.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Re: Интересна ситуация (кой е с предимство)

Мнение от LiTtLeRoCk » 05 Окт 2010, 21:02

vld написа:
gruh4o написа:jordanov много ми хареса с изказването за бирата 8)

По темата - верният отговор е завиващият надясно, понеже: и двамата идват от път без предимство и имат мераци да продължават пак по път с предимство, демек дотук са 1:1. След това обаче, идва моментът, че единият иска да завие надясно за да продължи по пътя с предимство, а другият - наляво. Според ЗЗДП дясното е повече и следователно (в случая) Шкодата бие с краен резултат 2:1.

Друг случай, при който може пак да има драма е ако и двамата, идващи по пътя с предимство искат да продължат направо, по път без предимство. Тука вече имаме чисто 2:2, при което средностатистическият шофьор скоростно получава изпотяване в областта на дланите и мишниците. За да няма равенсто обаче (щото не е честно), пак идва правилото, че ляво<дясно и следователно дясностоящият вече е с непреодолимо предимство и преминава пръв с резултат 3:2.

Освен това мигач се дава, ако ще и към канавка да завиваш.

Колега само дето явно не си догледал ситуацията!
Шкодата идва по пътя с предимство и си продължава по него, а отсреща идващия автомобил идва пак по пътя с предимство и отново ще продължи по него, но понеже ще прави обратен завой е длъжен да изчака отсреща идващия автомобил в случая това е шкодата.

Не обърнах внимание,грешката е моя :shock:
Последна промяна LiTtLeRoCk на 05 Окт 2010, 21:37, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 05 Окт 2010, 21:11

Малък камИк, без да ми се обиждаш - клиничен случай си. Как автомобила, който ще прави обратен не е на пътя с предимство бе, човек!?!?! :shock: Ти знаците познаваш ли ги изобщо ?! Какво като ги дели остров, нали трябва платната да са разделени... :shock: :shock: :shock: И в горния ляв ъгъл даже го има знака да го видиш нагледно (знака в горния ляв ъгъл е този, който вижда автомобила дето ще прави обратен) мале мале мале...
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 05 Окт 2010, 21:23

Нова питанка? :mhihi:

На кръстовището на Зимния дворец, се събират четирима потребители на форума! От всяка страна по един! Всички искат да продължат направо! :mhihi: По каква последователност ще преминат и колко време ще им е нужно да се разберат кой е с предимство? :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от M2PR » 05 Окт 2010, 21:27

Valentin_Peev написа:Нова питанка? :mhihi:

На кръстовището на Зимния дворец, се събират четирима потребители на форума! От всяка страна по един! Всички искат да продължат направо! :mhihi: По каква последователност ще преминат и колко време ще им е нужно да се разберат кой е с предимство? :mhihi: :mhihi:

Зависи кой с какъв мАтор е, това е съществената част!
В случай, че пък аз мина с мойта 30ка всички ме изчаквате и те така те! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 05 Окт 2010, 21:36

M2PR написа:Малък камИк, без да ми се обиждаш - клиничен случай си. Как автомобила, който ще прави обратен не е на пътя с предимство бе, човек!?!?! :shock: Ти знаците познаваш ли ги изобщо ?! Какво като ги дели остров, нали трябва платната да са разделени... :shock: :shock: :shock: И в горния ляв ъгъл даже го има знака да го видиш нагледно (знака в горния ляв ъгъл е този, който вижда автомобила дето ще прави обратен) мале мале мале...

Добре де,тук си признавам,утре отивам на очен,не бях обърнал внимание,и веднага ме изкара клиничен случай,как да се обидя на някой който е по зле и от мен.Точно тоя горен ляв ъгъл малко ме обърка,ама да ми е простено, :oops:

Потребител
Аватар

Мнение от Element » 05 Окт 2010, 21:41

Близо до нас има две подобни кръстовища и съм ставала свидетел на НЕВЕРОЯТНА простотия. Да не говорим, че най-малко 100 пъти съм се разминавала на косъм от удар, щото разните идиоти си мислят, че като се движат по голям път са с предимство, а в случая не е така. И даването на десен мигач е много полезно, защото хората без предимство го виждат това и могат да минат, а не да се чудят,бавят и да става задръстване. Още повече, че другите виждат каква маневра си решил да направиш. Аз лично много се разня на идиотите, които не дават мигач.

Едит: Отново да кажа - адски много хора не знаят кой е с предимство, въпреки че има знаци!

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 05 Окт 2010, 22:12

Имам някакви претенции да разбирам.
С предимство е Шкодата. Обратнозавиващият се отклонява от пътя с предимство и ако мине пред Измъчената ще й отнеме предимството. Според мен.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от M2PR » 05 Окт 2010, 23:53

LiTtLeRoCk написа:
M2PR написа:Малък камИк, без да ми се обиждаш - клиничен случай си. Как автомобила, който ще прави обратен не е на пътя с предимство бе, човек!?!?! :shock: Ти знаците познаваш ли ги изобщо ?! Какво като ги дели остров, нали трябва платната да са разделени... :shock: :shock: :shock: И в горния ляв ъгъл даже го има знака да го видиш нагледно (знака в горния ляв ъгъл е този, който вижда автомобила дето ще прави обратен) мале мале мале...

Добре де,тук си признавам,утре отивам на очен,не бях обърнал внимание,и веднага ме изкара клиничен случай,как да се обидя на някой който е по зле и от мен.Точно тоя горен ляв ъгъл малко ме обърка,ама да ми е простено, :oops:

Ей за това не ми обяснявай на мен, че съм по-зле ;) :bchug:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 06 Окт 2010, 0:36

Кой е гласувал за обратния завой, ако го е срам да си каже само ще го помоля да ме предопреждава на ЛС като излиза с колата ако е от София. Благодаря.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 06 Окт 2010, 0:49

M2PR написа:
LiTtLeRoCk написа:

Ей за това не ми обяснявай на мен, че съм по-зле ;) :bchug:

Това,че не съм се загледал внимателно в снимката,не означава,че не знам.Откъм зрение си добре,ама от към знания куцаш леко.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от M2PR » 06 Окт 2010, 1:10

хохохо, ти ли баш ще ми го казваш, дето те видяхме колко си добре и със зрението, и с познаването на знаците, и с разсъжденията... ;)

каквото повикало, такова се обадило, да знаеш ;)
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 06 Окт 2010, 1:26

Всички ше спреме и ше почнеме да си даваме път ;) поне така се случва при мен като срещна някой от "отбора" :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 06 Окт 2010, 2:04

BMDrago написа:

Всички ше спреме и ше почнеме да си даваме път ;) поне така се случва при мен като срещна някой от "отбора" :winky:

ще оставят колите на кръстовището както са си, обаче на аварийки и ще отидат до флората да ударят по една бира и един бургер и ще си побъбрят сладко сладко :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 06 Окт 2010, 2:09

jordanov написа:На кръстовището на Зимния дворец, се събират четирима потребители на форума! От всяка страна по един! Всички искат да продължат направо! :mhihi: По каква последователност ще преминат и колко време ще им е нужно да се разберат кой е с предимство? :mhihi: :mhihi:

1) 328-цата
2) 325-цата
3) 320-ската и iS-a ще минат заедно, защото са равни :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 06 Окт 2010, 2:45

vicho написа:
jordanov написа:На кръстовището на Зимния дворец, се събират четирима потребители на форума! От всяка страна по един! Всички искат да продължат направо! :mhihi: По каква последователност ще преминат и колко време ще им е нужно да се разберат кой е с предимство? :mhihi: :mhihi:

1) 328-цата
2) 325-цата
3) 320-ската и iS-a ще минат заедно, защото са равни :mhihi:

Баси верно съм ударил няколко бири, ама толко ли да не помня, че това не съм го писал аз? Или ти искаш нещо да ме набедиш. В студентски ходя само на рд и когато поне 4-5 путки ме поканят и едната със сигурност ще върже :) а кръстовището го знам да :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата