Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от K_Ilkov » 04 Окт 2010, 13:41

330-ките и и-тата и д-тата в БГ са много малко

потърси в Германия, не че е гаранция за качество,
но като цяло е по-малко вероятно да попаднеш на
разни измекяри, като тия за които писа (ако подбираш продавачите де :mhihi: )

пс до преди месец и половина усилено следях 330и седан ръчни скорости
мога да дам някой насоки :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 04 Окт 2010, 20:21

:wave: И аз да се причисля към търсещите...само че 320 д седан. За десетина дена прегледах 8-9 коли както от автокъщи така и от частни лица но не намирам моята...Днес попаднах на нещо което сякаш ми хареса. Ето обявата ако може нещо да се разбере от нея:

http://www.mobile.bg/11280653328264760

На външен вид състоянието е повече от задоволително, не открих никакви дефекти, всичко е здраво и боята е добра. Фаровете са бистри,стоповете и мигачите също. Стъклата са всички оригиналните освен предното. Салона е запазен. Воланът е претапициран. Скоростния лост не е И е леко захабен, мисля че е оригиналния. Като цяло колата изглежда свежа. Като екстри не знам какво и липсва според вас? Оставена е от частно лице за продан там...
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 04 Окт 2010, 20:30

И аз да споделя малко опит, защото сравнително скоро минах по този път. На мен ми отне точно 1 година от момента, в който реших каква кола ще си взема до момента, в който седнах зад волана й. Според критерийте, който задавах в mobile.de излизаха средно около 50 коли. Започнах да ги следя едва ли не ежедневно и хванах някой тенденции. Например коли, които така и стояха през цялата тази година, като цената им или не мърдаше (много рядко) или падаше убедително. Други "добри оферти" изчеваха за да се появят съвсем скоро в друга автокъща на почти същите или по-малко пари. Изобщо много подводни камъни, както при автокъщите, така и в частните обяви (по-малко). Сравнително често се случва на частна обява да ти отговорят (обезателно по телефона, ако искат по e-mail нещата са съмнителни), че колата не се продава, а човека просто си прави проучване колко би могъл да й вземе.

Бих препоръчал да се използва доверен човек, който е навътре в занаята и що се касае за Германия, на ти с езика. Аз така постъпих и съм много доволен. Човека свърши целия пазарлък по телефона, като отидохме там благодарение на него ни трябваше около час и половина да тръгнем обратно за Бг с колата. Да не говорим, че знае всичките малки пинизи, с които минахме като на парад през целия път и всички граници.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 05 Окт 2010, 9:00

frizzante написа::wave: И аз да се причисля към търсещите...само че 320 д седан. За десетина дена прегледах 8-9 коли както от автокъщи така и от частни лица но не намирам моята...Днес попаднах на нещо което сякаш ми хареса. Ето обявата ако може нещо да се разбере от нея:

На външен вид състоянието е повече от задоволително, не открих никакви дефекти, всичко е здраво и боята е добра. Фаровете са бистри,стоповете и мигачите също. Стъклата са всички оригиналните освен предното. Салона е запазен. Воланът е претапициран. Скоростния лост не е И е леко захабен, мисля че е оригиналния. Като цяло колата изглежда свежа. Като екстри не знам какво и липсва според вас? Оставена е от частно лице за продан там...

Да колега, колата изглежда много добре. виждам че е с БГ номера тъй че поискай да е закарате някъде за да е прегледат изцяло. Ако нещо започне да ти мрънка при положение че е с номера и няма никакъв проблем да се иде ще е много важна индикация че има нещо. ако пък се навие и прегледа мине добре може вече да започнете да си говорите за пари. Успех.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11
Мечтае да кара: космически кораб

Бмв е46 coupe 2.0ci 150 ks може ли гас ?

Мнение от dallev » 05 Окт 2010, 10:32

Значи въпроса ми е точно искам да си зема бмв купе 2.0ci 150-то коня V6 2000 година е двигателя може ли да му се сложи гас щтото траби там работи са му плас масови и ми казаха че не може но няма ли някав друг начин да има гас без да има опасност да гърмят клапи и тем подобни други работи като е такъв двигателя ???? моля помогнете и къде може да си сложа гас в пловдив някаква хубава и какви пари ? благодаря предварително :) :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 05 Окт 2010, 11:26

Има много писано колега, ползвай търсачка

Например: viewtopic.php?f=34&t=190727&hilit=%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE+%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%BE+%D0%B546

Личното ми мнение е че единственото купе на което отива газ е Хюндай :mhihi: :mhihi: :mhihi: :smoke:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 320D
Мечтае да кара: 850

Мнение от el lobo » 05 Окт 2010, 11:31

колеги 320 д 136 коня знам че не е комон рейл , а дали е нещо като помпа дюза т.е. с 4 помпички или само с 1 помпа която подава гориво към 4 те цилиндъра ?

