Поредната глупост на АутоБилд! :)
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Поредната глупост на АутоБилд! :)
Сравнителен тест
БМВ М6 / Ауди Р8
"По отношение на мощността БМВ няма от какво да се притеснява.Благодарение на солиден работен обем и високооборотна концепция неговият 10-цилиндров агрегат разполага с 507к.с. - само с 18 по малко от агрегата на Р8.Последният също осигурява невероятна мощност от 10-те цилиндъра.И двете машини са повече от въодушевяващи - тук ще се опияните от атрактивния звук и невероятното ускорение.По тежкото М6 обаче малко изостава от Р8 при спринта и еластичността.На магистралата БМВ е неудържимо.Неговата максимална скорост достига 250км/ч докато Ауди достига 300км/ч.Благодарение на СМГ автоматична трансмисия БМВ М6 превключва по-бързо и по-ефективно,управлението работи подходящо "тежко" с по-силна обратна връзк,а автомобилът поддържа много добре курса.
Водачът седи спокойно и удобно.Отлично тапицираните кожени седалки с многостепенно регулиращата се странична опора са подходящи за пътуване на дълги разтояния.В Ауди пилотът се чувства като в съзтезателен автомобил,без достатъчно място за краката - да не говорим,че в М6 от зад могат да пътуват още двама пасажери.Р8 определено не е пригоден за пътувания на дълги разтояния.Той има по-комфортно окачване от очакваното и почти игнорира напречните фуги.Затова пък при висока скорост е по-шумен от М6.Също така се налага,и по-често да посещавате бензиностанцията.Това значително влошава ситуацията с разходите.Само по базова цена струващото 207170 лева Ауди е по-слъпо с 67120 лева.Така нещата са ясни:Р8 може и да е по-добрият спортен автомобил,но не е по-добрата кола."
Поредното безмислено сравнение на тия кретени от Аутобилд.
Какво общо намериха в двете коли,че ги сложиха един до друг в сравнителен тест.
Но така ще е след като БМВ няма модел в класа на Р8.
Сега ще дам предложение на списанието за сравнителен тест в следващия брой:
426 Hemi 1971' VS Audi A4 3.0 TDIe Avant QUATTRO - Темата на сравнението да бъде - Коя има по голям багажник?
БМВ М6 / Ауди Р8
"По отношение на мощността БМВ няма от какво да се притеснява.Благодарение на солиден работен обем и високооборотна концепция неговият 10-цилиндров агрегат разполага с 507к.с. - само с 18 по малко от агрегата на Р8.Последният също осигурява невероятна мощност от 10-те цилиндъра.И двете машини са повече от въодушевяващи - тук ще се опияните от атрактивния звук и невероятното ускорение.По тежкото М6 обаче малко изостава от Р8 при спринта и еластичността.На магистралата БМВ е неудържимо.Неговата максимална скорост достига 250км/ч докато Ауди достига 300км/ч.Благодарение на СМГ автоматична трансмисия БМВ М6 превключва по-бързо и по-ефективно,управлението работи подходящо "тежко" с по-силна обратна връзк,а автомобилът поддържа много добре курса.
Водачът седи спокойно и удобно.Отлично тапицираните кожени седалки с многостепенно регулиращата се странична опора са подходящи за пътуване на дълги разтояния.В Ауди пилотът се чувства като в съзтезателен автомобил,без достатъчно място за краката - да не говорим,че в М6 от зад могат да пътуват още двама пасажери.Р8 определено не е пригоден за пътувания на дълги разтояния.Той има по-комфортно окачване от очакваното и почти игнорира напречните фуги.Затова пък при висока скорост е по-шумен от М6.Също така се налага,и по-често да посещавате бензиностанцията.Това значително влошава ситуацията с разходите.Само по базова цена струващото 207170 лева Ауди е по-слъпо с 67120 лева.Така нещата са ясни:Р8 може и да е по-добрият спортен автомобил,но не е по-добрата кола."
426 Hemi 1971' VS Audi A4 3.0 TDIe Avant QUATTRO - Темата на сравнението да бъде - Коя има по голям багажник?

