Зазимяване на Е30 за 18 години

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

E30 M3 Dreamer
Аватар
Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
Мечтае да кара: E30 M3

Re: Зазимяване на Е30 за 18 години

Мнение от bivola » 04 Окт 2010, 12:38

Добре де , що му се бъркате на човека в работата ? Попитал е как да я запази , а не какъв модел да запази , щом е решил , че ще бъде Е30 значи може би си има нещо впредвид.... :conf:
Успех , колега , дано имаш наистина успех :yes:
Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона :mhihi: :mhihi: :mhihi: И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК :mhihi:
:mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 04 Окт 2010, 13:06

Пусни едни снимки сега и едни след 18години. Ще е интересно да се види преди/сега и да има свидетели :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 04 Окт 2010, 14:17

отлична идея. наистина мисля , че alx е дал най- изчерпателни указания.
според мен също дълбоко консервиране, без изкарване през някакъв интервал е по добрия вариянт.
бих добавил само: ОБИЛНО плескане с грес/масло по ВСИЧКИ метални части и повърхнисти особено отдоло, както и наливане на цилиндрите догоре с масло. и като става въпрос за 18 год.- аз бих налял през гърловината за маслото догоре масло- да покрие разпределителен вал, кобилици и т.н. абе догоре, макар, че не ми се мисли колко маслоо ще отиде- докато налеее целия блок и стигне догоре- поне 20 л, но това гарантира, че мотора няма да мръдне за това време.
при всички случай ще се наложи да се смени това- онова, но при правилно консервиране мисля, че щетите ще са минимални.
П.П. ако мотора е инжекторен, аз бих свалил дюзите за съхранение в затворено херметически бурканче с бензин. не знам дали е правилно, но аз лично така бих постъпил.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 04 Окт 2010, 16:21

след 18г. мисля че двигателя ще става само за музея,до тогава с тези темпове на недостиг на петрол,навлизането на хибридите и тн.всички ще сме на електричарки :mhihi: сегашния бензин и масло с които е направен да върви този двигател ще го има само по учебниците или в някоя лаборатория най вероятно....иначе е хубаво да помечтаем малко :D

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 04 Окт 2010, 16:57

Щом има ретро автомобили в перфектно здраве и на няколко пъти повече от 18-години значи и тази Е30ка ще изкара толкова без кой знае какви проблеми! Сподели повече за автомобила да знаем какво ще се зазимява..
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 04 Окт 2010, 17:07

Е , ама тя сега е поне 20 годишна тая Е30 ка... До тогава ще е поне на 38

Иначе е интересно начинанието. Успех :yes:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 04 Окт 2010, 17:10

за консервиране на автомобил е нужно да напълниш цилиндрите с машинно масло,хромираните части се мажат с разтопен асвалт(дзивт)генерацията се маже с грес и се завива с хартия.Задължително трябва да я "облекчиш"т.е. да я вдигнеш на трупчета.
Разтърси се из руските сайтове-руснаците много ги бива за консервиране на техника в сурови условия

П.С.бензина за 18 години гаранция ще стане на водица
Изображение

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 04 Окт 2010, 17:35

vin_diesel написа:П.С че имали истински мъж които не харесва Е30 и марката ''мерцедеса за женкари BMW за мъжкари,,

Абе пич, то по-голяма глупост не можа ли да напишеш? :censored:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 04 Окт 2010, 18:10

аз мисля да си я карам е30ката толкова като втора кола, пък да видим докаде ще я докара... 20 точно е изкарала досега, да видим още толкова дали ще изкара
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Турбо малолитражки
Мечтае да кара: AC COBRA

Мнение от vin_diesel » 04 Окт 2010, 18:13

Здравейте препоръките на alx ми допадат имам прятели които могат да свършат тази работа знам че ще е малко трудно и през годините ще искочат доста проблеми,и маи ще трябва да си набавя резервни части ама пък и частите ще се скапят :confused: сложно е не сме си в БГ.и незнам от къде да започна колкото до снимки нямам за сега а колата си е обикновенна 20ска купе троен стоп 1988г ако не се лъжа с лоши гуми и стоманени джанти има тук там ръждички и тампоните на задния мост са заминали както и амортисйорите,може за момента да не сменям нищо само с ръждите да се оправят за да не стане по сложно.Благодаря на всички за мненията и се радвам че харесвате моята идея според жената е глупава ама нея няма да е слушам :yes:
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
Мечтае да кара: ново БМВ
Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D

Мнение от e39 FEN » 06 Окт 2010, 17:31

Идеята е страхотна, препоръките на alx също ... обаче, дали след 18 години въобще ще се допускат такива коли по пътищата и ще има ли БЕНЗИН въобще до тогава, то вижте е от сега са почнали да се мъчат за някви закони да спират коли на по еди колко си години който не се вписват в евро нормите, след 18 години ще е още по затегнато, но както и да е, направи го, дори да не може да се изкара колата след това време поради причините които избройх то поне ще може да я продадеш на някой колекционер за некоя шест цифрена сума :mhihi: въпреки че едва ли ще ти се продава, поне аз няма да искам да я продам след всичко това, бих си я сложил за надгробна плоча ама няма да я продам..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 06 Окт 2010, 18:14

това ми беше мечта по едно време- 3оен стоп купе , малкия шестак :winky: много добра :bowdown:
какво мисли жена ти по въпроса знам много добре колега, и без да го споделяш :banghead: , както и предполагам повечето женени във този форум.
но послушай съвета ми- налей целия мотор ДОГОРЕ с масло, може и горено, за 18 години 50гр само в цилиндрите е крайно недостатъчно, оттича се за около година между сегмента и цилиндъра, да не говорим че гумички на клапанище се раззсъхънат, клапани и разпределителен вал ще ръждясат и т.н.
ДОГОРЕ- после ще го източиш през пробката, а от цилиндъра ще го искараш като завъртиш коляновия вал без свещи. може и да го изплакнеш с нафта или бензин.
успех
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Окт 2010, 21:33

:OT: alx може ли да кажеш какво си консервирал ако не е тайна?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 07 Окт 2010, 9:57

само каране периодично,колкото и да я вдигаш,и да мажеш...нищо не става...като стой на тези трупчета,после като я свалиш,първото което издава за аморт,после тампони,и т.н
Остави я на някой познат,и да я припалва
Другия вариант е този който колегите са казали,пълниш цилиндрите с масло,трупчета,грес,хартии и така
Успех,супер е идеята,искам да видя преди "замръзяването" и след снимки :mhihi: ,дано сме живи и здрави
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 07 Окт 2010, 10:49

Здравей Колега,
не искам да те разочаровам,но аз преди десет години трънах за Испания и в гаража консервирах една нова лада 7ца която беше спомен от покойния ми баща.Горе долу следвах препоръките написани от един колега по горе в темата,включително бях намазал всички уплатнения на врати със вазелин и още куп дребни но важни за консервирането неща.Гледам че и ти си в Испания и предполагам ти е ясно че навремето първите 5-6 години нямаше начин да се връщаме в БГ,защото съществуваше така наречения ''черен печат'' по границите,а ние бяхме нелегални.
2007ма се прибрах,и за съжаление в гаража открих една развалина,със всичко което може да блокира блокирало.Наложи се да я вържа с един джип 4Х4 и да я ''извлача от гаража за да я натоваря на един камьон пътна помощ.
Не искам да ти давам акъл,а само да споделя какво се случи със една добре консервирана кола за седем години.Ти сам си направи сметка за 18 какво ще стане.
Поздрави на всички!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата