Това ли е климатроника на...
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: Това ли е климатроника на...
Значи никой от вас не посочи смислени причини,
защо това "чудо" в Е36ците е климатроник (или автоматичен климатик)
Нищо няма автоматично. Просто е двузонов климатик - може в ляво и дясно да духа с различна температура.
Но не може да поддържа температура и по нищо не се различава от климатика с една врътка на която няма градуси.
По тази логика и на фиат (браво,брава,купе) има обозначени градуси на голямата врътка, но това не е климатроник.
Пак ви казвам, нелогично е да има само КЛИМАТРОНИК в Е36 , а в по-новите модели от БМВ
отново да се връщат и към климатика. Този климатроник с врътките е същия като климатика на компакт (тоест обикновен климатик) , но е двузонов , защото пространството е по-голямо , а в компакта е по-малко.
ПП: не може никой горд притежател на климатроник с врътките да няма разпечатка
на фабричните екстри на автомобила си. Там най-ясно ще излезе , че това е
Manual Air Conditioning или на български КЛИМАТИК
защо това "чудо" в Е36ците е климатроник (или автоматичен климатик)
Нищо няма автоматично. Просто е двузонов климатик - може в ляво и дясно да духа с различна температура.
Но не може да поддържа температура и по нищо не се различава от климатика с една врътка на която няма градуси.
По тази логика и на фиат (браво,брава,купе) има обозначени градуси на голямата врътка, но това не е климатроник.
Пак ви казвам, нелогично е да има само КЛИМАТРОНИК в Е36 , а в по-новите модели от БМВ
отново да се връщат и към климатика. Този климатроник с врътките е същия като климатика на компакт (тоест обикновен климатик) , но е двузонов , защото пространството е по-голямо , а в компакта е по-малко.
ПП: не може никой горд притежател на климатроник с врътките да няма разпечатка
на фабричните екстри на автомобила си. Там най-ясно ще излезе , че това е
Manual Air Conditioning или на български КЛИМАТИК
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

Ae, тука сте се събрали едни умни глави, а некой въобще сети ли се, да види какво значи "климатроник" във википедията
Демек самия термин "климатроник" си е просто търговското наименования на някаква технология за дуане на студено на Фолксваген ... Нещо като масовата заблуда, хората да викат на копирните машини "Ксерокси"

Climatronic is a fully electronic climate control system. It was introduced by Volkswagen on the Golf and Passat models in the early-1990s. It was first used in the US in the early 2000s in Passats and Jettas as well. The Phaeton model features an advanced system that has a passive cooling / heating system with hidden vents to prevent draft and airflow (though vents are provided behind hidden doors). This allows the car to have four separate climate zones.
http://en.wikipedia.org/wiki/Climatronic
Демек самия термин "климатроник" си е просто търговското наименования на някаква технология за дуане на студено на Фолксваген ... Нещо като масовата заблуда, хората да викат на копирните машини "Ксерокси"

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
и последно тва климатик ли е или климатроник?

- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
kriso85 написа:Нека някой си пусне списъка с екстрите, който идва от БМВ да видим как са я обозначили тази
екстра от завода.
Защото Automatic Air Conditioning е една друга екстра.
Искаш да ми кажеш , че когато връката (малката с градусите) е настроена на 20 градуса , обаче в колата е 4-5 градуса ще почне да духа топлои когато стане 20 градуса ще обърне на хладно.
Айде моля ти се
ПП: и щом "това" е климатроник с врътки,
то бихте ли ми показали Е36 седан/купе с обикновен климатик
Или той обикновения климатик се монтира само в компакт,
а седан/купе са винаги с климатроник или само с парно
Да, точно така. За 3.5години експлоатация, не само съм пробвал, ами направо съм си го ползвал... Да, през цялото това време "врътката" от шофьорската страна не е помръдвала от 20 градуса, независимо дали зимата, или лятото. От другата страна пък почти никога не беше мърдала от 25. (зиморничава приятелка

