Катастрофирах без Гражданска Отговорност..
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Катастрофирах без Гражданска Отговорност..
Някой знае ли какви са последствията? Снощи катастрофирах и аз съм виновен. Оказа се че нямам и гражданска отговорност. Пича който го ударих има каско в Орел.
Полицаите ми казаха нещо, че отивам на регрес (каквото и да значи това) и застрахователя на човека ще ме съди за да си вземе парите по неговото обезщетение. Колко горе долу могат да ме обрулят от Орел? Всмисъл толкова колкото ще обезщетят него или някакви големи суми? Някой запознат ли е има ли опит с тея неща? И освен това ще трябва да плащам акт, че нямам гражданска, някой знае ли тои колко е?
Полицаите ми казаха нещо, че отивам на регрес (каквото и да значи това) и застрахователя на човека ще ме съди за да си вземе парите по неговото обезщетение. Колко горе долу могат да ме обрулят от Орел? Всмисъл толкова колкото ще обезщетят него или някакви големи суми? Някой запознат ли е има ли опит с тея неща? И освен това ще трябва да плащам акт, че нямам гражданска, някой знае ли тои колко е?
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- gego_n
- младши ентусиаст
-
- Кара: бавно
- Детайли за колата: нищо особено
Б2 , общо взето са ти разяснили какво е регреса .
Застрахователя на другия участник по силата на договора за каско ще му изплати обезщетение за настъпилото застрахователно събитие -
в случая ПТП . Ще стане ясно за какви пари става въпрос едва след като експетр оцени щетите / нови части и възли /и труда за отстраняването им . След като нямаш ГО за да се обърнат към "гаранционния фонд" представителите на Застрахователя ще те търсят теб за покриване на щетите . Ако това не стане като изпълнение доброволно от теб ще стане по съдебен път и с изготвяне на Изпълнителен лист и тогава има други механизми да ти вземат парите . Но за стойността на щетите , трябва да изчакаш описа и оценката . Ще те запознаят с тях по право . Ако не си съгласен можеш пред застрахователя да ги възразиш - това в последствие.
Иначе за акта , както е по административно-наказателен ред .
ПП. дано не са сериозни щетите , успех !
Застрахователя на другия участник по силата на договора за каско ще му изплати обезщетение за настъпилото застрахователно събитие -
в случая ПТП . Ще стане ясно за какви пари става въпрос едва след като експетр оцени щетите / нови части и възли /и труда за отстраняването им . След като нямаш ГО за да се обърнат към "гаранционния фонд" представителите на Застрахователя ще те търсят теб за покриване на щетите . Ако това не стане като изпълнение доброволно от теб ще стане по съдебен път и с изготвяне на Изпълнителен лист и тогава има други механизми да ти вземат парите . Но за стойността на щетите , трябва да изчакаш описа и оценката . Ще те запознаят с тях по право . Ако не си съгласен можеш пред застрахователя да ги възразиш - това в последствие.
Иначе за акта , както е по административно-наказателен ред .
ПП. дано не са сериозни щетите , успех !
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Ще му платиш всички щети, ще платиш и поне 10-15% печалба на Орел, ще платиш и разноските по делото. Трябва да видиш дали неможе да направите извънсъдебно споразумение защото няма шанс да спечелиш..
А САМО МЕЖДУ ДРУГОТО ДА ТИ КАЖА, ЧЕ ШОФЬОРИ КАТО ТЕБ, КОИТО КАРАТ БЕЗ ГРАЖДАНСКА НЕ ПОНАСЯМ!!!
А САМО МЕЖДУ ДРУГОТО ДА ТИ КАЖА, ЧЕ ШОФЬОРИ КАТО ТЕБ, КОИТО КАРАТ БЕЗ ГРАЖДАНСКА НЕ ПОНАСЯМ!!!
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
Да, много кофти ситуация, наистина... Само да добавя, че оценката на Орел ще е по-голяма, отколкото би била в друг случай... Те предпочитат да си обезщетят доволно клиента, така или иначе след това ЩЕ си вземат парите от теб... Дано наистина удара не е бил много сериозен, а и ударената кола да е по-евтина, защото иначе - лошо...
В подкрепа на Насти само мога да добадя, че карането без гражданска е безумно тъпа постъпка... Един удар с S класа примерно може да ти съсипе целия живот... За удар на човек да не говорим... Ма ти си знаеш
В подкрепа на Насти само мога да добадя, че карането без гражданска е безумно тъпа постъпка... Един удар с S класа примерно може да ти съсипе целия живот... За удар на човек да не говорим... Ма ти си знаеш

- gego_n
- младши ентусиаст
-
- Кара: бавно
- Детайли за колата: нищо особено
Nasti написа:Ще му платиш всички щети, ще платиш и поне 10-15% печалба на Орел, ще платиш и разноските по делото. Трябва да видиш дали неможе да направите извънсъдебно споразумение защото няма шанс да спечелиш..

