Впечатление от смяна на масло на скоростите

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530D

Re: Впечатление от смяна на масло на скоростите

Мнение от bmw20009 » 17 Сеп 2010, 23:34

ildivvy написа:
bmw20009 написа:
Joro_Paveto написа:Понеже скоростната кутия нещо работеше шумно или поне така си въобразявах....в последствие се оказа, че не съм си въобразявал...
...та днес си смених въпросното "lifetime" масло според BMW...като развих пробката от кутията изтече нещо напомнящо...тежък човешки дрисък...от тоя най-редкия...общо взето и на цвят и на гъстота беше същото...даже цвета биеше малко към изгоряло двигателно масло...
Налях новото с цвят "малинка" :mhihi:, запалих колата и "О чудо" скоростите започнаха да влизат мнооого по-леко, скоростната кутия работи много по-тихо...лекото жужене при вотра скорост си остана :mhihi:
Ето и какво ви трябва за смяната:
1-канал или подемник
2- 1ключ 17 за двете пробки.
3- 2л масло BMW ATF DIII с цена около 25лв мисля за литър. Скоростната ми кутия побра около 1.050-80л тъй, че ако някой иска да си спести 25лв, може да си вземе литър и да долее около 0.050-0.080л. от старата течност,но имайки предвид на какво приличаше аз не бих... :mhihi:
4-и всичко това за около 20-25мин с чистенето на свинщината.
Успех!

Колега да питам,кутията на мойта е46-ца нещо към опашката се е омазала с масло, явно хвърля от някъде, някой да знае от къде, има ли някаква симерина или нещо такова

На "опашката" на кутията,изходящия вал,има уплътнение.Сменя се за около 1,5-2 часа,лесно в сервиз.всичко става тип-топ!
ДА колега една семеринга за 70-лева! лошото е че не еот нея а от нещо друго, да го еба, имало и друга по-малка, но не се вижда!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 18 Сеп 2010, 3:50

Нещо са се уляли тия дето са ти взели 70 лв. за един семеринг :shock:
Иначе пак са два на Е46, единя на опашката, единия на лоста за скоростите.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 18 Сеп 2010, 11:15

Семеринга на "опашката" на скоростите е 7лв и някакви стотинки.Другия семеринг е на лоста за скоростите (където влиза в ск.кутия) струва 3лв и някаква стотинка.Намира се над "опашката".Общо дадох под 11лв за двете преди две седмици (купени от "Ауто+")!Тази на лоста за скоростите не я смених,че май става доста трудно,когато кутията е на колата,пък и май нямах проблем с нея.Тя е и малко по-специфична.Взеха ми 20лв за смяната и наистина отне около 2 часа.Мога да препоръчам сервиза в Пловдив.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 18 Сеп 2010, 11:23

хора не мога да отвия пробката... ужас :paranoid:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: compact m51d25

Мнение от hakerizanov » 18 Сеп 2010, 16:42

колеги на мен за ск. кутия ми дадоха I.G.A.T. Topgear SAE 75W-90 S. да няма някаква грешка? никъде не виждам да пише Д2 или Д3. само между другото имам като че някакъв спомен за АТФ маслото....май го слагах на хидравликата. пак повтарям да няма грешка?
I think things -- and they happen...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530D

Мнение от bmw20009 » 18 Сеп 2010, 18:16

ildivvy написа:Семеринга на "опашката" на скоростите е 7лв и някакви стотинки.Другия семеринг е на лоста за скоростите (където влиза в ск.кутия) струва 3лв и някаква стотинка.Намира се над "опашката".Общо дадох под 11лв за двете преди две седмици (купени от "Ауто+")!Тази на лоста за скоростите не я смених,че май става доста трудно,когато кутията е на колата,пък и май нямах проблем с нея.Тя е и малко по-специфична.Взеха ми 20лв за смяната и наистина отне около 2 часа.Мога да препоръчам сервиза в Пловдив.

Благодаря колега, но съм от Плевен :dummy:
А иначе семеринга е 70-лева в Дару кар, а малкия е 16-лева и стотинки, аз го взех преди време и така си седи в жапката, понеже тука искат много пари за смяната!
А трябва да се спре теча защото виждам, че тампона на кутия е в масло и е почнал да се разпада, леко по леко :banghead:

Аватар

Мнение от mafia » 19 Сеп 2010, 1:54

ildivvy написа:
bmw20009 написа:
Joro_Paveto написа:Понеже скоростната кутия нещо работеше шумно или поне така си въобразявах....в последствие се оказа, че не съм си въобразявал...
...та днес си смених въпросното "lifetime" масло според BMW...като развих пробката от кутията изтече нещо напомнящо...тежък човешки дрисък...от тоя най-редкия...общо взето и на цвят и на гъстота беше същото...даже цвета биеше малко към изгоряло двигателно масло...
Налях новото с цвят "малинка" :mhihi:, запалих колата и "О чудо" скоростите започнаха да влизат мнооого по-леко, скоростната кутия работи много по-тихо...лекото жужене при вотра скорост си остана :mhihi:
Ето и какво ви трябва за смяната:
1-канал или подемник
2- 1ключ 17 за двете пробки.
3- 2л масло BMW ATF DIII с цена около 25лв мисля за литър. Скоростната ми кутия побра около 1.050-80л тъй, че ако някой иска да си спести 25лв, може да си вземе литър и да долее около 0.050-0.080л. от старата течност,но имайки предвид на какво приличаше аз не бих... :mhihi:
4-и всичко това за около 20-25мин с чистенето на свинщината.
Успех!

