ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Модератор: Общи модератори
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
един бърз въпрос...
имаш ли право да лепиш лепенки на предния джам и има ли ограничения за точно местоположение и големина?
сори за извънтематичния въпрос
имаш ли право да лепиш лепенки на предния джам и има ли ограничения за точно местоположение и големина?

Имам въпрос...
Случката е следната...

Аз съм жълтия, той е синия... (Извинявам се за гадния чертеж, но това успях да направя) ... Пътя е едно посочен с 3 ленти... Тумбака се движи в лява лента, след което на НЕПРЕКЪСНАТА ЛИНИЯ , БЕЗ МИГАЧ ми сече пътя и спира, при което аз набивам спирачки и му се качвам на бронята... Тумбака се държа злонамерено, взе да ме настъпва по обувката (
) и ми вика да не съм викал
И почнА да ме бута със шкембето си
Ама бързо се свестих, че тъкмо ми паднА пердето, ама а му посегна, а съм отнесъл амнайсе глоби... Викам сега ще те оправя и звъннах на КАТ, казах че господина е агресивен и не може да се говори с него... Казаха ,че ще пратят патрул... Да де, ама той веднага си измести автомобила (показаното на схемата, до пешеходната пътека)... Аз моя го оставих на мястото на инцидента, но дойде един тролей и нямаше от къде да мине и се наложи да го дръпна (голямата грешка
) И застанах зад него на пешеходната пътека... След което идва патрул, разпита ни, взеха ни проби за алкохол - 0.00 и на двамата... Огледаха мястото, но бяхме с ниска скорост и нямаше остатъци по земята или поне вече не и тогава, тъй като трафика бе голям и е възможно и малките парченца боя, паднали от неговата броня, да са се отнесли от другите автомобили... И тумбака почна да лъже... Еййй направо откачих
Незнам къде ми идваше да го завръ тоя РЕЖДЕП ИВЕДИК, ама...
Вика, че било на пешеходната, бил дал мигач и незнам си кво...
Приятелката ми бе с мен и тя бе свидетел, ама оня почна, че било нормално да твърди същото като мен
Полицаите усилено търсиха следи, но такива НЯМАШЕ
А бях набил спирачки и неговата броня бе сгъната и спукана
Аз имах лека драскотина отпред точно на номера, а на тумбака лизинговата Тойота, бе със спукана задна броня ОТ ДЯСНО... Е как аджеба, при натоварен трафик, инцидента ще е станал на пешеходната и ще се паркираме точно на нея
Ще я изблъскам, за да иде настрани ли ? Също така, как тогава съм го ударил, за да съм ударен аз отпред централно, а той отзад в дясно ?!
Викам на Господата Полицаи, че всичко е ОЧЕВАДНО, но не, те не могли да вземат страна... Ходихме в КАТ , писахме обяснения... Тумбака си предаде обяснението, но полицая му направи забележка да си напише точно как е станало, от коя в коя лента е минавал и т.н., ама оня почна да вика даже и на полицая
- "Нищо няма да пиша, вие се мъчите него да изкарате, нищо няма да допълвам"
При което аз съм в шок и тъкмо викам, ей сега го хванаха, ама НЕ
Полицая се обади на шефа си, каза му за нещата и шефа каза, да бил пишел НЕИЗЯСНЕН СЛУЧАЙ
И така... Тоя тумбак си замина без глоба и направо при автокаското с протокола, а аз с една студена вода, че и от гражданската няма да видя лев с тоя НЕИЗЯСНЕН СЛУЧАЙ (нямам каско)... Не че имам кой знае кви щети, само държача на номера към бронята е навехнат, но нищо сериозно... Просто исках да си понесе последствията, но уви, остана безнаказан... И*ахти тъпата държава
Дори органите на реда, след като всичко е ОЧЕВАДНО, не направиха нищо по въпроса
Казаха, че писмено щели да ни уведомят, ама кво, що... Нищо не разбрах
От тук натаък, как се процедира, кво да направя и т.н. ? Малко хелп
Благодаря предварително и се извинявам за дългия разказ
Случката е следната...

