мулти волан свързване със gsm

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i , 143hp
Детайли за колата: е46

Re: мулти волан свързване със gsm

Мнение от jonybravo_bg » 26 Сеп 2010, 18:35

viewtopic.php?f=34&t=220444 това е темата, която ти трябва.
Аз го направих, излиза около 320 лв. Работи си ок- управляваш обажданията от волана, има само един недостатък- не изкарва името на този който те търси на дисплея на касетофона. Мисля , че Перот предлагат и кабел за свързване към копчетата на волана , но не знам как работят ,цената на такъв кабел е около 150 лв.

Потребител
Аватар

Мнение от kamen » 28 Сеп 2010, 11:25

Благодаря на всички за изчерпателните мнения може да има ключ ако не се реши че си заслужава да я има
kamen

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Мнение от taba4ko » 01 Окт 2010, 23:12

Dimitroff написа:Най-сигурния начин е проверка по VIN-а на колата.
Друг лесен вариант е ... 99% от колите с блутуут модул имат и стока за телефон в барчето (пор подлакътника).

в реалоем не е точно така. при написването на вина излизат доста неща които са опция а не задължително монтирани. в секцията за аудио системите, навигациитв и не помня какво беше точно последното излизат всички възможни комбинации на оборудване. същото се отнася и за комуникационните системи. не съм се замислял че може да имам блутуут устройство в колата, макар че съсм се питал защо е копчето на волана като нямам телефон в подлакатника - утре ще проверя с телефона. искам да питам за какво служи копчето р/ нещо си? нямам снимка на салона в момента, пък и не ми се слиза до колата в момента за да го видя.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 02 Окт 2010, 0:16

R/T бутона се ползва, когато има инсталирана ориганална телефонна система в колата. Освен за управление на разговорите с него се сменят/избират аудио-източниците - дали да слушаш радио, ЦД или ЦД-чейнджър.
Последната функция не действа с Парот+адаптор => Bluetooth решения за Е46
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kickdown » 02 Окт 2010, 0:34

pazokolarov написа:R/T бутона се ползва, когато има инсталирана ориганална телефонна система в колата. Освен за управление на разговорите с него се сменят/избират аудио-източниците - дали да слушаш радио, ЦД или ЦД-чейнджър.
Последната функция не действа с Парот+адаптор => Bluetooth решения за Е46

Или направо Dension Gateway Five и получаваш и USB вход за MP3 декодиране...

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 - 320dA -04
Мечтае да кара: BMW M3

Мнение от pavel-m3 » 13 Окт 2010, 20:37

Здравейте колеги. Да споделя какво се получи в моя случай. Имам инсталирана телефонна система в колата под подлакътника за телефон Nokia 6310, но с липсващ телефон. Вече се бях примирил че няма да мога да се възползвам от тази екстра, докато не видях тази тема и се разтърсих из нета. Видях в Realoem, че имам инсталиран Bluetooth SA644 hands-free retrofit kit, а после намерих следния клип http://www.youtube.com/watch?v=m9G0iZ2TCEw&feature=related. Изпълних процедурата и се получи :D , телефона намери блутуута на колата под име BMW..../и последните 4 цифри от VIN-а/. Кодът за свързване е от четири цифри и го намерих изписан на една сива кутия под кората от лявата страна на багажника. Изпробвах го и функционира без грашка, телефона ми е сони ериксон.
Все още не знам, дали по този начин с колата могат да се свързват и други устройства с блутуут или става само с телефон :dunno:

Предишна

Назад към E46