Доплащане за здраве ще има, може да е и 30%

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Доплащане за здраве ще има, може да е и 30%

Мнение от Е.Димитров » 01 Окт 2010, 10:37

Аз пък да ви споделя защо НЕ трябва да има доплащане!
Значи,честа пректика е-това е сигурно и се знае ,че приемат един пациент в спешното ,преглед-оказва се настинка,изписват му някакви лекарства и го пускат,какво се случва обаче по документи-същият този пациент по документи е приет в болницата и се лекува (!!!) от "прединфаркно състояние" където стойността е,моля обърнете внимание,-4500 лева!!!
Това е само малък случай,от вас колеги има толкова много,които са ходили по некаква нужда до болница и НЕ ЗНАЯТ че са лекувани там от всякакви странни заболявания...
Ето за това пари няма!!!
А и какво е това лечение от 4500 лева,какво има в тая стойност???,в пирогов също са сложили някакви цени за неусигурени-превръзка-мисля беше около 80 лева,някакви други манипулации,най-евтината е 30 лева-бе там парите за нищо ги немат е*баси-ето така се източва бюджета-ако направят цените да съответсват на цените в държавата и цените на самата процедура,ако разкарат тая практика с несъществуващи пациенти и манипулации-пари ще има за всичко,и за ремонти,и за сериозни заплати на лекари и сестри (лекарите взимат малко над 1300 лева-редовите лекари,а сестрите,където всичко е на техните плещи взимат около 260 лева!!!),ще има за обурудване и лекарства,а пък за лекарствата,понеже работя в склад на едро за лекарства-е болниците всеки месец взимат лекарства на стойност няколко милиона лева-аз винаги като съм бил в болница и мои познати са ни карали лекарите и мед сестрите да си купуваме лекарствата от близката аптека,защото немала болницата нищо-ами къде са тея лекарства-явно си имат аптеки и да се пласират-затворете и това кранче,да се назначи комисия която е независима в по-големите болници и да видите как ще се появят няколко милиона излишъци...

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 01 Окт 2010, 11:41

Е.Димитров написа:....а сестрите,където всичко е на техните плещи взимат около 260 лева!!!...

Ти ги обърна на санитарки ве брат... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 01 Окт 2010, 12:09

Сондьора написа:
Е.Димитров написа:....а сестрите,където всичко е на техните плещи взимат около 260 лева!!!...

Ти ги обърна на санитарки ве брат... :mhihi:

Ами имам една бивша съученичка,мед сестра е в 23 та поликлиника и ми показа фиша,добре че е сестра и и мажо и да и помагат

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 01 Окт 2010, 13:14

Е не си прав, понеже говориш за пирогов, и трескаш заплата на мед.сестра 260лв, като така се подразбира, че там взимат 260лв.....а, понеже жената е работила там, и с пътеки екип и т.н. се взима до и около 1000лв месец. Сега докато бачкаше в Шейново, взимаше до и около 800лв.

Тъй като сега пък спомена за поликлиника, да ти кажа...дъщеря ми пада на площадката и си цепи коляното, карам я в спешното в 25та....веднага я взимат промивки, бинтове тва онова...и взеха само едно Благодаря..дори не са я вписвали никъде...така, че тия суми дето ги пишеш са малко така ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 01 Окт 2010, 13:19

flame написа:
dimithur написа:
"Днес всички доплащат нерегламентирано или полурегламентирано и навсякъде по света основният пакет е недофинансиран", допълни още Борисов.

Предпочитам да си плащам по 5лв на месец и да не се занимавам с глупости да бутам на ръка на лекарите ;)

:yes: Както при КАТ - предпочитам да си платя фиша вместо да давам на ръка - поне знам къде отиват парите ;)

И къде отиват парите? За пътища ?!
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 01 Окт 2010, 13:42

Сондьора написа:Е не си прав, понеже говориш за пирогов, и трескаш заплата на мед.сестра 260лв, като така се подразбира, че там взимат 260лв.....а, понеже жената е работила там, и с пътеки екип и т.н. се взима до и около 1000лв месец. Сега докато бачкаше в Шейново, взимаше до и около 800лв.

Тъй като сега пък спомена за поликлиника, да ти кажа...дъщеря ми пада на площадката и си цепи коляното, карам я в спешното в 25та....веднага я взимат промивки, бинтове тва онова...и взеха само едно Благодаря..дори не са я вписвали никъде...така, че тия суми дето ги пишеш са малко така ;)

Хич не са я вписвали,да знаеш,освен това тея суми за лечение са точно такива-справка виж в здравна каса и тн номенклатури на болничните заведения...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 01 Окт 2010, 13:50

Ми не са я, аз я внесох бях с нея и я изнесох, нито са ме питали за имена нито нищо. А за цените, ми може, ма надали е баш по тоя начин, който го описваш..щото ако е така, се хваща много лесно. Кой е бил на график, визитации и т.н. И то си излиза дали пациента е бил там или не.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 01 Окт 2010, 14:09

Сондьора написа:Ми не са я, аз я внесох бях с нея и я изнесох, нито са ме питали за имена нито нищо. А за цените, ми може, ма надали е баш по тоя начин, който го описваш..щото ако е така, се хваща много лесно. Кой е бил на график, визитации и т.н. И то си излиза дали пациента е бил там или не.

Излиза ако някой търси...
Бащата на моя позната беше болен от ...рак,освен че платиха 5000 лева на доктора за операцията (която не беше успешна-мир на праха му) след изписването се водеше още 3 дена на "лечение"...абе няма повече да пиша,това са факти и са известни

Потребител
Аватар
Кара: без долен лв педал
Мечтае да кара: Х 6

Мнение от Blond_G » 04 Окт 2010, 22:26

Полежах в Пирогов вместо на море преди месец и половина.... чета си епикризата звучи страшно / перитонит / спасили са ми живота :bowdown: :bowdown: :bowdown: хубавата част до тук :!:
На 8 ми ден ми свалят конците в кабинета има 4 спец. навън чака пациент с клинична пътека :conf: ще го приемат като се сменят след половин час , защото само моя доктор работел със здр. каса , а смяната приключва :!: :!: :!: Аз знам 1/3 от Хипократовата клетва 4 - ма спец. не знаят и толкова...
След мецец отивам на контролен преглед да ама не 6 дена лежане се броят към месеца :shock: не съм питала не са ми казали...
доктора : чакай да видиме колко пари ще ти вземеме
аз : :shock: к*ви пари нема пари
той : тръгнала си на пазар без пари ?
:banghead: :banghead: :banghead: ако съм на пазар ще ида в мола :idea: дошла съм на преглед
краен резултат 25 лв консултация със специалист :banghead: натисна ме 2 пъти по корема СУПЕР СЪМ
ЖИВ ДА СИ ДОКТОРЕ / иконата която бих сложила за край е неподходяща /
не ми казвай
какво да правя
за да не ти казвам
къде да отидеш

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 05 Окт 2010, 10:05

Ето вчера за това което говорих,доктор направил измама за 400к лева,много от болните не знаели че са оперирани...

Иначе като колежката по-горе,моя приятелка оперирана от перитонит в окръжна болница,после нещо проблеми и в медицинска академия по спешност (и 480 лева за избор на екоп-др начев мисля беше,ма то и друг екип няма,или плащаш или бегаш) и установяват че едната тръба е изрязана=почти може да не може да има деца...честито

Предишна

Назад към Извън Темата