Стил на каране? Газ до дупка, влача се, нормално, "нормално"
Модератор: Общи модератори
68 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- THE DUNK MACHINE
- ентусиаст
-
- Кара: KIA
- Мечтае да кара: E39 M5
Re: Стил на каране? Газ до дупка, влача се, нормално, "нормално"
E30 touring М20B20 - отговор номер 4
- разход в София около 14
магистрално с около 130-140 - 10 

THE ONE & ONLY E30
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
зависи за кво съм излязъл. ако е в града и не бързам -сменям с перата често и не и давам да харчи много. ако е извън града и не бързам-същата работа. ако бързам вече става друго. рядко/по моите представи/ се закачам с други коли ,по-скоро си карам бързо. и вече в града ако изкарам малката кола си ръчкам-тя друго не може...! разхода на комбито ми е 11-12 в града ,извън-11 ако бързам и 9 ако не бързам. на малката в града е 14 с много сучене ,извън-10 пак ако я ръчкам здраво...
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Apassionata написа:Абее... не знам, като че ли все повече "заварявам"Е36- цата я цедях до дупка щот не вървеше - горката 16-ка
, и умирах на светофарите
![]()
, ся пък се кефя как ускорява 20-ката
![]()
За разход не знам, никога не съм засичала, но си знам че карам супер неикономично, и че 16-ката харчеше повече от 20-ката![]()
Да се влача, забрави! Е, след един радар и за малко без книжка, поотпускам газта, ама...не съм от спокойните шофьори, определено...Освен когато возя хора, тогава гледам да карам по-бавно и плавно...
Пък после всички ми се смеят като влезна с ръце на главата и фразата "Тия жени са напълно луди!" след като пак съм се гъделичкал с някоя засукана мадама с БМВ или Порше по България

По темата:
Цъкнах на 3-ти вариант, ама реалното е смесица помежду 3-ти и 4-ти.
Идеята е че не карам само и единствено в центъра и имам мегдан да бутна 4-та и 5-та

Иначе в града си карам спокойно и не бързам за никъде, само като някой нещо се влачи ме изнерви може да вкаран от 4-та > 3-та или 3-та > 2-ра.
Друга тема е че по България след Билата нагоре към Бояна рядко карам с под 100-120

В тая мешана салата разход на е34 цомби м50б20 ванос с 9 компресия на 2-и и 4-ти цилиндри( другите са на по 11

Извънградско горе-долу гледам да спазвам ограниченията че книжката ми е ценна

Там средния разход варира между 7 и 10, как си решава кога колко само тя си знае

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Сондьора написа:acho.rs написа: но да караш с 1000 оборота на 5та , освен ако не е надолу по баира е пълна глупост , единственото по-глупаво е да ускоряваш , без да сваляш надолу и да се чудиш , що педала е до метала , пък не отпецва ...
Що??? на цариградско при колона що да не е..тя колата сама си поема.....на маладост нагоре към 17:30 18:30, на 2ра без газ си го катери, тя колата сама знае колко да подава, така харчи най -малко.....Особено на големите задръствания няма грам нужда да и подаваш газ, само отлепяш съединителя и тя си тръгва , за кво тряя да я товариш, 100% харчи повече когато сам и подаваш газ....
Дори да пренебрегнем показанията на производителя и да си мислим , че сме открили техн. чудо или това как бензинов мотор на 1000 оборота харчи 3,5 литра , да помислим малко . Когато е в тези обороти *20 има около 100 НМ тяга - тези 100 НМ трябва да се справят с 1400-1500 кг , зависи от колата . Все едно , да кажеш , че колата като я напълниш с 400кг товар и тръгнеш нагоре по баира , харчи еднакво , защото видиш ли оборотите са същите , като когато е празна , значи не харчи повече от празна , на равно

И аз си мислех в началото че градско е голяма далавера да караш на 5та с 50 или нагоре по баира да я мъчиш на 1500-2000 оборота , но после видях , че ако не падаш под 2000 и нагоре по баира под 2800-3000 , разхода ако не по-малък е същия а за динамика да не говорим . И това за мотор който си стига тягата на 3000 оборота , не знам тея дето пика им е на 4000-4200 как си мислят , че им е икономично с 1000 оборота