И да, по-горе ме изпревариха, че "климатроник" е търговско наименование на автоматичния климатик на VW. Но то тук си се е превърнало в нарицателно (Джип, ксерокс, феродо и т.н.)
Е36 с обикновен климатик има само компакт. Всички фабрично вграждани климатици в купе/седан са т.нар. "климатроник", независимо дали е с цифров дисплей, или с врътки. Единствената практическа разлика между двата е, че вторият може да управлява автоматично силата и посоката на въздушния поток. (и по-често се ебава с теб

P.S. За да работят коректно и двата вида, трябва да се почиства вътрешният сензор за температура.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
Cry...
534 KLIMAAUTOMATIK това е за климатроника(дигиталния) изпратено ми от бмв. (534 Automatic Air Conditioning)
Като разглеждам тази тема виждам че на колеги, които са с този с врътките екстрата е същия номер. Би трябвало и двете да са с климатроник.
530 AIR CONDITIONING
Това е обикновенният климатик, който не можах да го срещна като екстра при седан/купе/тоуринг
Като разглеждам тази тема виждам че на колеги, които са с този с врътките екстрата е същия номер. Би трябвало и двете да са с климатроник.
530 AIR CONDITIONING
Това е обикновенният климатик, който не можах да го срещна като екстра при седан/купе/тоуринг
- kriso85
- старши ентусиаст
-
530 Air Conditioning
532 Air Conditioning ZG
533 Rear Compartment Air Blower
534 Automatic Air Conditioning
Според мен всички , които имате
:климатроник с врътките: имате в списака екстра номер 532
530 е климатика на компакта (има го в темата)
а 534 е климатроника (електронния дисплей, автоматичната струя и т.н)
ПП: вижте тази схема
http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=64&fg=20
Първото е air conditioning control и е нарисувано
управлението на климатроника с врътките
Мисля че това трябва да ви е достатъчно за да разберете , че
климатроника (automatic air conditioning) е нещо съвсем различно
532 Air Conditioning ZG
533 Rear Compartment Air Blower
534 Automatic Air Conditioning
Според мен всички , които имате
:климатроник с врътките: имате в списака екстра номер 532

530 е климатика на компакта (има го в темата)
а 534 е климатроника (електронния дисплей, автоматичната струя и т.н)
ПП: вижте тази схема
http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=64&fg=20
Първото е air conditioning control и е нарисувано
управлението на климатроника с врътките

Мисля че това трябва да ви е достатъчно за да разберете , че
климатроника (automatic air conditioning) е нещо съвсем различно

- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
Ама ти си знаеш твоето...
532 екстрата я няма в Е36.
Пак ти казвам. Близо 4 години не съм слизал от него, ти предполагаш, че евентуално няма как да е така, но твърдиш, че е така, а дори не си пробвал...
Автоматично поддържа зададената температура. Това е положението. Дали ще се наглася с 42" 3D дисплей и мега джойстик, или с шалтер, пак си е автоматичен двузонов климатик. (или климатроник, както е познат по нашите ширини
)
Няма какво повече да се каже по темата. Само се объркват хората още повече.
Малко се превърна в спор това. Нищо лично. Говоря само неща, които знам, че са така и съм пробвал.
532 екстрата я няма в Е36.
Пак ти казвам. Близо 4 години не съм слизал от него, ти предполагаш, че евентуално няма как да е така, но твърдиш, че е така, а дори не си пробвал...
Автоматично поддържа зададената температура. Това е положението. Дали ще се наглася с 42" 3D дисплей и мега джойстик, или с шалтер, пак си е автоматичен двузонов климатик. (или климатроник, както е познат по нашите ширини