Re: Поредната глупост на АутоБилд! :)
добре де, кво очаквате от Ауто Билд? Нали и там работят хора, и те тряя семейства да гледат, сметки да плащат, пък ФВ все пак са най-големия немски производител и съответно най-големия рекламодател. Или те немците не са такива хора

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Binev_OuT написа:Сравнителен тест
БМВ М6 / Ауди Р8
И аз мислех нещо да пиша по темата , но ако се хванеш за всички глупости на АБ

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Аз предлагам да не ги коментираме тия палячовци от АутоБилд.
От брой на брой пишат все по-големи глупости. Аз отдавна почнах да прескачам статиите за МБ/БМВ/АУДИ .
Май ще почна да прескачам цялото списание
От брой на брой пишат все по-големи глупости. Аз отдавна почнах да прескачам статиите за МБ/БМВ/АУДИ .
Май ще почна да прескачам цялото списание
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
acho.rs написа:
Пълни кретени са тия , но явно и немците като цяло са смотан народ , след като отделят такова титанично внимание на разхода ... При положение , че купуват чисто нови коли , карат ги 3 години и продават с титанична загуба на стойност от порядака на 50% ... както и гражданска,каско и данък за по 3000-4000 евро на година ... и после ми гледат колко гори . Ами смятах го един път -при типичния сметко план - нова кола която се сменя на 3 години , горивото ти е около 10-15% от реалния разход на километър а ми гледат някакви грамове
Нищо че са смотан... и аз искам да съм толкова смотан като тях да карам чисто нова кола и да искам да я сменя след 3 години и да искам да ме интересува разлика от 0.2 в разхода!!!
Предпочитам така отколкото тарикат БГ с 10 год Олипмпиада или БМВ ....
Незнам защо ама искам да съм балак като Немците

Относно АБ - ами да откакто стана седмично издание големи тапотийки почнаха да пишат.... Но като цяло ми харесва че БМВ води на Олимпиядите

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
xerial написа:acho.rs написа:
Пълни кретени са тия , но явно и немците като цяло са смотан народ , след като отделят такова титанично внимание на разхода ... При положение , че купуват чисто нови коли , карат ги 3 години и продават с титанична загуба на стойност от порядака на 50% ... както и гражданска,каско и данък за по 3000-4000 евро на година ... и после ми гледат колко гори . Ами смятах го един път -при типичния сметко план - нова кола която се сменя на 3 години , горивото ти е около 10-15% от реалния разход на километър а ми гледат някакви грамове
Нищо че са смотан... и аз искам да съм толкова смотан като тях да карам чисто нова кола и да искам да я сменя след 3 години и да искам да ме интересува разлика от 0.2 в разхода!!!
Незнам защо ама искам да съм балак като Немците![]()
![]()
Относно АБ - ами да откакто стана седмично издание големи тапотийки почнаха да пишат.... Но като цяло ми харесва че БМВ води на Олимпиядите, което ме изненада , тъй като за АБ VW и АЛДИ са мега върха на вс живо
Ачо искаше да каже,че купуват кола която продават след 3 години на загуба с 50% и в същото време купуват друга нова с 50% по-скъпо(от колата която са продали) което означава,че на всеки 3 години те са с по ЕДНА кола назад.
И в същото време се притесняват за 200грама нафта.
След като могат да си позволят да губят по една кола на всеки 3 години значи 200 грама нафта не би трябвало да е от никакво значение - нито за джоба нито за Еко системата.Просто с една дума под вола теле вадят

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
те верно се оливат вече, едно време когато още го четях това списание критерия беше обема на багажника, сега вече са с нова фикс идея

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
speeder88 написа:те верно се оливат вече, едно време когато още го четях това списание критерия беше обема на багажника, сега вече са с нова фикс идея
Още е важен обема на багажника ,
това са непреходни качества, които се ценят от АБ