Колега да питам,кутията на мойта е46-ца нещо към опашката се е омазала с масло, явно хвърля от някъде, някой да знае от къде, има ли някаква симерина или нещо такова

На "опашката" на кутията,изходящия вал,има уплътнение.Сменя се за около 1,5-2 часа,лесно в сервиз.всичко става тип-топ!

И аз стигнах до този семеринг, тъйй като моя майстор откри и луфт в лагера на първчният вал :yes: Мнооого съм фдоволен как стана....никакви течове сега и скоростите влизат като масло :yes: Между другото момчето мога да го похваля, че много съвестно и за малко пари (спрямо другите оферти които получих) ми направи цялата работа по тази смяна :yes:
Подписът не служи за рекламно пано. Иво.
Изображение

Аватар

Мнение от mafia » 19 Сеп 2010, 2:03

bmw20009 написа:
ildivvy написа:Семеринга на "опашката" на скоростите е 7лв и някакви стотинки.Другия семеринг е на лоста за скоростите (където влиза в ск.кутия) струва 3лв и някаква стотинка.Намира се над "опашката".Общо дадох под 11лв за двете преди две седмици (купени от "Ауто+")!Тази на лоста за скоростите не я смених,че май става доста трудно,когато кутията е на колата,пък и май нямах проблем с нея.Тя е и малко по-специфична.Взеха ми 20лв за смяната и наистина отне около 2 часа.Мога да препоръчам сервиза в Пловдив.

А иначе семеринга е 70-лева в Дару кар, а малкия е 16-лева и стотинки, аз го взех преди време и така си седи в жапката, понеже тука искат много пари за смяната!
А трябва да се спре теча защото виждам, че тампона на кутия е в масло и е почнал да се разпада, леко по леко :banghead:

А за цената на семеринга...и аз открих различни варианти :arrow: на мен в Камор също ми искаха за него 70лв и някакви стотинки, аз обаче си купих възможно най-качественият еквивалент за 20лв :idea: Подобен беше случая и с лагера на първичният вал - в камор ми обявиха цена от 149лв...при арабите на Козлодуй имаха някакви кучи марки за по 20лв....но от мен да знаете с лагерите шега не бива....това е малко нещо, което обаче може да ви прецака цялата скоростна кутия и ще се окажете с едно цялостно разглабяне и сглабяне на скоростите за смяната му назад :idea: Така че си купих от друга фирма, отново оригинален лагер със сериозна отстъпка за 82лв. :yes: Същото е и със семеринга....ако ви се рискува да сваляте два пъти скоростите заради него....взимайте си от евтините китайски ментета :yes: ....освен ако майсторите ви не ви правят тази интервенция безплатно и за секунди :mhihi:
Подписът не служи за рекламно пано. Иво.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318IA Cabrio

Мнение от paco_sf » 02 Окт 2010, 18:48

Добре всичко е ясно по темата освен - кутията побира близо 1.20л, а 1л ще е достатъчен или не ?
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 02 Окт 2010, 19:17

paco_sf написа:Добре всичко е ясно по темата освен - кутията побира близо 1.20л, а 1л ще е достатъчен или не ?

Това просто му е макса докато потече,сипвай смело литъра и карай :yes:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от michi69 » 28 Окт 2010, 17:40

Все пак е добре и да се прочете надписа на скоростната кутия какво масло да се сипе.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 28 Окт 2010, 19:27

mafia написа:
bmw20009 написа:

А за цената на семеринга...и аз открих различни варианти :arrow: на мен в Камор също ми искаха за него 70лв и някакви стотинки, аз обаче си купих възможно най-качественият еквивалент за 20лв :idea: Подобен беше случая и с лагера на първичният вал - в камор ми обявиха цена от 149лв...при арабите на Козлодуй имаха някакви кучи марки за по 20лв....но от мен да знаете с лагерите шега не бива....това е малко нещо, което обаче може да ви прецака цялата скоростна кутия и ще се окажете с едно цялостно разглабяне и сглабяне на скоростите за смяната му назад :idea: Така че си купих от друга фирма, отново оригинален лагер със сериозна отстъпка за 82лв. :yes: Същото е и със семеринга....ако ви се рискува да сваляте два пъти скоростите заради него....взимайте си от евтините китайски ментета :yes: ....освен ако майсторите ви не ви правят тази интервенция безплатно и за секунди :mhihi:

Съгласен съм изцяло!Този,който свалих беше оригиналния,произведен в Бразилия.Смених го с нов на известна немска фирма.Момчето в сервиза не сваля скоростите,а само откачи кардана.То иначе няма и как да стане.Маслото в 99% е ATF DII и 1л. ще стигне,въпреки че събира 1100мл докато потече!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Предишна

Назад към E36