Ремонт на ABS блок

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e39 99'

Re: Ремонт на ABS блок

Мнение от DeLSoL » 25 Сеп 2010, 15:00

И аз реших да режа модула, но спойките доколкото мога да ги видя са си наред... :(
http://www.eoferti.com - Сайт за безплатни обяви

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 25 Сеп 2010, 20:16

Значи въпросния блок на всички 39ки ли е еднакъв (разбира се ако номерата съвпаднат моя е 0001?) И колко струва в днешно време че гледам темата е от 2008.
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 26 Сеп 2010, 1:57

boksioraE39 написа:Значи въпросния блок на всички 39ки ли е еднакъв (разбира се ако номерата съвпаднат моя е 0001?) И колко струва в днешно време че гледам темата е от 2008.

Различни са, зависи дали е с ДСЦ или с АСЦ колата. На външен вид са еднакви, но номерата им са различни, 01 е за моделите с АСЦ и другия, ако не бъркам е 07. Цената на тоя за ДСЦ е около 3000 лева. Втора употреба се намира читав за около 200- 300 кинта...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 3.5xi

Мнение от thefastest » 26 Сеп 2010, 7:30

Блока се ремонтира , ползвах услугите на момчетата от Softelektroniks Варна , работят много точно и коректно пращаю им модула и те ти казват дали могат да ти го отремонтират и ако може го правят и ти го пращат с наложе платеж обратно. Колегите които продавата от модули втора употреба искат нереално високи цени 600-700лв като нов такъв модул е около 1400лв . Момчетата от Софтелектроникс дават и гаранция за модула , цената която ми взеха за ремонта беше 300лв. Малко и аз не вярвах че като им изпратя модула ще го оправят , но когато сложих модула всички лампи загаснаха ABS DSC и тн.
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 26 Сеп 2010, 8:33

ja написа:
boksioraE39 написа:Значи въпросния блок на всички 39ки ли е еднакъв (разбира се ако номерата съвпаднат моя е 0001?) И колко струва в днешно време че гледам темата е от 2008.

Различни са, зависи дали е с ДСЦ или с АСЦ колата. На външен вид са еднакви, но номерата им са различни, 01 е за моделите с АСЦ и другия, ако не бъркам е 07. Цената на тоя за ДСЦ е около 3000 лева. Втора употреба се намира читав за около 200- 300 кинта...

Мойта е с ASC.
Евала колега т'ва е отговор,аз ще взимам друг тоя няма да се занимвам да го ремонтирам че кой знае к'во ще излезе,а идва зима а тука където съм аз с джиповете закъсват.. :mhihi:
Изображение
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Indiana » 26 Сеп 2010, 8:45

boksioraE39 написа:
ja написа:

Мойта е с ASC.
Евала колега т'ва е отговор,аз ще взимам друг тоя няма да се занимвам да го ремонтирам че кой знае к'во ще излезе,а идва зима а тука където съм аз с джиповете закъсват.. :mhihi:

Имай предвид, че е по-добре да ремонтираш твоя, отколкото да купиш втора употреба, защото рано или късно и на него ще му дойде времето ;) Иначе новото винаги е най-добре :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 96г 520i M52 Б20

Мнение от sigman » 26 Сеп 2010, 16:49

При мен се появи следния проблем,ДОРИ и при най леко докосване на педала на спирачката с каквато и да е скорост ABS а се задейства .Ходих в сервиз ЮВЕ гледаха я колата смениха датчици на ABS a релето какво ли не правиха обаче проблема си остана :oops: и много ме дразни .Моля който има някаква идея за решаването на досадния проблем да пише .
Между другото искам да ви кажа ,че в Дару кар ми продадоха релето за АБС а за ново ,но се оказа че е втора употреба :twisted: ,но понеше нямаше никакво друго го взех !!!
Поздрави!!!
Bayerische Motoren Werke

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 26 Сеп 2010, 17:34

thefastest написа:Блока се ремонтира , ползвах услугите на момчетата от Softelektroniks Варна , работят много точно и коректно пращаю им модула и те ти казват дали могат да ти го отремонтират и ако може го правят и ти го пращат с наложе платеж обратно. Колегите които продавата от модули втора употреба искат нереално високи цени 600-700лв като нов такъв модул е около 1400лв . Момчетата от Софтелектроникс дават и гаранция за модула , цената която ми взеха за ремонта беше 300лв. Малко и аз не вярвах че като им изпратя модула ще го оправят , но когато сложих модула всички лампи загаснаха ABS DSC и тн.