Аз съм жълтия, той е синия... (Извинявам се за гадния чертеж, но това успях да направя) ... Пътя е едно посочен с 3 ленти... Тумбака се движи в лява лента, след което на НЕПРЕКЪСНАТА ЛИНИЯ , БЕЗ МИГАЧ ми сече пътя и спира, при което аз набивам спирачки и му се качвам на бронята... Тумбака се държа злонамерено, взе да ме настъпва по обувката (

Казаха, че писмено щели да ни уведомят, ама кво, що... Нищо не разбрах

От тук натаък, как се процедира, кво да направя и т.н. ? Малко хелп

Благодаря предварително и се извинявам за дългия разказ

- bau.bg
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron
danielvas написа:Колега не ме разбра, не е проблема в парите, проблема е там, че вместо да ми помогне вашия колега, той ме "изгони" от съюзане е ли по-добре за вас аз да стана ваш член ? не е ли редно да получа нужното обслужване и компетентност на въпросите ми ? може много да са доволни, както казваш, но явно се намира и такива дето не са
което значи, че би трябвало се вземат мерки и със всеки клиент да се подхожда адекватно.
danielvas някъде се е получило неразбирателство !
Членовете на сдружението НЕ СА КЛИЕНТИ.... !!!! Сдружението не е фирма..... !
Имахме един "член" на сдружението който си мислеше че си е хванал адвокати срещу 100 лв на година, съответно търсеше внимание, любезност, и подчинение.....
Явно не си схванал идеята.....
поздрави
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Ogi написа:един бърз въпрос...
имаш ли право да лепиш лепенки на предния джам и има ли ограничения за точно местоположение и големина?![]()
Нямаш право !
Единствените разрешени лепенки върху предния прозорец са:
- Стикер за ГТП
- Стикер за ГО
- Винетка
Дори застрахователите лепят само върху страничните прозорци
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
uCnaHeTcA, отървал си се ...направо
а можеха да ти спретнат един акт ...., за около 100 лв....после иди доказвай че нямаш сестра
а можеха да ти спретнат един акт ...., за около 100 лв....после иди доказвай че нямаш сестра
bau.bg написа:uCnaHeTcA, отървал си се ...направо
Некоя щанга в колата нямаше ли? Поне да има за кво да пишеш после в кат...
Здравейте,
Като гледах по горе цитатите на зЗДПП ми направи в печетление
наказание което е за най малкото превишение на скоростта с 10 км/ч - с глоба 10 лв
Това значи ли че ако караш с 59 км/ч при ограничение 50 км/ч нямат основание да пишат акт???
Защото с 10 км/ч и до 10 км/ч са различни неща...
Благодаря за отговора предварително
Чл. 182. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Водач, който превиши разрешената максимална
скорост в населено място, се наказва, както следва:
1. за превишаване с 10 км/ч - с глоба 10 лв.;
2. за превишаване от 11 до 20 км/ч - с глоба 30 лв.;
3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 100 лв.;
4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 150 лв. и един месец лишаване от право да
управлява моторно превозно средство;
(2) Водач, който превиши разрешената скорост извън населено място, се наказва, както
следва:
3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 50 лв.;
4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 100 лв. и един месец лишаване от право да
5. за превишаване от 41 до 50 км/ч - с глоба 150 лв. и два месеца лишаване от право да
6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 200 лв. и 3 месеца лишаване от право да
управлява моторно превозно средство.[/quote]
Като гледах по горе цитатите на зЗДПП ми направи в печетление
наказание което е за най малкото превишение на скоростта с 10 км/ч - с глоба 10 лв
Това значи ли че ако караш с 59 км/ч при ограничение 50 км/ч нямат основание да пишат акт???
Защото с 10 км/ч и до 10 км/ч са различни неща...
Благодаря за отговора предварително
Чл. 182. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Водач, който превиши разрешената максимална
скорост в населено място, се наказва, както следва:
3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 100 лв.;
4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 150 лв. и един месец лишаване от право да
(2) Водач, който превиши разрешената скорост извън населено място, се наказва, както
следва:
3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 50 лв.;
4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 100 лв. и един месец лишаване от право да
5. за превишаване от 41 до 50 км/ч - с глоба 150 лв. и два месеца лишаване от право да
6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 200 лв. и 3 месеца лишаване от право да
управлява моторно превозно средство.[/quote]
BMW120 написа:bau.bg написа:uCnaHeTcA, отървал си се ...направо
Има... Палка... 'Ма, както написах, бързо се опомних, че ако му посегна, не мога да се оттърва после от актове, нарушения и тинтири-минтири... Гледах го, че беше изпипан лъжец и измамник, кой знае кво можеше да последва мамицата му дебела

