищо смислено и конкретно не се появи дори като идея (освен може би отваряне на двигателя ....)

Тресенето определено не е толкова силно (както описват колегите) и не може да се забележи (снима) но пък се усеща идеално.
Друг е въпроса дали си струва да се инвестира в отстраняването му (а и доста тънка е разликата между ремонти и поддръжка), но аз не търпя кола по която да има нещо да се прави и да не е направено на време и с оригинални части.

Знам, че така колата става непродаваема, но за мен е много по-важно какво получавам от колата докато я карам, от колкото какво ще получа като я продам ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 04 Ное 2009, 15:56

tsb_bg написа:
Знам, че така колата става непродаваема, но за мен е много по-важно какво получавам от колата докато я карам, от колкото какво ще получа като я продам ....

съжалявам колега но като гледам колко работи си сменил, тя отдавна е непродаваема...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 04 Ное 2009, 16:17

BMW-E39 написа:съжалявам колега но като гледам колко работи си сменил, тя отдавна е непродаваема...

Знам, но в случая ме ядосва факта, че не мога да открия причината, а не вложените средства (и нерви) ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се с повече от 525 hp
Мечтае да кара: ама честно: ONE1
Детайли за колата: важи

Мнение от sonic » 20 Сеп 2010, 11:04

Сигурно си оправил тресенето- ще кажеш ли от какво беше?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 20 Сеп 2010, 15:29

По спомен, повдигачи.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 22 Сеп 2010, 19:35

spacepl написа:По спомен, повдигачи.

:yes: Повдигачи

Писал съм края на историята в темата

viewtopic.php?f=35&t=149302

Потребител
Аватар

Мнение от valiobace » 18 Фев 2013, 21:07

здравейте. колата е бмв е36 ванус проблемът при мен е че измих двигателя и започна трудно да пали и да тресе двигателя.смених свещи,подсуших повечето букси,смених стъпковото моторче и пак същото.моля за помощ защото вече не знам какво да правя.

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 24 Фев 2013, 0:46

Здравейте възможно ли е да тресе по-време на движение със скорост над 110-115 от разбит маховик?!
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Предишна

Назад към E39