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- xerial
- старши ентусиаст
-
Binev_OuT написа:xerial написа:acho.rs написа:
Незнам защо ама искам да съм балак като Немците![]()
![]()
Относно АБ - ами да откакто стана седмично издание големи тапотийки почнаха да пишат.... Но като цяло ми харесва че БМВ води на Олимпиядите, което ме изненада , тъй като за АБ VW и АЛДИ са мега върха на вс живо
Ачо искаше да каже,че купуват кола която продават след 3 години на загуба с 50% и в същото време купуват друга нова с 50% по-скъпо(от колата която са продали) което означава,че на всеки 3 години те са с по ЕДНА кола назад.
И в същото време се притесняват за 200грама нафта.
След като могат да си позволят да губят по една кола на всеки 3 години значи 200 грама нафта не би трябвало да е от никакво значение - нито за джоба нито за Еко системата.Просто с една дума под вола теле вадят
Аз мн добре разбрах какво каза , точно там е проблема ... никой немец не си мисли , че като си купи отново нова кола след 3 год се е прецакал и е една кола назад ?!!?!? Това е безумно...
Хората са пресметливи и всеки цент се използва по най-пълноценния начин. Хората са си изчислили че една нова кола на изплащане ще им излезе по-евтина откъм поддръжка, а и е в пъти по-надеждна.
И точно тия 200гр нафта имат мн значение и точно там е разликата межу нас и тях , да не са нещо кой знае какво , но някой беше казал че малките неща правят разликата
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
ако приемем, че за тези 3 години немецът ще измине 150,000 км (в най-добрия случай),
то тези 200 грама нафта са 300 литра за целия пробег или около 700 евро за 3 години или преразход по 65 евро цента на ден !
тоест бълха го ухапала на немеца
то тези 200 грама нафта са 300 литра за целия пробег или около 700 евро за 3 години или преразход по 65 евро цента на ден !

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
Stanchev написа:ако приемем, че за тези 3 години немецът ще измине 150,000 км (в най-добрия случай),
Ти за кво ми искаш учебник по математика бе - не ти триа ти си про!

колега xerial неможеш да ме убеш че да си назад със една кола която струва около (60000лв) е разумно.
Вместо да я караш още три години и да си назад със 1400 евро от тези 200гр гориво

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
Stanchev написа:ако приемем, че за тези 3 години немецът ще измине 150,000 км (в най-добрия случай),
Ти за кво ми искаш учебник по математика бе - не ти триа ти си про!

колега xerial неможеш да ме убеш че да си назад със една кола която струва около 200000лв е разумно.
Вместо да я караш още три години и да си назад със 1400 евро от тези 200гр гориво

- xerial
- старши ентусиаст
-
Binev_OuT написа:Stanchev написа:ако приемем, че за тези 3 години немецът ще измине 150,000 км (в най-добрия случай),
Ти за кво ми искаш учебник по математика бе - не ти триа ти си про!![]()
колега xerial неможеш да ме убеш че да си назад със една кола която струва около (60000лв) е разумно.
Ама не можеш да бъдееш назад с нещо при положение , че имаш възможност за нова кола след 3 год , просто подобна идея че си назад не съществува, а напротив по-скоро си напред с 1 кола след 3 год

Както и да е на мен мисълта ми беше , че вс около нас в БГ показва , че ние сме смотани и просто отколкото Германеца.

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-

Нека да ти лекне сметката със 200 бона за нещо което ще ти спести 2 бона и после ми говори че си на сметка с нещо ново

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Хората са пресметливи и всеки цент се използва по най-пълноценния начин. Хората са си изчислили че една нова кола на изплащане ще им излезе по-евтина откъм поддръжка, а и е в пъти по-надеждна.
Казаха ти го нормално хората . Не съм казал , че не искам да им имам парите или че живея по-добре , а за това че правят уникално малоумни сметки и това което казваш , губи още повече смисъл - ако си ценят парите , няма да губят по 50% от стойността на колите си

И да ти споделя още нещо - в Ирландия , си изключват телевизорите от контакта , не заради друго , а за да пестят от ток ... Тока на една къща там е към 70 евро на месец а минималната заплата е 9 евро на час ... От гасенето спестяват , около 0.50 ерво на месец а един бургер с картофи е 10 евро , та не ги мисли за най-умните , тия дет имат пари

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2