А инъче по моя въпрос нищо ли не може да се направи ?

- bau.bg
- младши ентусиаст
-
poluhin отговора е ясен....
ограничение 50 , караш с 59.... няма акт, няма глоба
ограничение 50 , караш с 59.... няма акт, няма глоба
uCnaHeTcA написа:BMW120 написа:bau.bg написа:uCnaHeTcA, отървал си се ...направо
Има... Палка... 'Ма, както написах, бързо се опомних, че ако му посегна, не мога да се оттърва после от актове, нарушения и тинтири-минтири... Гледах го, че беше изпипан лъжец и измамник, кой знае кво можеше да последва мамицата му дебела![]()
А инъче по моя въпрос нищо ли не може да се направи ?
Незнам как си издържал...
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Ще имам ли проблем ако управлявам автомобил със затъмнени преди стъкла и регистрационни табели от страна членка на евро съюза,в която това е позволено и ако да защо? 

fen_na_bmw написа:Ще имам ли проблем ако управлявам автомобил със затъмнени преди стъкла и регистрационни табели от страна членка на евро съюза,в която това е позволено и ако да защо?
Ще има проблем. В ЗДП ясно е написано, че не може да се затъмняват предните стъкла.
Не се хващайте за това, че колата така е излязва от завода. И верижните машини излизат от завода с вериги, но нямаш право да ги караш по пътната мрежа. ЗДП е за нашите пътища.
bau.bg написа:danielvas някъде се е получило неразбирателство !
Членовете на сдружението НЕ СА КЛИЕНТИ.... !!!! Сдружението не е фирма..... !
Имахме един "член" на сдружението който си мислеше че си е хванал адвокати срещу 100 лв на година, съответно търсеше внимание, любезност, и подчинение.....
Явно не си схванал идеята.....
поздрави
Това "хванал адвокати срещу 100лв." как да се разбира ?
Значи подвеждате хората в такъв случай, защото в сайта Ви пише съвсем, съвсем различно;
Български Автомобилен Съюз ви дава повече !
Само ние се грижим така добре за своите членове
Редовните членове на Българския автомобилен съюз получават правна помощ напълно БЕЗПЛАТНО за една година и тя включва:
- Адвокат и защита в съд в цялата страна;
- Изготвяне и внасяне на жалби, молби и възражения;
- Правна консултация по актове и наказателни постановления;
- Становища по казуси, свързани с наказателни постановления.
Ние ще ви помогнем да потърсите правата си за всеки съставен ви Акт за Нарушение на Закона за движение по пътищата, за всяко издадено ви Наказателно Постановление напълно БЕЗПЛАТНО. Нашите адвокати са на ваша страна!
ИЗПОЛЗВАЙТЕ ГИ!
Да разбирам ли, че в сайта има грешка ?

- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
в ЗДП-то може да пише,но за коли с Бг.номер.Правилата за движение трябва да ги спазваш,но не ми се вярва да ти кажат как да ти изглежда ватомобила тъй като минаваш транзит. 

- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Фабрично тъмните стъкла са разрешени, има много автомобили с тази екстра.....а тя никак не е евтина.
Въпреки че не е изрично описано, закона преследва затъмнените стъкла с фолио.
Днес видях МВ с фабрично тъмни стъкла и БГ регистрация.
Въпреки че не е изрично описано, закона преследва затъмнените стъкла с фолио.
Днес видях МВ с фабрично тъмни стъкла и БГ регистрация.