Вярно е това , точно по тази причина следва доброволно плащане /може и на вноски ако го пожелае застрахователя / иначе съдебен ред и много повече разноски V
АКО НЯМАТЕ "ГРАЖДАНСКА" НЕ КАРАЙТЕ , следват много ядове.
АКО СТЕ УПОТРЕБИЛИ АЛКОХОЛ И ИМАТЕ "ГРАЖДАНСКА" , ядовете са същите .
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Re: Катастрофирах без Гражданска Отговорност..
b2 написа:Оказа се че нямам и гражданска отговорност.
Бе не е съвсем честно да го плюете човека, ако е взел чужда кола, която няма гражданска. Тогава вината не е 100% негова, че е карал без задължътелната застраховка (все пак е трябвало да провери документите, преди да кара).
Обаче пич, ако вината си е твоя за гражданската, не мога да ти съчувствам и грам, защото съм патил. Ами ако оня нямаше каско? Нали се сещаш, че човека трябва да си оправи всичко за своя сметка и после да те съди за парите.
Мене ако питате, собственици на возила, които се придвижват по пътищата без гражданска, трябва да се съдят по бързата процедура и да им се налагат яки глоби, които да се изземват принудително.
It's not who You are, it's who You know...
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Наистина не е моя вината за гражданската
И аз не бих карал кола без, проверявайте документите на всички коли които карате!
Колата дето ударих е фиат типо дето и 2000лв не струва ако тръгнеш да я продаваш.

Колата дето ударих е фиат типо дето и 2000лв не струва ако тръгнеш да я продаваш.
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
logout написа:Бе не е съвсем честно да го плюете човека, ако е взел чужда кола, която няма гражданска. Тогава вината не е 100% негова, че е карал без задължътелната застраховка (все пак е трябвало да провери документите, преди да кара).
Т'ва дето го написа е пълна глупост ..... а после в скоби си противоречиш напълно на написаното........

Не е виновен този, който дава баницата, а този който я яде!
Искрено се надявам причината да караш без гражданска да е била от чисто недоглеждане, а не от овъртане и начин на "спестяване". В крайна сметка не всички сме застраховани от исфирясване на акъла и не винаги мислим на 100% за всичко нужно.
А колегата над мен - жената ти една от двете БМВта ли ти кара или собствена друга кола?
Успех в разправийте и дано този, в когото си се наденъл се окаже свестен и ти направи жест като не те изтиска като кисело лимонче по всички параграфи, защото мисля точно това има възможност да направи - ако поиска.
Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!

Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
- BESSNIA
- Разработва двигатели и хотели
-
- Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
- Мечтае да кара: отново м3 е30 :)
малеее накарахте ме да се замисла за гражданската ми безодговорност аз нямам нищио ни винетки ни безотговорности, а мани другото ми дрифтвма по цял ден
утре ша си купа отговорност.

утре ша си купа отговорност.
0878155158 BG. номер
+447733066030 англ. номер
+447733066030 англ. номер
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
не съм сигурен ама акта за без гражданска е към 200-300лв. дано да греша предполагам че и толкова ще отидат горе долу и за типото не можа ли да се разбереш нещо с другия шофер като го удари че се е стигнало до кат??
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Wizi написа:logout написа:Бе не е съвсем честно да го плюете човека, ако е взел чужда кола, която няма гражданска. Тогава вината не е 100% негова, че е карал без задължътелната застраховка (все пак е трябвало да провери документите, преди да кара).
Т'ва дето го написа е пълна глупост ..... а после в скоби си противоречиш напълно на написаното........![]()
Сори, ако не съм се изразил точно. Идеята беше, че човека може да си е изряден с неговата си кола и неговите си документи и да си спазва закона да си кара с гражданска. Но взимайки чуждата кола не е знаел, че тя е без гражданска. Та тука от 100-те процента неизрядност по отношение на собственика на чуждото возило (вината е негова, че не се е застраховал) вадим няколкото си там процента за това, че човекът все пак си е изряден по отношение на собствените возила. А грешката му е била, че не е проверил дали това, което кара, има гражданска. За това съм сложил скобите, за да уточня последното. Още веднъж сори, че съм се изразил наопаки.
Аз никога не бих взел да карам чуждо возило, ако няма гражданска. В противен случай вината е фифти-фифти, ако съм наясно, че колата е без застраховка. Всъщност след един пресен инцидент вече трудно се качвам зад волана на чужда кола, ако няма и каско, но това е друга тема.
bam-bam написа:кофти .. и жената кара без ама ко да се праи кинти нема
Пич, не се обиждай, но 90 лева гражданска за 2005-та разделено на 12 месеца = 7,5 лева на месец. И на мен кинтите са ми проблем и ти съчувствам за което, но за тия пари просто не си заслужава да стане некоя беля, че тогава такъв паралипсис ще те раздруса...
It's not who You are, it's who You know...
- Гост
-
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2