Колега, аз на няколко места намерих втора употреба все за по 200-300 кинта, при това с хидравличния блок... А къде го има за 1400 лева ново? Аз моя ако го бях намерил за толкова щех да го купя? Пишете ги тия работи да се знае...

Indiana, моят не успяха да го ремонтират. А и като го отворихме си изглеждаше всички спойки да са му наред. Нов намерих смао на две места в Дару 3200 лева и в Аутоплюс пак толкова, За това и минах на вариант 2-ра употреба, от едни пичове от Панагюрище за 250 лева барабар с хидравличнита помпа или квото е това там с тръбичките... +60 лева за обучение. Щото ако го смениш и го сложиш няма да тръгне, трябва да се обучи.

sp2022 написа:При мен се появи следния проблем,ДОРИ и при най леко докосване на педала на спирачката с каквато и да е скорост ABS а се задейства .Ходих в сервиз ЮВЕ гледаха я колата смениха датчици на ABS a релето какво ли не правиха обаче проблема си остана :oops: и много ме дразни .Моля който има някаква идея за решаването на досадния проблем да пише .
Между другото искам да ви кажа ,че в Дару кар ми продадоха релето за АБС а за ново ,но се оказа че е втора употреба :twisted: ,но понеше нямаше никакво друго го взех !!!
Поздрави!!!

Абе тия не са у ред баси, колко пари ти взеха?

А за другото може и от гумите да е, вече стана по-хладно...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 96г 520i M52 Б20

Мнение от sigman » 26 Сеп 2010, 17:54

ja написа:

..взеха ми доволно,но не решиха проблема ,а гумите са ми чисто нови ...
Bayerische Motoren Werke

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 26 Сеп 2010, 18:03

Честно казано не ми се вярва в дару да са ти дали втора употреба а ти да си го купил за нов..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 26 Сеп 2010, 23:27

sp2022 написа:
ja написа:

Доволно ама колко? Искам да сравня цени, щото аз ходих по мъките с тоя модул един месец...

Потребител
Аватар
Кара: Е39

Мнение от kosssata » 12 Окт 2010, 14:40

ja написа:
sp2022 написа:
ja написа:

Доволно ама колко? Искам да сравня цени, щото аз ходих по мъките с тоя модул един месец...

Колеги,ето линк за сверки на часовниците за всички с този проблем.Хората дават 2 години гаранция!!!
http://cgi.ebay.de/BMW-E39-ABS-Steuerge ... 0229685002

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 13 Окт 2010, 6:38

MarioIvanov написа:Днес платих за нов модул http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270544955261&ssPageName=ADME:X:RTQ:GB:1123 цената му е £275 + £30 за доставка (£305=728лв по днешен курс).
При проведената ми кореспонденция с търговеца стана ясно, че като го взема ще трябва да се програмира. От Дару Кар ми казаха, че за около 100 лв ще ми го програмират. Ако някой обаче знае как става ще съм му благодарен да сподели и да ми спести ходенето до (и плащането на) Дару Кар. Имам BMW Scanner 1.36 и ако с него става ще е идеално.

Защо всички преоткривате топлата вода след като точно на предишната страница от тази тема колегата MarioIvanov е обявил на колко пари му е стъпил нов модул. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се с повече от 525 hp
Мечтае да кара: ама честно: ONE1
Детайли за колата: важи

Мнение от sonic » 16 Окт 2010, 18:35

SP2022 при теб проблема е в някой от роторите на колелата, които дават инфо за въртенето на датчика съответното колело- най-вероятно е заден.
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 17 Окт 2010, 17:40

На мойта са и махнали крушките на таблото и нередностите не светят.
На диагностиката излезна отново че само заден десен датчик уж бил читав а като гледам АБС блока е отварян и проблема вероятно е в него. Наясно ли сте кой друг номер (говоря за блокове само с АСЦ) е съвместим?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39