Няма какво повече да се каже по темата. Само се объркват хората още повече.
Малко се превърна в спор това. Нищо лично. Говоря само неща, които знам, че са така и съм пробвал.
Laugh...
Cry...
Cry...
- kriso85
- старши ентусиаст
-
Колега ти хубаво си пробвал, но погледна ли линк-а от РЕАЛОЕМ
Там достатъчно ясно са си го написали хората от БМВ.
А това как ще го наричаш ти си е лично твоя работа - ако искаш му викай и климатоник-автоматизейшън-сони-плей-стейшън .
И отново да попитам - как поддържа температурата - когато стане около 21 градуса намалява струята ли >
Май не е така, а точно това е идеята на Automatic Air Conditioning.
А относно екстрите в Е36 виж темата , която са дали по-горе.
Аз не мисля да споря повече с теб.
Лек ден

А това как ще го наричаш ти си е лично твоя работа - ако искаш му викай и климатоник-автоматизейшън-сони-плей-стейшън .
И отново да попитам - как поддържа температурата - когато стане около 21 градуса намалява струята ли >
Лек ден

- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
Аз не съм и спорил.
Но да си продължа мисълта...
Когато в колата ти е 5 градуса, а "врътката" е нагласена на 20 от духалките излиза възможно най-топлият въздух. И така, докато температурата не доближи 20 градуса, когато започва да духа по-хладно, след което продължава само да поддържа.
Ако отвориш прозорците, след което температурата в купето отново падне, пак започва да духа максимално горещ въздух, докато не стигне зададените 20 градуса и след това пак духа хладко, за да ги поддържа. Същото важи, ако температурата в колата е 35 градуса. Тогава започва да духа максимално студено, докато не направи зададените 20 градуса. Същото важи и като свалиш прозорец и т.н.
Автоматично се управлява температурата на влизащият в купето въздух, а не силата. Пак казвам, че разликата между двата е, че този с дисплея може да управлява автоматично и силата на струята, докато другият само температурата и.
А това кой как му казва, няма значение. Климатикът е автоматичен. Работи на зададена температура. Не е кранче "топло-студено" и да си счупиш ръцете от въртене наляво-надясно, докато те обливат горещи и студени вълни.

Когато в колата ти е 5 градуса, а "врътката" е нагласена на 20 от духалките излиза възможно най-топлият въздух. И така, докато температурата не доближи 20 градуса, когато започва да духа по-хладно, след което продължава само да поддържа.
Ако отвориш прозорците, след което температурата в купето отново падне, пак започва да духа максимално горещ въздух, докато не стигне зададените 20 градуса и след това пак духа хладко, за да ги поддържа. Същото важи, ако температурата в колата е 35 градуса. Тогава започва да духа максимално студено, докато не направи зададените 20 градуса. Същото важи и като свалиш прозорец и т.н.
Автоматично се управлява температурата на влизащият в купето въздух, а не силата. Пак казвам, че разликата между двата е, че този с дисплея може да управлява автоматично и силата на струята, докато другият само температурата и.
А това кой как му казва, няма значение. Климатикът е автоматичен. Работи на зададена температура. Не е кранче "топло-студено" и да си счупиш ръцете от въртене наляво-надясно, докато те обливат горещи и студени вълни.

Laugh...
Cry...
Cry...
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
kriso85 написа:Колега ти хубаво си пробвал, но погледна ли линк-а от РЕАЛОЕМ![]()
Лек ден
Намалява притока на топла охладителна течност в радиатора на парното посредством електромагнитните клапани,които пропускат същата,а струята въздух си остава непроменена,просто става по-топла или по-хладна

Като екстра се води 530 AIR CONDITIONING /чета справката за мойта кола/ ,а пък аз и викам първобитна автомобилна ОВИ инсталация с наченки на климатизиране.
Та тва е общо взето по темата от мен

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
KoolyO написа:Аз не съм и спорил.![]()
![]()
Ето това е. точно което обяснява колегата. Това представлява въпросното устройство. Аз ще си го наричам климатроник с врътките докато ми прави 20 градуса в купето и зимата и лятото пък вие ако искате ме убеждавайте че е климатик с повече врътки че с 3 изглежда постно, а с 4 вече е ОК

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3