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Бмв е46 coupe 2.0ci 150 ks може ли гас ?

Мнение от K_Ilkov » 05 Окт 2010, 11:56

dallev написа:Значи въпроса ми е точно искам да си зема бмв купе 2.0ci 150-то коня V6 2000 година е двигателя може ли да му се сложи гас щтото траби там работи са му плас масови и ми казаха че не може но няма ли някав друг начин да има гас без да има опасност да гърмят клапи и тем подобни други работи като е такъв двигателя ???? моля помогнете и къде може да си сложа гас в пловдив някаква хубава и какви пари ? благодаря предварително :) :)

като начало може да почетеш и ще установиш, че двигателя не е V6, a I6 или редови шестак (да се свети името му :mhihi: )

слага му се ГИ, ама незнам дали ще ти хареса цената и кога ше го избиеш и кому е нужно
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Потребител
Аватар
Кара: E70 , E83
Мечтае да кара: E34 M5
Детайли за колата: E70 xDrive 30d, E83 3.0d

Мнение от barbaron » 05 Окт 2010, 17:19

Избива се , аз на моето Е34 вече го избих за половин година .... 1400 левчета е за 6 цилиндърчета с 60л бутилка.

Преди вадех по 350-400 лв за бенз месечно сега ми е на половина.
Даже на газ малко по-малко ми се струва че харчи.

М50Б20 ми е двигателя .... разход 15-20 на сто зависи колко настъпвам.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 05 Окт 2010, 18:54

frizzante написа::wave: И аз да се причисля към търсещите...само че 320 д седан. За десетина дена прегледах 8-9 коли както от автокъщи така и от частни лица но не намирам моята...Днес попаднах на нещо което сякаш ми хареса. Ето обявата ако може нещо да се разбере от нея:

Добре изглежда на пръв поглед :lol:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 05 Окт 2010, 22:34

И на мен колата ми хваща окото - карам същата. Виждам обаче, че е без печка (някаква тръбичка се подмята там, може да е ел. нагревател). Питай продавача откъде е внесена колата.
Si non confectus, non reficiat.

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 06 Окт 2010, 5:47

Заги, въпросната е такъв кенеф, че няма на къде!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 06 Окт 2010, 8:54

Dimitroff написа:Заги, въпросната е такъв кенеф, че няма на къде!!

Нали малко по-горе казваш че ти хваща около,ходил си да я гледаш ли?

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 06 Окт 2010, 13:42

Това "на пръв поглед" + :lol: ... е многозначително...

Колата е ... кенеф!

Липсва резервната гума, заедно с всички инструменти, заедно с крика, в багажника има дупка, през която се вижда асфалта с големината на капачка от буркан... :shock:
Капака на задния стоп е подпрян с летва, опираща в задните седалки за да не пада :shock:
Крива греда на предната броня + фуга 1 пръст на самата броня.
Преден десе калник - Интеркарски (мек, тънък и със специфичен звук при чукане с кокалчето на пръста :mhihi: )
Задна броня - същата работа - фуги по 1 пръст + ожулени и спукани лайсни.
Свети датчика за маслото. :mhihi:
Свети датчика за водата. :mhihi:
Заден ляв прозорец не се сваля.
Кора на задна лява врата - изкъртени копки и зее.
Лайсната над задна дясна врата - счупена.
Салона - мръсен, та мръсен!
Под капака - липсват копки, корите са сложени неправилно, фара левия - счупени държачи + лепено стъкло. :shock:
Скъсано водно съединение - с байпас с доста по-малък дебит. :shock:
За 20 минути на място - едва излезе от синия сектор - това при полужение, че свети лампата за водата - тоест ниско ниво. :shock:
Имаше черно петно на тревата с диаметър 30см...все едно от масло разлято - това зад ауспуха :shock:
Акумулатора по-слаб, отколкото трябва, капака на акумулатора - с изпотрошени колки :mhihi:
Още много...
Да не ти казвам какво излезна след прочит с ДИС-а :lol:

На фона на това - За 8к не я давам в никакъв случай (не я продава собственика, а друг човек - тоест има някаква горница за него :mhihi: )

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 320D
Мечтае да кара: 850

Мнение от el lobo » 06 Окт 2010, 15:25

лелелеле а как ме е яд и мен за този седан че не го взех а се набих на комби :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E46