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
При 28-ците максималният въртящ момент (290 Nm) идва при малко под 4000 об/мин. Значи ли това, че трябва да съм винаги в този диапазон, за да карам икономично?
Смятам, че познавам вече комбинацията е36 седан + М52В28, куплирани с диференциал с предавателно число 2,93. За мен е безсмислено да въртя мотора над 2500 об/мин при моя стил на шофиране при ежедневно придвижване от вкъщи до работа. Сутринта от Разсадника до Лозенец дойдох на разход 10,4 с карането, дето си знам.
Не убеждавам никого, че съм прав, но мразя някой да ми налива акъл, когато смятам, че се справям идеално.
Смятам, че познавам вече комбинацията е36 седан + М52В28, куплирани с диференциал с предавателно число 2,93. За мен е безсмислено да въртя мотора над 2500 об/мин при моя стил на шофиране при ежедневно придвижване от вкъщи до работа. Сутринта от Разсадника до Лозенец дойдох на разход 10,4 с карането, дето си знам.
Не убеждавам никого, че съм прав, но мразя някой да ми налива акъл, когато смятам, че се справям идеално.

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
И аз така,acho.rs смятам, че съм си постигнал оптималното малко харчене за София, т.е. около 10. За мен съм си прав. Извън градско обикновено е 6.5-7.5, в зависимост колко изпреварвания има. Мога да я сваля и под 6, но тва е ненужно за 2 кинта.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
err0r написа:При 28-ците максималният въртящ момент (290 Nm) идва при малко под 4000 об/мин. Значи ли това, че трябва да съм винаги в този диапазон, за да карам икономично?
Е да но ти още на 2000 оборота си със 60-70% от тягата и на 2500 оборота имаш към 240-250 НМ и това на Е36 - нормално да ти е икономично . . . Ако забелязваш и аз съм казал , че смятам 2000-2500 за най-добр градско , но това е доста над 1000 оборота ...
ПС:не можах да намеря графиката на тягата на *28и за това говоря с приблизителни цифри ...
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
acho.rs написа:... ПС:не можах да намеря графиката на тягата на *28и за това говоря с приблизителни цифри ...
http://home.comcast.net/~matthew.c.smit ... 19_big.gif

- HeBePeH
- Lulin Boys Cska Sofia
-
- Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
- Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG
Глас за Номер 4 ,
Естествено , че има случаи и на ръчка , но тук става дума за стила на каране в ежедневието
Естествено , че има случаи и на ръчка , но тук става дума за стила на каране в ежедневието

Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
err0r написа:acho.rs написа:... ПС:не можах да намеря графиката на тягата на *28и за това говоря с приблизителни цифри ...
http://home.comcast.net/~matthew.c.smit ... 19_big.gif
Горе-долу съм ги познал , значи ...
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
vicho написа:Projektzwo написа:това, което си дефинирал като "нормално", според мен е "ненормално"...
или ти когато си карал курсовете са те били през ръцете да превключваш нормално на 3к
не те разбрах ... аз курсове не съм карал![]()
п.с. за мен, това си е нормално (а както виждам и за другите)
ми к'во си карал ве, тарикатееее...

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Projektzwo написа:vicho написа:Projektzwo написа:това, което си дефинирал като "нормално", според мен е "ненормално"...
или ти когато си карал курсовете са те били през ръцете да превключваш нормално на 3к
Мерцедес

За какво въобще говориш, май само ти си знаеш?

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
vicho написа:Projektzwo написа:vicho написа:Projektzwo написа:това, което си дефинирал като "нормално", според мен е "ненормално"...
Мерцедес![]()
![]()
За какво въобще говориш, май само ти си знаеш?
Ти ще излезеш по-тъп от колкото те мислех, г-н бърнаут...пхахахаха...
и нещо на въпреки за Мечето ли искаш да кажеш или?
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
намери си друго място за дрискане, ако нямаш какво да кажеш по темата 

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
аз в момента не карам ама като карах си ръчках, не може да се влачиш или аз поне се изнервям та до към 4к градско между 11 и 13, като зимата съм стигал 17 .. извънградско, поради кофти диф-а 10, правих го стувах го тая година към морето и толко и със 120 и със 130 и със 150 .. , 'щото 120 = 3500 

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
68 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5